Ieşirea Din MATRIX: Psihologia Minciunii - serial de excepție

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Psihologia Minciunii - serial de excepție

LIE TO ME (2009 - 2011)
MINTE-MĂ

Deoarece in ultimul articol am vorbit despre emotii, am simtit ca ar veni ca o completare si informatiile din acest serial tv deosebit de interesant, "un serial care este inspirat de munca lui Paul Ekman, expert mondial în expresii faciale și fost profesor de psihologie la Universitatea din California San Francisco, medicină.

Dr. Ekman a fost consilier al departamentelor de poliție și al grupurilor anti-teroriste, fiind de asemenea și consilier de știință la producerea serialului. Este și autor a 15 cărți, printre care  "Emoţii date pe faţă" , "Minciunile adultilor" , "De ce mint copii?" 3 carti traduse si in limba romana. Gasim in acest film si in cartile lui Ekman instrumente de a descoperii adevaratele emotii si ganduri aflate in spatele expresiilor, dar mai ales ale microexpresiilor faciale si corporale." SURSA
"Serialul il urmareste pe Cal Lightman si echipa lui de experti in detectarea minciunilor, pe masura ce ajuta agentii ale guvernului sau oameni obisnuiti prin expunerea adevarul ascuns in spatele minciunilor. Seria incepe cu Cal si Gilian angajand un nou asociat: Ria Torres. Ea primeste un punctaj inalt in diagnosticul de detectare al inselăciunilor a lui Cal si este etichetata ca fiind un talent natural. Experienta ei practica vine deseori in coliziune cu abordarea academica a lui Cal, care mereu se lauda prin a-i analiza expresiile faciale. Ea reactioneaza prin a-i citi expresiile lui Lightman cand se asteapta mai putin, si citand fraze din propriile lui carti. Pe parcursul serialului se dezvaluie ca motivul pentru care Dr. Lightman a studiat micro-expresiile este suicidul mamei sale; ea a reusit sa convinga doctorii ca e bine, doar ca sa fie eliberata de la un spital de psihiatrie, cand defapt ea suferea in sinea ei. In plus de a detecta deceptia, Lightman Group abordeaza diferite metode de interogare si intervievare pentru a obtine informatii utile cazurilor lor. In loc de forta, ei folosesc linii de chestionare, fraze provocatoare, scene teatrale si doze sanatoase de deceptie din partea lor.  " SURSA

"Tim Roth, actorul care il joaca pe Lightman, este un personaj la fel de complex ca si protagonistul serialului. Britanic la origine, Tim si-a facut debutul in lumea filmului cu ajutorul faimosului regizor Quentin Tarantino. Roth a devenit cunoscut mai ales datorita rolurilor din “Pulp fiction” si “Planeta maimutelor”. In plus, britanicul a fost cat pe ce sa il joace pe Hannibal Lecter, eroul din “Tacerea mieilor”, rol care i-a revenit pana la urma lui  Anthony Hopkins.

Dupa mai mult de treizeci de ani de lucru in bransa, "Lie To Me" - "Psihologia minciunii" este primul proiect de televiziune de anvergura in care s-a implicat Roth. “Sam Baum, creatorul si regizorul serialului, a venit direct la mine cu propunerea de a interpreta personajul principal. Pana atunci jucasem aproape exclusiv in filme, nu aveam la activ roluri in seriale de televiziune. L-am refuzat pe Sam de doua ori si pana la urma am acceptat. Se pare ca am luat cea mai buna decizie, in final”, a declarat actorul.

 “Oamenii au senzatia ca acum o sa le citesc expresiile fetei, ca sunt atent la orice, dar trebuie sa ii asigur de fiecare data ca nu fac acest lucru. Mai mult, m-am straduit cat am putut sa nu invat gesturile care ii dau de gol. Cu toate acestea, e amuzant sa incerci sa iti dai seama cand mint politicienii, de exemplu, mai ales intr-o campanie electorala. Nici macar nu e nevoie sa fii expert ca sa-i «citesti»”, povesteste, amuzat, Roth."  SURSA


Nota Noastră: Din păcate serialul este intrerupt brusc dupa sfarsitul sezonului 3. Probabil ca incepuse sa deranjeze cam mult. In film veti vedea adeseori imagini cu politicieni americani celebrii, care au expresiile faciale exemplificate in respectivele episoade, dovedind fara urma de indoiala, daca mai era cazul, ca acestia mint de rup.  Tim Roth este un actor care nu prea ne-a placut in alte filme, insa in acest serial joaca magistral, expresiile lui faciale ce frizeaza uneori nebunia, puterea incredibila de observare, dezarmantă,  ticurile lui, creaza un personaj genial, fascinant pe care ajungi sa-l indragesti. Un serial extrem de inteligent creat, o adevarata capodopera ... Merita vizionat!

VEDETI CELE 3 SEZOANE AICI

LINK 1

LINK 2

LINK 3

Un comentariu:

  1. Interesant articol si foarte util! Multumim de idei si sfaturi, mereu gasesc inspiratie in aceste articole. In general, de blackfriday, imi iau produse mai ieftine pentru ca sunt si mai bune, chiar daca nu sunt atat de performante, dar asta nu inseamna ca cele scumpe nu sunt de calitate. Abia astept promotiile de blackfriday 2016.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...