Ieşirea Din MATRIX: SADHGURU - un mistic deosebit de interesant

luni, 6 iulie 2015

SADHGURU - un mistic deosebit de interesant


SADHGURU (Jaggi Vasudev), născut pe 3 septembrie 1957 (vârsta 57), in Mysore, India este un yogin, un mistic, un poet si un filantrop vizionar, dar si un învăţător spiritual deosebit si foarte cunoscut se pare. Viaţa şi activitatea lui reprezintă o inspiraţie pentru fiecare individ de a experimenta pacea şi bucuria, care sunt miezul fiecărei fiinţe umane. Dorinţa lui Sadhguru este ca întreaga omenire să primească “o picătură de spiritualitate,” şi oferă oamenilor posibilitatea de a-şi transforma vieţile şi de a­-şi lua destinul în propriile mâini.



Sadhguru, este un maestru spiritual contemporan foarte modern, ancorat atât chestiile mondene şi pragmatice cât şi în aspecte ce ţin de conştiinţă, înţelepciune, evoluţie spirituală şi lucrează neîncetat pentru bunăstarea fizică, mentală şi spirituală a tuturor fiinţelor.Îl poţi găsi acasă unde poate purta haine foarte sumare, dar şi blue jeans, îl poţi găsi mergând desculţ prin Himalaya sau să-l găseşti pe o motocicletă BMW pe autostradă , el fiind astfel unul dintre cei mai neobişnuiţi maeştrii spirituali pe care-i poţi întâlni.   
El s-a delimitat clar de multe dintre obiceiurile şi ritualurile tradiţionale, iar metodele sale ştiinţifice de auto transformare sunt foarte puternice şi directe.  Neaparţinând niciunei tradiţii, Sadhguru sintetizează din ştiinţa yoghină ceea ce este actual pentru viaţa noastră modernă.


Sadhguru a vorbit la unele dintre cele mai importante forumuri internaţionale de leadership. 
În 2006 el s-a adresat Forumului Economic Global, Forumului Tallberg din Suedia şi la  Refugiul liderilor din Australia. În ianuarie  2007 a participat la 4  dintre discursurile susţinute la Forumul Economic Mondial unde a vorbit pe teme legate de diplomaţie, dezvoltare economică, educaţie şi mediu. 


El a făcut de asemenea parte din delegaţia de la Summitul pentru Pace Milenară a ONU şi la Congresul pentru Pace Globală. Înţelegerea şi viziunea  acestui maestru spiritual pe teme moderne legate de teme sociale şi economice au determinat  BBC, Bloomberg, CNBC, CNNfn, şi Newsweek International să-l intervieveze. De asemenea părerile lui vizionare sunt promovate şi în mass media Indiană. Fiind o figură foarte cunoscută, adeseori strânge la discursurile, satsangurile şi meditaţiile sale de grup,  mulţimi până la  300 de mii de oameni, fiind o adevărată forţă în domeniu.


Traversând cu uşurinţă de la antic la ultramodern, Sadhguru are capacitatea de a face o punte între ştiinţă şi misticism, între ceea ce este cunoscut şi ceea ce este încă necunoscut, permiţându-le astfe tuturor celor care-l întâlnesc să exploreze şi să experimenteze cele mai profunde dimensiuni ale vieţii."
Traducerea şi adaptarea de aici:  http://www.ishafoundation.org


Nota noastră: Am auzit abia foarte recent de acest individ, deci nu l-am studiat foarte mult, însă ceea ce am simţit la el, ne aminteşte de OSHO şi MOOJI ca şi trăire, parcă e undeva o combinaţie dintre cei 2. Cu acest articol dorim să vi-l aducem şi vouă la cunoştinţă şi cu certitudine ne-a atras atenţia mai mult decât alţi. Ni se pare un maestru mai complet şi ne bucură că este un activist şi în aspecte ce ţin de pragmatic, lucru mai rar întâlnit la plutaşii cu barca spre Lună, aşa zişii eliberaţi clasici, complet detaşaţi de iluzie.
De exemplu, discipolii acestuia de la Isha Foundation (fondată de Sadhguru Jaggi Vasudev) s-au pornit din nou să repare plămânii planetei, plantând copăcei. Isha Foundation deja a ajuns în cartea recordurilor, cu cel mai mare număr de copaci plantaţi într-o zi (856.000), reuşind să planteze aproape 25 de milioane de puieţi într-un singur an. În această direcţie vă puteţi alătura aceste iniţitive aici


Vom reveni în curând şi cu alte informaţi. Până una alta vă lăsăm să vă delectaţi cu câteva filmuleţe traduse cu acest mistic nonconformist.

VEDEŢI AICI UN PLAYLIST CU 9 FILME:

3 comentarii:

  1. Mulțumesc, Mulțumesc, Multumesc.
    😊😊😊💚💛💜🌿🌼🌿💜💛💚

    RăspundețiȘtergere
  2. FII! Frică. Iubire. Iubire! Fii Om! #Dumidalba

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce fel de guru îi,i-am vazut cateva clipuri in care de fapt nu spune nimic,ci aceiasi vesnica teoria chibritului.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...