Ieşirea Din MATRIX: Înainte să cad - filmul de weekend

sâmbătă, 10 iunie 2017

Înainte să cad - filmul de weekend


Before I Fall (2017)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un alt film de weekend plin de mesaj si emotionant, unul dintre acele filme bune facute in ultimii 5 ani.

Despre ce este vorba pe f oarte scurt:

"O tânără studentă se găsește în ipostaza de a retrăi la nesfârșit ceea ce poate fi ultima ei zi pe pământ, până când va face lucrurile corect. Samantha Kingston are totul: un iubit demn, cei mai buni și uimitori prieteni și un aspect fizic superb. 12 februarie este doar o altă zi minunată în viața lui Sam, până când se dovedește a fi ultima ei zi. Blocată în retrăirea inexplicabilă a ultimei zi timp de o săptămână, Sam decriptează misterul din jurul morții sale și descoperă adevărata valoare a tot ceea ce este în pericol de a pierde. Pericula surprinde tragismul condiției umane efemere, încapsulat în retrăirea repetitivă a ultimei zi de viață în care se redescoperă adevăratele sensuri și valori și se accesează noi psihologii de viață." SURSA
Filmul este facut dupa cartea cu acelasi nume, scrisa de Lauren Oliver, o carte premiata. O recenzie buna a carti (si implicit a filmului) gasiti aici. Cartea in limba engleza si alte carti ale lui Lauren (traduse) le puteti gasi aici.

Notă: Este clar că tema nu este nouă, aceasta repetare a unei zile este o tema gasita în peste 30 de filme din care noi am publicat două: Groundhog Day și Edge Of Tomorrow, insa desi ideea de fond este destul de asemanatoare, mesajul, intelepciunea oferita de fiecare film si caz dezvoltat in parte, sunt unice. 

Cum ar fi viata daca ti-ai trai-o mai cu inima, mai cu un plus de prezenta si mai intelept? Cum ar fi viata ta daca ai pune cu adevarat accent pe adevaratele valori ale vietii: adevarul, iubirea, sufletul, compasiunea, demintatea, respectul?


Iar in cazul filmului de față, care cred ca reflecta tendinta generala a majoritatii fetelor frumoase, populare, iubibile, adorabile ... zeitele narcisiste (in genere) care au chinuit sufletele multor baieti sau barbati din jurul lor ... Cum ar fi daca in loc de valorile materiale sau exprimarile de "macho duro" ale unui baiat sau altul, ati pune accent pe iubirea si sufletul unuia care pana atunci nu ia-ti dat credit, dar care evident tine la voi, poate chiar va declara iubirea si sunteti poate, buni prieteni (nu intamplator)? Cred ca multe adolescente frumoase din liceu si multe tinere atragatoare in prima perioada a vietii si cautarilor sufletului pereche, nu-si prea asculta cu adevarat sufletul, ci mintea sau egoul: cauta baiatul cel mai popular, cel mai frumos, cel mai cu bani, cel mai narcisist de obicei, sau mai dur, punand mult mai mult pret pe propria imagine in ochii celorlalti, pe un aparent succes material si faima, pentru ca mai tarziu sa sufere ingrozitor, caci inima are alte nevoi. Daca ar fi un pic mai prezente in viata si inima lor, daca ar medita un pic, a judeca lucrurile mai profund si nu cu pasarica sau nevoile egotice efemere, dorintele superficiale de placere imediata si ar avea un sistem de valori mai inalt, ar face cu totul alte alegeri. De aceea atat de rar exista povesti de iubire reale intre suflete pereche ... Sufletul are alte nevoi!

Probabil ca am ajunge la sfarsitul jocului mult mai repede, am iesi din ciclul karmei sau reincarnarilor (daca este real) intr-un ritm accelerat. 

Multi spun ca asta este de fapt rolul reincarnarilor: sa inveti, sa te perfectionezi, pana cand intelegi si actionezi conform principiilor expuse mai sus, insa e mai complicat daca nu-ti amintesti vietile anterioare si cu ce ai gresit, ca sa te poti indrepta (asa cum este in cazul acestor filme).

Exista si o carte care ne prezinta evolutia accelerata a unui individ printre vieti, un individ care din greseala, lacomie sau prostie, inghite un elixir de viata lunga de la un alchimist, iar acesta ii deschide al 3-lea ochi. Din acel moment devine constient permanent, insa datorita nivelului scazut de constiinta si vibratie in care se afla ca om in general, se trezeste in niste iaduri din care scapa cu chiu cu vai dupa vreo 2-3 vieti de chin, insa faptul ca-si amintea de la o viata la alta ce si cum, a reusit sa evolueze extrem de rapid, nemaifiindu-i necesare mii sau sute de mii de reincarnari, ci in 2-3 vieti a inteles care-i spilul devenind un mare intelept. Cartea se numeste LEUL ROSU - Elixirul vietii veșnice - de Maria Szepes si vi-o recomand cu drag. O puteti cumpara de aici.

O nota de 10 pentru muzica filmului, extrem de potrivita si pentru emotia transmisa.

VEDEȚI FILMUL TRADUS,  AICI
(Calitate HD 720P)




Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...