Ieşirea Din MATRIX: AMAZONIA - Vindecând cu plante sacre

luni, 22 ianuarie 2018

AMAZONIA - Vindecând cu plante sacre

AMAZONIA - Healing with Sacred Plants (2011)

"Psihologul, antropologul și scriitorul, Alberto Villoldo, a studiat practicile de vindecare șamanice din Amazon pentru mai mult de 25 de ani. În acest documentar frumos filmat, el împărtășește secretele plantelor sacre din junglă și ale vindecătorilor care le administrează, în profunzimea junglei Amazonului. Dr. Villoldo explică de asemenea teoria și procesul din spatele Ayahuasca, legendara și puternica băutură decoct produsă de șamani.

Ayahuasca este un medicină de plante Amazonice, care a fost folosit timp de secole, posibil chiar mii de ani, de către șamanii indigeni și mai recenții metiși în partea superioară a Amazonului în Peru, Columbia, Ecuador și Brazilia. Există peste 40 de nume cunoscute pentru această medicină sacră, incluzând caapi, natema, mihi și yage. 

Originile utilizării șamanice a ayahuasca se pierd în trecutul istoriei, dar există numeroase povestiri diferite în rândul triburilor indigene din Amazon despre modul în care au început să lucreze cu această medicină. Într-un context indigen, ayahuasca a fost folosită de șamanii din regiunea Amazonului în scopuri de vindecare și adivinare. Ritualurile complexe înconjoară pregătirea și utilizarea de ayahuasca, ce s-a transmis prin generații de vindecători. În desfășurarea ceremoniilor de vindecare, folosesc medicina ca instrument de diagnosticare pentru a descoperi rădăcinile bolilor la pacienții lor. În lipsa înregistrărilor scrise din Amazon până când cuceritorii spanioli au invadat în secolul al XVI-lea, istoria ayahuasca este relativ necunoscută. Fără îndoială, o ceașcă ceremonială care conține resturi de ayahuasca a fost găsită în Ecuador și se crede că are o vechime de peste 2.500 ani. Utilizarea ayahuasca este larg răspândită și reprezintă baza practicii medicinii tradiționale pentru cel puțin 75 de triburi indigene diferite din tot Amazonul inferior și superior.

Renașterea în șamanism 

Șamanismul este cea mai veche practică spirituală cunoscută omenirii cu dovezi arheologice, că a fost practicat în întreaga lume, timp de cel puțin 70.000 de ani. Șamanismul nu este o religie, ci o metodă pentru a stabili o legătură transpersonală cu tărâmurile sacre. Este în epicentrul unui nou ciclu de spiritualitate, unul în care nu este nevoie de un preot, un profet sau un guru care să stea între noi și experiența noastră despre domeniile sacre. Fiecare persoană devine propriul său preot, propriul său guru, primind revelații din interiorul său și surse transpersonale superioare.

Tehnicile de vindecare shamanică au fost practicate în interiorul anticelor tradiții de înțelepciune de-a lungul întregii planete timp de multe mii de ani și acum experimentăm o renaștere în această renaștere de "asistență medicală asistată" în lumea modernă. Șamanii văd boala ca o lipsă de armonie în viața unei persoane pe niveluri energetice și spirituale. Această dizarmonie poate duce la boli mentale, emoționale și/sau fizice dacă nu se rezolvă.

Un șaman abordează aspectul energetic și spiritual al bolii, făcând călătorii în lumea astrală și spirituală; o realitate "neobișnuită", paralelă propriei noastre realitatea fizice. Acolo, șamanul se întâlnește cu forțe transpersonale și spiritele binevoitoare ale plantelor, ale animalelor și ale oamenilor, care sunt "în afara scenei" dramei umane, dar dispuse și capabile "să facă magie" în interiorul nostru și prin noi. Este vorba de aceste spirite pline de compasiune care efectuează lucrarea de vindecare, cu șamanul acționând doar ca un canal. 

Tradiții vindecătoare ale medicinei cu plante Shipibo

Cultura Shipibo, originară de-a lungul râului Ucayali din Amazonul Peruvian de Sus, este bine cunoscută pentru șamanism și medicina cu plante. Printre culturile indigene ale Amazonului Peruvian de Sus, Shipibo este unul dintre puținele grupuri culturale care au reușit să-și mențină propria limbă, artă și medicina de plante mistice. Tribul Shipibo pare să aibă o relație deosebit de puternică cu ayahuasca, și mulți consideră că Shipibo are cei mai bine calificați vindecători cu ayahuasca din Amazonul Peruvian.
Utilizarea de imagini Shipibo referitoare la ayahuasca este larg răspândită, iar modelele Shipibo de ikaro sunt sinonime de ayahuasca și practica sa se face în întreg Peru. De fapt, mulți vindecători metiși(vindecători urmași ai unor familii mixte de sânge spaniol și peruan, care s-au îndepărtat de tradiții și identitatea indigenă) încă folosesc cushmas (tunici) Shipibo în ceremonii. 

Ayahuasca - o combinație misterioasă a două plante

Spre deosebire de toate celelalte medicini din plante sacre, ayahuasca este produsă din două plante: vița de ayahuasca (Banisteriopsis caapi) și frunza plantei de chacruna (Psychotria viridis). Ambele plante sunt colectate din junglă pentru a crea un amestec puternic ce oferă acces în lumea spiritelor și a unei lumi energetice pe care noi, de obicei, nu o putem percepe în starea noastră obișnuită de conștiință.
Este un mister cum șamanii din Amazon au învățat să combine aceste două plante de viță de ayahuasca. În mod individual, ambele plante sunt mai mult sau mai puțin inerte. În Jungla Amazonului există aproximativ 80.000 de specii de plante cu frunze catalogate, din care 10.000 sunt vițe (adică cățărătoare=nt). Nici vița, nici frunza nu sunt deosebite în aspect. Cu toate acestea, vindecătorii din Amazon, acționează ca psiho-farmacologi arhaici, știau cumva să folosească o anumită specie de viță și o anume specie de frunză pentru a face o infuzie psihoactivă.
În termeni chimici, planta cu frunze de chacruna conține puternica dimetiltriptamina (DMT) psihoactivă, care, prin ea însăși, nu este activă pe cale orală deoarece este metabolizată de către enzima monoaminooxidasa (MAO), produsă de stomac. Cu toate acestea, anumite substanțe chimice din vița de ayahuasca conțin inhibitori de MAO sub formă de compuși ai rășinilor care duc la un compus psihoactiv cu o compoziție chimică identică cu triptaminele organice din creierul nostru. Acest amestec circulă prin fluxul sanguin spre creier, unde declanșează puternice experiențe vizionare și ne permite să accesăm tarâmuri din alte lumii și peisajele noastre ascunse, subconștient interne.

Probabilitatea statistică ca acest amestec să fie descoperită "accidental" este de unu la un milion. Vindecătorii indigeni din Amazon susțin că au fost ... plantele inițial ce le-au spus șamanilor cum să creeze infuzia de ayahuasca ... 

Utilizarea tradițională de Ayahuasca

 

În mod tradițional, utilizarea ayahuasca în practicile de vindecare amazoniene a fost limitată numai vindecătorilor, care o folosesc ca instrument de diagnostic pentru o varietate de sarcini care reflectă valori psihologice și culturale foarte diferite de cele pe care le cunoaștem în Occident.

Ayahuasca nu a fost luată de pacienții, care pur și simplu au asistat la ceremonie pentru a primi diagnosticul și tratamentele ulterioare. Prin identificarea cauzei bolii, a ghinionului și a vrăjitoriei, de exemplu, și rezolvarea daunelor energetice cauzate de gelozie și invidie, vindecătorii indigeni recunosc puterea distructivă a emoțiilor umane negative și impactul lor nu numai asupra individului, ci asupra sănătății întregii comunități. Ayahuasca este folosit de vindecător și în alte scopuri: pentru a ajuta la informarea și luarea deciziilor importante; cer sfaturi spiritelor; rezolvarea conflictelor personale (între familii și comunități); exercitarea capacităților divine; elucidarea misterelor, furturilor și disparițiilor; descoperă dacă avem dușmani; și pentru a vedea dacă un soț este neloial.

Ayahuasca, de asemenea, se folosește pentru a prescrie tratamente pentru pacienți, prin instrucțiuni date vindecătorului pentru administrarea de ikaros și remedii vegetale. Dar nu este singurul spirit de plantă implicat. Ayahuasca lucrează cu vindecătorul, în combinație cu o mulțime de alți medici de spirit vegetal pentru a oferi tratament. Ayahuasca este o legătură într-un sistem mult mai amplu de asistență medicală "asistată de spirit" în Amazonia. Vindecarea tradițională amazoniană oferă soluții la boli și tulburări care de obicei nu pot fi tratate prin medicina convențională.

Există o epidemie globală de persoane care suferă de boli psiho-emoționale pe care sistemele moderne de asistență medicală nu le pot aborda. Ayahuasca se apropie în toată lumea pentru a oferi beneficii sale semnificative.

Ayahuasca este utilizată în prezent ca medicină în sine, nu doar ca un instrument de diagnosticare și aliată a plantelor pentru vindecători. Aceasta reprezintă o evoluție pozitivă. În ultimii 20 de ani, mulți cetățeni străini și amazonieni au lucrat cu medicina în ceremonii, conduse de vindecători instruiți, pentru a face față cauzelor afecțiunilor, bolilor și dezechilibrelor lor personale și pentru a lua parte la ecuația vindecătoare. Efectiv, aceasta înseamnă mișcarea vindecării într-o relație co-creativă între vindecător, spiritele plantei, ayahuasca, participant și propriul medicul intern. Băutorul poate descoperi și asuma responsabilitatea personală pentru problemele care au fost ascunse în inconștientul său și au dus la blocaje energetice, adesea cauza bolii sau dezechilibrului emoțional/psiho-spiritual.

Fără îndoială, nu se recomandă băutul de ayahuasca pe cont propriu fără prezența, protecția și lucrul calificat al unui vindecător experimentat. Nu va oferi nivelul de siguranță, profunditatea vindecării și eficacitatea generală care se poate obține când vindecarea cu ayahuasca este practicată de către vindecători experți care lucrează cu o multitudine de doctori de spirit vegetal în ceremonii. În anumite circumstanțe, ayahuasca prin ea însăși va avea efect în vindecare (deși este necesară prudență serioasă în ceea ce privește setul, setările, intențiile și măsurile de precauție), fără îndoială, nu va permite băutorului să atingă și să vindece rădăcinile problemelor. 
Una dintre cele mai mari provocări ale mișcării culturii ayahuasca în Occident este cum să transferăm o tradiție înrădăcinată în comunitățile șamanice la o cultură în mare parte îndepărtată de natură, cu integritate, respect și siguranță. Considerăm că este foarte important să înțelegem și să onorăm practicile tradiționale pe care le-au dezvoltat vindecătorii indigeni de-a lungul a mii de ani de lucru cu ayahuasca.
Ayahuasca este una dintre cele mai puternice și bine-cunoscute etheogene naturale cunoscute omului. Numele ayahuasca provine din quechua, o veche limbă din America de Sud, larg răspândită, întinsă pe tot Amazonul: aya înseamnă "suflet" sau "spirite" și huasca înseamnă "viță". Prin urmare, numele complet ar însemna "vița sufletului" sau "vița spiritelor". Este o puternică medicină bazată pe plante, care poate deschide o ușă pentru comunicarea cu lumile interne și lumile spirituale.

Ayahuasca este un băutură shamanică: o medicină holistică, existențială, experimentală care facilitează curățenia profundă, stări de trezire interioară și conexiune directă cu lumea spirituală; și un instrument pentru a atinge stadii amplificate de conștiință. Este respectată de un număr mare de triburi indigene din Amazon ca o plantă vindecătoare sau o "plantă maestru" și reprezintă baza medicinei lor tradiționale. 

În limba Shipibo, numele la ayahuasca este Oni (pronunțat Ooni), care înseamnă "înțelepciune" sau Oni Kobin, care se traduce ca "înțelepciune pregătită". 

Ayahuasca lucrează la toate nivelele: în ființa fizică și non-fizică, în conștiința noastră, în emoțiile noastre și în spiritul nostru. De asemenea, cunoscut sub numele de " La Purga " (purjarea), ayahuasca este o puternică medicină purificatoare și purificator care oferă o intervenție puternică asupra problemelor cronice emoționale și psiho-spirituale și catalizează un proces de trezire pentru majoritatea persoanelor care lucrează cu intențiile corecte . Ayahuasca eliberează corpul de impuritățile fizice, curăță energiile negative din sistemul dvs. energetic (care stau la baza majorității problemelor fizice, emoționale și psihologice), ajută la integrarea problemelor emoționale profunde și vă îndrumă spre eliberarea de limite și frici, și alte credințe.

Este o medicină de plante care trebuie abordată cu respect absolut și precauție. Întotdeauna ce se respectă o serie de orientări clare și măsuri de precauție specifice să fie urmate, ayahuasca, în combinație cu nenumărate alte medicini de plante-spirit din Amazon, are potențialul de a efectua o vindecare profundă și de durată. Poate iniția și vă poate îndruma într-o călătorie pe termen lung înapoi spre integritate, coerență, armonie și prezență.

Nu poate fi considerată nici o coincidență că, în tradiția inca, Huascar este gardianul Inframundo; 

Este Ayahuasca un drog?

Deși conține o componentă psihoactivă, ayahuasca nu poate fi considerată un drog clasic de efecte dependente și negative. Dimpotrivă, este esențial ca lucrul cu ayahuasca să nu se afle niciodată într-un context de agrement. O serie de studii de cercetare științifică au demonstrat că efectul fiziologic al ayahuasca în organismul uman nu provoacă toxicitate. Consumul de ayahuasca într-un context controlat nu arată nici un efect secundar, nu este dependent și nu produce niciun sindrom de durată.
Fără îndoială, medicina trebuie oferită într-un mediu ceremonial bazat în ritualuri cu caracteristici sacre, spirituale și terapeutice, de către vindecători instruiți, care pot ghida, proteja și menține călătoria de vindecare / învățare a băutorului. Aceasta este esențial pentru a vă efectua în siguranță un proces adesea intens de profundă introspecție în timp ce se experimeantează experiențe plăcute cât și cu dificultăți pe parcursul ceremoniei. Esența de a lucra cu ayahuasca este de a avea o experiență directă a lumii noastre interioare prin care putem vedea cu claritate natura dificultăților noastre sau problemelor voastre și descoperirea modalităților de depășire și transformare a acestora.

"Privește profund în Natură, atunci veți înțelege totul mai bine" - Albert Einstein

Ayahuasca nu este un drog în ciuda propagandei moraliste și a stigmatizării practicilor indigene de vindecare care pot fi atribuite războaielor religioase în contra șamanismului și politicile represive împotriva drogurilor. Etichetarea vindecării cu ayahuasca, "consumul iresponsabil de droguri" ignoră faptul că a fost o parte integrantă a bunăstării și supraviețuirii multor comunități indigene din bazinul Amazonului timp de secole, posibil chiar milenii. O parte a misiunii Templului este participarea la validarea științifică a medicinelor tradiționale și de a le legitima utilizarea în lumea modernă.



Legitimizarea practicii tradiționale Ayahuasca

De mii de ani, societățile indigene și preindustriale și-au aplicat cunoștințele lor magistrale despre specii de plante speciale asupra dezvoltării emoționale, psihologice și spirituale și alte chestiuni critice pentru armonia socială și supraviețuirea culturală.
Investigatorii moderni au arătat că Etnobotanicele precum ayahuasca au un potențial considerabil pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, de la depresie și tulburări de stress până la abuzul de substanțe. Cercetarea clinică scoate, de asemenea, la lumină complexele efecte neuropsihologice ale acestor plante și implicațiile pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a gândirii integrative care pot ajuta oamenii să se ocupe de problemele vieții cotidiene într-un mod mai eficient și creativ.
Oamenii din întreaga lume, indiferent de rasă, religie sau statutul social, care de cele mai multe ori au epuizat toate căile de asistență medicală convențională și caută soluționarea condițiilor emoționale și psihologice cronice, nu consideră că această plantă este un drog. Ei o văd ca un instrument unic pentru vindecare, introspecție, meditație, terapie, curățire interioară, auto-explorare și auto-trezire.

Ayahuasca este un dar sacru din regatul plantelor care oferă proprietăți de transformare: vindecare fizică, emoțională, mentală și spirituală care vă poate îmbunătăți considerabil relația cu voi înșivă, precum și relația dvs. cu lumea și cu oamenii din jurul vostru."


Mulțumim Paul Marian pentru efortul susținut de a aduce și românilor, astfel de informații.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p

SERVER I (cu subtitrarea separată)



SERVER II (cu subtitrarea pe film)


Link alternativ : ... https://goo.gl/X4fdMs

Cine dorește am și un CURS în 10 lecții, tradus, cu VILLOLDO 
(accesibil doar pentru donatori - cine-l dorește să dea un semn)

4 comentarii:

  1. Cu ani in urma cautand efectele sunatoarei, am dat peste comentariul unui baiat. Scria ca: mama lui locuia intrun sat si era un gen de vraci al satului. Pe langa obisnuitele reumatisme , primea cazuri grave de asa zisi posedati.
    Cum proceda: il ducea intrun sopron unde ii tinea legati. Dupa o saptamana plecau vindecati. Ea spunea ca, diavolul intra cand e intoxicat organismul.
    Vindeca numai cu sunatoare in doze numai de ea stiute, de la o boala, la alta.
    Spunea ca se poate vindeca orice.
    Am sarit peste vindecarea posedatilor: stateau legati in sopron, erau stropiti periodic cu o galeata cu ceai de sunatoare, beau timp de o saptamana numai ceai de sunatoare, mancau terci de sunatoare.
    Dupa o saptamana venea familia si il lua. Spunea baiatul ca absolut toti dadeau semne de ameliorare dupa patru zile.
    Mi s-a parut foarte interesanta povestea si am zis ca poate vreti sa stiti ca si noi avem vraci si poate scrieti despre ei, ca sunt destui prin sate de munte unde se pastreaza traditia sau se ajunge greu la doctor.
    Numai bine va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chinezii am inteles ca vindeca bolile mentale tinand oamenii in post negru si intuneric. Ascezele pot avea astfel de efecte, indiferent ce forma imbraca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de intrebarea de ce nu se gaseste in farmacii ... asta pentru ca DMT-ul continut este interzis in majoritatea tarilor occidentale, fiind considerat un drog halucinogen de mare risc.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...