Ieşirea Din MATRIX: ORTODOXIA CUANTICĂ

joi, 1 iunie 2017

ORTODOXIA CUANTICĂ


Desi nu sunt de acord cu multe dintre ideile si dogmele crestine, cu multiplele aspecte ale Bibliei pe care le-am analizat si rasanalizat pe acest blog, consider ca acest preot, Adrian Singurov are capacitatea de a transmite aspectele ajutatoare benefice din credinta crestina (in combinatie cu restul stiintelor, cailor si aspectelor pe care acest preot le discuta cu multa sinceritate si deschidere). 

Promovand aceasta emisiune si acest preot va arat inca odata ca nu sunt complet impotriva ideilor crestine ci doar impotriva celor limitatoare absurde, a majoritatii Vechiului Testament in special, a dogmelor rigide.


Suntem acuzati ca suntem anticrestinism (de fapt suntem complet anticretinism), dar va spunem ca suntem doar impotriva unor aspecte ale crestinismului, a unor idei cu care nu putem fi de acord. Multe dintre ideile crestinismului si ale Bibliei sunt exceptionale, minunate, parabole pline de intelepciune si inspiratoare, adevarate nestemate. Deci nu suntem complet anti-crestinism, ci impotriva unor idei ale crestinilor gen:

- Dumnezeu bate!
- Dumnezeu te judeca si te trimite in iad daca pacatuiesti , la osanda vesnica!
- Dumnezeu a vorbit oamenilor numai prin Biblie!
- Religia ortodoxa e singura valabila ! Sau religia catolica e singura valabila! Sau orice secta crestina spune ca doar dogma ei este valabila si adevarata.
- Doar prin preoti si biserica, care sunt intermediarii tai catre Iisus se ajunge la Dumnezeu!
- Dumnezeu cere una si alte de la oameni sau are diverse nevoi!

Nu credem in majoritatea maimutarelilor traditionale anuale, ale sacrificiilor satanice de Craciun si Paste si a multor multor aberati sustinute cu gratie de BOR si restul crestinatatii.

Noi credem ca Dumnezeu nu este o Super Fiinţă singulară, care trăieşte undeva în Univers sau în afara lui, care are aceleaşi nevoi emoţionale şi este supus aceluiaşi haos emoţional ca şi oamenii. Acela Care Este Dumnezeu nu poate fi rănit sau distrus în nici un fel şi, prin urmare, nu are de ce să se răzbune, sa fie gelos sau să impună pedepse.

- Ideea existentei unui bine si rau absolut si a unei opozitii intre diavol si Dumnezeu (Dumnezeu nu are opus decat in mintea ignoranta a omului).

- Ideea ca femeia trebuie sa fie supusa intru totul barbatului (asa se spune la casatorie in biserica). Sexismul Bibliei este adeseori revoltator.

Deci sunt si idei bune si idei limitatoare, care nu ne folosesc de loc, dimpotriva, in acest crestinism. Nu-l respingem complet, dar nici nu-l imbratisam cu totul.

Si mai e o chestie. Daca ideile tale despre crestinism te-au dus la un bun simt mai mare, la o smerenie mai mare, la a deveni un om mai intelept si mai omenos atunci jos palaria! In cazul tau, ideile crestine te-au facut mai om.

Din pacate arareori se intampla asta, in speciali la "ultrasii" fanatici crestini care adeseori sunt extrem de agresivi, batjocoritori la adresa celor care cu argumente, le pune la indoiala credinta.

Referitor la aspectele absolut aberante existente in Vechiul Testament va recomandam sa cititi Biblia Hazlie a lui Leo Taxil sau cateva idei satanice, spicuite din acesta, aici.

Consideram crestinismul prost inteles, dogmatic, impreuna cu majoritatea religiilor de pe acest pamant doar niste forme gandite de arhonii care conduc lumea, de manipulare sociala si control mental la nivel de masa si de drenare a energiei sufletesti a omului catre ei, insa cu discernamant putem selecta nestematele de intelepciune prezente in molozul din jurul lor, nestemate prezente in majoritatea religiilor. 

In final, il felicit pe Singurov, printre putinii barbati cu oo din cadrul sistemului crestin ortodox, care e deschis sa abordeze diversele teorii care combat crestinismul sau care desi sunt demonizate de ceilalti crestini, pot fi de ajutor credintei crestine (gen fizica cuantica).

Am avut si un dialog cu el la una din postarile acestuia din facebook si-l felicit ca a dat dovada de eleganta in a ma combate sa zic asa, ramanand moderat.

VEDETI AICI PRIMELE 42 DE EMISIUNI IN CARE APARE SINGUROV:


11 comentarii:

  1. Nu stiu daca se merita promovata activitatea preotului respectiv,indiferent cit de ademenitoare poate parea genul de abordare pe care il practica.In cel mai bun caz,opiniile referitoare la aceasta,favorabile sau nu,ar trebui tinute in privat.Si spun asta in urma parcurgeri paginii de FB a respectivului.E pur si simplu dezgustator sa vezi ce fel de sustinatori si ce gen de gindire cultiva omul.Probabil doar pe site-urile talibanilor afgani mai gasesti astfel de specimene.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am inceput sa citesc la un moment dat Vechiul Testament si l-am lasat balta dupa ce am citit cateva pagini de violenta, incest, viol, barbarism, paganism...nu mai zic de instituirea dominatiei barbatului asupra femeii, ca fiinta inferioara, second-hand/accesoriu, de parca nu ar fi fost suficiente celelate parghii de manipulare sociala, din aceeasi gama :) ...manipulare de 2 lei, deci! cine pune botul insa, isi merita soarta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am inceput sa citesc la un moment dat Vechiul Testament si l-am lasat balta dupa ce am citit cateva pagini de violenta, incest, viol, barbarism, paganism...nu mai zic de instituirea dominatiei barbatului asupra femeii, ca fiinta inferioara, second-hand/accesoriu, de parca nu ar fi fost suficiente celelate parghii de manipulare sociala, din aceeasi gama :) ...manipulare de 2 lei, deci! cine pune botul insa, isi merita soarta! iar legat de Pr Singurov, da, este atipic....

    RăspundețiȘtergere
  4. Un alt preot atipic...John Shelby Spong...

    https://www.youtube.com/watch?v=Xm-3BBOMIcE&list=PLUf7K4Zyxovk6tO1q_7fqwWCvDjAStXyC

    RăspundețiȘtergere
  5. Este stiut faptul ca vor cadea si dintre cei alesi ai Ortodoxiei..pr.A.Singurov este un exemplu. Ecumenismul pregateste calea antihristului -in cuvinte simple ( nu simpliste!) spus. Concesii si compromisuri...cu ele adaugam caramizi pe calea falsului mesia. Lumina nu poate sta langa intuneric. Adevarul nu poate sta langa neadevar. Toti cei ce se cred open-minded,cu capacitati intelectuale superioare celorlalti,inteligenti si posesorii unui bagaj informational bogat, refuza sa vada ca sunt posedati de duhul vanitatii, al mandriei desarte si al auto-suficientei...au o aroganta specifica. Daca ar lasa intelepciunea si discernamantul si constiinta sa-i calauzeasca ar privi altfel lucrurile. Ar vedea ca ei dau totul (prin concesii si compromisuri) si nu primesc nimic. Crestinismul apostolic depaseste in noblete ,maretie si mesaj tot ceea ce inseamna celelalte religii - morale, fara indoiala, dar cam atat!
    Traim vremuri in care se profileaza incet dar sigur chipul antihrisrului.. prin toate modurile. Cine e curat cu inima si loial nu va cadea. Au venit timpurile in care se cade sa spunem ceea ce au strigat ingerii acelor ingeri care, cazand, il urmau pe lucifer: " sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte". Va veni Ziua in care Mantuitorul- Dumnezeu- Hristos ii va rusina pe toti cei ce s-au crezut atotcunoscatori si filozofi...si au pus ratacirile lor mai presus de Adevarul Lui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Crestinule care te crezi crestin ...parerile tale sunt doar atat : pareri. Ii infierezi pe altii dar tu te crezi detinatorul adevarului absolut legat de Isus, mantuire, bla bla ... tot ceea ce ai tu sunt doar dogme, credinte ... credintele voastre sunt doar pareri, idei ... la fel de valabile ca cel care crede in cubul negru de la Mecca, la fel de valabile ca cel care crede in vaca sfanta, in plantele sacre, in tarot, astrologie samd ... Chiar si chiar cei atei sau oamenii de stiinta au credintele lor bazate mai mult sau mai putin pe argumente ca si tine crestinule care te crezi cel mai destept ... Rostesti cuvinte gen smerenie, ii infierezi pe cei care se cred autocunoscatori, autosuficienti, dar tu esti absolut identic cu aceia ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare revelator ce zice acest preot. In sfarsit am descoperit un preot care face paralele cu ceea ce este explicat stiintific. Nu le poti separa. Pana acum am intalnit numai preoti limitati ca sa zic asa. Asta te indeparteaza. M-a impresionat faptul ca a amintit de madicina germanica a lui Hammer. Si nu numai. Este o persoana extrem de culta. Ma bucur ca v-am descoperit domule Singurov!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi se pare revelator ce zice acest preot. In sfarsit am descoperit un preot care face paralele cu ceea ce este explicat stiintific. Nu le poti separa. Pana acum am intalnit numai preoti limitati ca sa zic asa. Asta te indeparteaza. M-a impresionat faptul ca a amintit de madicina germanica a lui Hammer. Si nu numai. Este o persoana extrem de culta. Ma bucur ca v-am descoperit domule Singurov!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...