Ieşirea Din MATRIX: SISTEMUL LAPTELUI - secretele din industria laptelui

miercuri, 1 ianuarie 2020

SISTEMUL LAPTELUI - secretele din industria laptelui


The Milk System (Das System Milch - 2017)

„Nu numai în Europa și America, ci și în China (mai nou și-n Africa și voi aduce câteva observații la final), laptele este mai popular decât oricând și o afacere uriașă.

Ceea ce a fost odată un produs natural romantic, aparent inocent, a devenit de mult timp un produs industrial comercializat la nivel mondial, cu o valoare de sute de miliarde de euro.

Strategiile de marketing și-au stabilit continuu obiectivele pe grupurile țintă noi. Durabilitatea și considerarea metodelor de producție locală nu au nicio importanță. Industria laptelui este doar unul dintre exemplele date în privința cursei nebunești de a crește consumerismul într-un mod absolut nesustenabil și pervers.

Filmul aruncă o privire atentă asupra costului producerii unor cantități masive de lapte, care fără a fi subvenționat cu miliarde de euro, s-ar duce de râpă.

Din Danemarca și Germania până în Italia, de la fermieri ecologici la scară mică până la fabrici de lapte colosale din China, oameni de știință, politicieni din UE, grupuri de lobby și chiar crescători de vaci din Senegal, toți fac parte dintr-un sistem al laptelui interconectat la nivel mondial: unii ca și câștigători și alții ca pierzători.

Interesele marilor jucători de pe piață, ale marilor corporații, oferă forța motrice din spatele acestui sistem. Ei stabilesc ritmul cu o logică care vizează creșterea permanentă. Aceștia decid prețurile și le furnizează consumatorilor existenți un flux de produse noi. Majoritatea fermierilor respectă aceste direcții și se extind continuu. Cine nu reușește să facă acest lucru este lăsat în urmă.

Mediul nostru suferă și el; fiecare litru de lapte produs automat înseamnă trei litri de gunoi de grajd lichid. Unde ar trebui să meargă? Nu este oare reprobabilă din punct de vedere moral, creșterea vacilor cu creștere rapidă, cu o durată de viață din ce în ce mai scurtă, atunci când laptele nu este la fel de sănătos pentru noi, oamenii, așa cum a pretins industria dintotdeauna?

Filmul descoperă interconexiunile globale într-o manieră izbitoare, în timp ce călătorim din Europa în Africa și China. Habitatul nostru, mediul rural, țesutul social, sănătatea noastră și sănătatea generațiilor următoare sunt în joc. Cu exemplul industriei laptelui, putem vizualiza cu ușurință ce model de agricultură dorim să avem în viitor. Și putem vedea, de asemenea, ce alternative există deja și ce putem face diferit și mai bine." - traducerea de aici

Problema laptelui și a produselor lactate

„Laptele de vacă este pentru vaci. Nu este nimic rău în a bea lapte de la naștere, de când deschidem pentru prima oară ochii și până la vârstă de doi ani. Cu singură condiție ca laptele să fie matern, adică proaspăt, neprelucrat și natural. În situația ideală, viitoarea mama ar trebui să adopte o dietă compusă din alimente crude, bogate în substanțe nutritive și cu valoare energetică ridicată, înaintea perioadei sarcinii și pe toată durata acesteia. Cu toate acestea, în civilizația modernă se manifestă tendința de a nu mai alăpta sugarii. Mulți dintre copii sunt trecuți pe lapte de vacă sau pe formule artificiale, care sunt de aproape douăzeci de ori mai concentrate decât laptele de vacă.

Laptele de vacă este bogat în proteine, minerale și grăsimi, o condiție necesară vițeii să crească în greutate între 136 și 226 de kilograme. Este inutil să spunem că bebelușii nu cresc în același ritm. Laptele de vacă are un conținut de proteine de cel puțin patru ori mai mare și o concentrație de minerale de peste șase ori mai mare decât laptele uman. Un lapte atât de concentrat este foarte greu de digerat de nou-născuți. Cantitatea de enzime produse de organismul uman pentru digerarea produselor lactate este mult mai mică decât cea produsă de organismul vacii. În lipsa enzimelor necesare și a cantității corespunzătoare, nou-născuții umani vor avea probleme digestive și secreții excesive de mucus la nivelul cavităților sinusurilor, plămânilor, creierului și urechilor. Numeroase forme de alergie sunt rezultatul congestionării excesive care își are originea în consumul de lapte de vacă.

Adulții nu pot digera deloc laptele, astfel încât vor dezvoltă probleme inflamatorii pe măsură ce vor înainta în vârstă. Laptele de vacă este foarte sărac în acizi grași esențiali, care sunt vitali pentru organismul uman în procesul de producere a colesterolului, steroizilor, țesuturilor nervos și cerebral și altele. Laptele crud de vacă este mai adecvat pentru creșterea și dezvoltarea scheletului osos/musculaturii, în timp ce laptele uman stimulează dezvoltarea sistemelor cerebral și nervos. Această este una dintre deosebirile principale dintre frugivoare și erbivoare.

Cam între trei și patru ani, majoritatea copiilor pierd enzimele care digera laptele, în special lactaza, care descompune lactoză- zahărul principal prezent în lapte. Explicația este aceea că, din punct de vedere biologic, copilul trebuie să nu mai bea lapte după această vârstă. Deoarece organismul uman nu dispune de enzimele necesare descompunerii laptelui, se intensifica producerea de mucus. Din acest moment, laptele devine un produs extreme de iritant pentru mucoasa tractului gastrointestinal, ceea ce va provoca formarea unei cantități și mai mari de mucus. În amestec cu amidonul, acest mucus poate genera formarea unor plăci mucoide consistente, care se vor fixă pe pereții intestinali.
Îl mai țineți minte pe John Wayne? În raportul de deces, medicii au menționat că actorul a murit având o cantitate de aproape 22 kg de materii fecale în intestine. Asemenea aglomerări provoacă inflamații grave, formarea de pungi (diverticuli) și degradarea peretelui intestinal. Această situație conduce la reținerea materiilor fecale, la ulcerații, leziuni și forme de cancer. Cu câțiva ani în urmă, fostul șef al Departamentului pentru Sănătate Publică al Statelor Unite, chirurgul C. Everett Koop, lansa următoarea afirmație: “Produsele lactate nu sunt bune pentru oameni.”

DE LA ALCALII LA ACIZI

Ei bine, acum mai și preparam (pasteurizam) laptele de vacă. Sub acțiunea căldurii, structura chimică a laptelui se modifică, iar dintr-un produs care generează alcalinitate, laptele ajunge să provoace aciditate. În chimie, dacă vrem să modificăm un compus chimic, îl tratăm termic. Intervenția căldurii sau gătitul hranei distruge toate vitaminele solubile în apă, cu precădere vitamina C și complexul B. Saturează grăsimile și stabilește legături între anumite proteine și minerale, și leagă mineralele de alte minerale. Ce se întâmplă cu un vițel dacă va fi hrănit cu lapte pasteurizat în loc de lapte matern crud și proaspăt? Moare.

CONGESTIILE FAC SĂ SCADĂ ASIMILAREA

Răcelile, gripă, oreionul, că și orice altă inflamație limfatică sau respiratorie, pot fi atribuite congestionărilor produse de consumul de produse lactate. Produsele lactate stimulează producerea excesivă de mucozități și duc la constipație. Dacă aveți o răceală sau o afecțiune respiratorie, de unde credeți că provin mucozitățile incolore, de culoare galbenă, verde, maronie sau neagră? Care credeți că e originea tumorilor? Sau umflarea ganglionilor limfatici, în special a amigdalelor?

Glandele tiroidă și paratiroida sunt localizate în gât. Și ele se inflamează din cauza mucozităților formate de produsele lactate, creând hiper- sau mai ales, hipoactivitatea acestor țesuturi. Glanda tiroidă/ paratiroida este responsabilă de utilizarea corectă a calciului de către organism. Când aceste glande funcționează deficitar din cauza aglomerării de mucus, toxine și al inflamaților pe care le produc produsele lactate. Când apare o carență de calciu la nivel celular, se poate instala o serie de tulburări printre care se numără depresii, epuizare osoasă și tisulară, slăbire a sistemelor nervos și muscular și a țesutului conjunctiv. Toate aceste tulburări sunt efecte secundare ale acumulării excesive de mucus în țesuturi din cauza consumului de produse lactate.

Calciul este o substanță minerală care se găsește din abundență în natură. Cea mai mare concentrație de calciu utilizabil se găsește în semințele de susan și în plante marine, precum este varecul. Utilizarea corectă a calciului se face în prezența magneziului. Calciul și magneziul din fructe, dar mai ales din legume, sunt compatibile. Legumele cu frunze de culoare verde închis abundă în calciu, magneziu și flavonoide, combinație absolut necesară pentru utilizarea corectă a fiecăruia dintre elemente. Laptele de vacă are mai mult calciu decât magneziu. Acest aspect se adaugă la lipsa utilizării calciului din lapte. Se estimează că organismul asimilează sub 20 % din calciul prezent în lapte. Asimilăm mai mult calciu preluat din sucurile de fructe, decât din lapte.

Prin pasteurizarea laptelui, mineralele sunt ionizate, modificându-și efectul din alcalin în acid. Acest fapt favorizează apariția calculozei, epuizare musculară, inflamația tractului gastrointestinal și alte afecțiuni. Adevărul acestei afirmații este susținut de faptul că persoanele care beau lapte în cantități mari și consumă doze suplimentare de calciu provenind din alte surse ajung totuși să sufere de osteoporoză. Trebuie să ne concentrăm asupra utilizării calciului de către organism și nu a suplimentării calciului. Soluția nu este suplimentarea dozelor de calciu, ci asimilarea corectă a calciului.

Glandele tiroidă/paratiroida și suprarenale sunt responsabile direct de utilizarea calciului de către organism. Am constatat că dacă aceste glande sunt sănătoase, organismul este mai rezistent față de afecțiunile legate de asimilarea de calciu. Dacă veți curată și regenera aceste glande, va crește semnificativ capacitatea de utilizare a calciului. Recurgeți la analiză temperaturii bazale, pentru a analiză și verifică felul în care va funcționează tiroidă. Verificați-va tensiunea arterial pentru a determina starea de sănătate sau slăbiciunea glandelor suprarenale. Nu uitați, dacă aveți sistolele sub 118, înseamnă că aveți o problema de funcționare a glandelor suprarenale.

PARAZIȚII

Paraziții sunt un alt efect legat de consumul de lapte. Conform estimărilor, peste 60% din vacile crescute în America prezintă unul sau mai mulți dintre următorii paraziți: virusul leucemiei, salmonela și bacilul tuberculozei. Dacă dintre toate produsele pe care le consumăm, laptele și produsele lactate sunt cele care stimulează cel mai mult formarea de mucozități, pe locul următor se află zahărul rafinat; aceste două tipuri de alimente vor genera formarea de inflamații excesive la nivelul tuturor țesuturilor. Drojdia, micozele și viermii sunt favorizate, fiindcă se hrănesc și se dezvoltă în aceste medii congestive. Această situație provoacă apariția ciupercii Candida albicans și a altor stări infecțioase. După ce am ținut sub observație mii de pacienți suferinzi de cancer, sunt convins că laptele și produsele lactate (chiar și colastrul) produc și stimulează apariția formațiunilor tumorale și a inflamațiilor limfatice. După părerea mea, numeroase forme de cancer (tumori) congestiv sunt inițiate de consumul acestor tipuri de alimente.

FORME DE DIABET

Numeroase studii au asociat consumul de lapte pasteurizat cu formele de diabet. Anticorpii produși cu scopul de a combate aceste proteine lactate modificate, nocive, atacă în același timp celulele beta din pancreas. Celulele beta se află în insulele Langerhans din pancreas, iar scopul lor este de a secretă insulină.

HORMONUL BOVIN DE CREȘTERE

O altă problema majoră legată de consumul de lapte o constituie efectele hormonului bovin de creștere recombinat (rBGH). Corporația Monsanto a dezvoltat acest hormon de creștere din bacteriile E.coli. Hormonul a fost creat inițial pentru a mari producția de lapte. Unele studii demonstrează că acest hormon de creștere (rBGH) este cancerigen. Numeroase studii demonstrează că acest hormon proliferează (intensifica) dezvoltarea cancerului. Sentimentul meu este că el stimulează funcționarea sistemului endocrine, în special tiroidă și suprarenalele. Acest lucru influențează creșterea, alți factori de dezvoltare și echilibrul hormonal. Societatea contemporană de confruntă cu masive dezechilibre hormonale care ne distrug sănătatea și economia.

Descoperiți adevărul despre alimentele pe care le consumați. Nu va lăsați amăgiți de mediile de informare sau de alte surse ale societății noastre capitaliste, în care banul a devenit mai important decât sănătatea și bunăstarea omului. Este esențial să detoxificați organismul de congestiile acumulate de-a lungul anilor de consum alimentar de produse care formează mucozități.

FLORA INTESTINALĂ

În prezent, sunt tot mai mulți oameni preocupați de propia sănătate, care iau acidophilus sau lactobacillus și altele de aceste gen. Care este motivul? Dacă nu consume produse lactate, ce rost are să suplimentezi alimentația cu aceste produse? Acestea sunt bacterii implicate în descompunerea proteinelor din lapte și a zaharurilor din lapte. Ele se mai regăsesc în organisme în care se formează toxaemia (acumularea de toxine) datorată consumului de produse lactate, de plidă în salivă, sistemul limfatic, vagin și altele. Pentru sănătatea dumneavoastră, este mai important să curățați complet organismul de aceste toxine și de bacteriile care se hrănesc de pe urmă lor. Este îndoielnic că aceste suplimente cu bacterii pot supraviețui acizilor gastrici.

Nu este greu de stabilizat flora intestinală. Și nu puteți ține bacteriile departe de organism. Fiindcă așa funcționează natură. Bacteriile sunt devoratoare, curată și se hrănesc cu deșeurile organice, adică cu produșii secundari rezultați din digestie și metabolism. Nu uitați! Flora intestinală se modifică odată cu schimbarea dietei.

Sursă: Robert Morse – “Să trăim sănătos fără toxine” SURSA

Notă: Pe lângă aspectele ce țin de sănătate și mediu, explicate mai sus, există și aspecte ce țin de etică și cruzime. Există mulți oameni de bine, care cred că dacă beau doar laptele nu fac niciun rău animalului. Aici e un schepsis.

Orice mamifer, inclusiv vaca, capra, oaia, care dau laptele, trebuie să aibă pui ca să aibă lactație. În cazul vacilor din fermele industriale, deoarece nu este timp de montă sau de însămânțare normală, cu ajutorul unui taur sau poate pentru că e mai scump procesul sau mai cu risc, sau poate că le însămânțează cu spermă de la tauri atent selectați, nu știu exact de ce, vacile sunt violate de cel care le însămânțează artificial (în documentar ni se arată procesul). Apoi dacă se nasc viței masculi, acești ori sunt omorâți pe loc și transformați în „deliciosul” burger de vită după care mulți salivați, ori sunt vânduți imediat unora sau altora. Unii îi cresc pentru montă, alții pentru sacrificare.

Vițelușele sunt și ele îndepărtate destul de repede de mămicile lor ca să nu consume prea mult lapte. Deci mamele, vacile, sunt tratate ca ființe lipsite complet de suflet și simțire (am văzut o grămadă de vaci alergând și plângând, când vițeii erau luați de lângă ele).

Apoi vacile sunt îndopate cu fel și fel de formule ca să crească repede și să dea mult mult lapte. Aceste formule includ multe furaje, gen soia modificată genetic pentru care sunt defrișate multe păduri din lumea asta (în special din Amazon) ca să poată să se umfle aceste vaci cât mai rapid, vaci care cresc bolnave de cele mai multe ori, îmbuibate de antibiotice și alte medicamente, ca să reziste în condițiile de tortură fizică din închisorile-abatoare din fermele industriale. Durata lor de viață este în medie 5 ani, deși ele ar putea să trăiască lejer 20 de ani, însă deoarece după 5 ani nu mai produc la fel de mult lapte, atunci sunt tăiate.

Deci voi cei care mai beți lactate și mai mâncați brânzeturi, dacă sunteți încă dependenți de gustul acestora, măcar luați-le de la țărani, crude, naturale, bio, organice, nu de la corporații, nu de la supermarketuri, care au făcut din această industrie una  morții și cruzimii, un gestapo al animalelor. Sau creșteți-vă singuri animalele.

În documentar ni se prezintă provocările prin care trec anumiți mici fermieri care pun preț pe calitate și nu pe cantitate și care sunt omorâți încet încet de industria laptelui. Deci țăranul, micul fermier, este practic distrus de politicile realizate la nivel înalt, care datorită lobbyului realizat (al șpăgilor primite) de la marii industriași, îi protejează doar pe aceștia.

Oricum ar fi, chiar dacă impactul asupra mediului este minim, în cazul micilor fermieri sau al țăranului care-și crește și el o vacă sau mai multe, chiar dacă aceste vaci sunt crescute cu iarbă, pe pășuni, sunt iubite, respectate și pământul e îngrășat de bălegar, șamd, până la urmă tot le tai, tot tai vițeii masculi, iar efectele laptelui asupra sănătății tot rămân.  Deci un aspect de etică și sănătate tot există.

Legat de faptul că adultul nu are enzimele necesare să proceseze laptele aici sunt alte păreri. Unii zic că laptele crud ar avea în el enzimele necesare digerării și că doar laptele procesat ar fi cel cu probleme, deoarece enzimele necesare digerării acestuia sunt omorâte la temperaturi mai mari de 42 de grade.

Interesant este că eu ca și copil, pe la 4 ani nu am mai putut bea lapte, pur și simplu am simțit că nu e mai e ok pentru mine și am încetat să mai beau. În schimb brânzeturile m-au ținut captiv mult timp. Dau foarte multă dependență de gust, sunt sățioase, gustoase, ușor de folosit  și accesibile ca și preț.

Chiar și așa în prezent există studii care ne demonstrează faptul că hormonii de creștere (prezenți masiv în lactate) ar fi responsabili pentru majoritatea bolilor degenerative ale oamenilor. Studiile făcute pe piticii Laron din Ecuador, sunt mai mult decât concludente în privința asta.  Ca să nu vorbim de Studiul China, cea mai documentată cercetare din lume, în care ni se prezintă pe larg problema lactatelor și a celorlalte produse animaliere, dar și studiile lui Andre Gernez.

Și că am vorbit de China și de Studiul China, acest studiu a fost realizat într-o perioadă când produsele lactate erau nefolosite în China. Acum că au crescut enorm producția și consumul de lapte în China sunt curios cum ar mai arăta acel studiu.

Deoarece în Europa și America de Nord, oamenii au început să se trezească din hipnoza în masă legată de lactate și au început să boicoteze sau să consume mai puțin, marii industriași și-au mutat atenția și propaganda pe Asia (în special pe China) și pe Africa. Este uimitor cum funcționează propaganda mincinoasă și cât de pervers reușesc s-o infiltreze în mentalul colectiv al oamenilor.

De exemplu ideea că dacă mănânci lapte și produse lactate, te faci mai înalt și ai oase mai puternice, poate cea mai mare gogoriță la care și noi am pus botul cândva, este acum parte din mentalul colectiv din China.

Sunt multe de spus, iar pe acest blog s-a mai dezbătut subiectul mai mult sau mai puțin direct, în cadrul documentarelor din categoria VEGANISM, însă nu dedicasem niciun articol acestui subiect în mod direct.


VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:

SERVER 1 - NETFLIX (prima lună gratuită)

SERVER 2 - vezionline

SERVER 3 - filmedesezon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...