Ieşirea Din MATRIX: CĂLUGĂRIȚA RĂZBOINICĂ - un serial cu multe informații interesante

sâmbătă, 3 decembrie 2022

CĂLUGĂRIȚA RĂZBOINICĂ - un serial cu multe informații interesante

WARRIOR NUN (2021 - 2022)

Un serial care a pornit de la un fel de comicărie cu super eroi neverosimili (călugărițe catolice ninja), un film de relaxare pentru adolescenți sau ceva, care în sezonul 2 ne-a surprins foarte plăcut, venind cu câteva informații care completează foarte fain puzzle-ul conspirației planetare.

Despre ce e vorba pe foarte scurt:

„Calugarita razboinica prezinta o adolescenta orfana care se trezeste intr-o morga si constata ca are puteri supranaturale, facand parte dintr-o secta de calugarite razboinice care vaneaza demoni. Seria este realizata dupa personajul Warrior Nun Areala al benzilor desenate create de Ben Dunn, personaj care a aparut in numarul 37 Ninja High School ca Shanna Masters.

Bazat pe personajul de benzi desenate al Warrior Nun Areala creat de Ben Dunn, povestea ne prezintă pe Ava Silva, o orfană cu tetraplegie, care se trezește la o morgă, înviată de o călugăriță intimidantă. Și în timp ce revine la viață, Ava își dă seama că poate merge din nou.  Cu toate acestea, noua viață a lui Ava are un cost - ea devine parte a unui ordin secret de călugărițe care sunt hirotonite cu sarcina de a lupta cu diavolii.

La finalul sezonului 1 și în tot sezonul 2, apare Adriel care este o ființă extradimensională răuvoitoare și foarte inteligentă din Celălalt Tărâm. 

Inițial, crezut a fi un înger din Rai, care și-a dăruit Halo-ul (un nimb de putere, un instrument energetic care se contopește cu cel care-l merită) unui războinic pe moarte pe nume Areala, se dezvăluie că nu este nici un înger, nici un demon, ci o ființă care posedă o fiziologie superioară și o tehnologie avansată. 

El este capabil să controleze Wraith-Demons (demoni capabili să posede ființele și să le sece de energie) și este un hoț care a furat Halo, o cheie de portal cu o putere imensă, care este o sursă de conflict pentru mulți din Universul Warrior Nun.

Notă: Călugăriţa războinică este un serial Netflix care părea a fi unul creat pentru adolescenţi, dacă îl judecăm doar după primul sezon. Există o diferenţă importantă între primele două sezoane în ceea ce priveşte implicarea producătorilor și a mesajelor transmise. Sfatul meu este să nu îl judecaţi doar după primul sezon. 

Aș vrea să mai fac câteva observații legate de mesajele subliminale și liminale care sunt transmise.

Atenție urmează spoilere:

Adriel are dreptate în ceea ce spune când atacă biserica însă modul cu vrea să se impună ca forță îl transformă într-un personaj negativ, unul dintre acei așa zis falși profeți despre care Isus de avertizează că vor veni după el. Deci, cumva ni se sugerează subliminal că toți cei care contestă cu argumente corecte și de bun simț, mizeriile și ficțiunile sustinute de Vatican, sunt sau pot fi falși, chiar niște demoni. 

Forța șerpăriei Vaticanului ar fi venit cică de la acest fals profet întemnițat, un profet care totuși avea puteri imense și putea face lucruri extraordinare. 

Cumva, deși nu ni se spune clar, Adriel ar fi un fel de reprezentare a lui Lucifer, un așa zis înger căzut și doar unul ca el ar putea expune putregaiul Vaticanului. Perversă manipulare.

Modul prin care Adriel dorea controlul era prin cipuire (cu niște implanturi neuronale în formă de cruce) prin intermediul cărora putea intra în mintea supușilor sau prin posedare cu demonii vampiri energetici (care se făcea prin acceptare și cedarea liberului arbitru), dar totodată putea să dreneze adepții de energia rugăciunilor. 

Tema am mai întâlnit-o în filmul Stargate (sezoanele 9-10) unde Oraii, niște ființe semi-ascensionate dintr-un astral de foc sau poate din etericul inferior care se hrăneau cu energia rugăciunilor. (unii spun că centurile Van Allen, care sunt ca un foc, ar fi D4 și este o zonă tampon sau de purgatoriu între densitățile 3D și 5D).

Adriel era de asemenea, o ființă de foc cu chip uman.

Ca și în alte filme și seriale din ultima vreme, se vorbește de unele obiecte ce par ET, care conferă diverse capacități celor care intră în contact (în cazul de față e vorba de divinium, un metal care se lumina albastru în prezența nimbului și a ființelor din cealaltă densitate) ... În alte filme gen LOTR era vorba de Mithril (care se aprindea albăstrui în prezența orcilor), sau de Vibranium (vezi Black Panther) sau de Eternium (vezi Black Adam) diverse pietre (gen ale infinitului, spațiului, șamd ca un fel de semințe ale unor forțe colosale, creatoare de universuri) ... niște minerale cu încărcătură energetică, aflate cumva la limita dintre materie și energie, care poate există (cum este Thoriul, dar și mai potent), dar sunt ținute secret. 

 Întregul film te face să te întrebi cine e Dumnezeu, cine sau ce a fost Iisus și ce anume din toată mitologia, este real. 

În film ni se spune că Adriel venea dintr-o densitate (dimensiune) unde domnea Raya (vezi trimiterea la ideea de Rai), o altă ființă super-puternică, care controla alt tip de entități (niște monștrii cu aspect reptilan cu mega puteri și ăia). Adriel era răzvrătit și a fugit de Reya și acum dorea s-o pedepsească și s-o controleze, să arate că nu e mai prejos de ea (și aproape a reușit, dacă nu era inspirația de moment a Avei). Cine spune că Adriel e rău și Reya e bună? Singura diferență momentană este că Reya nu părea să dorească să cucerească Pământul ... Poate îl cucerise deja. Cred că în sezonul 3 vom descoperi și altă față a acestor Arhoni, demiurgi sau ce-or fi.

Ava personajul principal (care sună ca Eva) și Lilith sunt alte două personaje care ne duc cu gândul la povestea alternativă a lui Lucifer, Eva fiind în acea poveste iubita lui Luci, iar Lilith amanta, sau umbra Evei.

Interesant e că nimbul o alege pe Ava ca și purtătoare, o tipă care părea complet nemerituoasă, răzvrătită însă în timp s-a dovedit a fi cea mai potrivită, deoarece era sinceră, curată în intenții și nu-și dorea puterea (ceea ce pare a fi un aspect de dorit la orice lider).

Adriel se folosește de simbolul crucii (clasice) pentru a drena energia rugăciunilor adepților, iar o cruce întoarsă, în oglindă, invizibilă, scurgea această energie. Acea cruce avea ceva fractal în ea și asta duce cu gândul la faptul că e o antenă.

Cert este că dacă ar apărea o ființă ca Adriel ar fi un scenariu destul de asemănător. Decât să se închine la un zeu de poveste, mai degrabă se supun unuia care manifestă ce se spune în poveste.

În fine, ideea e că filmul ne dă de gândit și ne face să analizăm istoria noastră (inclusiv cea religioasă) și cu alți ochi.

Sunt multe de spus ... Sper că v-am trezit interesul ...


VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...