Ieşirea Din MATRIX: O Fermă Pentru Viitor (28.02.2012)

INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ

Vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre în strângerea de semnături pentru candidatul Mișcării Meritocrate, Laurențiu Primo, la alegerile EuroParlamentare din 2019. Formularul de adeziune poate fi descărcat de AICI.

marți, 28 februarie 2012

O Fermă Pentru Viitor (28.02.2012)


BBC - Natural World (2009)
A Farm For The Future 

”Realizatoarea de filme pe teme naturale, Rebecca Hosking, investighează în acest documentar - parte din seria BBC Natural World, modul în care poate să își transforme ferma familiei din Devon, într-o fermă care să nu mai fie dependentă de combustibilii fosili, o fermă pregătită pentru viitor, pentru vremurile destul de apropiate când aceștia nu vor mai fi disponibili.


Cu tatăl ei trecut de vârsta de pensionare, Rebecca se întoarce la ferma familiei sale din Devon, pentru a deveni următoarea generație care să continue cultivarea pământului. Documentarul este realizat în 2009, iar cu un an în urmă, prețurile la petrol au urcat brusc și acest lucru a determinat-o pe Rebecca să se trezească la realitate. Realizând că practic întreaga producție alimentară din Marea Britanie este complet dependentă de combustibili fosili, care până acum se găseau ieftini, din abundență, în special petrol, primul lucru pe care îl face este să vorbească cu un specialist în petrochimie, ca să afle cât de sigură este aprovizionarea, în viitorul apropiat, cu această resursă de care agricultura contemporană este atât de dependentă. Alarmată pe bună dreptate de răspunsurile primite, ea trece în revistă alte metode de creștere a animalelor și a plantelor, fără a utiliza combustibili fosili. Cu ajutorul unor pionieri în permacultură, ea descoperă că soluția se regăsește în modul în care natura se auto-întreține. Află așadar că natura deține cheia pentru agricultura cu un consum redus de energie, agricultura viitorului.

Ca și în The Power of Comunity, un alt documentar interesant de care am vorbit pe acest blog, A Farm for the Future ne prezintă fenomenul Peak Oil, prin două interviuri cu somități în domeniu - Colin Campbell și Richard Heinberg, dar partea cea mai interesantă a lui o reprezintă introducerea ca soluție viabilă în agricultură a conceptului de permacultură, făcându-ne cunoștință cu unii dintre vizionarii în acest domeniu din Marea Britanie, care au aplicat cu succes acest concept revoluționar de creștere a plantelor și al animalelor.

Din documentar aflăm un adevăr șocant pentru orice agricultor: aratul este dăunător solului. Deși arăm de mii de ani, lucrul ăsta nu face altceva decât să distrugă microbiologia solului și după cum vom afla, aceasta este vitală pentru culturile bio. Pentru a suplini această carență, în prezent solul este îmbibat cu nutrienți artificiali, chimicale extrase tot din petrol, fără de care nu ar crește nimic, câmpurile noastre ar arăta sterpe, așa cum sunt de fapt. Un procent covârșitor de 95% din agricultura din Marea Britanie se bazează pe acest proces artificial și nesustenabil în viitor, ca să nu mai vorbim de nocivitatea culturilor, îmbibate de chimicale.

Iar ca și când nu ar fi îndeajuns, când culturile cresc, sunt stropite cu ierbicide și pesticide, extrase din ghici ce? Tot din produse petroliere! Acest lucru este necesar deoarece monoculturile sunt atipice naturii și natura tinde să revină la starea ei naturală. De aceea apar dăunătorii și buruienile. Legea de bază după care se guvernează natura, și care a inspirat și permacultura, o reprezintă biodiversitatea.

Permacultura reprezintă o teorie de design ecologic ce urmărește să dezvolte așezări umane durabile și sisteme agricole, prin încercarea de a le modela inspirându-le din ecosistemele naturale. Ea se inspiră din mai multe discipline, cum ar fi agricultura ecologică, agroforestieră, dezvoltarea durabilă și ecologia aplicată. Agenda principală a mișcării a fost aceea de a ajuta oamenii să devină cât mai independenți de sistem, prin proiectarea și dezvoltarea de grădini și ferme cu producții durabile. Principiile de proiectare, care sunt fundamentul conceptual al permaculturii, au fost derivate din știința sistemelor ecologice și din studiul exemplelor pre-industriale, de utilizare durabilă a terenurilor.

Dacă v-am trezit interesul în ceea ce privește permacultura, vă recomand site-ul în limba română permacultura.ro, care încearcă să adune pe toți entuziaștii la un loc și unde puteți să întâlniți oameni care-și împărtășesc experiența în domeniu, și de asemenea, documentarul în sine vă va răspunde la unele întrebări. L-am tradus cu plăcere și nu-mi ascund entuziasmul în ceea ce privește permacultura. Promițându-vă că o să mai revin cu documentare traduse pe acest subiect, nu-mi rămâne decât să vă urez vizionare plăcută!”
SURSA: Blogul Subhuman http://sub-lupa.blogspot.com

Multumim Tone Tavi si pentru traducerea acestui film!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:


 
De asemenea va recomandam sa studiati toate articolele si documentarele din Categoria ALIMENTAȚIE si din Categoria CODEX ALIMENTARIUS in special urmatoarele:

1) FOOD MATTERS
http://fymaaa.blogspot.com/2009/08/mancarea-conteaza-02082009.html

2) ALIMENTATIA - despre dieta vegana
http://fymaaa.blogspot.com/2009/12/despre-dieta-vegetariana-editia-ii.html

3) FOOD INC
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/food-inc-un-documentar-soc-despre.html

4) PUR SI SIMPLU CRUD
http://fymaaa.blogspot.com/2010/03/pur-si-simplu-crud-08032010.html

5)   ASPARTAMUL - Dulce Mizerie (O lume Otravita)
http://fymaaa.blogspot.com/2010/11/aspartamul-dulce-mizerie-o-lume.html

6) FUTURE OF FOOD

http://fymaaa.blogspot.com/2009/05/viitorul-alimentatiei-19052009.html

7) CORPORATIA - O "persoana" psihopata

http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/corporaia-o-persoan-psihopat.html

8) PATTENT FOR A PIG

http://fymaaa.blogspot.com/2009/10/monsanto-si-marea-afacere-geneticii.html

9) Petitie contra CODEX ALIMENTARIUS

http://fymaaa.blogspot.com/2009/05/petitie-impotriva-codex-alimentarius.html


10) UN OM , O VACĂ, O PLANETĂ
http://fymaaa.blogspot.com/2011/11/un-om-o-vaca-o-planeta-28112011.html


11) SOLUTII LOCALE PENTRU O DEZORDINE GLOBALA
http://fymaaa.blogspot.com/2011/11/solutii-locale-pentru-o-dezordine.html

12) MONSANTO - Crima Alimentelor MG
http://fymaaa.blogspot.com/2010/11/monsanto-crima-alimentelor-modificate.html

13)  Percy Schmeiser - David contra Monsanto 
http://fymaaa.blogspot.com/2012/01/percy-schmeiser-david-contra-monsanto.html 

14) PUTEREA COMUNITĂȚII - Cum a supravietuit Cuba crizei petroliere
http://fymaaa.blogspot.com/2011/09/puterea-comunitatii-cum-supravietuit.html 

3 comentarii:

Calin Gabor spunea...

Salutare

As mai adauga un documentar la lista de filme pe aceeasi tema.
Este de productie austriaca si se numeste Unser taglich Brot (Painea noastra cea de toate zilele)


http://www.ourdailybread.at/jart/projects/utb/website.jart?rel=en


Online l am gasit aici

http://vimeo.com/20240432

sau aici
http://video.google.com/videoplay?docid=-7255821487204495355


Nu are nevoie de subtitrare.

FreeYourMind spunea...

Multumim!

XXXWho spunea...

Inainte ca asa-zisa ''revolutie verde''(a se citi industrializarea agriculturii) sa aiba loc,doua evenimente majore au pregatit terenul pentru aceasta:ww-1 si ww-2; desi istoria le-a inregistrat ca degenerari ale unor conflicte politice eu personal le consider parti ale unui plan de eugenie cu tinta precisa:taranimea;daca veti avea curiozitatea sa urmariti cu atentie filmul,veti intelege ca astazi chiar daca s-ar dori intoarcerea la o agricultura sanatoasa nu prea ar mai fi cine sa o faca,intrucat cei ce aveau cunostintele necesare pentru a opri invazia masinilor au disparut iar fermierii(taranii) de azi sunt dependenti de sistem si familiarizati cu acesta nu cu natura.
Ma bantuie amintirea strabunicului meu care nu avea nevoie de unelte mecanizate pentru a-si hrani familia cu o hrana mai sanatoasa decat cea pe care pot eu azi sa o ofer familiei mele...si nu pot decat sa ma intristez ca nu am petrecut mai mult timp in compania batranului pentru a invata mai mult de la el.
Va recomand acest film,este unul vizionar...

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...