RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

Indicii ale Pământului Plat ? (19.01.2016)

03:35 Posted In , , , Edit This 17 Comments »
THE FLAT EARTH CLUES (2015)

Una din cele mai naucitoare teorii ale conspiratiei care ne-a venit in vizor in ultima vreme si pe care o vedem imbratisata din ce in ce mai mult de conspirationistii de serviciu, este una veche, de pe vremea cand nu exista cunoasterea stiintifica si cosmologica de acum. Stim ca exista foarte multa manipulare, foarte multa minciuna, ca istoria este scrisa de "invingatori" , ca stiinta nu este obiectiva ci este una materialista, sustinuta de papusari, menita sa mentina omul ancorat in iluzia materiei, sa mentina omul neputincios, lipsit de putere, sclavul unora care fizic (si mental) sunt deasupra lui, insa aceasta teorie a conspiratiei este efectiv greu de digerat. Nu avem o viziune formata clar, batuta absolut in cuie despre univers, ci una flexibila, care pe masura ce studiem se intregeste si se completeaza, insa teoria cu pamantul plat iese complet din orice schema, este complet in afara oricarei logici a creatiei asa cum o intelegem noi momentan.
Exista acum niste viziuni cosmogonice extrem de complexe, care sunt cu mult deasupra teoriilor oficiale (vezi teoria unificata a totului a lui Nassim Haramein), niste viziuni care ne ajuta sa intelegem atat dimensiunea materiala a vietii noastre cat si conexiunea cu lumea energetica si spirituala. Chiar ieri am vazut o reprezentare grafica foarte frumoasa a universului TORUS care se expansioneaza si se contracta in acelasi timp. Foate frumos si logic, de bun simt.  Vedeti filmuletul AICI.
Pe fundalul acesta al dezinformarii oficiale apare cate unul cum este cel din documentarul de astazi care ne prezinta o teorie gen Truman Show, combinata cu Dark City si Etajul al 13-lea, prin care ni se aduc fel si fel de argumente in favoarea acestei teorii prafuite, scoase de la naftalina ratiunii, o piesa de anticariat stiintific. 
In spiritul blogului dorim sa prezentam insa orice teorie alternativa, oricat de nebuneasca ar parea, deoarece nu ne consideram Mafalda si poate, cine stie, un bob de adevar exista. Teoria de astazi insa nu ne ajuta absolut de loc sa intelegem universul mai bine, sa avem o viziune integratoare, mai holistica asupra universului, ci ne arunca si mai mult intr-o noapte a mintii. Este adevarat ca nu am studiat toata teoria ci ne-am oprit la inceput sa verificam unele dintre argumentele aduse , argumente usor verificabile, pe care dorim sa vi le impartasim si voua. 

Mai intai cateva idei pe foarte scurt despre aceasta teorie:

"Epur si muove! Această faimoasă 1 exclamaţie a lui Galileo Galilei, făcută în ciuda faptului că a fost silit sub ameninţarea torturilor Inchiziţiei să retracteze în genunchi şi în public teoriile sale privind mişcările planetelor, este parafrazată în sens invers, în zilele noastre, de un savant olandez care afirmă, cu aceeaşi tărie şi înverşunare, că „Pământul nu este rotund, ci plat ca o omletă!”.
Sigur că dr. Klaas Dijkstra nu mai este astăzi ameninţat de fulgerele Inchiziţiei, ci doar de ideile colegilor săi din lumea întreagă pentru care forma rotundă a planetei noastre nu mai poate fi pusă sub semnul îndoielii.

Teoria Pamantului Plat

De mulţi ani Dijkstra stăruie asupra veridicităţii teoriilor sale. El a scris două cărţi şi oameni de ştiinţă afirmă că ideile expuse în ele „sunt foarte greu de răsturnat”. Iar un mare cotidian olandez comenta: „Cărţile sale sunt rodul unei munci inteligente pe care nimeni nu ar putea-o imita. Cărţile constituie o curiozitate printre lucrările de popularizare ştiinţifică ale acestui secol”. Klaas Dijkstra îşi susţine teoria sa şi prin prelegerile ţinute la universităţi olandeze. La sfârşitul fiecărei prelegeri, el pune întotdeauna auditoriului său următoarele trei întrebări:


1. Numiţi-mi un pilot care a zburat în jurul Pământului în direcţia Nord¬Sud.
2. Numiţi-mi un satelit sau astronaut care a zburat în direcţia Nord-Sud deasupra regiunii Polului Sud.
3. De ce nu există fotografii despre aşa- numita „parte inferioară” a globului pământesc cu Polul Sud în mijloc? Numai Polul Nord a fost fotografiat în acest mod!


Intrucât nimeni nu i-a putut răspunde până acum la aceste întrebări, Dijkstra consideră că teoria Pamantului plat este confirmată. El susţine: Pământul nu se învârteşte şi nici nu se roteşte în jurul Soarelui. Pe cealaltă parte a pământului nostru plat nu există viaţă. Acolo este numai apă.

Polul Sud, un inel  in jurul Pământului

Polul Nord este situat în mijlocul pământului nostru şi Polul Sud este un fel de inel în jurul Pamantului plat. Este imposibil de a trece peste acest inel. Descoperitori ai Polului Sud ca Scott,
Byrd şi Shackleto au încercat să facă acest lucru, dar ori de câte ori se apropiau de marginea Pământului, compasul le refuza serviciile sale şi ei erau nevoiţi să se înapoieze pe aceeaşi cale. Nici cu avionul nu este posibilă trecerea peste această margine. Compasurile nu mai funcţionează. Fireşte că zboruri în jurul Pământului sunt posibile în direcţia Nord¬Sud. Dar nu se ocoleşte Pământul, ci se zboară doar în cerc deasupra pământului nostru, având Polul Nord ca punct central.
Nici celebrul exemplu al liniilor ferate care se îmbină la orizont nu constituie pentru Dijkstra o dovadă că Pământul este rotund: „Aceasta este o iluzie optică, afirmă el. Vedem orizontul rotund nu pentru că Pământul este rotund, ci pentru că pupila ochiului nostru este rotundă”.

Americanii vor doar „sa prosteasca lumea”

Sfârşitul teoriei lui Dijkstra părea să fi sosit atunci când astronautul american Frank Borman s-a înapoiat pe Pământ cu fotografiile sale luate de pe nava spaţială Apollo 8. Dar olandezul nostru nu s-a dat bătut: „Fotografiile lui Borman au fost falsificate parţial de serviciul secret american. Foarte probabil că prin aceste fotografii s-a urmărit un scop politic. Toate fotografiile americanului ne arată numai partea vestică a Pământului… în afară de aceasta, pe fundal nu se văd niciodată stele. Acest lucru dovedeşte că pe cealaltă parte a Pământului nostru, cu o grosime de 60 km, nu există cer înstelat”.
Dijkstra nu se sfieşte să îi acuze pe americani de a încerca „să prostească lumea”. „Am dovezi că savanţii americani ştiu că Pământul nostru este plat. Dar, oficial, ei nu recunosc acest lucru, pentru că nu a sosit încă timpul”. Cu toate acestea, expertul în probleme spaţiale James Fulton a declarat, în urmă cu mai mulţi ani, că americanii intenţionează să folosească Luna ca un fel de oglindă pentru a putea să vadă sub ochi Pământul întreg. Dacă el ar avea formă rotundă, acest lucru ar fi imposibil”.
Klaas Dijkstra nu se arată surprins de faptul că teoriei sale i se acordă atât de puţină atenţie. „Forma sferică a Pământului este baza tuturor calculelor noastre ştiinţifice. Dacă se va dovedi că am dreptate, atunci se va prăbuşi întreaga ştiinţă.”
Profesorii olandezi care s-au ocupat pe îndelete de întreaga teorie a lui Dijkstra nu au reuşit până acum să răstoarne argumentele sale. Când a fost întrebat dacă în faţa dovezilor se va lăsa convins că Pământul este rotund, el a răspuns: „Aceste dovezi eu le aştept de 35 de ani”. Bineînţeles că fantasmagonicele teorii ale dr. Dijkstra au stârnit nu numai reacţia savanţilor, dar şi un val de ironii…" SURSA: http://conspiratii.ro

Unul dintre cel mai usor verificabile argumente ca pamantul este rotund este aparitia la orizont, cand privesti cu un binoclu sau chiar cu ochiul liber, a unui catarg de vas pe mare care apare de dupa orizont si se apropie incet incet de noi. Iese incet incet catargul si apoi incet incet se vede toata nava. Noi am vazut asta de mai multe ori, deci nu este nicio inselatorie. Puteti verifica oricand cei care doriti. 
Apoi sa luam una dintre primele teorii peste care am dat rasfoind filmul, in episodul 7, asa s-a nimerit. Ni se spune ca de fapt harta pamantului plat ar fi cea care este si pe sigla ONU (conspiratie pe fata cica), adica aceasta: 
HARTA 1

Dupa cum se poate observa, pe aceasta harta, distantele din emisfera sudica (in cazul de fata, catre extremitatea platoului)  ar fi mult mai mari decat in realitatea hartii oficiale. Adica asta :

HARTA 2

De fapt harta de mai sus este oficial acceptata doar intr-o parte a globului, caci pe la Americani si poate si pe la altii, harta arata mult mai diferit cum ar fi asta:

HARTA 3

Dupa cum vedeti in aceasta harta Groenlanda este aproape cat Africa desi in realitate este de 14 ori mai mica, tarile din emisfera nordica si uscatul sunt mult mai mari decat cele din emisfera sudica, ce pare "inferioara" ca marime fata de cea nordica. Si nordul si sudul sunt niste conventii care sa dea impresia iluzorie de susperior peste inferior, sus peste jos, insa nimic nu ne opreste cu adevarat sa ne uitam la harta invers.  In aceasta directie va invitam sa vedeti filmuletul de AICI, pentru a intelege ratiunea existentei acestei harti pentru copii cica.

In fine, tipul din filmul de astazi spune ca a cautat o gramada sa rezerve bilete intre orase aflate in destinatii din emisfera sudica, sa spunem de la Johanesburg din Africa de Sud la Perth in Australia. Conform hartii pamantului plat , HARTA 1, vedem ca intre Africa de Sud si Australia ar fi o distanta enorma si cumva este indreptatita o escala prin Dubai sau India. Tipul spune ca oricat a cautat nu a gasit un zbor mai scurt de 37 de ore pentru distanta Cape Town , Awkland , Noua Zeelanda, de ex. 
Ei bine, m-am ambitionat si am cautat pe https://www.expedia.com la nimereala efectiv, un zbor intre Johannesburg si Perth, Australia. Am calculat distanta de zbor care mi-a dat cam 8 300 km, deci cam in 8 - 9 ore ar trebui sa fie ok, la o viteza de zbor medie de 1000 km/h , directa fara escala. 


Si la o prima cautare am gasit asta:Zbor direct intre Johannesburg la Perth, fara escala, 9h 20 min. Asadar am gasit rapid o minciuna. Nu am investigat mai departe deoarece nu avem timpul si rabdarea sa sapam mai profund. Sa fie ghinion ca am demontat din prima un argument mincinos in sprijinul acestei teorii "revelatoare" sau un noroc ca ne-am salvat timpul si energia? Judecati singuri ....

Actualizare :

1) Ne-a mai venit o intrebare. Daca lumea e plata cum de nu este luminata toata odata de Soare? De ce nu vedem cu totii Soarele odata cand e sus pe cer? E totusi baritai luminatorul. Cum e posibil sa fie bezna intr-o parte si in cealalta nu? Nu s-ar reflecta lumina soarelui de bariera solida a Domului? 
2) Cei care vor sa investigheze si dintr-o sursa scrisa cele spuse in film , cei care stiu engleza pot investiga cartea: 200 Dovezi ca Pamantul nu este o bila in rotatie.

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

Post Comment

17 comentarii:

Unknown spunea...

Pai pe bilet e ciudat. Pleci la 9pm si ajungi la 12pm plus o zi. Adica 27 ore nu 9... Hmmm

Danuts Simpson spunea...

Pai pe bilet e ciudat. Pleci la 9pm si ajungi la 12pm plus o zi. Adica 27 ore nu 9... Hmmm

FreeYourMind spunea...

Diferenta de fus orar intre Johanesburg si Perth este de 8 sau 9 ore. Deci este relativ calculul. Presupun ca cei din avion isi vor da seama ca au calatorit 27 de ore sau 9 ore ... lol ... nu poti insela pasagerii in halul acesta.

Anonim spunea...

Adriana Dalba, ceea ce spui tu este foarte foarte... ma lasa fara cuvinte

Anonim spunea...

pai ma i a fi ti atenti aici: o chestie - nu trebuie sa fi inginer..cu studii..fizician...etc ca sa sti ceva: ia tu o furnica.. si pune o pe un suport ok? (sa fie orice forma geometrica vrei tu) ok? apropie te cu ochii de ea: si ea va pleca da? parcurge distanta suportului tau in: 5 secunde! bun! ai notat da? ok! acum departeaza te de ea! cu 40 m distanta! ia vezi tu timpul mai e la fel exact? ia indeparteaza te tu..si mai mult de ea! si tot asa..mai percepi tu timpul la fel?

Anonim spunea...

intrati pe https://planefinder.net/ si o sa vedeti zboruri naspa, o sa vedeti cum dispar avioane de pe ruta si apar la aterizare sau avioane in zbor in alt loc decat cel al rutei. O sa va bulversati. Realitatea? PAMANTUL ESTE PLAT.

Eu Singur spunea...

Nici eu nu sunt adeptul teoriei pamantului plat , insa sunt cateva lucruri care ma pun pe ganduri .
Unghiul format de razele soarelui strecurandu-se printr-e nori , e cea mai mare dilema , pe care nu o pot scoate din cap.

cornelia morar spunea...

Asta vrea sa spuna ca soarele nu este asa mare cum suntem mintiti, si nu asa departe de pamant. Soarele se invarte in cercuri deasupra pamantului, pamantul fiind plat. Dovezi sunt multe. Minte pt crezut e nevoie.

micu spunea...

https://youtu.be/CzyPN8-AbJQ

Bossmann Cozma-Troleu spunea...

Dar chiar, știe cineva care este cel mai sudic punct de pe planeta noastră, unde există o populație permanentă? Sau mai bine zis s-a înhumetat cineva de aici să trăiască mai mulți ani acolo într-unul dintre orașele emisferei sudice să ne spună ce a simțit pe viu? Câte ore stă soarele pe cer vara și/sau iarna? Cum se vede soarele la răsărit și la apus vara sau iarna, dacă există asemănări notabile în privința acestor fenomene sau nu sau există dar sunt foarte puține? Așa ne putem da seama de veridicitatea acestei teorii!

Anonim spunea...

Daca tot ai cautat zborul Johanesburg - Perth, trebuia sa faci o rezervare sa vezi ce iti zic colegii :)) dar te-ai multumit cu putin

Anonim spunea...

Puteti vedea si "midnight sun" timp de 3 zile soarele sta deasupra orizontului..se merita o vizita in Norvegia in perioada aia.nu?

Unknown spunea...

Ai tratat subiectul cu foarte multa superficialitate..;)

nicusan s spunea...

Ai tratat subiectul cu foarte multa superficialitate,doar pentru ca sa salvezi timpul si energia??

FreeYourMind spunea...

Exact ... am si eu limitele mele de prostie.

nicusan s spunea...

Mult succes.Sper sa nu excelezi in asta. Free your mind, my friend..

Unknown spunea...

Eu cred, cu tot respectul, ca cei care cred in teoria asta au nevoie de o cazare definitiva la un azil de nebuni. apreciez truda si intrebarile interesante dar reduntante. De genul daca nu raspunzi la o intrebare, inseamna ca am dreptate. Unde a mancat iancu de hunedoara la ziua lui la 21 de ani? Nu stii sa raspunzi? Pai stiu eu, la pizza hut. sherlock "spunea" nu potrivi faptele dupa teoria din capul tau, ci fa o teorie care se potriveste dupa fapte.

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

ALTE FILME INTERESANTE

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din stânga și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1050 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...