Ieşirea Din MATRIX: BANII CA DATORIE - Ce Nu Ştiţi Despre Bani (21.11.2008)

vineri, 21 noiembrie 2008

BANII CA DATORIE - Ce Nu Ştiţi Despre Bani (21.11.2008)

MONEY AS DEBT (2006)

În jurul banilor se învârte întreaga societate de astăzi şi fără ei, sistemul aşa cum îl ştim noi, ar claca. De aceea, bancherii, oamenii monopol, dictează tot ceea ce se întâmplă în lumea de azi. Cu toate astea prea puţini cunosc ce sunt banii cu adevărat, cine îi creează, pe ce bază, cum de sunt tot mai mulţi şi mai mulţi, şi până când se poate umfla acest balon financiar.
Dacă nu v-aţi dumirit exact care e treaba după ce aţi vizionat Monopoly Men şi Zeitgeist II - Addendum în ceea ce priveşte istoria banilor, modul în care ei sunt creaţi astăzi, cine are de câştigat cel mai mult din această mare afacere, ce reprezintă ei cu adevărat, vă recomand şi acest documentar care explică şi mai pe larg toate aspectele referitoare la bani aprofundându-se astfel şi mai bine mecanismele care stau în spatele crizei financiare actuale, criza care după cum prea bine vedem afectează toate domeniile de activitate, nu numai băncile.
Sistemul financiar asa cum este gândit el acum ar trebui să fie schimbat începând de azi.
Personal cred că orice sistem ar fi implementat, oricât de corect ar fi, tot va putea fi evitat, hakerit , furat de cei cu intenţii rele. Practic, după mine, la baza tuturor relelor lumii asteia nu este sistemul ci omul lipsit de bun simţ, lacom, fricos, ipocrit, ascuns, egoist, omul care se simte separat de tot şi toate. Dacă omul ar fi cu bun simţ, atent, iubitor, cu intenţii bune, atunci orice sistem ar funcţiona ok. Un astfel de om chiar dacă ar observa că sistemul are unele hibe atunci ar veni el de la sine cu metode de îndreptare şi îmbunătăţire a sistemului, pe loc, spontan, din suflet. Un astfel de om s-ar autoguverna ok şi fără ajutorul unui sistem.
Se spune ca pestele de la cap se împute ... eu personal nu cred ca aceasta axioma este valabila 100%. Ce să facă un cap care are bun simţ (mai sunt şi astfel de capete, de aceea spun că nu cred 100% în faza cu peştele), dar cei de sub el nu? Cu cine să facă treabă? Şi noi şi capii şi toată lumea trebuie să se schimbe. Eu aşa vad lucrurile.
Informaţiile sunt multe şi condensate, de aceea vă recomand o minte odihnită şi atentă.

VEZI FILMUL TRADUS, AICI :
(cu subtitrare în limba română, în premieră pe ţară)
Banii ca Datorie 1


ACTUALIZARE (24.03.2010)

Banca Centrala a Germaniei admite: creditele sunt create "din nimic"

6 comentarii:

  1. Nu se poate accesa filmul de pe linkul asta;ma pune sa apas pe o chestie ca sa il vad da degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm...ne cerem scuze..se pare ca acel link nu mai functioneaza ,,,, in cel mai scurt timp va fi remediata problema. Multumim ca ne-ati spus.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc e foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  4. concluzia: lasa-i pe ceilalti sa alimenteze sistemul cu datorii, iar tu intinde-te cit iti este plapuma
    am aplicat ideea aprope mereu si mi-a mers bine
    am facut datorii doar cind nu am avut incotro si le-am platit cit am putut de repede
    dar am gresit punind bani in banci pentru dobinda, unde am pierdut, caci ei trebuie sa cistige, nu eu

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect.
    Banciile sunt niste camatari harpareti. Ele doar castiga. Nu-si asuma nici un risc.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...