Ieşirea Din MATRIX: POSTUL NEGRU CU APĂ, O NOUĂ TERAPIE

marți, 11 noiembrie 2014

POSTUL NEGRU CU APĂ, O NOUĂ TERAPIE



Le jeûne, une nouvelle thérapie? (2012)

In sfarsit ne bucuram sa va putem prezenta un documentar de exceptie, foarte profesionist facut, un film document care vine cu dovezi stiintifice indiscutabile in favoarea postului negru doar cu apa. Am fost foarte surprinsi ca exista spitale si centre de dezintoxicare care folosesc post negru pentru vindecare si studii stiintifice inca din anii 50. In sfarsit adevarul iese la suprafata. Mai intai va prezentam cateva informatii pe marginea filmului si apoi cateva note personale:

"Ce-ar fi dacă tensiunea ar scădea, alergiile şi astmul s-ar manifesta mai blând dacă am ţine post negru cu apa câtva timp? Un documentar ştiinţific ce a fost difuzat pe postul Arte se ocupă de post ca terapie în anumite boli ale lumii moderne. Ancheta desfăşurată arată că metoda poate constitui un remediu miraculos în boli grave precum cancerul.

Postul se poate dovedi benefic în cazul multor boli caracteristice modului de viaţă actual, ca obezitatea, diabetul sau hipertensiunea, dar si in cazul unor boli psihice. Periplul realizatorilor filmului în Rusia, Germania şi Statele Unite demonstrează acest lucru. 
La sanatoriul din Goriatcinsk din câmpia siberiană, două treimi din pacienţi, suferind de alergii, astm şi reumatism, se simt mai bine după o cură ce poate dura până la trei săptămâni, efectuată sub supraveghere medicală, arată conducerea acestui centru. Principiul este simplu: în lipsa hranei, corpul uman se hrăneşte singur din rezervele sale de glucoză şi lipide si in acelasi timp are suficienta energie si spatiu sa se purifice si sa se vindece. La Goriatcinsk, postul durează în medie două săptămâni, în timpul cărora pacienţii beau doar apă şi fac sport ca să-şi întreţină musculatura. Urmează şapte zile de readaptare la obiceiuri alimentare echilibrate.  Cea mai grea este a treia zi de privare de hrană, au spus cei care au ţinut un astfel de post. Un medic precizează că, în faza de dezintoxicare, organismul trece printr-o criză de acidoză, nivelul de aciditate crescând brusc. Cu spălături intestinale şi masaje, organe responsabile cu eliminarea, ca ficatul şi rinichii, sunt stimulate şi depăşesc criza.  Potrivit experţilor ruşi, metoda a fost descoperită din întâmplare acum circa 60 de ani, în perioada sovietică, când un psihiatru a făcut legătura între greva foamei pe care o ţinea un pacient şi îmbunătăţirea stării lui psihice. Rezultatele studiilor întreprinse de atunci în Rusia au fost validate de Academia de Ştiinţe din ţară.  

În Europa occidentală însă postul terapeutic nu beneficiază inca de o astfel de recunoaştere oficială. În Germania se fac totuşi astfel de cure, fiind aplicată îndeosebi metoda Buchinger, numele unui medic militar cu artrită, care a reuşit să trăiască în scaun cu rotile ţinând post. Mai puţin dure decât în Siberia, curele, propuse în centrul lui de pe malul lacului Constantz, recomandă ingerarea a 250 de calorii pe zi, sub forma sucurilor şi cremelor pentru a evita criza de acidoză.  

În California, un tânăr cercetător, Valter Longo, experimentează pe şoareci efectele postului asupra celulelor canceroase, a căror multiplicare este încetinită, pentru că nu le plac mediile sărace în zaharuri. Se pare că postul protejează şi împotriva efectelor secundare ale chimioterapiei. Valter Longo este ferm convins ca postul negru are efecte benefice asupra cancerului. Rezultatele rămân însă preliminare şi trebuie să fie confirmate de experienţe pe scară largă pe oameni.  La modul general, subliniază autorii documentarului 'Postul, o nouă terapie?' este evident că la lipsa hranei corpul reacţionează mai bine decât la excesul de mâncare. " SURSA: http://www.romanialibera.ro

Nota noastra: In film cercetatorii rusi spun ca asupra cancerului nu ar fi efecte, postul fiind chiar contraindicat, insa cercetatorul american Valter Longo a observat ca celulele canceroase nu prospera in cazul cancerului, dimpotriva, acestea mor. Problema credem ca este mai complexa de atat. Conform noii medicini germanice, conteaza enorm atitudinea cu care tii acest post negru. Daca tu tii postul negru ca sa slabesti sau ca sa infometezi cancerul iti faci mai mult rau decat bine, in schimb daca tu crezi ca tii post negru ca un repaos alimentar pentru purificare si vindecare atunci corpul reactioneaza diferit. Ce gandesti si in ce masura iti rezolvi problemele emotionale este la fel de important ca dieta sau postul. Pe blog avem o intreaga categorie dedicata POSTULUI NEGRU SI PURIFICARII, pe care va invitam sa o studiati cu atentie inainte de a porni in aceasta practica (o puteti explora mai usor in CURPINS). Exista multe cazuri de oameni vindecati de cancer prin posturile negre de lunga durata sub ghidajul lui Valeriu Popa, care oferea si impulsuri inspre depasirea problemelor de natura emotionala.

Despre experienta noastra legata de postul negru puteti citi AICI ... Nu este nimic periculos, decat daca voi credeti cu toata puterea ca este periculos. Vedeti documentarul, este extrem de motivational!

Sunt oameni care nu mai manaca de loc si despre ei am postat articole si documentarul OAMENII CARE SE HRĂNESC CU LUMINĂ  - In the Beginning There Was Light (2010).

Acum ar fi benefic pentru multi sa tina post negru insotit de irigari colonice, mai ales daca au simptome de raceala. Inainte de post cititi atent si articolele de pe blogul lui Cirys despre Etapele postului negru sau Organele corpului în timpul postului cu apa si mai ales Reacții neplăcute în timpul postului negru. Nu folositi apa din reteau publica, decat daca locuiti in zone de munte sau unde sunteti siguri ca nu se baga clor si alte minuni.

VEDETI FILMUL TRADUS AICI
Postul negru cu apa, o noua terapie 


In completare cititi si:

1) Tao pentru sanatate, sex si longevitate - Daniel Reid
2)  Hrana vie, o speranta pentru fiecare - Ernst Gunter
3) Arta vindecarii invatata de la Valeriu Popa - Sanda Stefan  
4) De vorba cu Valeriu Popa - Ovidiu Harbada

In aceste carti se discuta pe larg terapia prin post negru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...