Ieşirea Din MATRIX: INTESTINUL - Cel de-al doilea creier al nostru

luni, 27 august 2018

INTESTINUL - Cel de-al doilea creier al nostru

THE GUT - Our Second Brain (2013) 

"De câțiva ani, oamenii de știință au aflat despre existența unui alt creier în corpul nostru - miliarde de neuroni conectați, molecule (neurotransmițători) care transmit ordine și induc reacții independente. Acest al doilea creier, sau "creierul de jos" nu este altul decât intestinul nostru. 

Acesta poate funcționa într-un complet independent și poate efectua mult mai mult decât doar digestia. Stăpânește peste o colonie spectaculoasă de o sută de miliarde de bacterii (flora noastră intestinală) a căror activitate este considerată a avea un impact asupra personalităților și deciziilor noastre, timiditatea sau friciile noastre.

Chiar mai uimitoare: anumite boli ale creierului, cum ar fi boala Parkinson, de exemplu, ar putea rezulta din degenerarea neuronilor noștri intestinali. Și chiar am putea trata durerile intestinului cu hipnoza - vindecându-ne intestinul doar "vorbind cu el".

Toate aceste descoperiri majore au revoluționat abordarea noastră față de un organ care anterior a fost considerat plictisitor și pasiv.

Inteligența intestinului este o nouă cale de cercetare ce este fascinantă pentru echipele de cercetare din întreaga lume.

Un material interesant pe aceiași temă puteți citi aici:

O pisică și un câine, au ambii cam același număr de celule nervoase ca și intestinul, iar dacă ele sunt inteligente, atunci și intestinul este cel puțin la fel de deștept.

Oamenii de știință au niște surprize în stoc pentru noi.

Redescoperind ceea ce este de bun simț de mult timp, oamenii cu dispoziții nervoase, au "fluturi" în stomac, lașilor le lipsește curajul (guts = vintre) și uneori noi acționăm pe instinct (gut instinct), cu senzația de frică din vintre, din golul stomacului.

Uneori noi avem senzația distinctă că creierul nostru nu este singurul căpitan la bord.

Dar ce știu mai exact oamenii de știință despre jocul dintre vintre și creier?

Intestinul nu este numai sursa a milioane de neuroni ci și a sute de miliarde de bacterii, care influențează în secret cele mai îndrăznețe isprăvi ale noastre și personalitățile noastre.

Este important să ne focalizăm asupra intestinului, pentru a explica lumii, că acesta este un organ important, nu este numai un lucru respingător asemănător cu un șarpe încolăcit, ci o linie a vieții vibrantă către succes.

Deci a existat o eră întunecată a cunoașterii celui de-al doilea creier, iar apoi a fost redescoperit, iar eu am ajutat la redescoperirea acestuia și în esență, a fost o renaștere care mă face pe mine un Leonardo al intestinului.

Dacă Leonardo da Vinci ar fi avut șansa să folosească microscopul pe care-l folosește Michael Gershon, aceștia ar fi fost câțiva dintre neuronii pe care el i-ar fi observat.

200 de milioane din acești neuroni există în peretele intestinului nostru.

Ei se află pe întreaga lungime a tubului nostru digestiv, ajutându-ne să digerăm hrana.
Digestia este surprinzător de complicată. Tu trebuie să faci lucruri care sunt foarte greu de făcut în laborator. Să desfaci mâncarea pe care o mănânci și s-o transformi în mici molecule pe care le poți absorbi și să le folosești pentru a-ți ține corpul în viață, iar pentru asta tu ai nevoie de foarte multă putere nervoasă.

Cele două creiere ale noastre seamănă unele cu altele, ca și frații.

Creierul de sus găzduiește sistemul nervos central, iar creierul de jos găzduiește sistemul nervos enteric ... ele chiar împărtășesc câteva denumiri științifice.

Dar chiar a avut nevoie evoluția să ne echipeze cu două creiere separate?

Motivul pentru care evoluția ar vrea să aibe acest creier în exterior, este foarte asemănător cu motivul pentru care noi ținem cu toții computere personale pe birourile noastre, ducându-l la periferie, către intestin, este mai eficient, mai efectiv.

Creierul nu trebuie să se conecteze cu cabluri uriașe la intestin, poate să le lase acolo și nu trebuie să-și extindă creierul pentru a conține alte câteva sute de milioane de celule nervoase. ( . . . )"
SURSA: Blogul VIAȚA MERGE ÎNAINTE - mulțumim Paul Marian

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:


Dacă subtitrarea nu se activează automat, ori dați click pe butonul CC și selectați Limba Română sau din meniul de setări (SETTINGS) din dreapta sus de pe imaginea în full screen activați subtitrarea dând Subtitle On.

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...