Ieşirea Din MATRIX: CARNISMUL - Psihologia Consumului De Carne

joi, 2 iunie 2016

CARNISMUL - Psihologia Consumului De Carne



Carnism: The Psychology of Eating Meat (2012)


"Se estimează că peste 70 de MILIARDE de animale sunt ucise ANUAL, la nivel global, pentru carne, lactate şi ouă.  Peste 200 de MILIOANE pe ZI. Peste 140.000 pe MINUT. Peste 2.000 pe SECUNDĂ. Numărul nu include animalele marine, ci numai pe cele terestre. Numărul nu include animalele ucise în fermele de blană sau piele, în laboratoarele experimentale, în grădini zoologice, în circuri, în vânătoare, în sporturi sângeroase sau în abuzuri.
NU ESTE NECESAR. NU ESTE ACCEPTABIL. Poţi opri aceste fapte printr-o simplă alegere a unei alimentaţii vegane...

Acest concept, CARNISMUL dezvoltat de dr. Melanie Joy, este opusul veganismului și este definit ca fiind o ideologie, un sistem de credințe care condiționează oamenii să mănânce carnea anumitor animale. Lucrul acesta se întâmplă nu din necesitate, ci este, efectiv, o alegere izvorâtă din credințe.
În consecință, neexistând respectiva nevoie fiziologică pentru supraviețuire, se poate spune, pe bună dreptate, la modul cel mai științific posibil, că oamenii mâncători de carne nu sunt omnivori, ci, pur și simplu, carniști.

Melanie Joy este doctor cu educaţie la Universitatea Harvard, profesor de psihologie şi sociologie la Universitatea din Boston, speaker şi autoare a multiplei premiate cărţi “Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows”. Prezentarea a fost ţinută pe tot teritoriul Statelor Unite şi în alte 16 ţări, cu un succes remarcabil. Prin analiză psihologică, dr.Joy explică motivele pentru care percepţii greşite ca diferenţierea animalelor sau neconştientizarea alegerilor noastre alimentare, susţinute de mecanisme sociale şi psihologice complexe, ne împiedică să acţionăm împotriva valorilor noastre morale."

Notă: Dacă aveți suflet să ucideți animalele pentru propria plăcere de mânca atunci aveți stomacul pregătit să mâncați carne. Dacă nu puteți ucide voi personal animalele să le mâncați nu delegați pe alții s-o facă (cumpărând de la magazin, voi asta faceți, vă ascundeți după deget). Mulți dintre voi vă considerați niște ecologiști delicați, niște sensibili, inteligenți, sofisticați, educați, dar cu toate astea continuați să mâncați carne și să încurajați astfel o practică oribilă (Uciderea animalelor pentru plăcerea burții voastre) și cea mai nocivă industrie de pe fața planetei. Ați ucis vreodată un animal să vedeți întregul proces? Nu? Atunci mergeți la un abator sau urmăriți nenumăratele filme postate pe acest blog și pe net, filme care dezvăluie ororiile industriei de carne. După aia decideți dacă mai susțineți sau nu această practică. Scoateți capul din nisip, deschideți ochii și conștientizați dimensiunea ororii încurajării industriei consumului de carne.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TARDUS, AICI 
Melanie Joy - Carnismul Psihologia Consumului de Carne

Ca să înțelegeți cu adevărat dimensiunea ORORII industiei cărneturilor vă invităm să studiați următoarele documentare, grupte de noi in categoria CARNISM (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS):


1) Documentarul “Earthlings”, realizat de regizorul Shaun Monson şi narat de faimosul actor Joaquin Phoenix, a luat o multitudine de premii internaţionale, şi a deschis ochii a milioane de oameni pe glob. Nu a fost realizat pentru profit, ci EXCLUSIV pentru a arăta ce se întamplă în spatele uşilor închise, unde miliarde de animale nevinovate suferă chinuri inimaginabile fără niciun motiv.

El poate fi vizionat AICI.

2) Discursul inspiraţional al activistului şi oratorului Gary Yourofsky, care călătoreşte de peste 10 ani de zile pentru a ţine acest speech în universităţi, şcoli şi locuri publice, vorbind unui număr de zeci de mii de oameni anual. El argumentează excelent din toate punctele de vedere de ce consumul de produse de origine animală distruge sănătatea oamenilor, animalele şi planeta, iar discursul este cel mai vizionat în Europa în acest moment. 

3) “Forks over Knives”, considerat unul dintre cele mai relevante şi complete documentare din lume în domeniul nutriţiei, reprezintă ecranizarea cărţii “Studiul China”, cu apariţiile medicilor şi cercetătorilor Colin Campbell şi Caldwell Esselstyn, care au studiat rolul alimentaţiei în sănătate timp de peste 40 de ani. Documentarul pune în evidenţă legătura puternică dintre consumul de carne şi produse de origine animală, şi absolut toate bolile grave care afectează umanitatea (cancer, accidente cerebrale, afecţiuni cardiovasculare, diabet, osteoporoză, hipertensiune, supraponderalitate etc.), şi furnizează o soluţie simplă şi la îndemâna oricui pentru a le ameliora sau vindeca: alimentaţia.

4) “Eating, documentar deosebit de valoros, prezentat de Mike Anderson, la fel ca şi “Healing cancer from inside out”, subliniază o dată în plus legătura esenţială dintre alimentaţie şi toate bolile grave. Nu este numai informativ şi uşor de urmărit, dar şi inspiraţional şi extrem de important, cu o informaţie pertinentă şi corectă. Peste 40 de milioane de oameni au urmărit “Eating” într-un singur an. Medici renumiţi apar în documentar, precum dr. Caldwell Esselstyn, dr. Neil Pinckney, dr. Joseph Crowe, care au vindecat cu succes majoritatea afecţiunilor grave numai cu ajutorul alimentaţiei şi al unui stil de viaţă sănătos

5) "Cowspiracy: The Sustainability Secret" este un documentar de lung metraj, zguduitor, despre impactul creșterii animalelor pentru carne (de marile corporații și concerne din domeniu) asupra mediului înconjurător în care producătorul de filme Kip Andersen scoate la lumină cea mai distructivă industrie de pe fața planetei și investighează motivul pentru care organizațiile de top din protecția mediului sunt prea fricoase să vorbească despre asta.

6) "Healing cancer from inside out”, prezentat de Mike Anderson, arată cum boli precum cancerul, dar nu numai, se transformă în adevărate afaceri pentru companiile producătoare de medicamente şi pentru spitale sau medici, care recomandă tratamente costisitoare şi ineficiente pacienţilor, numai pentru câştiguri financiare. Mult mai eficientă, simplă şi ieftină, o alimentaţie sănătoasă previne, ameliorează sau vindecă toate aceste afecţiuni, pentru că alegerile alimentare deficitare sunt de fapt cauza bolilor, indiferent de gravitate.

7) “The superior human? pune la îndoială în mod sistematic şi cu argumente pertinente comuna mentalitate a oamenilor în a crede că sunt superiori altor specii. Documentarul evidenţiază absurditatea acestui tip de gândire, a cărei schimbări ar fi exclusiv benefică. Filmul este narat de dr.Nick Gylaw, în el apărând dr.Bernard Rollin, Gary Yourofsky, dr.Richard Ryder, dr.Steven Best.


8) THE COVE - Câştigător al Academy Award pentru cel mai bun documentar în 2009 şi a 46 de diverse premii în total, „The Cove”prezintă povestea revelatoare a unei echipe de elită de activişti, regizori şi scufundători care pornesc într-o misiune dificilă: cea de a scoate la lumină secretele murdare ascunse în localitatea Taiji din Japonia. Folosind tehnici sofisticate, camere ascunse şi microfoane secrete, echipa descoperă cum acest mic sat este de fapt un loc al ororilor şi al unui dezastru ecologic, unde milioane de delfini sunt vânaţi şi măcelăriţi fără milă.

Altele:

9) THE FUTURE OF FOOD - Viitorul alimentatiei
10) FOOD MATTERS - mancarea conteaza
11) DEVOURING EARTH - devorand pamantul
12) THE MEATRIX - Matricea industrie carneturilor
13) FOOD INC - Mancarea SRL
14) SIMPLY RAW - Pur si simplu crud
15) Our Daily Bread (2005) Unser taeglich Brot - Painea noastra cea de toate zielele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...