Ieşirea Din MATRIX: Averea Bisericii (24.04.2011)

duminică, 24 aprilie 2011

Averea Bisericii (24.04.2011)

Printre hăcuiri de miei, mers la biserici, rugaciuni pline de "patos", închinăciuni viteză - stilul elicopter, şpriţuri, beţii, îmbuibări şi alte ritualuri de tradiţie (toate în numele „slavirii” Învierii Mantuitorului, bineînţeles), dorim să iti urăm PAŞTE FERICT(Ă)!

De asemenea va invitam sa vizionati un documentar interesant facut de TVR 1, despre averea bisericilor!

"Politicienii sunt preotii lumii vizibile, iar preotii, politicienii lumii invizibile!" - OSHO

Si cum politica e curva ... trageti singuri concluziile ...

P.S. Niste articole interesante:

2) Adrian Botez: “Adevărate şi false tradiţii. Masacrul satanic al mieilor. Oul şi Învierea, prin viziunea strămoşilor noştri, traco-geţii”




 P.P.S. Multumim Manuela pentru urmatorul text:
Cugetari in Pragul Pastelui Sfant

13 comentarii:

  1. Nu sint deloc religios dar acest documentar este de-a dreptul ODIOS! sa pui masoni de frunte (cernea, stolnici) si indivizi scoliti pe fata de soros sa se ia de institutia bisericii este prea de tot! Are biserica bube mari, dar in acelasi timp reprezinta o forta de care inca se tem rahatii de masoni asa ca punerea odiosului documentar pe acest blog este o gresala! Sau poate initiatorul e tot tov. sereila?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonim, punerea acestui documentar pe acest blog nu e o greseala, intra in ordinea lucrurilor. Ati vazut vreun documentar onest fata de crestinism pe acest blog?

    Eu nu. Domnii, din spatele acestui site folosesc o metoda veche de manipulare: amestecarea unor neadevaruri grosolane cu adevaruri binecunoscute, pentru a limita orice urma de reactie.

    Dansii merg pe ideea unui ateism de tip nou: orice forma de credinta traditionala trebuie redusa la tacere, anihilata.

    Cititi comentariile scrise sub pseudonimul de fymaaa. Daca incerci sa fii rational in expunere te trantesc cu expresia "te stim noi" sau te iau la misto.


    Documentarul de la TVR1 mi se pare unul cu adresa precisa. Se spun si adevaruri ce dor, dar si multe neadevaruri.

    Cum spunea si Mantuitorul: "Cine e fara de pacat sa arunce primul cu piatra".
    Unii se cred imaculati. Hristos nu a venit pentru ei, ci pentru altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu crezi in Dumnezeul descris de crestinism si Biblie asta nu inseamna ca esti ateu. Pur si simplu avem alte idei despre ce este si ce inseamna Dumnezeu.
    Am vrea sa stim si noi care sunt neadevarurile din acest documentar, daca tot se face o critica constructiva.
    Nu ne dam atoatestiutori , insa documentarul pare destul de obiectiv.
    Pe masoni ii doare la basca de biserica ortodoxa care colcaie de masoni si este la mana lor, ba in plus, sunt preoti care au si sfintit loji masonice, asa ca biserica este de mult o reduta cucerita, dar nu vreti sa vedeti asta.
    Suntem satui de propaganda pro biserica si pro crestinism , suntem satui sa slavim o putere care mereu a fost mare , de secole si simtim pur si simplu sa echilibram balanta. Pur si simplu suntem anti sistem , anti institutiile impamantenite care fac parte toate din acest sistem. Toate institutiile acestui sistem sunt putrede si merita combatute. Dar asta e punctul nostru de vedere ...
    Documentarul de astazi nu face altceva decat sa ne aminteasca cat de mare este totusi puterea bisericii, o putere care nu ar fi fost lasata sa creasca asa de mare daca nu s-ar afla in spatele ei marii manipulatori si oculti ai acestei planete. Din punctul nostru de vedere Bisericile si religiile sunt in mana ocultilor ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea este ca e foarte bine de stiut ce se intampla cu biserica poate in felul asta nu mai se dau banii aiurea pe "chipuri cioplite" ca sa ne inchinam la ele.

    Sunt de acord ca biserica este foarte influenta si detine proprietati si imobiliare, dar pot spune ca singura parte buna este faptul ca sunt romani .

    Altfel ar fi trebuit sa cumparam lumanari doar chinezesti si tot felul de lucruri MADE IN CHINA sau poate alta tara.

    Asa ca regretul meu cel mai mare este faptul ca biserica nu adopta copii fara parinti si nu ajuta cum ar trebui oameni fara adapost si speranta.


    STF

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce ar difuza tvr acest documentar, cand de fapt TVR si Biserica sunt ca doua surori...:)))) ma bufneste rasul... doua surori si un tata care face diferenta adica surioara TVR este lasata de izbeliste si trebuie sa se multumeasca cu firimituri iar surioara Biserica este rasfatata lu tata adica tata fiind chiar STATUL adica sistemul, Matrixul... :))))) si de aici normal ca surioara tvr s-a suparat...
    Nu trebuie sa vezi acest documentar ca sa iti dai seama singur daca esti cat de cat un pic atent, ca Biserica s-a departat mult de ceea ce este spiritualitate adevarata si a trecut pe latura materiala in toate aspectele ei, concurand de la egal la egal cu alte institutii economice de profit.
    Biserica are ca marfa pe D-zeu, insasi viata omului atat nasterea cat si moartea dar si viata de apoi cu raiul si iadul...deci o gama unica care alte institutii de profit nu o pot avea. Cine are de castigat si cine are de pierdut din toata aceasta stare de lucruri...???
    Dupa mine as zice ca "cel din urma este cel dintai..." adica biserica va castiga pe plan material dar pierderea pe plan spiritual va fi inevitabila pt ca asa trebuie sa fie acest echilibru, iar omul fiind cel din urma poate castiga cu conditia sa fie din ce in ce mai atent si mai constient de toata aceasta stare de lucruri sau daca nu, atunci poate sa-si continue visul pe care l-a creat dar va avea si cosmaruri ca deh asa-s visele...si frumoase si rele
    " cu cat intunericul noptii devine tot mai adanc cu atat zorii zilei sunt mai aproape..."(osho)
    "cine are ochi devazut, vede si cine are urechi de auzit aude ..." (Iisus)
    pt fiecare in parte cand toate-s bune si frumoase cui ii pasa dar cand totul devine urat atunci va trebui sa faci ceva pt tine insuti... sau sa te faci ca ploua... o chestiune a fiecaruia de alegere si atat...

    RăspundețiȘtergere
  6. a cui sarbatoare e asta?cine a murit si cine a inviat?
    carte e deosebirea intre minunile lui si tehnologia/stiinta din zilele noastre?
    hristos nu a murit si nici nu a inviat,defapt el nu a existat niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mi se pare corect sa judeci ceva ce nu cunosti complet. Intradevar, biserica este plina de putreziciune la exterior, dar in interior, este inca "verde".

    Nu toti sunt la fel. E ca si cum ai spune ca tu, domnule admin, esti rrom pentru ca traiesti in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce anume este inca verde? Dati exemple.Doar prin vorbe nu se dovedeste nimic. Momentan, faptele spun altceva.
    Comparatia ta este cel putin, fortata ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nelunnn are dreptate, biserica nu mai este locul cautat de cei ce vor o credinta, ci mai mult de afaceristi; ca sa faci afaceri cu "baietii destepti" trebuie parghii. Preotul vicar Gabriel C. afirma: "credinta enoriasilor este mare", ca imediat sa spuna ca intr'adevar au o imagine gresita despre averea bisericilor - dupa atat de mult comunism. Ori sunt credinciosi, si cred ca locul in care merg e ok, ori spun ca biserica are averi nemasurate si afaceri unde nu raporteaza banii, si atunci nu vor intra in biserica, a carei activitate au criticat'o; nu se poate crede ca acelasi om ce critica biserica, se duce si o pupa. Daca se intampla astfel, inseamna ca biserica nu'si face treaba, si "scoate" oameni cu 2 fete. Daca ar oferi cai de ascensiune spirituala autentice, as spune ca face ceva bun pentru spiritul in carne. Insa pe cat de "schiop si olog" la propriu si figurat intra omul in cult, la fel moare. Ofera un placebo, iar ritualurile unde gasim o gasca de nume iudaice, cand noi avem tablitele de plumb de la Sinaia ce arata adevarata credinta a getilor si faptul ca "Mantuitorul" si simbolul crucii cu brate egale este al getilor de pe la 1000 i.e.n, nu sunt de explicat. Omul poate fi in relatie cu Dzeu in Groapa Marianelor sau pe Everest, dar pana constiinta nu se extinde, intri si dai banul. Dai o taxa anuala, ok, dar de cate ori intri sa tot dai? Sa fim seriosi si inteligenti, pentru ca lui Dzeu nu'i plac proshtii. Cine e sarac cu duhul, poate crede ca inafara de cunoasterea prin mintea inteligenta, Duhul Sfant intra in biserica, si din prost-sadea, te face destept-instant...ar trebui Romania sa "geama" de destepti la cati rod pingelele. N'au fost in stare sa spuna la oamenii care se nasc si mor unde e sufletul omului, unde e asezat fizic, si doar pe el lucreaza...la banii care'i iei, macar asta spune'i. Asta e un cult, si atat; Cine vrea sa faca act de prezenta, sa dea banul, crezand ca se intalneste cu Dzeu numai duminica sau alte zile, la ora de, pe strada de.
    Si legat de sfinti si alte energii; poti face apel la ei oriunde, oricand; ei nu au nevoie de bani, sau acceptul preotului care "da voie" sa te ajute, dupa ce ai dat tu banul...fiti cuminti. Credeti ca ei nu vad care e realitatea?:))
    Dumnezeu este in tine, si nu trebuie "vames" ca sa'l intalnesti, si nu e o figura de stil. Insa "ignoranta e un lux foarte scump", mi se pare normal sa plateasca parte din oameni. Eu nu mi'l permit. Si chiar sunt cu Dzeu continuu.
    Nu dau id pentru a evita contradictii cu ignoranta si fanatismul; e un subiect spinos, pe care e bine sa'l discuti cu oameni inteligenti. Dar daca cineva din cei de mai sus au de add proprile perceptii despre, pot face referire la mine ca si "surce code"

    RăspundețiȘtergere
  10. Iarba din Interiorul curtii Bisericii este verde...:))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca asta mergea drept motto:

    Cea mai mare reusita a bisericii a fost sa-l convinga pe om ca in relatia lui cu Dumnezeu are nevoie de intermediari... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Vad pe aici ca a-ti inceput sa criticati biserica ceea ce mi se pare destul de aiurea si lipsit de gandire limpede din partea voastra.
    Or avea preotii pacatele lor dar nu sunteti voi pusi aici sa-i criticati, sa-i judecati si sa-i aratati cu degetul ca ce averi au. Daca ceea ce fac e o greseala in fata celui ce ne-a creat atunci fi-ti siguri ca vor da socoteala dupa o anumita lege creationista (iad, karma etc).
    Iar voi dragii mei daca mergeti la biserica nu va duceti pentru popa ca nu popa e esenta crestinatatii. Te duci la biserica pentru ca un om intelept a spus ca acolo unde se aduna doi oameni in numele lui va fi si el prezent acolo. Te duci la biserica pentru ca te simti bine acolo...asta daca te simti. Daca nu-ti face placere nu are nici un rost sa iti pierzi vremea degeaba la biserica.
    Iar in ceea ce priveste crestinismul, cu toate schimbarile ce s-ar fi putut face de-a lungul timpului (de tot felul de masoni, iluminati si alte organizatii secrete care vor sa ne inrobeasca), orice a-ti spune voi cel care reuseste sa extraga esenta din crestinism e castigat.
    Problema e cu cei care fac o obsesie din mersul la biserica sau orice altceva.
    Problema e cu cei care uita sa fie oameni cu toate ca se cred mari credinciosi.

    Daca tu ca om nu faci nimic pentru sufletul tau poti sa mergi la budisti, crestini, islamisti etc si iti garantez ca oricat de adevarati ar fi acei predicatori tot egal cu zero este.

    Dar e mai usor sa aruncam cu noroi in preoti, in biserica, sa spunem cat de mult rau ne face, decat sa ne vedem de propriul nostru drum, de pacatele noastre, de comportamentul nostru fata de ceilalti oameni, fata de natura...

    Pesemne ca asa e omul construit..sa se uite in ograda celuilalt

    RăspundețiȘtergere
  13. Pesemne ca voi cei care ii criticati sunteti perfecti si trebuie sa va felicit!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...