Ieşirea Din MATRIX: David Loy - Timp, Zen, percepție, Kensho

vineri, 9 iunie 2017

David Loy - Timp, Zen, percepție, Kensho


David Robert Loy este un profesor, scriitor, și profesor Zen în tradiția Sanbo Kyodan japonez budismului Zen.

El este un autor prolific , ale cărui eseuri și cărți au fost traduse în mai multe limbi. Articolele sale apar în mod regulat în paginile revistelor importante cum ar fi tikkun reviste budiste, inclusiv Tricycle, Shambala Sun și Buddharma, precum și într-o varietate de reviste academice. Multe dintre scrierile sale, precum și discuții audio și video și interviuri, sunt disponibile pe web . El este pe editoriale sau consiliilor consultative ale revistelor Dynamics culturale , viziuni ale lumii , budismul contemporană , Jurnalul de Psihologie Transpersonală și Mondială Fellowship of budiști Review . El este , de asemenea , pe panourile consultative ale budiste Global Relief , The Clear View Project , Zen Peacemakers , și Fundația Ernest Becker

Cartile acestuia pot fi cumparate din Romania de aici.

Interviul cu David Loy, cuprinde următoarele întrebări : 
  
* Ce anume este timpul? Oare timpul este sursa dualității? Oare timpul este un paradox? Oare viața este un proces care se desfășoară în timp? Activitatea ta se focalizează pe remodelarea percepției occidentale asupra învățăturilor budiste? Oare există o percepție uzuală eronată, a Occidentului, în privința budismului? Oare învățăturile budiste ne pot oferiun mod diferit de-a înțelege criza ecologică? Care este sursa anxietății de care suferim, actualmente, ca societate? Cum este studiată și practicată non-dualitatea în spiritualitatea Zen? Ce anumeînseamnă "Kensho"? Oare există, în Zen, necesitatea de a exersa, pentru a putea experimenta non-dualitatea? Cum anticipezi că va fi viitorul omenirii? Oare trezirea individuală este esențială în realizarea transformării sociale? De ce oare ne opunem evoluției sociale a societății noastre? Cine ești tu? "


Multumim Paul Marian pentru efortul necontenit si neobosit de a sustine efortul de traducere a acestor materiale foarte interesante!

VEDETI INTERVIUL TRADUS, AICI


Un comentariu:

  1. mda... mai bine sa auzim analize la mesaje ale maestrilor decat sa fim in rezonanta cu acestea, mai bine sa ascultam pe altii care isi exprima propria parere decat sa fim noi insine implicati si sa auzim mesajele direct de la acel nivel de constiinta care le-a dat... daaa mai bine este asa ... pt ca asa este mai confortabil, asa este mai prevazator si nu suntem expusi ... asa procedeaza cine vrea sa fie spiritual din vorbe caci practica este mai dificila, ne expune, ne face mai vulnerabili... mai responsabili si nu da bine C.V-ului adica egoului pt care am muncit atata... nu???
    Ce este mai relevant, o analiza a budismului facuta de un analist spiritual sau mesajul direct al maestrului care poate fi cu adevarat receptat prin meditatie si munca cu propriul Sine?
    Aici depinde de fiecare cu ceea ce crede ca este mai potrivit pt el, daca este inca in faza cand mai potrivit este sa analizeze decat sa accepte atunci este ok, acesta este ceva normal pana in momentul cand incepe sa creada ca totul se rezuma la aceasta, adica sa nu treaca mai departe ...

    nelunnn

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...