Ieşirea Din MATRIX: Ioan al Domnului: Fărădelegile unui vindecător spiritual

joi, 15 decembrie 2022

Ioan al Domnului: Fărădelegile unui vindecător spiritual

 John of God: The Crimes of a Spiritual Healer (2021)

Seria documentară originală de la Netflix examinează povestea celebrului vindecător spiritual brazilian care se presupune că ar canaliza energia vindecătoare prin mâinile sale. Credincioșii călătoreau din toate colțurile lumii pentru a primi operații gratuite la centrul de vindecare din Brazilia, dar mulți susțin că au suferit de neglijență medicală și abuzuri. 

Mediul idolatrizat João Teixeira de Faria devine faimos în întreaga lume, dar abuzurile sale oribile ne sunt dezvăluite de mai multe supraviețuitoare, procurori și presă.


Notă: Un documentar ce mi se pare destul de echidistant și obiectiv, legat de viața lui Ioan al Domnului (João Teixeira de Faria sau João de Deus). 

Personal cunosc două cazuri din anturajul meu care au fost la Joao, cineva cu cancer la limbă și gât, care a murit imediat după ce a fost în Brazilia (avea oricum un cancer galopant, cu metastaze) și încă o prietenă bună cu niște probleme native, pe care nu știu dacă și le-a rezolvat.

Tipul seamănă la fizionomie foarte mult cu Gregorian Bivolaru și se pare că și la înclinații. Sunt unul dintre cei care l-a văzut de multe ori favorizând femeile (în special pe cele frumoase) și pe cei cu bani. Omul avea la propriu, harem ... 

Ca și João, GB a făcut și multe lucruri bune, însă așa cum se zice și în documentar, trăim într-o lume duală. Unde e mult bine e și mult rău, unde e multă lumină e și mult întuneric. Cu cât e lumina mai puternică, cu atât întunericul iese în evidență, prin contrast. Cu cât urci mai sus cu atât sunt testele și provocările mai mari. Cu cât te joci cu mai multă energie (putere, bani, influență) cu atât poți cădea mai de sus. 

Dacă nu te-ai eliberat spiritual, oricând poți cădea, chiar de ai atins nivele foarte înalte. João e un astfel de exemplu, iar la proba sexualității se pare că pică mulți (vezi GB, vezi Bikram, vezi Narcis Tarcău (aka Swami Vivekananda Saraswati), vezi Adrian Farcaș  (Copiii Soarelui) ... Vedeți AICI mai multe cazuri.

Nu zice nimeni sa nu facă sex, dar totuși, fă prin consimțământ cu femei adulte care vor asta. 

Unii zic că toate aceste vătămări au aceleași rădăcini: și toate sunt facilitate de ierarhii opresive care erodează stima de sine a femeilor și le distrug încrederea în înţelepciunea intuitivă. Adică se încearcă să se dea vina doar pe sistem, ca și cum femeia nu ar avea nicio vină niciodată. Dar nu e chiar așa. Uneori e așa, dar de multe ori femeia lasă porțile deschise, cheamă așa ceva să se petreacă. 

Da sistemul, mediul te împinge, te modelează, te formează, sau încearcă s-o facă, dar adevărata virtute e să reziști presiunii. Căci fără tentație, fără presiune, fără stres, unde mai e virtutea? 

Mai e și-o karmă ... cine știe ce-or fi făcut femeile alea în alte vieți? Deci în cercul ăsta de victimă - abuzator - salvator , e posibil ca limitele să nu fie așa de exacte, de clare. 

Pe de-o parte înțeleg că acești oameni pică în capcana vanității, în care se consideră super speciali și meritoși și cumva, iar asta îi face să se creadă niște mici Dumnezei cărora li se permite și cuvine tot.

Nu știu dacă alegațiile celor care-l acuză pe Joao de molestare, hărțuire sexuală sunt reale, căci nu ar fi primul caz și nici ultimul în care se discreditează personalități puternice (mai ales în domeniul spiritualității), prin astfel de acuze, dar nici nu m-aș mira să fie reale, tinand cont ca e vorba totusi de cateva sute de cazuri, nu unul doua ... El zice chiar și acum că nu sunt reale acuzațiile, că oamenii puternici spiritual sunt mereu prigoniți, chiar și omorâți de sistem. El are dreptate în ce spune, dar totuși, vorbim de sute de cazuri ... sute!!! 

Totuși, uneori când femeile frumoase și naive vin și te ating, iti permit sa le atingi peste tot (sub pretextul vindecărilor, inițierilor sau altor pretexte), este ușor să înțelegi greșit anumite gesturi si permisiuni, mai ales când te venerează ca pe Dumnezeu. Unele sunt convins că încercau să-l seducă doar ca să primească atenție specială din partea lui. 

Plus atunci când ai foarte mulți bani, cum avea acest Joao, automat apar și lipitorile care pot declara ce vor ele, poate doar vor obține ceva bani ca să pice la înțelegere. Ce simplu e să declari că ai fost violată sau agresată sexual, când nu ai martori și e doar cuvântul unuia împotriva altuia.  

Repet, poate or fi una două lipitori și câteva tute ce doreau atenție specială. Deci nu l-aș învinovăți prea tare chiar dacă s-ar fi dat la unele tute naive, idolatre din jurul lui, care i-o sugeau din priviri ... unele efectiv și-o cer.  Dar vorbim de sute de mărturii.

Nu neg puterile vindecătoare ale acestui medium, însă cred că a deschis poarta și unor spirite demonice care foarte posibil să-l fi îndemnat să facă ce a făcut. Asta nu-i șterge vina, căci și el era responsabil să se protejeze, să-și țină frecvența sus, permanent. Era obligatoriu. 

Apoi după cum spune Lazarev, dacă ajuți la vindecarea cuiva, iar tu nu ești complet detașat, adică să te simți cu adevărat canal, preiei ... nu ajuți cu adevărat (decât temporar) ființele care nu și-au conștientizat problemele. Așa că ți se pot întâmpla lucruri nasolae ție. 

Filmul ne sugerează cumva că omul a fost escroc cap coadă, dar eu personal nu cred asta. Sunt sute, poate mii de mărturii de vindecări (că e Placebo sau nu). Așa cum acele mărturii ale femeilor l-au acuzat și au fost crezute, poate ar fi cazul să credem și celealte mii de mărturii care spun că vindeca. Nu mereu, dar uneori vindeca. Chiar și 10 oameni cu boli incurabile de i-a vindecat este un miracol. 

În concluzie, ca și în cazul lui GB, banii și femeile (sexul) i-au fost fatale. Puterea corupe chiar și pe cei mai buni dintre noi. Puterea e cel mai puternic drog. Vanitatea, orgoliul,  aroganța sunt alte mreje în care poți să pici. 

VEZI FILMUL TRADUS 

AICI, AICI sau AICI


Mai jos vă prezint câteva idei extrase din experiența personală a unei mame disperate ce a plecat la John of God, crezând că acesta poate face minuni. 

Povestea lui John of God: de la sfânt la violator în serie 

„John of God a fost considerat sfânt pentru mai mult de 40 de ani. Zeci de mii de oameni au spus că au fost vindecați de mediumul ce impersona spirite vindecătoare și realiza operații fizice sau „spirituale”.

Lumea pe care o crease Abadiania era una de pace, în care lumea spirituală se întrepătrundea armonios cu cea materială. Însă visul frumos s-a spulberat când au început acuzațiile de viol. Acuzații pe care și azi cei care cred în puterile lui dumnezeiești, le atribuie celor care au fost deranjați de binele imens pe care l-a putut face omenirii. 

Cum am aflat de existența lui John of God?

 Am aflat de John of God acum 9 ani, când aș fi făcut orice în încercarea disperată de a-mi ajuta fiul să meargă și să audă.

John Of God: The Crimes of a Spiritual Healer

Băiețelul meu, atunci în vârstă de aproape 3 ani, se născuse prematur la 6 luni și rămăsese cu hipoacuzie și paralizie cerebrală. În afară de medicina clasică, încercasem deja terapia cu delfini, terapia craniosacrală, fusesem la șamani care lucrau cu Alberto Villoldo, la energoterapeuți și alți „magicieni” care promiteau vindecarea. În toată această căutare disperată, am aflat de la părinții unor copii cu paralizie care fuseseră deja la John of God că văzuseră progrese reale după vizita în Abadiania. 

În momentul în care am văzut la Oprah medici care spuneau că se întâmplă ceva spectaculos în preajma acestui om, am făcut tot posibilul să ajung și eu cu fiul meu la John of God. 

Cine este John of God? 

Timp de mai bine de 40 de ani, mediumul brazilian João Texieira – Joao de Deus sau John of God – a pretins că are capacitatea de a impersona anumite spirite vindecătoare (de la Sf Rita de Cascia la Regele David, de exemplu) și de a efectua „operații spirituale”. Născut în 1942, Joao Teixeria de Faria a fost fascinat de viața celui mai cunoscut medium brazilian Chico Xavier (1910-2002). Cel care a lăsat în urma sa peste 400 de cărți psihografiate (scrise la îndemnul unor entități elevate, în transă) a devenit mentorul lui Joao, oferindu-i ca „moștenire” inclusiv numele de John of God. 

Acesta considera că a primit puterile de la Dumnezeu și a declarat întotdeauna că și-a dedicat viața pentru a împlini această misiune, vindecând oamenii de cancer ori alte boli incurabile sau ajutându-i să meargă din nou. 

Mediumul a ales un loc în Abadiania, în apropierea capitalei Brazil, unde a construit centrul de vindecare spirituală Casa de Dom Inacio de Loyola. 

În apropiere era o cascadă presupus vindecătoare, iar oamenii povesteau că locul este special așezat pe o mină de cuarț roz care amplifica puterile lui John of God. 

Zeci de mii de oamenii au trecut pragul Casei unde aveau loc operațiile fizice sau spirituale și prelegerile ținute de ajutoarele lui John of God (mulți dintre ei medici veniți din Europa).

 În casă exista și o cameră în care erau păstrate în borcane „tumorile” extrase din corpul bolnavilor, bastoanele sau cărucioarele celor care puteau merge singuri după ce fuseseră vindecați. 

Operațiile fizice și spirituale 

Practic, cei care veneau de peste tot din lume stăteau la rând să ajungă în fața lui John of God, care își aștepta clienții într-o cameră plină cu cristale, pe un jilț impunător. În momentul în care ajungeai în fața lui, îi spuneai traducătorului care este problema pentru care ai venit, apoi așteptai verdictul mediumului: puteai fi trimis la operația „spirituală”, la patul de cristale sau la meditație. 

Operația spirituală presupunea să mergi la o anumită oră într-o cameră de meditație unde se făceau niște rugăciuni, iar un medium (unul dintre ajutoarele lui John of God) facilita vindecarea. Spectaculoasă era intervenția chirurgicală vizibilă, pentru că Joao opera fără să utilizeze un anestezic. 

Mai întâi de toate, avea loc un ritual prin care John of God „primea” spiritul vindecător, îi oferea propriul corp. Și își schimba vocea, uneori culoarea ochilor. Apoi, din această stare de „transă” realiza două tipuri de operații: cele în care „scotea” din ochiul pacientului cu un cuțit (da, un cuțit) o negreală minusculă, ca și cum „răzuia” globul ocular. 

Sau cele în care făcea incizii pe viu și scotea tumoarea din corpul bolnavului. E de reținut că folosea doar apă energizată și rugăciunile ori meditațiile celor prezenți. La final, „reintra” în propriul corp, uneori leșina, alteori pleca de pe scena minusculă împleticindu-se. 

Medium și part-time vânzător de pietre prețioase 

 În afara medicamentelor cu passiflora pe care le vindea la casă, ca parte din procesul de vindecare (proces în care nu aveai voie să consumi alcool), în magazinele din Casa lui Dom Inacio de Loyola se vindeau smaralde, safire, cuarț roz, ametiste și alte pietre semiprețioase. Puteai avea surpriza să te întâlnești chiar cu John of God care să-și deschidă vesta și să te îmbie să cumperi din zecile de smaralde și safire strălucitoare așezate ordonat pe interiorul vestei, „impregnate” și cu puteri vindecătoare.


Povești tulburătoare cu șamani și părți de suflet 

Am întâlnit în această călătorie oameni cu povești incredibile. Un milionar american era un cunoscut al Casei, datorită fetei lui de 25 de ani cu privirea pierdută pe care o plimba zilnic în cărucior.  Fata lui rămăsese paralizată, deși RMN-urile făcute în cele mai bune spitale din America nu arătau nicio leziune cerebrală. Fapt ce-l determinase pe tatăl fetei să caute soluții alternative. Venit în Brazilia, omul fusese la mediumi care vindecau cu ajutorul unor păpuși care, aruncate în apă, se dematerializau ori vindecători ce îi sfredeleau carnea în speranța „găsirii” răului ce-i îmbolnăvise fata. 

Încercase tot pe lumea asta și spunea că doar în Casa de Dom Inacio fata lui poate trăi. Cum pleacă din Abadiania, fata se sufocă și poate muri. Doar aici, datorită puterilor lui Joao, fata lui are o șansă la viață, deoarece John of God, în ședințele lui spirituale, îi recupera fetei părțile de suflet „aruncate” de cei care i-au vrut răul și au îmbolnăvit-o. 

John of God: de la vindecătorul venerat la violatorul a sute de femei 

Deși a fost ridicat la nivelul de sfânt în Brazilia, încă din 2005 au apărut suspiciunile unor jurnaliști. O investigație extinsă a lui James Randi și Joe Nickell pentru ABC News a dezvăluit că procedurile de „vindecare” ale lui John of God ca fiind nimic altceva decât trucuri. Ei au susținut, de asemenea, că miracolele experimentate de adepții săi au fost pur și simplu efecte Placebo. (n.m. asta nu înseamnă că nu sunt reale efectele ... asta ne demonstrează doar că puterea sugestiei, auto-hipnoza, credința ta în vindecare, te vindecă pe bune, iar meritul lui Joao este că reușea să te convingă, să te facă să crezi așa de puternic încât să-ți accesezi propia putere interioară de vindecare ... e și ăsta un merit).

În 2018, patru femei au vorbit la TV despre faptul că John of God le-a abuzat sexual. Apoi, au apărut mărturiile a încă 200 de femei. În serialul de pe Netflix John of God: Crimele unui vindecător spiritual, apare și declarația propriei sale fiice, Dalva Faria, ca fiind una dintre victime. 

Într-un interviu pentru revista braziliană Veja, ea a declarat că tatăl ei a violat-o, numindu-l „monstru”. 

În decembrie 2019, a fost condamnat la 19 ani și patru luni de închisoare pentru violurile a patru femei, iar o lună mai târziu, pe 20 ianuarie 2020, John of God a fost condamnat la încă 40 de ani de închisoare pentru viol împotriva altor cinci femei. El a mai fost condamnat pentru deținere ilegală de arme de foc. În total, mediumul ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 62 de ani și patru luni.

John Of God: The Crimes of a Spiritual Healer

În august 2021, au mai apărut alte 44 de victime. Deși inițial a fost încarcerat într-o închisoare din Brazilia, serialul de pe Netflix arată că mediumul își ispășește sentința la domiciliu, din cauza vârstei și a pandemiei. 

Experiența mea în Abadiania 

Pe scurt, experiența la John of God a fost una aparte, tocmai pentru că îmi doream să cred că există cineva cu puteri magice care să-mi ajute fiul. 

Și ca mine erau toți oamenii îmbrăcați în alb care ne zâmbeau și ne opreau să ne spună ce aură frumoasă are fiul meu. Cumva, era o armonie pe care toți ne-o doream, pentru că fiecare avea o problemă pe care spera că și-o va rezolva. 

Faptul că nu îi plăteam nimic lui John of God, că „vindecarea” era gratis, peisajul idilic, oamenii care își doreau să fie mai buni, armonia astfel creată îți ofereau o stare de bine.

 Interesante au fost și reacțiile mele și ale fiului meu după „operația spirituală”. În sensul că trebuia să stăm 24 de ore în camera înghesuită din pensiune. Și, deși atunci nu mi-am putut explica cum de am reușit să dormim aproape tot acest timp, acum mă gândesc că poate a contribuit și supa pe care ajutoarele lui John of God ne-au adus-o în cameră. 

Însă este evident că rațiunea m-a făcut să fiu reticentă la acest gen de „împrumut” al corpului unor entități vindecătoare. Dar gândul că dacă, totuși, poate fi cea mai mică fărâmă de adevăr și eu n-am încercat-o m-a împins să merg în Abadiania. 

Unde, ochiul meu de jurnalist a văzut „red flag-uri” : de la vesta căptușită cu smaralde, la schimbarea culorii ochilor lui John of God și tot ritualul de „intrare” a spiritului elevat în corpul lui omenesc. Și, tocmai de aceea, tuturor celor care m-au întrebat ulterior dacă îi sfătuiesc să meargă, le-am spus să o facă doar dacă au foarte mulți bani și vor un altfel de exotism, dar nu pentru vindecare.” SURSA

Un comentariu:

  1. In primii mei ani de " calatorie initiatica" prin grupurile asa zis spirituale de pe net eram înscrisă in mai multe grupuri ,privindu-i pe liderii de grup ca pe niste uriasi capabili sa schimbe Romania intr-o tara unde oamenii inteleg singuri ca faptele noastre atrag lectii pe masura. Atunci am citit prima data despre Desanca si vindecarile ei
    " miraculoase". Povestea despre cum a fost vindecata de cancer chiar una din " animatoarele" grupului denumit matriceanoiiromanii. Citisem deja Lazarev si stiam ca o boala grava poate fi chiar bariera prin care Universul impiedica trecerea la urmasi a programelor negative si am inceput sa studiez si mai cu atentie grupurile in care eram inscrisa. Privind in urma, inteleg dupa 11 ani ca grupurile erau un talmes balmes de adepti new age, yoghini si lui Bivolaru in cautare de
    " sânge proaspat" pentru secta lui guru...etc
    Acesti guru ce-si fac haremuri se hranesc din energia si lumina si informatia oițelor debusolate ce nu au alta treabă decat sa preamareasca măscăricii. Vampirii energetici sunt ridicati la rang mesianic si nu e de mirare ca sistemele false se prăbușesc dupa un timp. Nu gasesti la infinit adepti pentru a hrani vampiroiul sef aflat in centrul sistemului, pentru ca oamenii se mai si trezesc. Secta moare si guru degenereaza, oitele in cautare de senzational
    mutandu-se de la un mascarici apus la unul abia rasarit din laboratorul marelui Sforar ce tine oamenii in iluzie.
    Am trecut repede prin grupurile radiestezistilor pentru ca nu cred o iota din metoda curatarii pacatelor cu o bagheta " magica" si m-am oprit o perioada mai lunga in grupurile reiki. Unde trona, cine altul decât Argeseanu. Femeile pot fi destul de proaste încât sa nu mai studieze metodele folosite când barbatul arată mai chipeș. Spre deosebire de Grig al yoghinilor, Argeseanu are ceva mai multa carismă. Are si umor, stie si sa explice unele lucruri despre demoni, portaluri, atacuri PSI si energetice, adica informatii complet noi pentru cei mai tineri dintre noi ca varsta astrala. Spiritele batrane au acces mai usor la lectiile pe care le-au trait si in alte vieti. M-am indepartat de grupurile reiki cand mi-am dat seama ca si ei fac tot curatari superficiale, straturile profunde, cele ce ne leagă de stramosi si urmași ramanand tot nerezolvate. Acestea se rezolva doar reparand greselile facute de stramosi pentru ca mizeria karmica sa nu treaca la urmasi.
    Daca esti putin atent cand calatoresti initiatic pe net, iti dai seama usor ca asa zisa Romanie spirituala este o uriașă minciuna si o goana dupa adepti si bani. De aceea si suntem ca popor atat de debusolati si ne certam intre noi pe flecustete

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...