Ieşirea Din MATRIX: RAM DASS - Mergând acasă

sâmbătă, 9 martie 2019

RAM DASS - Mergând acasă


RAM DASS - Going Home (2017)

Ram Dass (născut Richard Alpert, 6 aprilie 1931) este un profesor spiritual american, fost psiholog academic și clinic, și autor al mai multor cărți, inclusiv cartea semnatară din 1971 Be Here Now (Fii Aici, Acum). Este cunoscut pentru asociațiile sale personale și profesionale cu Timothy Leary de la Universitatea Harvard la începutul anilor '60, pentru călătoriile sale în India și relația sa cu guru-ul hindus Neem Karoli Baba și pentru înființarea organizațiilor de caritate Fundația Seva și a Fundației Hanuman. El continuă să predea prin intermediul site-ului său web, produce un podcast prin intermediul multiversității 1440 și are dezvoltare de aplicații mobile prin rețeaua Be Here Now și Fundația Love, Serve, Remember.

Richard Alpert sa născut într-o familie evreiască din Newton, Massachusetts. Tatăl său, George Alpert, a fost avocat în Boston. În timp ce Alpert avea un bar mitzvah, el era "dezamăgit de lipsa acestuia de esență".  El se considera a fi un ateu și nu a foat atras de nici o religie în timpul vieții sale timpurii, descriindu-se ca fiind "vindecat la religie", nu am avut nici-o atracție față de Dumnezeu până când a luat psihedelice.

Alpert a participat la Scoala Williston din Northampton, absolvind în 1948 ca parte a Asociației Cum Laude. Apoi a obținut o diplomă de licență de la Universitatea Tufts, o diplomă de masterat de la Universitatea Wesleyan și un doctorat (toate în psihologie) de la Universitatea Stanford. Tatăl său dorea ca el să meargă la școala medicală, dar în timp ce se afla la Tufts, a hotărât că vrea să studieze psihologia. Mentorul lui Alpert la Wesleyan, David McClelland, l-a recomandat pe Alpert la Stanford, unde și-a început studiile de doctorat la începutul anilor 50. Alpert și-a scris teza de doctorat cu privire la "anxietatea obținerii".  După ce a primit doctoratul, Alpert a predat la Stanford un an și a început psihanaliza.

McClelland sa mutat la Cambridge pentru a preda la Universitatea Harvard, și l-a ajutat ​​pe Alpert să accepte o poziție de conducere acolo în 1958 ca un profesor asistent de psihologie clinică. Alpert a lucrat cu Departamentul de Relații Sociale, cu Departamentul de Psihologie, cu Școala Universitară de Educație și cu Serviciul de Sănătate, unde a fost terapeut. El s-a specializat în motivația umană și dezvoltarea personalității și a publicat prima sa carte "Identificarea și creșterea copilului".

McClelland a lucrat cu prietenul său apropiat și cu Timothy Leary, un lector în psihologia clinică la universitate. Alpert și Leary s-au întâlnit prin McClelland, care a condus Centrul pentru Cercetare în Personalitate, în care Alpert și Leary au făcut cercetări. Alpert a fost adjunctul lui McClelland în laborator. După ce s-a întors de la facultate la Universitatea din California, Berkeley în 1961, Alpert s-a dedicat lui Leary în experimentarea și cercetarea intensivă a potențialelor efecte terapeutice ale substanțelor psihotrope, cum ar fi psilocibina, LSD-25 și alte produse chimice psihedelice prin proiectul Psilocybinei de la Harvard.  În plus, Alpert l-a ajutat  elevul absolvent de la Harvard Divinity School, Walter Pahnke, în 1962, "Experimentul de Vinerea Mare" cu studenții de teologie, primul studiu dublu-orb, controlat, legat de droguri și experiența mistică.

Alpert și Leary au fondat în 1962, la Cambridge, Massachusetts, Federația Internațională pentru Libertate Internă (IFIF) nonprofit, pentru a efectua studii privind utilizarea religioasă a medicamentelor psihedelice și au fost ambii în consiliul de administrație. 

 Leary și Alpert au fost concediați oficial de la Harvard în 1963. Potrivit președintelui Harvard, Nathan M. Pusey, Leary a fost concediat pentru că a părăsit Cambridge și clasele sale fără permisiune sau notificare, iar Alpert pentru că ar fi dat psilocibină unui student. 

În 1963, Alpert, Leary și discipolii lor s-au mutat la Clădirea Hitchcock din Millbrook, New York, după ce directorul filialei IFIF din New York și moștenitorul casei Mellon, Peggy Hitchcock, a aranjat pentru fratele ei Billy să închirieze proprietatea către IFIF. Alpert și Leary au înființat imediat o comunitate cu membrii ai fostului proiect al Psilocybinei (denumit în mod obișnuit "Millbrook"), iar IFIF a fost ulterior dizolvat și redenumit Fundația Castalia (după colonia intelectuală din romanul lui Herman Hesse - Jocul cu mărgelele de sticlă ). 

 Grupul de bază de la Millbrook, al cărui jurnal a fost Revizuirea psihedelică, a căutat să cultive divinitatea în fiecare persoană. La Millbrook, ei au experimentat cu psihedelice și adesea au participat la sesiuni de grup LSD, căutând o cale permanentă spre conștiința superioară.  Fundația Castalia a găzduit retrageri în week-end pe terenul unde oamenii plăteau să se supună experienței psihedelice fără droguri, prin meditații, yoga și sesiuni de terapie de grup.

Alpert și Leary au continuat să coaudeze o carte intitulată Experiența psihedelică cu Ralph Metzner, bazată pe cartea Tibetană a morților și publicată în 1964.  Alpert a co-autorizat LSD cu Sidney Cohen și Lawrence Schiller în 1966. 

În 1967, Alpert a purtat discuții în centrul Ligii pentru Discovery Spiritual din Villageul Greenwich. 

În 1967, Alpert a călătorit în India unde s-a întâlnit și a călătorit cu căutătorul spiritual american Bhagavan Das și în cele din urmă sa întâlnit cu omul care a devenit guru-ul său, Neem Karoli Baba, la ashramul Kainchi, pe care Alpert la numit Maharaj-ji. 

 Maharaj-ji a dat lui Alpert numele "Ram Dass", ceea ce înseamnă "slujitor al lui Dumnezeu" referindu-se la întruparea lui Dumnezeu ca Ram sau Lordul Rama. Alpert a corespondat, de asemenea, cu profesorul spiritual indian Meher Baba și l-a menționat pe Baba în mai multe dintre cărțile sale.

După ce Alpert sa întors în America ca Ram Dass, a rămas la o întâlnire la Fundația Lama din Taos, New Mexico. Ram Dass îl ajutase pe Steve Durkee (Nooruddeen Durkee) și pe Barbara Durkee (Asha Greer sau Asha von Briesen) în 1967, co-fondând comunitatea spirituală contra-culturală, și avea un ashram dedicat guru-ului lui Ram Dass. În timpul vizitei lui Ram Dass, el a prezentat un manuscris pe care la scris, numit „De la Bindu la Ojas”. Locuitorii comunității au editat, au ilustrat și au stabilit textul, care în cele din urmă a devenit o carte bine vândută atunci când a fost publicată sub numele Be Here Now în 1971. 

Manualul pentru conștiență de 416 de pagini a fost publicat de Fundația Lama, acesta fiind beneficiul lui Ram Dass pentru comunitate. Fii aici acum conținând explicația lui Ram Dass despre călătoria sa spirituală, precum și despre tehnicile și citatele spirituale recomandate. Produsele din carte au contribuit la susținerea Fundației Lama mai mulți ani, după care au donat drepturile de autor ale cărții și jumătate din încasările lor la Fundația Hanuman din Taos. 

În timpul anilor 1970, Ram Dass s-a concentrat pe predarea, scrierea și lucrul cu fundațiile. El a înființat Fundația Hanuman, o organizație non-profit educațională și de serviciu care a inițiat proiectul Prison-Ashram (cunoscut acum sub numele de Fundația Humanness Kindness), în 1974.  

Fundația Hanuman se axează pe bunăstarea spirituală a societății prin programe de educație, mass-media și servicii comunitare. El a fondat Fundația Seva, alăturându-se lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a trata orbi în India, Nepal și în țările în curs de dezvoltare. Co-fondată în 1978 cu liderul sănătății publice, Larry Brilliant și activistul umanitar Wavy Gravy, a devenit o organizație internațională pentru sănătate.

La începutul anilor 1970, Ram Dass a predat ateliere de lucru cu privire la îmbătrânirea și moartea conștientă în jurul Statelor Unite. Elisabeth Kübler-Ross a fost unul dintre studenții săi. Ram Dass a contribuit la crearea proiectului Dying cu directorul său executiv Dale Borglum, pe care l-a întâlnit în India. La acea vreme, Borglum a fost, de asemenea, director executiv al Fundației Hanuman. [28] Proiectul Living / Dying, cu sediul în Marin, California, începând cu anul 1986, a fost numit inițial Centrul Dying și situat în Santa Fe, New Mexico. Centrul Dying a fost prima instituție rezidențială din S.U.A. unde oamenii au venit să moară conștient. 

Fundația Love Serve Remember a fost organizată pentru a păstra și a continua învățăturile lui Neem Karoli Baba și lui Ram Dass. Ram Dass servește, de asemenea, facultatea Institutului Metta unde oferă instruire pentru îngrijirea atentă și compasională a celor care mor.

De-a lungul vieții sale de la înființarea Fundației sale Hanuman, Ram Dass și-a dat toate redevențele de carte și profiturile de la predarea la temelia sa și alte cauze caritabile. Valoarea estimată a câștigurilor pe care le-a oferit anual variază de la 100.000 $ la 800.000 $. 

La vârsta de 60 de ani, Ram Dass a început să exploreze serios iudaismul pentru prima dată. "Credința mea este că nu m-am născut din întâmplare în iudaism, așa că trebuia să găsesc modalități de a onora acest lucru", spune el. "Din perspectivă hindusă, te-ai născut ca un lucru cu care trebuie să te descurci, și dacă încerci să o împingi, oricare ar fi ea, te-a prins"

Leary și Ram Dass, care s-au despărțit după ce Ram Dass la denunțat pe Leary într-o conferință de presă din 1974, s-au împăcat în 1983 la Harvard (la o reuniune pentru a 20-a aniversare a concedierii controversate de la facultatea de la Harvard) și s-au reunit înainte de moartea lui Leary în luna mai 1996. 

În februarie 1997, Ram Dass a avut un accident vascular cerebral care la lăsat cu o afecțiune expresivă, pe care o interpretează ca un act de har. El a spus: "Accidentul îmi dădea lecții și mi-am dat seama că a fost grație - harul feroce ... Moartea este cea mai mare schimbare cu care ne vom confrunta, așa că trebuie să practicăm schimbarea".

 El trăiește pe Maui și nu nu a părăsit Insulele Hawaii din 2004, când aproape a murit de o infecție după o călătorie în India. Cu toate acestea, el a continuat să facă apariții publice și discuții în locuri mici; el se retrage în Maui; și continuă să predea prin intermediul transmisiunilor web live. 

 Când i sa cerut să rezume mesajul vieții sale, el a răspuns: "Ajut oamenii ca o modalitate de a lucra pe mine însumi, și mă străduiesc să-i ajut pe oameni ... pentru mine, asta e tot jocul în curs de dezvoltare". Ram Dass a fost distins cu premiul Courage of Peace Abbey of Conscience în august 1991.

În 2003, Wayne Dyer a publicat o cerere de donații pentru sprijinul lui Ram Dass din cauza scăderii sănătății sale după accidentul vascular cerebral: "Acum este rândul nostru ... corpul lui Ram Dass nu mai poate suporta rigorile călătoriei." A venit la Maui, în care trăiesc și scriu, vorbesc frecvent cu el și sunt adesea umilit de lacrimile în ochii lui frumos de 73 de ani, în timp ce își cere scuze pentru că nu s-a pregătit pentru o astfel de situație de viață - pentru ceea ce acum percepe ca fiind împovărătoare pentru alții. 

El încă doreste sa scrie si sa invete, insa fara calatorie - acum putem sa venim la el Maui vindeca - Maui este locul unde Ram Dass doreste sa ramana deocamdata In prezent locuieste intr-o casa in Maui, care nu-i aparține și este în prezent în pericol de a o pierde. Vă cer tuturor să-l ajutați să cumpărați această casă și să înființați o fundație financiară care să aibă grijă de acest om care a strâns atât de mulți bani pentru a asigura viitorul multor altora. Pentru a trăi ceea ce a practicat Ram Dass cu acțiunile sale. Te rog să fii generos și pro mpt - nimeni nu merită mai mult iubirea și sprijinul nostru financiar ". 

În 2013, Ram Dass a lansat un memoriu și un rezumat al învățăturii sale, Polishing the Mirror: Cum să trăiești din inima ta spirituală. Într-un interviu despre carte, la vârsta de 82 de ani, el a spus că reflecțiile sale anterioare despre confruntarea cu vârsta înaintată și cu moartea, acum par a fi naive pentru el. El a spus, în parte: "Acum, sunt la vârsta de 80 de ani ... Acum îmbătrânesc, mă apropii de moarte, mă apropii de capăt ... Acum sunt într-adevăr pregătit să mă confrunt cu muzica din jurul meu. " traducerea și adaptarea de aici https://en.wikipedia.org/wiki/Ram_Dass

Am simțit că acest om merită o descriere, merită știut mai bine de publicul din Romania. Există câteva cărți scrise de el traduse în română, dar mai nimic despre el și viața lui, deși personal îl consider o personalitate spirituală remarcabilă. 

Acum, câteva cuvinte despre filmulețul de astăzi: „Going Home este un rezumat intim al învățării și conștientizării vieții lui Ram Dass și este, în cele din urmă, o meditație poetică despre viață, moarte și călătoria sufletului acasă.” Atât.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:

Link 1 - NETFLIX

sau 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...