Ieşirea Din MATRIX: POVESTEA LUI DUMNEZEU cu Morgan Freeman - sezoanele I - III (complet)

joi, 7 februarie 2019

POVESTEA LUI DUMNEZEU cu Morgan Freeman - sezoanele I - III (complet)


THE STORY OF GOD (2016 - 2019)
Season I - III

"Cine este Dumnezeu? De unde venim? De ce există răul? Ce se întâmplă atunci când murim? Fiecare om de pe pământ s-a întrebat aceste lucruri la un moment dat şi, cel mai probabil, fiecare a găsit un răspuns diferit.

Serialul „Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman“, format din şase episoade, care a avut premiera la National Geographic, pe 3 aprilie este produs de Morgan Freeman (ce contine si multe note biografice ale acestuia pe marginea subiectelor discutate), Lori McCreary şi James Younger, invită privitorii să pornească într-o călătorie în jurul lumii pentru a explora diferite culturi şi religii în încercarea de a descoperi răspunsurile la toate marile întrebări despre sensul vieţii şi despre Dumnezeu.


Filmul îşi propune să prezinte evoluţia religiei de-a lungul civilizaţiei şi, la rândul său, cum religia a influenţat evoluţia societăţii. Cu toate că, în peisajul geopolitic actual, religia este deseori văzută ca un element dezbinator, acest serial punctează asemănările remarcabile dintre diferitele credinţe, în ciuda opoziţiei lor evidente.

Echipa din spatele serialului porneşte în căutarea lui Dumnezeu şi a răspunsurilor care au nedumerit, înfricoşat şi inspirat omenirea şi pe Freeman, fără îndoială. 

Morgan Freeman: „În unele locuri am găsit răspunsuri, în altele am descoperit noi întrebări“
„De-a lungul ultimelor câteva luni, am călătorit în aproape 20 de oraşe din şapte ţări diferite, într-o misiune personală de a găsi răspunsuri la marile mistere ale credinţei“, a afirmat Freeman.

„M-am alăturat apelului la rugăciune la o moschee din Cairo, am luat lecţii de meditaţie de la un lider budist din cea mai veche linie de Lama reîncarnaţi, am discutat despre Galileo cu directorul Academiei Pontificale de Ştiinţe şi am explorat primele instrucţiuni pentru viaţa de apoi, scrise în hieroglife în interiorul piramidelor. În unele locuri am găsit răspunsuri, în altele am descoperit noi întrebări. Dar constanta în toate locurile vizitate este că toţi căutăm să facem parte din ceva mai mare decât noi. Dacă am învăţat ceva, este că, într-adevăr, facem parte din ceva mai mare“, a mai declarat celebrul actor. 

Fiecare episod al documentarului se concentrează asupra unei mari întrebări despre divinitate: 

Creaţia – Există similarităţi între poveştile religioase despre creaţie din diferitele zone ale lumii? Cum se compară acestea cu teoria ştiinţifică despre creaţia cosmosului şi zorii civilizaţiei?

Cine este Dumnezeu? – Cum a evoluat percepţia despre Dumnezeu de-a lungul istoriei omenirii? Este Dumnezeu doar o idee şi, dacă da, putem găsi dovezi ale unei prezenţe divine în creierele noastre?

Răul – Care este originea răului şi cum a evoluat ideea noastră despre rău de-a lungul mileniilor? Este diavolul real? Naşterea religiei poate fi, în mod inexplicabil, legată de nevoia de a controla răul.

Miracolele – Sunt miracolele reale? Pentru mulţi credincioşi, miracolele reprezintă fundaţia credinţei lor. Alţii consideră miracolele simple evenimente improbabile cărora creierele noastre le atribuie semnificaţii divine. Credinţa în miracole, indiferent cum le definim, poate fi ceea ce ne dă speranţă şi ne impulsionează să transformăm posibilitatea în realitate.

Sfârşitul lumii – Revolte violente şi judecăţi înflăcărate umplu imaginaţia populară, dar oare folclorul apocalipsei a luat naştere ca urmare a suferinţelor ce au lovit Orientul Mijlociu acum două mii de ani? Adevărata semnificaţie religioasă a apocalipsei ar putea să nu fie un război global, ci o revelaţie interioară.

Renaşterea – Cum s-au dezvoltat crezurile în viaţa de apoi şi cum a schimbat reacţia noastră la viaţa de apoi modul în care ne trăim viaţa? Ştiinţa de astăzi face progrese atât de rapide, încât ne-am putea confrunta curând cu renaşterea digitală. Cum va afecta aceasta credinţele noastre?

Pentru a explora fiecare dintre aceste teme, gazda şi naratorul Morgan Freeman a vizitat cele mai importante centre religioase ale lumii: Zidul Plângerii din Ierusalim, copacul Bodhi din India, templele mayaşe din Guatemala şi piramidele din Egipt. A călătorit alături de arheologi pentru a descoperi religii de mult uitate ale strămoşilor, precum cele din aşezarea neolotică Çatalhöyük, din Turcia, ce datează din 7500 B.C. El s-a implicat în experienţe religioase şi ritualuri din toată lumea şi s-a oferit subiect de test în laboratoare ştiinţifice pentru a examina cum graniţele neuroştiinţei se intersectează cu conservatorul domeniu al religiei.

 „Pe parcursul realizării acestui serial, am căutat răspunsuri la unele dintre marile întrebări ale omenirii, dar, în final, ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost să descoperim cât de personale au fost aceste răspunsuri pentru fiecare dintre noi“, au spus producătorii executivi Lori McCreary şi James Younger.

„Nu există răspunsuri greşite atunci când este vorba despre Dumnezeu sau despre ceea ce credem şi sperăm că «Povestea lui Dumnezeu» va contribui la deschiderea unui dialog inter-religios despre idei şi valori pe care le împărtăşim cu toţii şi nu care ne dezbină.“

SURSA: adev.ro


VEDEȚI SERIALUL, ÎN CALITATE HD 720p AICI:

LINK 1 - NETFLIX

SEZONUL I (2016)
(sau AICI)
No.TitleOriginal air date
1"Creation"April 3, 2016
2"Who is God?"April 10, 2016
3"Why Does Evil Exist?"April 17, 2016
4"The Power of Miracles"April 24, 2016
5"Apocalypse"May 1, 2016
6"Beyond Death"May 8, 2016

SEZONUL II (2017)
(sau AICI)

No.TitleOriginal air date
1"The Chosen One"January 16, 2017
2"Heaven and Hell"January 23, 2017
3"Proof of God"January 30, 2017

SEZONUL III (2019)
No.TitleOriginal air date
1"Search for the Devil"March 5, 2019
2"Gods Among Us"March 12, 2019
3"Visions of God"March 19, 2019
4"Deadly Sins"March 26, 2019
5"Divine Secrets"April 2, 2019
6"Holy Laws"April 9, 2019

In completare studiati si:

2 comentarii:

  1. Sincer am urmarit cu interes episoadele,maiales ca freeman e un actor cu buna priza lapublic si o voce inconfundabila, dar nu ma impresionat foarte tare serialul, creeaza impresia de superficial.
    Poate ca din punctul de vedere al americanului cu o cultura spiritualamedie si influentata de haosul spiritual din sua, poate fi extraordinar prin elementele disecate in subiecte, dar pt noi cei din romania mise pare cel putin mediocru, la fel ca si la multi alti americani, ortodoxia nu exista, si din nefericire....temele tratate sint tratate casa zic asa....corect politic,sa nujigneascape nimeni,desi in realitate, unele teme se bat cap in cap si nu pot merge alaturi atit din ratiuni doctrinare cit si politice....dar hai sa zicem ca pt noua generatie, care citeste numai extrase pe facebok in nota comica, e un documentar instructiv.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am urmarit. Mi se par interesante revelatiile . In functie de educatie,cultura religioasa, pentru fiecare revelatia inseamna altceva. Religia este un mod de a vedea lucrurile prin prizma dogmelor. Religia nu este a lui Dumnezeu ci a celor 41 care au scris biblia, si a celor care au scris carti religioase. Ma indoiesc foarte tare ca Dumnezeu il cunoaste pe Cristos si invers. L-am intrebat pe un credincios - " cine poate confirma ca Moise a fost inspirat de Dumnezeu ?" s-a uitat urat la mine si nu mi-a raspuns.
    99,99% nu stiu ce scrie in Biblie, nu vor sa o citeasca pentru ca nu o inteleg. Biblia are ideologii dogme si concepte straine poporului meu. Femeia a fost marginalizata,urata, umilita.
    Nu-mi vine sa cred ca exista state cu politie religioasa unde nu trebuie sa se vada nici unghia.
    Filmul scoate la iveala modul in care au inteles oamenii scrierile religioase si pot sa spun ca este un ghiveci care va disparea cat de curand. Americanii englezii canadienii si alte tari au inceput sa faca cinematografe muzee sau baruri din biserici.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...