sâmbătă, 22 februarie 2014

Mafia „sfântă” a Bisericii Ortodoxe Române (22.02.2014)


„Cea mai mare reusita a bisericii a fost sa-l convinga pe om ca in relatia lui cu Dumnezeu are nevoie de intermediari” - Flavian

Va prezentam astazi doua scurte documentare despre mafia din spatele BOR (Biserica Ortodoxa Romana) intitulate „Afaceri necurate” si ”Sa fie primit” si un articol pe această temă. 

De curand am participat la o inmormantare care ne-a amintit cat de mare este afacerea cimitirelor si bineinteles afacerile cu lumanari, ritualuri, pomeni, acatiste, samd. Insa dupa cum veti descoperi in documentare, aceste afaceri sunt niste gainarii sau mizilicuri pe langa cele pe care le vor surprinde cei de la echipa „In premieră” cu Carmen Avram (singura emisiune care mai merita vizionata la Antena 3). 

Ne intristeaza totodata sa vedem cum oamenii sunt inca atat de obedienti, indoctrinati, dogmatici si orbiti de acesti afaceristii in sutane negre care au devenit din ce in ce mai lacomi si mai vicleni. Ni se pare incredibila ancorarea asta in atata superstitie si frica intr-o era a informatiei si a trezirii.

„Falimentul Natural Al Afacerii BOR”

Încrederea in Biserica Ortodoxa Romana a ajuns la inceputul anului la doar 66%, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding.
Doar doua treimi dintre respondenti mai au "foarte multa" si "destul de multa" incredere in mesagerii Domnului pe Pamant. E cea mai mica cifra din ultimii patru ani, de cand institutul CCSB efectueaza acest fel de masuratori. Este insa cu siguranta si cea mai mare prabusire de dupa '89, daca e sa ne amintim ca imediat dupa Revolutie increderea in Biserica Ortodoxa depasea mereu 90 de procente.

Dar sa nu va imaginati ca, daca increderea romanilor in BOR scade, la fel sta treaba si cu afacerile purtate de sutanele negre in numele sfant al Bisericii. In 2011, dupa cum stiti, profitul net al Bisericii Ortodoxe Romane a depasit 100 de milioane de euro.

Dumnezeu stie ce record vor dobori harnicii preoti cand vor fi publicate cifrele pe 2012. Iar aici vorbim doar despre profit, altfel cifra de afaceri pe care o invart capii Bisericii fiind probabil ceva de speriat, asa cum va arata si noua catedrala pentru care si lucreaza toate afacerile dezvoltate de patriarhul Daniel in jurul BOR.

Frumusetea acestor cifre poate fi admirata si mai bine cand le alaturam altora, precum cele referitoare la scoli si spitale. Astfel, in Romania anului 2013 avem asa: 18.300 de biserici, 4.700 de scoli generale si 425 de spitale.

Trendul e si mai evident - la fiecare spital si scoala inchise de stat, BOR are grija sa ridice alte cateva zeci de biserici. Domnul fie laudat! Dar la fel ar trebui sa fie si statul roman, mai iresponsabil in acest caz decat in toate celelalte.

Aceste date ar trebui in fapt sa dea frisoane tuturor alesilor si guvernantilor care voteaza sau semneaza legi tampite, care aloca bani pentru ridicarea de biserici, dar taie si inchid spitale si scoli generale.

In ultimii 15 ani, in Romania, s-a inaugurat cate o biserica la fiecare doua zile, in timp ce au fost inchise peste 21.000 de scoli, potrivit unor cifre publicate de Asocitia Secular-Umanista din Romania. Cifre reci si seci, dar semne ale unei gandiri medievale si a lipsei totale de viziune si curaj politic.

Toate aceste anomalii, simptome ale degenerarii statului si societatii in sensul lor modern, au la baza tocmai lasitatea si nemernicia politicienilor care isi cumpara voturi prin intermediul Bisericii, lasand-o si incurajand-o sa faca afaceri prospere mai ceva ca un sector strategic al economiei, exceptand BOR de la plata de taxe si impozite pentru proprietatile si afacerile pe care le dezvolta ostentativ si, ca si cum nu ar fi de ajuns, alocand sume ametitoare de la buget pentru diverse constructii de biserici, bisericute ori ditamai catedrala neamului ignorant.

Si tot din lipsa curajului, din lasitate electorala si neputinta intelectuala, politicienii (toti, aici fara exceptie) ne-au facut cadou o lege a Educatiei Nationale care ne spune ca religia este o materie la care elevii sunt inscrisi "din oficiu", din clasa pregatitoare si pana intr-a XII-a, si copiii pot sa nu frecventeze orele de religie doar la solicitarea scrisa a parintilor!

Situatia a ajuns posibila, in ciuda bizareriei si fundamentalismului pe care le emana, din cauza modului in care invatamantul religios este consemnat in Constitutie, unde el este "organizat si garantat prin lege" (art. 32, alin.7).

A confunda libertatea de credinta a fiecarui cetatean, care poate sa insemne inclusiv dreptul de a NU crede, cu incurajarea si garantarea prin lege a tot felul de privilegii acordate exclusiv Bisericii Ortodoxe Romane e un prim pas spre mentinerea unui obscurantism retrograd care ne va indrepta mai degraba spre tot felul de fundamentalisme decat spre un stat laic, sanatos, prosper si civilizat.”

SURSA: http://www.ziare.com

VEDEȚI AICI cele doua mini-documentare


In completare studiati si :
1) Coruptia ortodoxa 
2) Averea Bisericii
3) Romania, tara tuturor bisericilor. Bomboana pe coliva: Catedrala Mantuirii Neamului
4) Afacerile Bisericii merg unse in vreme de criza
5) Afacerea “locul de veci”! Biserica Ortodoxa vrea monopol pe cimitire si servicii funerare

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...