Ieşirea Din MATRIX: UNIVERSUL ELEGANT - Teoria Unificată A Totului? (08.03.2009)

joi, 18 decembrie 2008

UNIVERSUL ELEGANT - Teoria Unificată A Totului? (08.03.2009)

PBS NOVA - THE ELEGANT UNIVERSE (2003)

Acesta este un documentar in 3 parti, facut de Brian Greene, un bun fizician, care ofera pe intelesul tuturor o initiere in fizica, in special in cea cuantica (poate asa as fi invatat si eu fizica in scoala) .
Lucrurile abstracte sunt acum mai usor de inteles si ne putem face si noi, o imagine despre locul in care stiinta moderna a ajuns in cautarea adevarului stiintific modern, a acelei formule a totului, formula campului unificat universal care ne-ar face sa intelegem cu adevarat lumea in care traim. Teoria ultima, Big Bangul, Gaurile Negre, Stringurile, MultiDimensionalitatea, Branele, Teoria M, toate sunt acum mai usor de inteles acum ... macar asa un pic.
Documentarul începe cu o scurtă trecere în revistă a fizicii clasice în care B. Greene se focalizează asupra conflictelor majore din fizică şi stabileşte un context istoric pentru Teoria Stringurilor care ar reprezenta liantul integrant al lumii probabilistice a modelului standard al fizicii particulelor (microcosmosul) şi fizica deterministă newtoniană a lumii macroscopice. Greene vorbeşte despre problema esenţială cu care fizica modernă actulă se confruntă: unificarea Teoriei Generale a Relativităţii şi Mecanica Cuantică. Greene foloseşte frecvent analogii şi experimente concrete care pot susţine această Teorie a Stringurilor care are potenţialul de a genera o teorie unificată a fizicii.
Rezonanţa, teoria stringurilor sau mai nou, câmpurile rezonante , par a fi până la urmă, cele care explică totul. De la fizică la metafizică şi invers este doar un pas şi acesta a fost făcut deja.
După vizionarea acestui documentar vă va fi mai uşor să înţelegeţi noile paradigme ale lumii actuale în care ştiinţa şi spiritualitatea îşi dau mâna şi în care, se pare, că nimic nu mai este bătut în cuie (foarte mici :P) ... Calatoria în timp, universurile alternative, multi dimensionalitatea, multilocaţia, omniprezenţa, omnipotenţa par acum mai mult decât posibile.
Plecând de la această înţelegere a fizicii cuantice din acest documentar, puteţi să exploraţi mai departe aceste concepte în documentarul WHAT THE BLEEP - Down The Rabbit Hole care adaugă un igredient major fizicii actuale, spunând chiar că ea ar trebui împărţită în : fizică observată (în care observatorul este prezent) şi fizică neobservată. Sunt aspecte esenţiale pe care ultimile experienţe ştiinţifice ne forţează să le luăm în considerare.

VEZI AICI cele 3 parti traduse ale filmului

Prima Parte : Einstein's Dream 
(Visul Lui Einstein)

A II-a Parte : Strings the Thing 
(Chestiunea Stringurilor)

A III-a Parte : https://youtu.be/vnwP3cT0b4gWelcome To The 11th Dimension 
(Bine Aţi Venit în a 11-a Dimensiune)

Cartea Universul Elegant de Brian Greene poate fi cumparata de AICI.
(TRANSPORT GRATUIT)

Un comentariu:

  1. Cu cat vom aprofunda creatia lui D-zeu,vom cadea si mai mult in necunoscut,cum s a intamplat la turnul babel,citind eclesiastul iti dai seama ca noi ca fiinte finite nu il putem cuprinde pe dumnezeul infinitului,nu stim sa raspundem la o intrebare banala,in afara de pamant ce rol au celelalte planete din sistemul nostru,vorbind din punct de vedere existential,norocos mai este norocul asta al hazardului
    Astfel, putem distinge cu usurinta ca ideea evolutionismului introdus de catre Charles Darwin, nu reprezinta altceva decat revenirea tezelor fundamentale ale mitologiei antice, adica a politeismului, ce pleaca de la o esenta evoluand haotic prin "creatie spontana"si lupta pentru supravietuire catre o tinta nedefinita.
     Astfel, ateismul modern nu reprezinta altceva decat revenirea acestei gandiri tributare dominatiei crude a naturii asupra umanitatii. Diferenta formala consta in disparitia zeilor supraordonatori, locul functional al acestora fiind luat de catre tehnologie, tehnica si stiinta. Insa neputinta zeilor in stapanirea naturii, in ciuda puterilor magice deosebite ale acestora, este similara limitarile stiintei si tehnologiei prezente. Magia stiintei este limitata, transformandu-se intr-un miraj seducator, dar insuficient in rezolvarea problemelor lumii in care ne gasim

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...