Ieşirea Din MATRIX: BANKING CU BITCOIN - Istoria, prezentul și viitorul monedei virtuale Bitcoin

joi, 4 ianuarie 2018

BANKING CU BITCOIN - Istoria, prezentul și viitorul monedei virtuale Bitcoin


BANKING ON BITCOIN (2016)

Acesta este un documentar care ne prezintă istoria Bitcoin, cum a apărut, cine s-ar afla în spatele acestuia, cine ar fi cu adevărat Satoshi Nakamoto, așa zisul inventator, cine sunt pionierii BitCoin, care au fost momentele de răscruce în scurta istorie a acestei monede, cum s-au dat tunuri, ce escrocherii s-au făcut, cât de volatili sunt banii investiți în BitCoin, cât de ușor pot dispărea, cum se dorește controlul și reglementarea acestei monede, care sunt posibilele riscuri, șamd.


Sunt aspecte inedite, pe care orice om care dorește să afle mai multe despre această cryptomonedă este bine să le știe. 

Ca și notă personală, realizez că efectiv nu mă duce capul să înțeleg cu adevărat ce este această monedă cu adevărat, ce înseamnă blockchain, oricât de multe explicații găsesc online și sunt tentat să zic: lasă că știu alții mai bine ce și cum. Dar nu pot ... conisder că am o inteligență medie și cred că banii ar trebui să fie ceva ce oricine ar putea să înțeleagă cât de cât. 

Mie personal nu-mi miroase a bine încă, genul acesta de monedă, deoarece sunt extrem de circumspect față de o societate cashless (fără bani lichizi ci doar online, virtuali). Chiar dacă se spune că monedele crypto vin dintr-o piață descentralizată, că nu este posibil să le controlezi, atâta timp cât eu personal nu înțeleg tehnologia din spate, pot bănui că ar putea exista backdoors (uși secrete, prin dos) către control ... 

Trăiesc cu impresia că habar nu avem cu adevărat ce și cum, dar ne aruncăm ca înecații să le tranzacționăm și să le acordăm încredere. 

De ce există doar 21 de milioane de BitCoini? De ce 21 și nu 22 sau 50 sau 1 milion, de ce nu infinit? De ce tocmai prin 2100 vor fi atinși, găsiți, minați (Dumnezeu mai știe cum să zic) cei 21 de milioane de BitCoini? 

Cred că este foarte posibil ca în spatele BitCoin să fie în realitate o Inteligență Artificială, iar Satoshi Nakamoto să fie doar o fumigenă folosită pentru a da impresia că există o persoană reală în spatele acestei cryptomonede.

Poate mă înșel, poate sunt retrograd, poate sunt prea prost să înțeleg eu mișcarea și nu reușesc să mă adaptez realității ... Posibil ...Oricum eu voi continua să cercetez aceste cryptomonede și sper să găsesc răspunsuri.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p

LINK 1
LINK 2

BONUS

5 comentarii:

  1. Nu exista backdoors pentru bitcoin, asta se poate observa citind whitepaper-ul. Evident nu toti suntem criprografi, dar poti cere parerea unei persoane de incredere care se ocupa cu acest domeniu (fie chiar si persoana publica) la fel de simplu cum ai incredere intr-un medic care iti explica ce problema ai, daca o ai si de ce o ai.

    Numarul de bitcoini trebuie sa fie finit, pentru ca pe acest pamant orice resursa este finita. In momentul in care dolarul nu a mai fost finit (cand s-au tiparit bani neacoperiti in aur sau alte resurse) a aparut fenomenul de inflatie.
    Cuantumul (ca sunt 21 de milioane sau 1 milion) nu are nici o relevanta atata timp cat unitatea este divizibila. Probabil in viziunea lui, Satosi s-a folosit de acest numar pentru a face facila folosirea subdiviziunea.
    Exemplu: 0.00000001 Bitcoin = 1 Satosi
    Este posibil ca in viitor o paine cum este 1 leu, sa fie 1 satosi.
    Exemplu meu si explicatia nu este ceva documentat dar am exprimat-o tocmai pentru a sublinia ca avand in vedere ca unitatea este divizibila nu conteaza care este cuantumul total. Important este ca exista un cuantum finit.

    Iar legat de inteligenta artificiala, scurt si la obiect: Bati campii rau.

    Dar multumesc pentru documentar, a fost foarte reusit.
    Iar sfatul meu este sa analizezi tehnologia "thinking outside of the box"

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde stiti voi ca nu exista backdoors? Nu sunt programator, dar stiu ca majoritatea programelor existente pe acest pamant au portite de patrundere ...

    Eu personal nu mai am incredere in medici ...nici ei nu inteleg problema in ansamblu.

    Exista resurse nelimitate in campul zero ... exista resurse infinite acolo.

    Legat de inteligenta artificiala eu am facut trimitere catre un tip care chiar pare ca stie ce vorbeste ... Despre batut campii, posibil sa-i bati tu.


    In ceea ce priveste ganditul in afara cutiei, cred ca acest blog despre asta este, iar legat de aceasta tehnologie la care cu totii puneti botul atat de usor, s-ar putea sa fiti intr-o cutie. Eu personal am suspiciunile mele, tocmai pentru ca gandesc in afara cutiei.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...