Ieşirea Din MATRIX: CONTACT - filmul de uichend

duminică, 5 iulie 2015

CONTACT - filmul de uichend


CONTACT (1997)

Ca să rămânem în ton cu articolul de ieri, continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, de interesant si cu un mesaj minunat. un film ce merită văzut şi revăzut.

Mai întâi câteva informaţii despre film:

" Contact este un film SF din 1997 regizat de Robert Zemeckis, fiind o adaptare cinematografică a romanuluiomonim al lui Carl Sagan.

" Ellie Arroway (Jodie Foster) a căutat răspunsuri toată viața. De mică, își petrecea nopțile căutând pe unde scurte voci care să răspundă din eter propriei ei voci. Mai târziu s-a dedicat științei, considerând că e singura care-i poate da explicațiile dorite cu ardoare. Căutările ei au vizat surse din ce în ce mai îndepărtate și, într-un final, și-a ales ca disciplină căutarea mesajelor trimise de inteligențele extraterestre. Și-a construit cu ambiție o carieră și a luptat cu disprețul comunității științifice din care făcea parte, pentru a obține câteva ore pe săptămână un satelit care să capteze eventualele semne venite de la o altă inteligență pierdută în spațiu.

În ciuda tuturor, a rămas ferm convinsă că nu suntem singuri în Univers. Iar într-o dimineață, credința ei a fost răsplătită. Ellie și o dată cu ea întreaga planetă au primit un mesaj radio de pe îndepărtata stea Vega. Descifrarea lui pune însă omenirea în fața unui dublu sentiment: speranța și teama sunt deopotrivă de intense când în mesaj este descoperit planul construirii unei navete pentru călătorii intergalactice. Acest pas ar putea însemna zorii unei noi ere sau apocalipsa? Ellie se luptă pentru a fi aleasă persoana de "contact", găsindu-și un aliat în Palmer Joss (Matthew McConaughey), un tânăr cleric foarte respectat care e și consilier guvernamental.

Voluntară și inteligentă, dârză și ambițioasă, Jodie Foster donează eroinei sale din datele personale. Și noi o urmărim cu sufletul la gură, pas cu pas în aventura vieții, o punte de legătură între lumea noastră și cea de la ani-lumină distanță sau, cine știe, paralelă cu noi, despărțită de un câmp de energie. Regizorul, obsedat de ideea "înapoi în viitor" pune la bătaie efecte speciale impresionante."

Notă: Mesajul mai profund al filmului este reliefat de mai multe aspecte.

In primul rand este minunat dialogul intre materialista Ellie si clericul Palmer pe tema ideii de Dumnezeu ca traire interioara ce nu poate fi demonstrata (asa cum este sentimentul iubirii, de exemplu) si modul in care Ellie este nevoita sa explice la final, experienta stiintifico-mistica pe care a trait-o in timpul comuniunicarii cu acea rasa de extraterestrii. Oare ateul Carl Sagan, autorul cartii dupa care a fost facut filmul a devenit teist sau agnostic catre finalul vietii?

Apoi ideea ca intr-o fracţiune de secundă putem experiementa ore sau zile este extrem de fascinantă, fiind foarte posibilă în spaţiul atemporal şi adimesional al găurilor negre.

Este totusi tragico-comic modul in care oamenii vor sa contacteze extraterestrii, doar prin ascultarea semnalelor din spectrul foarte jos al undelor radio. Dupa cum explica David Sereda in filmul EVIDENCE - The case for the NASA UFOs, ar fi mult mai multe sanse sa percepem civilizatiile extraterestre intr-un spectru de vibratie mai inalt decat mai jos, mai degraba in spectrul UV, Xray si Gamma decat in spectrul Radio, Microunde sau infrarosu ...

Chiar si acum milioane de oameni comunica cu entitati extraterestre sau interdimensionale folosind supremele tehnologii pe care le avem acum la dispozitie, mintea si corpul nostru fizic, insa marea majoritate a oamenilor nu stie sa se foloseasca de ele. Exista si tehnologii mult mai ieftine şi mai simple gen Hemi-sync sau ajutorul oferit de plantele psihotrope , care ne pot oferi acelaşi tip de contact şi trăiri. Este tot mai evident că ridicarea nivelului de vibraţie a fiinţei umane deterină procese de rezonanţă cu lumi şi specii aflate într-un alt spectru vibraţional decât cel pe care ne aflăm momentan ca indivizi.

Oamenii sunt mai dispuşi să investească miliarde de dolari în tehnologi de explorare a sinelui exterior decât să investigheze sinele lăuntric, pe gratis. In loc sa bage 4 miliarde de dolari in a descoperi particula lui Dumnezeu, mai bine ar baga acesti bani in a oferi sustinere copiilor cu dotari exceptionale, extrasenzoriale. S-ar face pasi mult mai mari in directia civilizarii noastre ca specie.

VEDEŢI FILMUL HD TRADUS AICI,
CALITATE HD 720p

Un comentariu:

  1. Sunt atat de multe filme (SF sau nu chiar) care au mesaje importante, incat este greu sa faci un top al lor. Pentru mine, insa, unul este cu adevarat de referinta... SFERA. El reprezinta nivelul actual de ''inteligenta'' al rasei umane - cam ca al unui copil de gradinita!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...