Ieşirea Din MATRIX: Puternica si incontrolabila: Troika

joi, 9 iulie 2015

Puternica si incontrolabila: Troika


PUISSANTE ET INCONTRÔLÉE : LA TROÏKA (2015)

"Pentru a obtine creditele de care au nevoie pentru a face fata crizei, statele europene trebuie sa se supuna exigentelor emise de trei institutii far care formeaza troika: FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana. Iata o ancheta edificatoare despre rolul controversat al acestei troici.
Cinci ani au trecut deja de cand statele aflate in criza din zona euro traiesc chinurile supra-indatorarii. Pentru a obtine imprumuturile de care au nevoie de urgenta, trebuie sa se supuna exigentelor – faimoaselor memorandumuri – celor trei institutii ce formeaza troica: FMI, CE, BCE. Masurile de austeritare impuse de ele nu au avut, pana acum, efectele scontate, ci dimpotriva.
E vorba de inalti functionari ce actioneaza in afara oricarui control parlamentar, care iau decizii pe care guvernele trebuie sa le execute.Pentru a intelege mai clar acest proces, jurnalistul german Harald Schumann (autor al documentarului “Cand Europa salveaza bancile”, difuzat de ARTE in 2013) a calatorit in Irlanda, Grecia, Portugalia, Cipru, Bruxelles si SUA. De-a lungul acestei munci de investigatie pasionante, a intervievat ministri, economisti, avocati, bancheri, victime ale crizei, precum si pe laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman, ce explica de ce aceasta politica a restrictiilor nu functioneaza." (SURSA)
"Grecii au reusit sa taie un cap Hidrei financiare. Mai raman celelalte 99.

In momentul cand au anuntat organizarea Referendumului, m-am hotarat sa traduc acest documentar si sa-l public doar daca vor spune NU.

Grecii au reusit sa spuna NU, cu bancile inchise si cu burta goala.

Noi romanii, vom reusi oare ?
Romania este in UE, dar vreau sa reamintesc de unde vine numele de Europa:
"În mitologia Greciei antice, Europa a fost o prin?esa feniciana pe care Zeus a rapit-o, dupa ce a luat forma unui taur de un alb stralucitor. A dus–o pe insula Creta, unde a dat naştere lui Minos, Rhadamanthus şi Sarpedon."



Mai pe sleau spus, conform mitologiei grecesti, Europa a fost rapita de un taur si violata de zeul suprem: Zeus!

Astazi situatia sta cam la fel, cu mici machiaje:

- Taurul este inlocuit de un Bou, si a aterizat la New York
- Zeus s-a adaptat la crestinism: Din Zeu a devenit treime: Troika
Grecia nu este o exceptie, o sa urmam si noi la rand. Pregatiti-va.
Acest documentar contine toate informatiile necesare pentru a intelege radacinile crizei din Grecia si Europa"

"Spicuiri din documentar:
– apar inalti functionari din FMI sau de la CE care acuza faptul ca imprumutul acordat Greciei a fost decis impotriva regulilor acestor institutii si strict pentru salvarea bancilor germane si franceze. 
– decidentii Troicii au stiut de la inceput care vor fi efectele “reformelor” cerute Greciei (recesiune, scadere a puterii de cumparare). Au sacrificat deliberat interesele acestei tari pentru interesele sectorului financiar. 
– austeritatea este corelata cu o recesiune puternica. Pentru orice euro economisit in urma “reformelor” s-a pierdut 1 euro si 1/2, cf. Paul Krugman.
– Germania pretinde altor tari sa aplice o politica a austeritatii pentru ca ar fi functionat in cazul sau. Insa rationamentul este fals: programul german a reusit din cauza contextului, nu a retetei. Economia germana s-a sprijinit, in realitate, pe exporturile din UE, pe faptul ca a putut sa-si vanda produsele in tarile meditareneene care se indatorau pentru a avea puterea de cumparare pentru a absorbi aceste produse.
– 3 milioane de greci nu mai sunt in sistemul de asigurari de sanatate. 
– absolut relevant dialogul jurnalistului cu reprezentantul FMI din Portugalia.
 La toate explicatiile avansate de jurnalist, care arata ca “reformele” menite consolidarii “competitivitatii” economiei portugheze au dus la scaderea salariilor din sectorul privat si la greutati pentru firmele mici, functionarul are un unic raspuns: “Portugalia trebuie sa devina competitiva”
– costul acestor “reforme” a fost platit de oamenii simpli, de cei de “jos”, marile companii obtinand profituri mai mari. De asemenea, profitorii, oligarhii din tarile-victima nu au fost nici ei deranjati de austeritate. Intransigenta Troicii se manifesta fata de nivelul salariului minim si fata de privatizarea bunurilor publice, nu fata de oligarhi. 
– ilustrativa si marturia unor oficiali greci despre cum umilirea lor deliberata de catre reprezentantii Troicii facea parte din “ritualul” negocierilor. 
– “tehnocratii apatrizi” – o putere imensa, necenzurata, e pusa in mainile unor decidenti care n-au nicio legatura reala cu tarile cu care au de-a face, care fac parte din cercuri ale puterii ultra-protejate si la distanta mare de realitatile provocate de programele lor." SURSA
VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS AICI 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...