sâmbătă, 31 martie 2012

PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE (31.03.2012)


Our Daily Bread (2005)
Unser taeglich Brot 

"Filmul documentar al producătorului german Nikolaus Geyrhalter, „Unser taeglich Brot“ (Our Daily Bread - Pâinea noastră cea de toate zilele), dezvăluie, fără comentarii, un tablou pe cât de cutremurător şi de terifiant, pe atât de adevărat al unei agriculturii ce prolifereaza tot mai mult în Uniunea Europeană.
Ceea ce putem vedea în film nu mai reprezintă nicidecum agricultura în sensul în care o înţelege orice român; este mai degraba o cumplită industrie producătoare de furaje pentru oameni! Normele europene, stabilite dupa politica economică a corporaţiilor multinaţionale din agricultură, au permis şi au încurajat dezvoltarea acestei industrii în detrimentul sau chiar împotriva agriculturii ecologice sau tradiţionale, numită astăzi în batjocoră "agricultură de subzistenţă".
Deşi există multe voci care arată absurditatea acestei abordări hipertehnologizate, chimizate şi robotizate (la propriu şi la figurat), lucrurile se petrec ca şi cum nu s-ar vedea problemele. Putem vedea în film muncitori agricoli protejaţi cu costume etanse si măşti de gaze... Pentru prima data în istoria omenirii, munca "agricultorilor" are loc în mediu toxic!!! Ce putem să mai spunem despre produsele "alimentare" rezultate?

vineri, 30 martie 2012

Capcana Iluminarii (29.03.2012)


"Stăteam faţă în faţă. “Până la urmă, ce vrei?” îl întreb. “Vreau să mă iluminez, orice ar însemna asta” răspunde el hotărât. Discuţia a mai continuat un timp, dar, în realitatea din spatele cuvintelor mele nu mai rămăsese decât tăcerea, căci recunoscusem paradoxul celei mai rafinate capcane pe care o întâlnesc aspiranţii la trăirea Integralităţii. Din adâncuri se naşte dorinţa enormă de a trăi starea lui Unu, ea creşte urnind aspectul uman al Fiinţei către ceea ce mintea numeşte “căutare”. Aspectul nostru liniar nu poate concepe realitatea dincolo de mecanismul cauză-efect, sau mijloc-scop. El crede că o stare de conştiinţă extinsă, fie ea numită chiar şi “iluminare”, poate fi un scop. Drept urmare trebuie să existe un mijloc de a-l atinge. El crede că o stare de conştiinţă poate fi urmărită cumva, că este un efect al unei proceduri, al unei cauze. Şi astfel, aspirantul se aruncă, la fel cum a făcut-o de mii de ori în lunga sa istorie, într-un fel de “cale spirituală”. Poate să fie vorba despre diferite tehnici, corporale, de respiraţie, rugăciune, ritualuri de orice fel, yoga sau tehnici shamanice, lucrări cu plante sacre sau să practice meditaţia. Nu contează. Atâta vreme cât aceste abordări sunt privite ca pe o “cale de a ajunge” la spiritualitate, este sortită eşecului. Câtă vreme acestea sunt mijloace pentru a atinge un scop, nu funcţionează, căci aspirantul se află sub imperiul dualităţii pure. Mijlocul şi scopul par diferite. Meditaţia rămâne diferită de “iluminare”, tehnica rămâne doar o tehnică, în vreme ce “scopul” se îndepărtează mereu. Nu pentru că ar fi intangibil, ci pentru că aspirantul este incapabil să recunoască starea momentului Acum, fiind absorbit de ceea ce “are de făcut”.
Cuvintele personajului mi-au rămas întipărite în minte pentru că formulau într-o manieră concisă capcana în care se rătăcesc mulţi dintre cei aflaţi “pe cale”. Pe omul acesta îl cunosc. Este un explorator al conştiinţei determinat. A lucrat cu respiraţia, e experimentat stări de conştiinţă extinsă şi a fost împreună cu noi într-una dintre cele mai puternice şi revelatoare călătorii iniţiatice în Peru pe care le-am făcut. Grande Madre Ayahuasca este probabil cea mai formidabilă oglindă a conştiinţei umane care există pe această planetă, având darul de a-ţi arăta cine eşti, sau mai curând ce eşti. Niciodată mai puţin decât atât, dar nici mai mult. Şi totuşi, după toată această experienţă, el spune “vreau să mă iluminez”, fără să bănuiască nici o clipă capcana. Complet identificat cu spaţiul mental, crede că iluminarea este o stare care poate fi atinsă făcând ceva. Rândurile acestea i se datorează, cumva, căci mi-a atras atenţia asupra acestei răscruci fundamentale, ca un fel de sens giratoriu în care te poţi învârti timp de vieţi întregi fără să poţi găsi ieşirea. Ca să ieşi din iluzia giratoriului trebuie să te opreşti din mers, din orice căutare, să renunţi la orice scop, la orice intenţie.
“Vreau să mă iluminez” asumă implicit faptul că ceea ce sunt acum exclude starea “iluminării”. “Vreau să fiu fericit” exclude fericirea acestui moment şi o proiectează, ca pe un scop, undeva, în viitor. Aceasta este o poziţionare tipică a aspectului uman al fiinţei, care-şi articulează realitatea pornind de la o judecată: “nu sunt iluminat” sau ” nu sunt fericit”. “Trebuie să fac ceva ca să rezolv aceast situaţie şi să obţin iluminarea prin orice mijloace. Voi citi, voi face pranayama, voi fuma marijuana şi voi face 100 de mătănii pe zi până când voi obţine ceea ce vreau: iluminarea.” Rotirea în cerc a început.
Cel mai interesant lucru este că starea pe care unii o numesc “iluminare”, şi pe care noi o numim “conştienţa integralităţii” nu presupune alt demers decât schimbarea modului în care percepem realitatea. Suntem deja “iluminaţi”, cu toţii, starea conştiinţei integrale este aici deja, a fost dintotdeauna, în orice clipă, doar că nu am fost capabili să ne racordăm la ea. De ce? Pentru că am fost identificaţi cu realităţile mai înguste articulate de către minte. Pur şi simplu, atunci când funcţionăm în modul “mental”, nu putem percepe starea “iluminării”. Pentru că modul “mental” este, pur şi simplu, parţial, iar “iluminarea” este o stare de conştiinţă în care suntem conştienţi de întreg. Partea nu poate sesiza natura întregului. Atunci când vrei ceva, inclusiv starea de întregire, eşti în spaţiul mental. Dacă nu ai fi, nu ai dori “iluminarea” pentru că ai trăi în mod direct această stare. Ai fi conştient de natura ta de fiinţă integrală.
A fi conştient de ceva înseamnă a percepe, a simţi ceva care ESTE deja prezent. A căuta, a dori, a folosi mijloace pentru a atinge un scop, este una cu a nega ceea ce este. Pleacă de la judecata că ceea ce este acum, aici, nu este ceea ce caut. De aceea singurul demers posibil către starea de a deveni conştient de propria ta integralitate este să te opreşti din orice căutare pentru o clipă, să renunţi la orice judecată asupra realităţii şi să accepţi că ceea ce este acum, aici, este cuprins cumva în Integralitate. Nu e nimic de făcut, doar de simţit, în afara oricărei judecăţi. Isus spunea oamenilor “sunt în inima ta”. Budha spunea că fiecare este la rândul său un budha, numai că nu ştie acest lucru. Acest adevăr a fost rostit de mii de ori în istoria umanităţii, că suntem deja ceea ce suntem, şi nu e nevoie să facem nimic pentru a deveni. E nevoie doar să percepem acest lucru.
De ce nu percepem acest lucru, de ce nu ne este accesibilă această trăire oricând? Pentru că suntem identificaţi cu mintea, cu splendidul său copil numit EGO, pentru că suntem într-o veşnică judecată asupra realităţii, creatoare de dualitate şi de separare, iar separarea exclude Integralitatea. Pentru că facem mereu ceva, mai curând decât să fim. Iar ultima facere, cea mai rafinată dintre facerile ego-ului este facerea “spirituală”. Ego nu poate trăi Integralitatea, căci această trăire îl conduce la disoluţie, la moarte, la dispariţie. Ego trăieşte prin identificarea cu ceea ce facem, cu idei şi idealuri, cu sisteme de credinţă. Ego adoră tehnicile, mai ales cele spirituale, pentru că astfel are garanţia că va supravieţui. Cineva trebuie să aibă voinţa, dorinţa să practice ritualurile iluminării de trei ori pe zi, cineva trebuie să citească, să acumuleze informaţii despre spiritualitate şi despre dumnezeu, trebuie să citească cărţi de dezvoltare personală pentru ca într-o bună zi să atingă marele scop: iluminarea. Atunci ego va fi asemenea lui dumnezeu. Aceasta este socoteala ascunsă din spatele zbaterii pentru iluminare.
Bine, poate că veţi întreba, dar ceea ce faci tu, Respiraţia Inimii, Respiraţia Holotropică, călătoriile shamanice şi toate celelalte, nu sunt tehnici, nu sunt căi spre anumite stări de conştiinţă extinsă? Nu duce asta până la urmă la starea de Integralitate?
Confuzia mentală în ceea ce priveşte stările de conştiinţă extinsă persistă. Respiraţia Inimii, călătorii shamanice şi orice altceva sunt moduri de a deveni conştient, în acest moment, în care practici, de starea de Integralitate. Aşa a fost întotdeauna, cu toate “tehnologiile sacrului”, din toate timpurile, pe toate continentele. Dacă doriţi să le priviţi ca pe un mijloc, atunci mijlocul trebuie să devină una cu scopul. Practic Respiraţia Inimii, iar Respiraţia Inimii devine scopul în sine, căci practica este experienţă, iar o experienţă autentică exclude orice judecată, deschizand porţile percepţiei. Scufundat în experienţă, în orice experienţă, devin una cu ea, iar conştienţa mea sau percepţia mea se extinde. Poţi să te rogi toată viaţa de la nivelul minţii, şi revelaţia nu va fi trăită. Şi poţi să te rogi o singură dată şi să devii una cu rugăciunea. Niciodată nu a contat cu adevărat practica, ci intensitatea scufundării în experienţă. Ai putea astfel trai
orice etichetare este a mintii. a dori sa fii altceva decat esti presupune o excludere. nu exsita alt infern decat decat cel al judecatii de sine.
Integralitatea spălând vasele, mergând pe bicicletă sau privind în ochi femeia iubită. Cheia este oprirea etichetării permanente a experienţei, oricare ar fi ea, căci etichetarea mentală, “ştiu”, te separă instantaneu de experienţă.
Istoria umanităţii este plină de maeştri care au trăit Integralitatea şi ai căror discipoli au continuat, uneori timp de milenii, să repete mecanic mişcări, cuvinte, ritualuri, practici şi care oricât de mult au exersat, nu au ajuns niciodată la revelaţie, pentru că întotdeauna acţiunile lor au plecat din minte, din voinţă, din dorinţa de “a ajunge” undeva. Acesta este modul în care trăirile marilor mistici s-au transformat în dogme rigide. Cu cât trăirea a fost mai săracă şi mai chinuită, cu atât fanatismul faţă de metodă, de rigurozitatea practicilor a fost mai mare.
Respiraţia Inimii nu este mai bună decât orice altă “tehnologie a sacrului” din orice timp. La fel ca orice altă abordare, nu trebuie niciodată privită ca pe un mijloc de a atinge ceva, ci ca pe un scop în sine. Experienţa este scopul şi mijlocul în acelaşi timp. Nu practic Respiraţia Inimii ca să mă iluminez, orice ar însemna asta, ci pentru experienţa în sine.
Am auzit de multe ori oameni spunând: eu nu simt nimic. Ei sunt în minte, judecându-şi experienţa în funcţie de ceea ce cred că ar trebui să simtă. Nu poţi simţi atunci când judeci. Brother David formula în mod magistral un mare adevăr: orice practică spirituală, din orice tradiţie şi orice timp tinde să conducă în starea de Prezenţă, în Acum. Aceasta exclude orice viitor, orice scop, orice intenţie. Acum înseamnă Acceptare definitvă, totală a acestui moment care devine, instantaneu, sacru, înseamnă conştienta (percepţia, simţirea) faptului că EU SUNT în acest moment Divinitatea însăşi aflată în manifestare, iar această manifestare este exact această Experienţă pe care o trăiesc Acum. Aceasta este starea de Integralitate, în care devine accesibilă Iubirea şi Adevărul. Acestea nu mai sunt concepte, ci experienţă directă.
Realitatea umană articulată pe minte şi etichetare este o realitate a excluderii. “Sunt ceva anume, deci există altceva, care nu sunt.” “În acest moment sunt om, deci nu pot fi dumnezeu. Trebuie să fac ceva pentru a deveni asemenea lui.” Sesizaţi capcana iluminării? Din această perspectivă pot face orice, iluminarea, “orice ar însemna ea”, nu este decât ofata morgana. Orice tehnică, privită ca mijloc de a deveni altceva decât sunt, mă aruncă în iluzie.
Revenind la Respiraţia Inimii, ca şi oricare altă abordare “spirituală”, ea are, evident elementele unei metode de principiu pe care o practici pentru că vrei să o faci. Este o abordare în care accesarea stării de Prezenţă se face relativ uşor. 99% dintre cei care încearcă, intră în starea de Prezenţă şi încep să simtă mai mult, să se deschidă către dimensiunile inefabile ale propriei lor fiinţe. Dar puţini sunt aceia care, după o asemenea experienţă, integrează în viaţa lor cotidiană adevărul pe care l-au trăit: acela că aceste stări de conştiinţă sunt accesibile oricui, în orice moment. Că e o chestiune de atenţie centrată în interior, de Încredere în propriile sale trăiri, în propriile sale senzaţii, şi, în cele din urmă, de percepţie a ceea ce există în interiorul nostru, permanent. Ei joacă un joc drag Îngerilor aflaţi în experienţa umană. Acela că trebuie îndeplinite anumite condiţii pentru  trăi această stare de percepţie lărgită. Că nu ar depinde doar de ei această trăire. Problema se află de fapt în încapacitatea de a se dez-identifica de spaţiul mental. Străvechiul truc al minţii care “consideră” că trăirea “spirituală” trebuie să îndeplinească cutare sau cutare norme.
Cel mai simplu mod de a intra într-o stare de conştiinţă lărgită, pe care noi îl practicăm la oricare dintre sesiunile noastre, îl numim Respiraţie Conştientă. Prea puţini sunt aceia care nu reuşesc. Respiraţia Inimii este mai complexă şi pentru că implică mişcare corporală duce şi mai adânc în Conştiinţă. Expresia ultimă a Respiraţiei Inimii, pe care noi o numim Călătoria Inimii, permite exploratorului lăuntric să navigheze, pur şi simplu în oceanul interior. Realităţile largi ale propriei fiinţe devin accesibile. Fără nici o îndoială, Prezenţa noastră uşurează intrarea în Prezenţă a celor care călătoresc alături de noi. Fără îndoială că mediul de conştiinţă şi de energie pe care îl accesăm este un catalizator pentru experienţele care se petrec în acest mediu. Fără îndoială, comuniunea de conştiinţă are o influenţă enormă. “Unde se adună doi în numele Meu, acolo sunt şi EU”. Dar în ultimă instanţă, nimeni nu poate valida experienţa în locul aceluia care o trăieşte. Nimeni nu poate avea încredere în ea, în locul său. Nimeni nu-l poate împiedica să continue “să se caute pe sine”, în vreme ce Fiinţa lui integrală este cu el în orice clipă a vieţii sale, aşa cum a fost dintotdeauna.
La fel se întâmplă în multe tipuri tipuri de abodări, din toate tradiţiile. Sunt o mie de feluri de a rupe porţile percepţiei mentale şi de a trage cu ochiul dincolo de cortină, în spaţiile largi ale nivelurilor transpersonale. Dar când te întorci “de-acolo” în realitatea articulată mental, eşti acelaşi om limitat la credinţele tale vechi. Ba mai înfoiat încă, pentru că te consideri un practicant “spiritual” aflat în căutarea iluminării. Te roteşti în cerc. Răscrucea a devenit un giratoriu în care alergi până într-o bună zi în care, obosit de căutare, te vei opri să te odihneşti şi vei abandona pentru o clipă bătălia iluminării.
Acela va fi momentul în care giratoriul va dispărea şi vei descoperi ceea ce erai deja, fără să ştii. Vei avea însă suficientă Încredere încât să păstrezi acea stare de conştienţă a Sinelui mai mult timp? Cum vei şti că eşti “acolo”? Atunci când nu va mai exista nici o îndoială că “acolo” este “aici”, că, de fapt “aici” este “acolo”, că totul este un continuum, abia atunci vei realiza că “iluminarea” a fost dintotdeauna natura ta esenţială, iar iluzia de a nu fi “decât un om” s-a petrecut în interiorul stării de Integralitate.
Este posibil să păstrezi starea de Integralitate a conştiinţei permanent? Răspunsul este DA. Dar nu ai putea funcţiona permanent, cel puţin în acest stadiu al conştiinţei umanităţii, în dimensiunea liniară. Însă, odată trăită această stare de conştiinţă, te poţi întoarce la ea oricând, ea devine adevărata ta natură, modul tău principal de a percepe realitatea. Este o stare fluctuantă, pe care o poţi modula. Cu alte cuvinte, te poţi juca între conştiinţa Integralităţii şi cea liniară, care nu mai este o închisoare, ci o aplicaţie a marii conştiinţe. Nu mai eşti prizonierul iluziei, ci stăpânul ei. Îţi poţi alege  rolurile în această realitate fără a mai fi condamnat la ele din ignoranţă. Eşti conştient de aceste roluri, fără a te mai identifica. O nouă libertate îţi devine accesibilă şi un fel de zâmbet permanent se instalează definitiv în fiinţa ta. Vei putea accesa complet starea de Integralitate în orice moment, după cum vei putea deasemeni să diminuezi percepţia integrală atunci când vei dori să intri în activităţi liniare. Nu vei mai avea grija iluminării, căci vei şti că acesta nu este decât un concept al minţii, în schimb orice experienţă vei trăi va fi una completă. Dumnezeu însuşi va fi acela care se va găsi în experienţa umană a vieţii tale. Bucuria intrinsecă va fi semnul experienţei integrale, şi orice umbră vei simţi, vei şti că eşti pe cale să te identifici cu unul dintre aspectele tale. Oamenii pe care îi vei întâlni vor deveni transparenţi pentru tine, vei simţi jocurile lor interioare şi le vei onora, căci vei fi conştient permanent de faptul că sunt, cu toţii nişte Budha aflaţi pe calea experienţei lor. Nu vei mai încerca să schimbi pe nimeni, nici să salvezi, căci vei fi conştient că toţi sunt Îngeri aflaţi în experienţele lor alese. Nu vei mai trimite iubire nimănui, căci vei simţi permanent că iubirea este tot ce există. Nimic nu te va putea răni, nici speria, nici manipula, căci vei şti că, în ultimă instanţă nu eşti altceva decât un nimic capabil să simtă totul. Vei simţi uneori tristeţea, disperarea sau suferinţa celorlalţi ca şi când ar fi propria ta suferinţă, dar niciodată nu te vei mai identifica cu ea. Vei descoperi că viaţa e jucăuşă şi că întreaga Creaţie este pătrunsă adânc de un simţ al umorului de o inventivitate formidabilă, lucrurile vor curge uşor şi simplu. Bucuria de a fi în experienţa umană va deveni cel mai definitoriu lucru al acesteia.
Toate aceste simptome ale trăirii Integralităţii sunt interioare. Stări de conştiinţă. Nu te vei putea fuduli cu starea de maestru iluminat, căci oamenii nu vor putea recunoaşte, în vreme ce se află în experienţa identificării cu aspectele lor umane, Adevărul tău. Cel puţin nu în mod conştient. Nu vei avea avantaje de nici un fel, ba mai curând vei fi privit într-un mod ciudat în dimensiunea liniară. Nu vei fi pus pe un piedestal şi nici slăvit pentru înţelepciunea ta, ci mai curând vei fi atacat cu furie de cei care se vor simţi ameninţaţi în sistemele  de convingeri cu care se indentifică. Fenomenele energetice interioare vor căpăta forme stranii, care pentru perioade de timp te vor scoate înafara circuitului social, dimensiunile de densităţi rafinate îi vor face loc încetul cu încetul în viaţa ta, iar echilibristica interioară a Punctului Zero îţi va solicita întreaga atenţie. Nu vei face miracole astfel încât să laşi cu gura căscată mulţimile, sau mai bine zis, transformările de care vei fi capabil vor fi insesizabile pentru cei mulţi. Centrul de greutate al realităţii tale experiementabile se va muta într-un spaţiu-timp inaccesibil acestora. Vei trăi la interferenţa realităţilo, în interior, iar componenta ta fizică va trebui – sau poate că nu! – să continue să joace în teatrul aspectelor.
:)) Poftim? Dacă vei putea merge pe apă şi vindeca miraculos pe orbi şi pe ologi? Şi dacă ţi se va închina lumea întreagă ca unui mare maestru al umanităţii? Ei bine, nu. Mai curând e posibil ca, dacă îţi vei face cărţi de vizită pe care scrie “Iluminat”, să ai oarece necazuri. E mai bine să fii discret. N-ai mai fi bătut în cuie pe o cruce, dar există locuri în anumite spitale în care e plin de mari maeştri iluminaţi.
 agnis
PS. Zilele acestea începe o nouă etapă din parcursul pe care noi l-am numit Calea Maestrului Interior. Doi ani de experienţă a sinelui pe toate nivelurile experienţei umane. Este aceasta o “cale către iluminare?”  Esenţa acestui parcurs interior este a descoperi, nivel cu nivel, ceea ce suntem cu adevărat. Fiecare etapă este echivalentă cu o moarte şi cu o renaştere în acelaşi timp, la un nou nivel.  Fiecare dintre expansiunile de conştienţă pe care le vom face împreună este o asumare a unuia dintre nivelurile realităţii interioare. Este echivalentul cu a descoperi faptul că “EU SUNT corpul, energia, emoţia, mintea, sufletul, spiritul şi tot ceea ce există” în orice moment al experienţei. Nu spun aici “corpul MEU”, pentru că acest MEU este singurul lucru care dispare. Atunci când nimic nu mai este AL MEU, ci EU SUNT TOT CEEA CE SUNT, cel care constată acest lucru este Maestrul Interior. Cel care a fost aici întotdeauna şi va fi întotdeauna. Maestrul Interior este Acela care trăieşte conştiinţa Integralităţii. Este deci aceasta o “cale către iluminare”? Răspunsul pe care îl vei da acestei întrebări defineşte realitatea pe care o trăieşti ACUM  şi identitatea pe care ţi-o asumi."
Horia Turcanu

SURSA: http://www.calatoriainimii.net/
VEDETI AICI SI UN FILMULET CU HORIA TURCANU

Cu aceasta ocazie va invitam sa participati la workshopurile sustinute de Horia Turcanu si Elena Francisc, despre Respiratia Inimii si Respiratia Holotropica.

Alte informatii si articole de si despre Horia Turcanu gasiti aici:
1) O Cale De Extindere A Constiintei


5) Peter Russell - "Orice om de stiinta onest, utilizand mijloacele stiintei, va descoperi substratul spiritual al universului"

miercuri, 28 martie 2012

Pace, propagandă şi tărâmul făgăduinţei (28.03.2012)


Peace, Propaganda and the Promised Land: U.S. Media and the Israeli-Palestinian Conflict (2003)


 "Demontând cu migală miturile şi inexactităţile prezentate drept adevăr, de regulă, de către mass media americană, acest film nu numai că dezvăluie motivaţiile şi metodele practicate de cei responsabili pentru denaturarea imaginii, ci, de asemenea, reuşeşte să prezinte una dintre cele mai concise şi exacte relatări ale istoriei şi implicaţiilor conflictului israelo-palestinian şi a rolului pe care l-a jucat SUA în întreţinerea acestui conflict, căruia i-am fost martor. Este o operă vizuală foarte importantă, care provoacă privitorul să se gândească de două ori, înainte de a accepta o versiune a lumii care serveşte mai mult intereselor specifice unei elite puternice, decât noţiunii de libertate a presei."

Donna Baillie
Director, Women in Black &
Secret Hebron: The School Run

marți, 27 martie 2012

Dr Eric Pearl - Vindecarea Reconectivă (26.03.2012)


Astazi va prezentam un nou film tradus, un interviu realizat de Lilou Mace cu Eric Pearl. 
Insa inainte de asta, va anuntam ca pentru parintii interesati sa imbogateasca evolutia si educatia copiilor lor,
 
                                                        RECONECTAREA OFERA DIN NOU:
                                     CURSURILE  de VINDECARE RECONECTIVA PENTRU COPII
                                                                   LA BUCURESTI,
                                                        IN DATA DE 21 APRILIE 2012
Mai jos gasiti toate informatiile ....
INVITAŢIE LA CURS
Reconectarea Si Copiii 21 Aprilie 2012

RECONECTAREA SI COPIII
    RECONNECTIVE KIDS

In aceste clase copiii invata si lucreaza efectiv, prin intermediul frecventelor reconective:
-         vindecarea reconectiva in mod direct, pentru alta persoana
-         vindecarea la distanta,
-         vindecarea animalelor,
-         autovindecarea, etc,

            Clasele de copii vor avea loc la  data de 21 Aprilie 2012,   astfel:

Grupa copiilor cu varsta de  4 - 7 ani (participa insotiti de un parinte/insotitor)  orele  11:00 - 13:00
Grupa copiilor cu varsta de  8 - 12 ani  (participa singuri la clasa)  orele 14:00 - 16:00

Prezinta: Andra Ivanov, instructor autorizat de The Reconnection LLC
Data: 21 Aprilie 2012
Locatia: HOTEL CARO, Sala Nicolae Iorga, Bd. Barbu Vacarescu nr. 164, sectorul 2, Bucuresti, Romania
Taxa de participare:
240 RON (72,19 usd)
Pentru participantii care solicita cazare la Hotel Caro, este posibila o reducere la pretul camerei.

Oferiti-le un cadou de neuitat copiilor dvs.: participarea la acest curs de Reconnective Kids!


Inscrierile se pot face direct pe site http://www.thereconnection.com/, sau  prin dna Andra Ivanov. 

Informatii, detalii suplimentare si inscrieri : Andra Ivanov, 0723694584, andraiv@yahoo.com

Oferiti un cadou  de neuitat copiilor!

Intrebari frecvente referitoare la clasele de copii “Reconectarea si copiii”

1.     In ce consta o clasa “Reconectarea si copiii” ?
R: Acest program este o clasa interactiva, ca un joc, proiectata  pentru copii intre 4 si 12 ani, in care copiii invata cum sa intre in contact cu frecventele de vindecare reconective, prin intermediul vindecarii reconective.
2.     Ce va invata copilul meu intr-o astfel de clasa “Reconectarea si copiii”?
R: Prin jocuri corespunzatoare varstei, copilul/copiii tai va/vor invata:
-        Despre:  vindecare, energie, lumina si informatie,  prin prisma filozofiei Vindecarii Reconective,
-        Va invata sa simta, sa perceapa, sa gaseasca si sa “se joace”  cu frecventele de vindecare  reconectiva,
-        Va invata cum sa foloseasca acest  continuum al vindecarii,  in scopul de a se ajuta pe sine (autovindecare), familia, prietenii, animalele, in prezenta acestora, dar chiar si  daca acestia se afla departe de el (vindecarea la distanta).
3.      Ce este vindecarea reconectiva?
R: Vindecarea reconectiva este o noua si puternica forma de vindecare despre care multi cercetatori cred ca se afla pe Pamant pentru prima data.  Vindecarea reconectiva, spre deosebire de alte modalitati de vindecare  “energetice” ne ajuta sa ne vindecam  in multiple planuri, si are uimitoarea capacitate de a ne face sa ne conectam  mai deplin la noi insine, la altii, la Pamant, la Univers si la multidimensionalitatea noastra ca finite umane.
4.     Cine poate participa la clasele “Reconectarea si copiii” ?
R:  La astfel de clase pot participa copii intre 4 si 12 ani, impartiti in doua grupe de varsta.
Impreuna cu cei mici (4 – 7 ani) sunt invitati si parintii sa participle ca sa poata sprijini ulterior experienta copiilor lor precum si activitatea lor ulterioara in vindecarea reconectiva.
5.     Pot participa si eu la clasa impreuna cu copilul meu?
R: In cazul in care copilul tau are intre 4 si 7 ani, esti binevenit si se incurajeaza prezenta ta in clasa ca sa sprijini si sa extinzi  ceea ce invata copilul tau.  In cazul in care copilul tau are mai mult de 7 ani, este suficient de mare ca sa impartaseasca cu tine ceea ce a invatat la clasa participand  neinsotit.
Fiecare copil va primi un mic manual ilustrat, care aminteste de toate lucrurile invatate la clasa.  Acesta e un instrument important  pentru a impartasi cele invatate dar si pentru a da forta  aplicarii metodei de lucru si  dupa terminarea claselor.
6.     Cand se vor programa clase de copii in zona/orasul/judetul in care locuiesc?
R: Vezi informatiile de pe site-ul www.TheReconnection.com, sau ia legatura cu dna Andra Ivanov  (andraiv@yahoo.com)
7.     Pot sa fiu organizatorul unor clase de copii in zona in care locuiesc?
R: Daca doresti  sa fii organizatorul unor clase de copii ,  ia legatura cu dna Andra Ivanov, sau scrie la Office@TheReconnection.com

CÂTE CEVA DESPRE ERIC PEARL SI RECONECTAREATHE RECCONECTION 

 Va invitam sa vedeti astazi un nou film cu ERIC PEARL tradus de MagicInsights (pentru care ii multumim mult), un interviu in 3 parti, realizat de Lilou Mace, despre metoda lui de vindecare intitulata Reconectarea (Vindecare reconectivă). Mai intai insa iata cate ceva despre Eric Pearl:

”Biografia Lui Eric

Vindecător de renume internaţional, ERIC PEARL a fost invitat la nenumărate programe de televiziune în Statele Unite şi în lume; de asemenea, a fost invitat să vorbească la Naţiunile Unite, a ţinut o prezentare la Madison Square Garden, la care s-au vândut toate locurile, iar seminariile lui au fost menţionate în diverse publicaţii, printre care şi The New York Times.

Ca doctor, Eric a avut un cabinet de chiropractică de mare succes timp de 12 ani, până într-o zi, când pacienţii au început să îi relateze că simt că îi atinge cu mâinile – deşi Eric nu îi atinsese fizic. Curând, pacienţii au început să relateze primirea unor vindecări miraculoase, de boli cum ar fi cancerul, afecţiuni conexe în SIDA, epilepsie, sindromul oboselii cronice, scleroză multiplă, artrită reumatoidă şi osteoartrită, malformaţii congenitale, pareză spastică şi alte afecţiuni grave. Toate acestea se întâmplau atunci când Eric îşi ţinea mâinile, pur şi simplu, în apropierea pacienţilor – şi continuă să se întâmple la fel şi în prezent.
Vindecările pacienţilor săi au fost documentate în şase cărţi până acum, inclusiv în bestseller-ul internaţional al lui Eric, Reconectarea: Vindecă-i pe alţii, vindecă-te pe tine, tradusă acum în peste 30 de limbi!
Având locaţia centrală în Los Angeles, Eric şi Vindecarea Reconectivă suscită un mare interes din partea doctorilor şi a cercetătorilor în domeniul medical, la spitale şi universităţi din toată lumea. Printre acestea se numără Spitalul Jackson Memorial, UCLA (Universitatea din California), Centrul Medical Cedars-Sinai, Spitalul VA, Universitatea din Minnesota, Facultatea de Medicină a Universităţii din Miami şi Universitatea din Arizona – unde a ţinut discursuri în faţa medicilor, la cererea Dr. Andrew Weil. În prezent se desfăşoară noi programe de cercetare, la mai multe facilităţi, sub îndrumarea unor savanţi renumiţi, cum ar fi Gary Schwartz, PhD., William Tiller, PhD. şi alţii.
Eric călătoreşte mult în timpul anului, în toată lumea, aducând planetei lumina şi informaţia Vindecării Reconective. El vă învaţă cum să activaţi şi să folosiţi acest spectru nou şi atotcuprinzător de frecvenţe de vindecare, prin care putem să transcendem complet “vindecarea energetică” şi “tehnicile”, pentru a accesa un nivel de vindecare dincolo de tot ce s-a putut accesa până acum! Până în prezent, el a format peste 55.000 de practicieni de Vindecare Reconectivă în peste 70 de ţări, creând o generaţie spontană de vindecători în toată lumea.
Susţineri pentru Reconectare
“… perspective noi asupra dinamicii vindecării.”
Deepak Chopra, M.D., autor al lucrării Cum să-l cunoşti pe Dumnezeu [How to Know God]
“Eric este un om uimitor, care are minunatul dar al vindecării. Citiţi această carte şi transformaţi-vă!”
John Edward, medium; autor al lucrării Şi dacă Dumnezeu ar fi Soarele? [What If God Were the Sun?]
“Vindecarea reconectivă este un fenomen în lumea vindecării.”
Lynne McTaggart, autor al lucrărilor Câmpul şi Experimentul Intenţie
“…Adevărul despre un mod nou şi revoluţionar de a vindeca şi de a fi vindecat… Plină de umor, de revelaţii şi de înţelegerea profundă şi umilinţa care vin doar cu maturitatea, de la un bun clinician şi savant… Dacă aveţi gânduri serioase cu privire la sănătate şi la vindecare, atunci citiţi această carte!”
Christiane Northrup, M.D., profesor clinic asistent de obstetrică-ginecologie la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Vermont; autor al lucrărilor Corpul femeii [Women’s Bodies], Înţelepciunea femeii [Women’s Wisdom] şi Înţelepciunea menopauzei [The Wisdom of Menopause]
“Ca medic şi om de ştiinţă în domeniul neurologiei, în pregătirea mea, am învăţat să ştiu de ce şi cum funcţionează un tratament. Când e vorba de Vindecarea reconectivă, nu ştiu cum funcţionează. Pur şi simplu, din experienţă personală, ştiu că funcţionează…”
Mona Lisa Schulz, M.D., Ph.D., autor al lucrării Trezirea intuiţiei [Awakening Intuition]
“Cartea ‘Reconectarea’ a dr. Eric Pearl este pur şi simplu cea mai bună carte publicată în ultimii ani în domeniul vindecării transpersonale şi al medicinei spirituale. E un dar de la Univers şi o contribuţie extraordinar de incitantă la schimbarea de paradigme care are loc în toată lumea, în aceste vremuri. Dacă veţi citi numai două cărţi anul acesta, asiguraţi-vă că una dintre ele este această bijuterie.”
Hank Wesselman, Ph.D., autor al Spiritwalker, Medicinemaker, and Visionseeker
“Această carte e o inspiraţie pentru minte şi un balsam pentru inimă, dar în acelaşi timp şi o celebrare a procesului de vindecare. … Vindecarea reconectivă ar trebui citită de profesionişti în serviciile de sănătate care doresc să aducă pacienţilor lor un nivel superior de vindecare şi, în decursul acestui proces, să se vindece şi pe ei înşişi.”
Gary E. R. Schwartz, Ph.D. şi Linda G. S. Russek, Ph.D., directori ai Laboratorului de Sisteme Energetice Umane din Arizona şi autori ai lucrării Universul de energie vie [The Living Energy Universe]
“Lui Eric Pearl i-a fost dat un dar nemaiîntâlnit al vindecării… o formă nouă, nedirecţionată de vindecare energetică, ce merge dincolo de formulele, tehnicile şi mantrele cu care trebuia să lucrăm până acum pe această planetă. O recomand neapărat persoanelor care lucrează în serviciile de sănătate, precum şi oricui altcuiva care este interesat să-şi trezească propriul potenţial de vindecare.”
Richard Gerber, M.D., autor al lucrării Medicina Vibraţională [Vibrational Medicine]
“Reconectarea… secretul a tot ce înseamnă vindecare.”
Dr. Wayne Dyer, autorul best-seller-ului Puterea intenţiei [The Power of Intention]”
SURSA: http://www.thereconnection.com

Dr Eric Pearl - Vindecarea reconectivă - demonstraţie, ştiinţă şi provocări (Partea 3/3)Puteţi vedea alte 2 filmuleţe traduse, despre vindecarea reconectivă cu Eric Peart, aici:


duminică, 25 martie 2012

FERMA MONTANĂ - Un Studiu De Caz De Permacultură de Succes în Climat Temperat ,Valea Curcubeului si cartile cu Anastasia (25.03.2012)

PERMAKULTUR -
Landwirtschaft im Einklang mit der Natur (2000)


Despre cartile lui Vladimir Megre (seria Cedrii Sunatori Ai Rusiei) si personajul principal al acestora, o fiinta super evoluata spiritual pe nume Anastasia, am mai vorbit intr-un articol dedicat SPATIULUI DE IUBIRE pe care aceasta il promoveaza. Atunci v-am vorbit de unii oameni din lume care s-au unit sa construiasca comunitati bazate pe invataturile Anastasiei. Atunci am aflat pentru prima data ca ceea ce promova Anastasia era de fapt permacultura, insa la vremea respectiva nu stiam ca aceasta stiinta (a permaculturii) este atat de bine pusa la punct, atat de studiata de foarte mult timp. Credeam ca este doar o fantezie sau o inventie geniala a Anastasiei, una de bun simt insa si nu reuseam sa o intelegem prea bine. Noi stiam ca din mos stramosi, oamenii au cultivat intr-un fel pamantul (aratul, semanatul monoculturilor, distrugerea ”buruienilor” samd), care ni se parea relativ ok. Chiar si aici in Romania, unde avem pretentia ca pamantul este pretabil culturilor bio se pare ca nu este chiar asa. Chiar daca nu a fost excesiv lucrat sau ingrasat cu chimicale, modul traditional de cultivare a pamantului la noi in tara este la fel de deficitar ca peste tot si in timp se va ajunge tot acolo, la saracirea completa a pamantului si in final la moartea acestuia (chiar daca facem composturi naturale), deoarece aratul este mai agresiv decat putem noi compensa prin composturi. Credem ca permacultura este solutia pentru un viitor sustenabil, durabil al umanitatii.
Ceea ce este incredibil si ne ofera o imensa raza de speranta este faptul ca permacultura este pretabila si pentru zona montana, la mare altitudine, pe soluri care in mod normal nu ar rezista decat conifere si intr-un climat rece. Asta este ceea ce veti descoperi in documentarul de astazi ... o ferma montana extraordinara!
In ceea ce priveste permacultura intr-o zona montana exista o comunitate in Romania bazata pe filozofia din cartile cu Anastasia si anume Satul din Valea Curcubeului
Despre aceasta comunitate am mai vorbit aici si nu ne-am schimbat parerea. Ne citam:
„Este o alegere interesanta si pare destul de inteleapta, insa nu stim totusi daca intoarcerea in evul mediu tehnologic vorbind, este o solutie. Poate o solutie intermediara ar fi folosirea tehnologiei si a resurselor mult mai cu bun simt si mai chibzuit cum este cel prezentat in Proiectul Venus sau THRIVE (cu dispozitive alimentate de singularitate - ZPM-urile din Stargate) sau prin filmele SF gen Star Trek. Chiar si arderea de lemn pentru incalzire poate fi daunatoare daca toti ar adopta doar aceasta varianta (ritmul de crestere al padurilor nu ar face fata taierii de lemn pentru a asigura caldura tuturor mai ales ca se construiesc si case asa si mobila, hartie, samd - padurile sunt distruse oricum in mare masura si in prezent). Intoarcerea la natura fara o veritabila constiinta spiritualizata poate fi extrem de dura si de dureroasa pentru majoritatea oamenilor, mai ales pentru orasenii cocliti obisnuiti deja cu un altfel de viata si alt ritm. 
Cert este ca ceva trebuie facut si oamenii ar fi bine sa se impace cu natura si nu sa incerce sa o domine si sa o controleze, exploateze si distruga asa cum fac acum. Poate ca civilizatia are nevoie sa treaca printr-o astfel de extrema (sa fie fortata sa se intoarca la natura) ca sa aprecieze altfel ceea ce are acum si cum sa fie mai chibzuita , mai cumpatata in alegerile pe care le face momentan.
Niste comunitati ecologice pot fi viitorul dezvoltarii durabile a umanitatii. Vestea buna este ca au inceput sa apara tot mai multe astfel de comunitati si avem speranta ca ele se vor inmulti tot mai mult. Cate ceva despre satele ecologice puteti citi aici de ex, sau aici. 
Decat sa te retragi de tot din lume in salabaticie si intr-o perpetua lupta de supravietuire ca in trecut, poate mai bine alegi varianta unei comunitati ecologice sau sa contribui la formarea uneia dar care are si tehnologie si resurse energetice regenerabile si nepoluante, mai ales daca ai fost miliardar si ai invartit atatia bani cum sunt acei miliardari rusi retrasi in Siberia. Poti misca altfel lucrurile si sa faci un pas inainte ca si civilizatie si nu inapoi. Se poate trai in perfecta armonie cu natura si fara tehnologie,  dar asta necesita o trezire spirituala cel putin partiala a potentialitatilor latente (sa fii asa cum este Anastasia ) sa fi tu in sine o fiinta cat de cat completa si avand macar o parte din puterile asa zis paranormale, trezite: telekinezie, telepatie, teleportare, clarviziune, samd). Cine ar mai avea nevoie de tehnologie in astfel de conditii? Insa pana atunci, o etapa de tranzitie ar fi folosirea tehnologiei cu bun simt si cu respect fata de viata si natura.”
Salutam totusi curajul si devotamentul celor care traiesc in Valea Curcubeulu. Ei par multumiti si fericiti, insa pana cand? (incaltarile se strica, hainele se strica, oalele, galetiile, lopeti, harlete, topoare, samd - consumabile si tot ce are nevoie omul obisnuit sau cu ce a fost invatat ca are nevoie, toate se strica in timp ... ei folosesc internetul (platit), telefonia mobila (platita), calculatoarele ca sa scrie blogul - asadar fara bani, o sursa de venit (prezenta sau anterioara), este mai greu sa faci rost de ce ai nevoie). Ramane de vazut cum se vor descurca in timp. Una dintre relatari este foarte frumoasa : Ochii care vad Natura.Mult mai multe informatii despre comunitatea din Valea Curcubeului gasiti pe blogul acestora: Satul Valea Curcubeului.  Cateva poze frumoase cu Valea Curcubeului vedeti aici.
Ca si case ni se par mult mai atractive ca si concept cele din filmul FIRST EARTH decat cele traditionale romanesti care nu prea respecta,  invataturile Anastasiei.
Acestea fiind spuse cu aceasta ocazie va aducem la cunostinta aparitia  in Romania a ultimei carti din seria Cedrii Sunatori Ai Rusiei (vol. 9 - Ritualurile Iubirii).
Universul Sacru in colaborare cu Editura Dianusa:

Va invita la Lansarea Cartii a noua
"Ritualurile Iubirii"
din seria Cedrii S
unatori ai Rusiei

25 Martie - ora 15:30 - Bucuresti - Sala Dalles (in cadrul conferintei "Buna Vestire - Revelatia lui Dumenzeu in marile credinte")
26 Martie - ora 18:30 -
Bucuresti - Casa Satya
in curand si in alte orase...


"Ritualurile Iubirii" compara atitudinea curenta privind sexul, nasterea copiilor, familia si educatia cu cea a strabunilor nostri. Profunzimea intelepciunii lor s-ar putea sa te uimieasca si sa te intrebi cum de am uitat aceasta cunoastere? Printr-o poveste fascinanta a unei familii, Megre zugraveste lumea radianta a anticei civilizatii Ruse Vedice, ancorata in iubire eterna, non-violenta si deasemenea arata aplicatia practica si vitala in ziua de astazi.


" In cartile pe care le vei scrie Vladimir, vor fi introduse combinatii de litere si fraze care vor trezi in majoritatea oamenilor sentimente bune si radiante ... capabile sa aline bolile corpului si sufletului si sa faciliteze nasterea unei noi constiinte prezente in inima fiecarui om din viitor. Crede-ma, Vladimir nu este misticism - este in acord cu legile Universului"
- Anastasia


Anastasia este considerata a fi un membru al civilizatiei Vedice care a supravietuit pentru a transmite mai departe cunoasterea vietii vesnice de mult uitata de civilizatia moderna. Puterile ei par extraodinare si cunoasterea ei depaseste cu mult tot ce se stie astazi. Mesajele ei sunt un dar pentru umanitate dizolvand numeroase imagini false si fapte ascunse de mii de ani care iti vor schimba intelegerea despre trecut, oferind o noua paradigma pentru viitorul planetei.

Cuvintele calde si gingase ale Anastasiei au fost codate cu o energie care patrunde natural direct in inima ta ca nici o alta carte! Cu cat le citesti mai mult cu atat te simti mai bine. Imaginile luminoase despre viitorul nostru si solutiile ei iti trezi mai mult speranta pentru un viitor minunat si va aprinde la un nou nivel pasiunea pentru viata.”

VEDEȚI AICI, FILMUL "FERMĂ CU AJUTORUL NATURII - Un Studiu De Caz De Permacultură de Succes în Climat Temperat" TRADUS (despre permacultura in zona de munte):
Despre permacultura mai studiati  si articolele si documentarele din Categoria PERMACULTURA.

ACTUALIZARE (21.04.2012) 

Prietenul blogului nostru, Tone Tavi, de la blogul SUB LUPĂ a tradus si el acest film din nou si a facut o recenzie filmului.

„Sepp Holzer: Permacultura - agricultură, în armonie cu natura 

Ne aflăm în secolul XXI și ne considerăm cu mult mai deștepți decât mai toate generațiile de dinaintea noastră. Am inventat tot felul de mașini, utilaje, tehnologii și roboți care ne ușurează viața. Suntem dependenți de computere, televizoare, jocuri video și alte minunății care ne iau ochii. Suntem într-o continuă mișcare, mereu pe fugă, ne hrănim la mușcă-și-fugi, sau în cazul fericit în care ne mai preparăm singuri câte ceva, folosim semipreparate, cumpărate de la supermarketuri. Majoritatea nu prea dăm mare importanță locului de unde ne provine mâncarea sau cum au fost cultivate cerealele, legumele și animalele ce alcătuiesc hrana noastră zilnică. Ne este suficient aspectul lor comercial, ambalajul sau prezentarea.

Dacă vrem să aflăm despre toate astea, slavă Domnului, avem suficiente documentare, cărți și bloguri de unde putem învăța, că ne duce capul,  dar trebuie mai întâi să ne intereseze. Vom afla apoi destul de repede că problema majoră cu care ne confruntăm este că actualmente am ajuns să ne producem mâncarea într-un mod nesustenabil. Nu este rentabil ceea ce facem și pe de-asupra, ne mai și otrăvim pe noi și solul. Distrugem apoi fauna, distrugem flora, infestăm pânza freatică. Ne-am obișnuit ca agricultura noastră să fie omonimă cu subvențiile, pesticidele, erbicidele, irigații, camioane care aleargă la deal și la vale într-un mod haotic, dirijând toate aceste bunuri din porturile unde sunt aduse în containere, către depozite, apoi supermarketuri, apoi minimarketuri, apoi acasă. Consumăm milioane și milioane de barili de petrol cu agricultura și apoi pentru a transporta de colo-colo alimente de bază, alimente ce și le poate produce oricine pe un petic de pământ din fața casei.

Degeaba suntem oameni deștepți, cu facultate, ingineri, doctori, economiști sau mai știu eu ce. Toți suntem până la urmă ceea ce mâncăm. Mulți dintre noi ne tragem de la țară, și deși ne-au mai zburat pe la ureche unele noțiuni despre agricultură, o respingem cu trufie, deoarece am venit la oraș tocmai ca să scăpăm de sapă. Agricultura este pentru cei care nu au învățat carte, așa ne spunem, ignoranți, când dăm peste articole ca acesta, și apoi trecem la următorul. Ei bine, dragilor, există și o agricultură a oamenilor inteligenți, o agricultură ce îți pune la încercare imaginația, creativitatea și care nu devine o corvoadă, ba mai mult, este relaxantă, încurajează meditația si observația și este mult mai productivă decât vă puteți imagina. Se numește permacultură, iar austriacul Sepp Holzer o aplică cu succes de jumătate de veac.
  
Să mă scuze cei care sunt familiarizați cu filozofiile accentuate de permacultură, însă rolul acestui blog este să trezească aceste idei în rândul câtor mai mulți oameni deciși să încerce să trăiască în armonie cu mediul înconjurător și să-și producă cele necesare traiului într-un mod cât mai sustenabil.

Documentarul de astăzi, Permacultura - Agricultură, în armonie cu natura (2000) nu aduce multe elemente noi față de celelalte două cu Sepp Holzer perzentate aici, pe blog, dar totuși merită urmărit și doar pentru acel plus ce ni-l oferă, mai ales că expune puțin și partea economică a fermei lui Holzer, lucru important pentru a înțelege cât de profitabilă poate deveni alternativa permaculturii.

Sepp Holzer a învățat totul pur și simplu ascultând și observând natura. Experienţa sa este unica sursă de cunoaştere în care are încredere. Chiar de mic copil, Holzer realiza în secret mici grădini şi observa natura în acţiune. Spre deosebire de alți fermieri care le adună, peste tot prin grădinile lui, întâlnești pietre. Acestea au rolul de a forma microclimate. Sub pietre se păstrează umezeala, iar când este cald, ele absorb căldura spre a o elibera apoi, pe timpul nopții. Pietrele sunt unul din secretele lui Holzer, cu ajutorul lor cultivând multe plante mediteraneene, care au nevoie de căldură și pe timpul nopții, sau unele ciuperci comestibile, care au și ele nevoie de un mediu călduros și umed în același timp.

Chintesența permaculturii o reprezintă biodiversitatea. Nu trebuie să lăsăm nicio plantă să domine, și pe cât posibil să alegem specii care să îndeplinească mai multe roluri, creându-se astfel cât mai multe interconexiuni între plante. Pe domeniul lui Holzer, brânca ursului crește până la trei metri, iar dacă vă întrebați la ce îi folosește această buruiană, ea îi asigură multă biomasă și florile ei imense oferă un deliciu albinelor, și albinele îi dau lui Holzer miere. Tulpinile uscate ale acestei plante sunt de asemeni bune ca lemne de foc, sau pentru a 
colecta ouă de furnici pe care le dă la pești, sau le vinde magazinelor pentru animale de companie. Exemple de roluri multiple și interacțiuni de acest fel sunt numeroase pe domeniul lui Holzer. Practic nu există plante care să aibă un singur rol, care să ia ceva din sistem fără să ofere ceva în schimb. Când veți ajunge să înțelegeți importanța interacțiunilor, veți înțelege pe deplin permacultura.

Animalele au de asemenea un rol important în permacultură. Holzer a observat comportamentul animalelor sălbatice care străbat domeniul său, cum ar fi șoareci de câmp, iepuri și cerbi. Acum el plantează salata și ierburile lor favorite, așa că acestea îi lasă culturile în pace. Distragerea atenției funcționează de minune. De ce să mănânce cerealele când se pot ospăta cu salată ? Șoarecii de câmp îi mulțumesc apoi, afânându-i solul și propagându-i plantele pretutindeni, împrăștiind rădăcinile lor peste tot.

Chiar şi trunchiurile putrezinde ale copacilor căzuți au un rol de jucat pe domeniul lui Holzer. În ei, el introduce spori de ciuperci comestibile, cum ar fi gălbiori, ciupercile japoneze shiitake sau pleurotus.

Un câștig bun obține austriacul și prin vânzarea de semințe. El recoltează semințe de plante rare și soiuri incrucișate, greu de găsit. El cultivă cartofi cu culori exotice, pe care îi utilizează pentru înmulțire generativă, creând mereu soiuri noi. Are cartofi complet violeţi, de un albastru închis, negri şi așa mai departe. O altă curiozitate o reprezintă porumbul negru, o varietate veche și rezistentă - cândva un aliment de bază al indienilor americani. Deţinerea propriilor sale seminţe îl ajută pe Holzer să rămână independent de marile corporații ce au acaparat acest domeniu vital. Să nu mai vorbim de Mosanto, sau Pioneer, care produc acele soiuri modificate genetic și care nu pot fi folosite de la an la an. Foamea de câştig financiar și de control a hranei, a dus la crearea de plante ale căror seminţe nu mai germinează pentru o nouă recoltă. Anual fermierii sunt astfel obligați să cumpere în fiecare an, semințe de la Mosanto și credeți-mă, nu sunt ieftine.

Traducerea la acest documentar nu-mi aparține, eu doar am corectat-o și ajustat-o puțin. O puteți downloada de aici. Vizionare plăcută !”
SURSA:  Blogul Sub Lupă http://sub-lupa.blogspot.com/

 

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...