Ieşirea Din MATRIX: A. H. Almaas - Știința, filozofia și viața spirituală

miercuri, 20 aprilie 2016

A. H. Almaas - Știința, filozofia și viața spirituală


"A. H. Almaas este pseudonimul lui Ali Hameed Almaas, creatorul "Abordării Diamant a Realizării Sinelui". "Abordarea Diamant" este o învățătură contemporană ce a fost dezvoltată în contextul conștientizării atat a învățăturilor spirituale antice cat și profunzimea teoriilor psihologice moderne.    Ali Hameed Almaas a scris mai multe cărți despre realizarea spirituală, incluzând seria Diamond Heart, The Pearl Beyond Price, The Void, The Unfolding Now și The Point of Existence.  

El a fondat Ridhwan School, o școală de dezvoltare interioară dedicată realizării Adevăratei Naturi. Scopul (orientarea) școlii este îndreptată spre a ajuta pe elevi să devină conștienți de întruparea "esenței" lor și/sau esențialitatea naturii.    

Interviul cu A. H. Almaas , cuprinde următoarele întrebări :  


 Ce poate învăța știința de la spiritualitate? Oare există o inteligență esențială în spatele realității?  Cum putem reconcilia cercetarea și inacțiunea? Oare iluminarea poate fi cunoscută? Oare cercetarea crează, pur și simplu,un alt set de povești? Oare adevărul poate fi descoperit? Oare cercetarea se dizolvă de la sine?  

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

"Nicolae Tanase: Domunle Almaas, care este scopul vieții?

A. H. Almaas: Scopul vieții nu se naște din ceea ce se întâmplă în ea. Noi nu experimentăm adevărata însemnătate care umple inima dacă suntem fericiți sau satisfăcuți de ceva ce se întâmplă în viața noastră. Nici dacă reușim să facem ceva important. Aceste fapte ne oferă o perspectivă asupra scopului vieții.

Însă scopul vieții pe care eu cunoscut-o și am trăit-o are legătură cu ceva mult mai de bază, ceva mult mai apropiat de noi. Are legătură cu a fi noi înșine în felul cel mai profund posibil. Este cunoașterea și ființarea din cel mai profund nivel de ființare. Este adevăratul și profundul nostru mod de a fi, de fapt scopul vieții. Conexiunea noastră intimă cu acest fundament care ne face umani și acest adevărat centru a ceea ce suntem răspund la întrebarea care este scopul vieții.

Nu este un răspuns în cuvinte sau care poate fi înțeles, este un răspuns care este senzația în sine. Recunoașterea adevăratei noastre ființe, în miezul conștiinței noastre, este adevăratul scop al vieții. Cel puțin dă sens vieții noastre. Fără acesta, viața noastră nu poate avea sensul pe care îl căutăm."

VEDETI INTERVIUL TRADUS AICI
A.H. Almaas - Despre non-dualitate 

Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

Alte carti scrise de acest autor pot fi gasite AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...