Ieşirea Din MATRIX: Carbon Modificat - serialul de weekend

sâmbătă, 3 martie 2018

Carbon Modificat - serialul de weekend


ALTERED CARBON (2018)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film foarte nou, care ne prezintă visul elitelor transumaniste si unde se dorește a se ajunge în privința inteligenței artificiale (IA).

Despre ce este vorba:

"Bazată pe romanul clasic de ficțiune al lui Richard K. Morgan, cea mai recentă producție Netflix este o poveste captivantă despre crimă, iubire și trădare, care se petrece cu 350 de ani în viitor (în 2384)

Societatea a fost transformată de noile tehnologii: conștiința poate fi digitalizată, corpurile umane sunt interschimbabile, iar moartea nu mai este permanentă. Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) este singurul soldat supraviețuitor dintr-un grup de războinici interstelari de elită (numiți "Mesageri"), după ce aceștia au fost învinși într-o revoltă împotriva noii ordini mondiale. 

Mintea lui a fost întemnițată timp de secole până când Laurens Bancroft (James Purefoy), un om înstărit din viitor, îi oferă lui Kovacs șansa de a trăi din nou. În schimbul acestei șanse, Kovacs trebuie să rezolve o anumită crimă cu o miză imensă. "

Notă: Este un film cu mega buget, mega efecte, un scenariu extrem de complex și o îmbârligătură de ițe, comploturi, lumi, tehnologii, scenarii, că rămâi paf. Lumea creată în acest film mi se pare aproape la fel de complexă ca cea din romanul Dune. 

Sunt curios cum este cartea, deoarece filmele rareori surprind mai mult de 10% din mesajul cărții. Filozofia Mesagerilor și citatele oferite pe ici colo par foarte profunde și doresc să aflu mai multe.

Filmul oferă multe motive de gândire și filozofare.

Eu personal nu cred că așa zisa conștiință a unui individ se poate transfera pe un cip sau de la un corp la altul, decât poate anumite amintiri. Ne definesc pe noi în totalitate aceste amintiri? Cine suntem noi dincolo de acest corp ar putea încăpea pe un stick de memorie? Nu cred. 

După cum spun toate tradițile înțelepciunii, cine suntem noi e dincolo de minte, de memorie ...
Dar există o memorie individuală și o memorie cosmică, memoria individuală fiind doar o picătură din memoria cosmică. Conștiința individuală fiind picătura din oceanul conștiinței universale, un vis al formei (halucinația egoului) pe care picătura o trăiește ... 

Ce rol mai are sufletul, scânteia divină în tot acest scenariu? Niciunul ...

Filmul ne prezintă fantezia erotică materialistă a elitei transumaniste în care ei, cei puternici devin un fel de zei nemuritori, care-și pot crea clone peste clone, își transferă conștiința în cloud și practic pot trăi etern, dacă doresc. 

Poate mă înșel, poate nu înțeleg eu lucrurile și să presupunem că suntem doar niște mașinări ce-și pot transfera amintirile, personalitatea, individualitatea de la un corp la altul. Chiar și așa, mesajul transmis poate fi unul la care să meditezi. Cine suntem noi cu adevărat? Ce suntem? Doar niște biți de informație?

Dacă aceste haine, corpurile fizice sunt irelevante și pot fi schimbate ca ciorapii, cine mai suntem noi în schema asta? 

Filmul reușește să transmită cumva această stare de dezidentificare de corpul fizic, în care te iei mai puțin în serios și te miști mai lipsit de frică, mai curajos, mai aventuros ... nu te mai temi de moarte. Apare o senzație intensă de depersonificare, în care realizezi că totul este de fapt un joc virtual, o lume a visului.

Filmul are și niște fraze și situații memorabile: Curva de pe satelit îi zice negrului: Dacă nu mă ucizi, voi fi concediată ! ... lol

Sau faza cu bunica băgată în corpul motociclistului tatuat, sau soția negrului băgată în corpul unui bărbat și fazele absolut gay în care negrul trebuie să-și depășească complet prejudecățile.

Sunt lucruri care te fac cu căpuțul ...

Există și mesaje gen Matrix, în momentul când Mesagerii se antrenau să depășească lumea virtuală, să devină stăpânii lumii virtuale, să treacă dincolo de visul lumii virtuale.

Un aspect menționat de Bruce Lipton și de care sunt conștienți și cei care realizează transplanturi, este faptul că celulele au receptori pentru o anumită personalitate nu alta, pentru un anumit individ, nu altul. Deci să presupunem că am putea transfera personalitatea dintr-un corp în altul, păi corpul ar respinge acea persoană, nu ar recunoaște-o ... deși fenomenele de posedare, wlak'in, parazitare aurică spun altceva ... Complicată problemă.

La final găsiți niște bonusuri.

Cartea poate fi cumpărată de AICI 
(tradusă și netradusă).


VEZI FILMUL TRADUS AICI:
Calitate HD 720p

LINK 1 - pe NetFlix - prima lună gratuită



ACUM SUNT DOUĂ SEZOANE. 
Mai jos vedeți câteva detalii despre primul sezon.



1. Umbra trecutului - 59 min

Trezit într-un nou corp la 250 de ani de la moartea sa, Takeshi Kovacs descoperă că a fost reînviat ca să ajute un titan al industriei să-și elucideze propriul asasinat.


2. Înger căzut - 57 min

Kovacs urmărește un bărbat care i-a trimis lui Bancroft o amenințare cu moartea, iar lt. Ortega încalcă regulile ca să-l țină sub observație.



3. Într-un loc singuratic - 51 min

Kovacs recrutează un partener neașteptat care să-l ajute la un banchet acasă la Bancroft, unde Ortega coordonează „divertismentul” sinistru al serii.



4. Forța răului - 50 min

Torturat de răpitorul său, Kovacs se folosește de antrenamentul de Mesager pentru a supraviețui. Ortega are o surpriză pentru familia ei de Ziua Morților.



5. Omul greșit - 54 min

După ce află identitatea recipientului său, Kovacs îi cere lui Ortega să-i spună totul. Un pont de la Poe duce la un progres major în cazul lui Bancroft.


6. Omul cu chipul meu - 46 min

Soarta lui Ortega atârnă în balanță, iar Kovacs dă o veste șocantă familiei Bancroft. Apoi ajunge față în față cu un adversar periculos.



7. Nora inu - 67 min

Kovacs reia legătura cu cineva din trecut, iar istoria sa încurcată cu Protectoratul, cu Revolta și cu Quell apare în retrospectivă.



8. Ciocniri în noapte - 52 min

Zguduit, Kovacs îi cere unui hacker-sondor să-l ajute să rezolve rapid cazul lui Bancroft. Ortega încearcă s-o identifice pe femeia misterioasă de la arena de lupte.



9. Furtună în paradis - 53 min

După un măcel devastator, Kovacs și aliații săi concep un plan îndrăzneț și foarte riscant pentru a se infiltra în Capul în Nori.



10. Ucigașii - 51 min

Încolțit, Kovacs se pregătește de înfruntarea finală în cer, dar apare un nou erou și ies la lumină alte secrete ascunse.


BONUS

4 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...