Ieşirea Din MATRIX: Experiențele din afara corpului ale lui Robert Monroe

vineri, 16 august 2013

Experiențele din afara corpului ale lui Robert Monroe

Robert Monroe's Out of Body Experiences (1992)

„Povestea lui Robert (Bob) Monroe este odiseea fascinantă al unui om excepţional şi extrem de complex. Se aseamănă, oarecum, cu cel al unui erou mitologic care se cufundă în abisurile necunoscute, pentru a se întoarce triumfător şi complet transformat, gata să împărtăşească lumii iniţierea câştigată.

Totul a început pe neobservate, după ce, pe la mijlocul vieţii sale, a realizat tot ce se poate atinge într-o viaţă de om. O carieră profesională fulminantă, bani, faimă, recunoaştere şi o familie fericită. Lucruri la care cei mai mulţi oameni doar visează.

Bob a fost un om de afaceri de mare succes şi o figură remarcabilă în lumea showbizului din anii ’50. Renumit om de teatru şi televiziune, a fost preşedintele unei importante corporaţii de radio şi televiziune, iar mai târziu a devenit proprietarul câtorva staţii de televiziune prin cablu în Virginia. A fost o persoană extrem de creativă iar printre marile lui pasiuni erau muzica, ingineria de sunete, arhitectura modernă şi aeronautica.

Totul era perfect. Şi, parcă, nu chiar. O întrebare insinuoasă i s-a strecurat în minte care nu îi dădea pace. „Asta e tot?” auzea întrebarea în capul lui, în timp ce se simţea cuprins de o stare de insatisfacţie nedefinită.

Nu, cu siguranţă, nu! Ceea ce e mai interesant de abia acum va începe. Cu ceva foarte practic şi inovator, e adevărat. În aceea perioadă, Bob Monroe, era un om extrem de raţional, cu picioarele pe pământ. Şi, nici măcar nu bănuia, cât de curând îşi va lua „zborul” spre cele mai necunoscute tărâmuri.

S-a gândit că, există această stare ciudată, somnul, în care ne petrecem mai bine de o treime din viaţă. Aceasta este o perioadă mult prea însemnată pentru a fi risipită în inconştienţă. E adevărat, există visele, care, uneori, pot fi mesaje importante. Dar la ce bun să ai vise când nu reuşeşti aproape niciodată să le înţelegi mesajul. Şi, Bob Monroe un om foarte practic, s-a gândit că ar putea folosi această stare pentru un scop foarte util. Pentru dezvoltarea unei metode de învăţare accelerată în timpul somnului. Perfect! Dormi şi în acelaşi timp înveţi o grămadă de lucruri, care altfel, ar necesita timp şi efort psihic.

Era convins că sunetele pot fi folosite şi într-un alt mod, mult mai creativ şi util decât o făcuse până atunci. Şi s-a pus pe treabă. A început să facă o serie de experimente cu diferite tipare de sunete şi efectele produse de acestea asupra conştiinţei, având ca subiecţi persoane care s-au oferit ca voluntari. Una din provocările cu care el şi echipa lui s-au confruntat chiar începutul experimentelor a fost aceea că, pentru a putea învăţa ceva în timpul somnului, era absolut necesar ca subiecţi să doarmă. Şi a venit întrebarea: „cum să facem ca ei să adoarmă cât mai repede fără somnifere sau sedative?” Cu siguranţă că ar fi devenit foarte treji când, după ce s-au întins confortabil în patul din laborator, le-ar fi întrebat: „Dragule, vrei să dormi puţin acum, să facem şi noi nişte experimente?”. Nimic nu era în stare să îi ţină mai treji decât dorinţa lor de a adormi. Aşa că, au început să testeze diferite combinaţii de sunete binaurale pentru a le induce subiecţilor, înainte de toate, o stare naturală de somn.

Una din principalele caracteristici al lui Bob Monroe a fost curiozitatea lui intensă, ceea ce l-a determinat să devină el însuşi subiectul principal al cercetărilor sale.

Ca urmare a acestor experimente personale, lui Bob au început să i se întâmple lucruri foarte ciudate care au culminat cu un rezultat cu totul neaşteptat. A început să aibă, din ce în ce mai des, senzaţia unor puternice vibraţii în corpul lui.

Apoi, într-o noapte, a avut ceea ce la început părea să fie un vis foarte ciudat. În acel “vis”, s-a trezit plutind aproape de tavan şi uitându-se în jos, şi-a văzut propriul lui corp întins în pat. Senzaţia de teroare a fost copleşitoare. A plonjat imediat înapoi în corpul său fizic şi s-a trezit lac de sudoare. Apoi, şocat, şi-a dat seama că ce i se întâmplase nu a fost un vis.

Acesta a fost prima experienţă în afara corpului a lui Bob Monroe, la vârsta de 43 de ani.

Şi, cu această experienţă, s-a deschis în faţa lui o nouă lume, o lume care se va dovedi că este mai presus de ceea mai fantezistă imaginaţie. Această experienţă spontană de extracorporalizare a modificat cursul vieţii lui Bob Monroe cât şi direcţia cercetărilor sale profesionale. În curând, va veni timpul în care numele său nu va mai fi asociat cu lumea showbiz-ul ci cu explorarea tărâmurilor necunoscute ale conştiinţei umane. Iar ceea ce va descoperii va depăşi cu mult performanţele învăţării în timpul somnului.

Dar la început, după prima sa călătorie în afara corpului, această experienţă a început să reapară atât de des, încât a crezut că este grav bolnav sau, mai rău, că înnebunea. Foarte tulburat de starea lui a vizitat diverşi medici şi psihiatri care i-au făcut nenumărate teste şi analize şi toţi i-au spus că starea lui de sănătate este bună. Dar el a continuat să aibă aceste experienţe stranii şi a devenit din ce în ce mai tulburat. Ceva nu era în regulă. A repetat testele din nou şi din nou, şi tot timpul primea acelaşi verdict: este perfect sănătos.

A acceptat, în cele din urmă, acest talent necerut după ce prietenul lui, psihologul dr. Foster Bradshaw, i-a spus că acest fenomen este foarte bine cunoscut de yoghini, care fac acest lucru tot timpul, iar pentru ei această stare este una foarte naturală.

„Aveam doar două posibilităţi, una era să mă sedez tot restul vieţii mele; cealaltă era să aflu cât mai multe despre această stare şi să o pot controla” îşi amintea Bob Monroe.

Pentru a studia şi a înţelege fenomenele stranii care i se întâmplau a înfiinţat o divizie de cercetare din care, pe parcursului timpului, au făcut parte numeroşi oameni de ştiinţă şi cercetători din domeniul psihologiei, psihiatriei, neurologiei, fizicii acustice, biochimiei şi medicinii cât şi personalităţi din domeniul spiritualităţii.

Bob Monroe dorea nespus de mult să înţeleagă ce i se întâmplă, cum ar putea controla mai bine aceste experienţe şi mai presus de toate, ce ar putea face cu toate aceste intuiţii spirituale care au fost dobândite în timpul călătorilor sale în afara corpului. Ar putea acestea să conducă la o lume mai bună în care să trăim?

A început să scrie un jurnal al experienţelor sale, însemnând cu obiectivitatea unui reporter, tot ceea ce i se întâmpla, tot ceea ce trăia. Ştia că relatările lui despre călătoriile sale în alte dimensiuni pot suna extrem de straniu, ca notele unui bolnav mintal după un delir pe cinste. Dar a riscat.

Presiunea din interior era prea mare.

Pe acest jurnal se bazează prima sa carte, „Journeys Out of the Body”, apărută în 1971 ( cartea a fost tradusă şi în limba română cu titlul: „Călătorii în afara corpului”, publicată de editura For You). Şi s-a spart gheaţa. Cartea a fost extrem de bine primită atât de public, cât şi de, de cei pentru care Bob îşi făcea probleme la început, partenerii lui de afaceri. A devenit lectura esenţiala pentru mii de cititori interesaţi de experienţe non-ordinare şi au început să curgă sute de scrisori în care oamenii din toate mediile îi povesteau despre propriile lor experienţe foarte asemănătoare, despre care nu au îndrăznit să povestească nimic până atunci. Îi mulţumeau că le-a adus liniştea în sufletele lor că totul este în regulă cu ei. Şi, „Journeys Out of the Body” a atras atenţia mediilor academice. A început să atragă o serie de personalităţi din lumea ştiinţifică, curioşi să afle despre ce vorbea de fapt acest om. Unii au venit şi au plecat. Dar unii au rămas. Au rămas fascinaţi de ceea ce au găsit şi au rămas cu Bob să continue cercetările. În această perioadă s-au legat câteva prietenii profunde care au durat până la sfârşitul vieţii lui. Unul dintre aceste prietenii a fost cel cu celebrul profesor emerit, doctor în psihologie, Charles Tart, cercetător consacrat în domeniul psihologie transpersonale şi a stărilor de conştiinţă modificată.

Şi au fost şi alţii:

Jim Beal, cercetător în domeniul câmpurilor electromagnetice şi al efectelor pe care aceste câmpuri la au asupra sistemelor vii;

Fizicianul şi cercetătorul Dr. Thomas Campbell, care se ocupa în aceea perioadă de aplicarea matematicii şi fizicii clasice asupra sistemelor electromagnetice; la rândul lui Tom a devenit cercetător important al conştiinţei; recent şi-a publicat a treia carte din trilogia „My Big TOE”, TOE fiind acronimul de la Theory of Everything;

Psihiatrul elveţian Elisabeth Kübler-Ross, un pionier în domeniul cercetărilor efectuate asupra experienţelor din apropierea morţii, care a scris o serie de cărţi despre Near Death Experience (Despre moarte si a muri - Harta marii transformari);

În colaborare cu Elisabeth şi Charles Tart, Bob va realiza seria de exerciţii „Going Home” – Întoarcerea acasă. Aceste exerciţii ajută la deschiderea şi cooperarea cu o parte mult mai profundă a noastră, o parte care se află dincolo de viaţă şi de moarte.

Tânărul şi foarte talentatul compozitor şi inginer de sunete, Mark Certo, care avea să devină omul de bază a lui Bob Monroe. Mark a rămas alături de el până la sfârşit şi au lucrat împreună la rafinarea sunetelor Hemi-Sync şi dezvoltarea continuă a tehnologiei;

Iar alţii au venit ca oaspeţi, printre cei mai frecvenţi fiind: fizicienii Hal Puthoff şi Russell Targ, ambii cercetători în fenomenele de pshihokinezie. Cei doi au dezvoltat la Stanford pentru U.S. Army, Programul de Vedere la Distanţă;

La fel şi psihologul şi cercetătorul fenomenelor parapsihologice Stanley Krippner şi John Lilly, cercetător al comportamentului delfinilor.

Psihiatrul de origine cehă, Stanislav Grof, “părintele” Respiraţiei Holotropice.

Astronautul Edgar Mitchell, a cărui viaţă a fost transformat pentru totdeauna de imaginea Pământului privit din spaţiul extraterestru în drumul său spre Lună, la bordul navei spaţiale Apollo 14. El a întemeiat Institutului de Ştiinţe Noetice cu care Institutul Monroe, mai târziu, sub conducerea lui Laurie Monroe, va deveni partener strategic.

Cu toţi au fost captivaţi de munca lui Monroe.

După doi ani de la începerea cercetărilor se retrage din toate funcţiile ocupate şi renunţă la afacerile lui. Se mută în Virginia, unde cumpără o proprietate lângă Robert Mountains. Nu mai are timp pentru altceva. Fascinaţia lumilor descoperite este mult prea mare. Valoarea cunoştinţelor accesibile în acest fel, de asemenea.

Apoi, Bob Monroe mai scrie două cărţi Far Journeys (1985) (Calatorii Indepartate) şi Ultimate Journey (1994) (Calatoria Suprema), acestea consacrându-l ca unul dintre cele mai proeminente personalităţi din domeniul cercetării şi dezvoltării conştiinţei umane.

Dar acum, suntem încă la început. Experienţele sale continuă. Descoperă că, folosindu-se de corpul lui energetic, poate trece prin obiectele solide, poate călătorii la orice distanţă să îşi vizite prietenii într-o fracţiune de secundă, doar gândindu-se că se află acolo. Dintr-o călătorie în alta, Bob învaţă să îşi folosească din ce în ce mai bine extraordinarul talent. Şi, se aventurează din ce în ce mai departe. Ajunge să facă o cartografiere a realităţilor interioare pe care le denumeşte cu numele generic, stările Focus. Distinge diferite nivele Focus, începând de la Focus 10. Urmează nivelele Focus 11, 12, 15. Şi tot mai departe şi mai departe. Focus 21 până la Focus 35. Construieşte o hartă, cu mare atenţie, pentru cei care doresc să îl urmeze. Şi desemneze drumul de întoarcere cu mare grijă. Orientarea în aceste zone necunoscute sub ghidarea lui Bob Monroe este ca un joc de copii, pe deplin sigură şi extrem de fascinantă. Iar el ne dă indicii nu numai pentru o reîntoarcere în deplină siguranţă dar ne dezvoltă abilitatea de a recunoaşte şi de a ne reconecta la aceste nivele oricând, după dorinţă.

Acum, Bob deja cunoaşte foarte bine drumul şi se plimbă după pofta inimii nu numai în dimensiunile spaţio-temporale ci şi dincolo de ele, în tărâmurile fabuloase ale conştiinţei multidimensionale. Trecutul şi viitorul, toate sunt prezente în aceeaşi clipă eternă. Pentru prima dată în viaţă începe să înţeleagă în adâncul fiinţei sale ce înseamnă „sacru”, deşi nu foloseşte nici un fel de terminologie uzuală pentru asta. Cunoaşterea lui nu este contaminată de denumiri sau concepte ezoterice sau New Age.

Vizitează locuri insolite, iar cuvintele nu îi sunt de prea mare ajutor în exprimarea trăirilor pe care le are. Primeşte îndrumare şi răspunsuri chiar şi la cele mai tulburătoare întrebări de la entităţi care i se par a fi de o inteligenţă foarte înaltă.

Dar cea mai importantă realizare a lui Bob Monroe în călătoriile sale a fost obţinerea „Cunoaşterii de bază ” – The Known Basic – descrisă în cartea sa “Ultimate Journey”, care prezintă o concepţie completă despre lume şi Univers:

Deoarece splendoarea acestei viziuni nu poate fi cuprinsă în afara contextului întregii cărţii, voi da aici doar un singur citat:

„Universul fizic, inclusiv întreaga omenire, este un proces continuu de creaţie la care noi suntem co-creatori. Există într-adevăr un Creator, care este dincolo de înţelegerea noastră, atâta timp cât vom rămâne în forma umană.” Aşa începe cea una din cele mai cristalizate cunoaşteri descoperite. „ …unul din ţelurile noastre principale este acela de a redeveni întregi, nu numai prin recuperarea şi unificarea părţilor noastre „rătăcite”, dar şi prin unificarea întregului grup din care facem parte…” Inclusiv la nivel cosmic.

Unificarea? Nu-i o sarcină tocmai uşoară având în vedere nivelul de dezbinare în care ne aflăm cu noi înşine şi, atunci, ce să mai vorbim de nivelul societăţilor noastre contemporane.

Nu are cum să explice o astfel de cunoaştere. Şi la ce bun? Cu ce îi ajută asta pe oameni chiar dacă îi dau crezare. Va schimba în ei ceva dacă îl ascultă. Se vor lua de mână şi se vor iubi de acum încolo la nesfârşit, înţelegând că la un nivel foarte profund cu toţii suntem Unul? Puţin probabil. „Schimbarea autentică poate fi atinsă doar prin experienţă personală”, repeta Bob Monroe într-una. Şi ştia foarte bine ce vorbeşte. Trecuse de mult de perioada când vroia să mai convingă pe cineva, când căuta confirmarea. Şi, în plus, niciodată nu s-a considerat un învăţător, cu atât mai puţin un guru. A rezistat, cu o integritate demnă de invidiat, de a fi plasat pe un piedestal. Obişnuia să spună când era întrebat de experienţele lui:

„Nu credeţi nimic din ceea ce vă spun eu. Mergeţi şi aflaţi voi înşivă răspunsurile pe care le căutaţi.”

Şi, tehnologia Hemi-Sync® dezvoltată de el, rafinată pe parcursul a mai bine de 40 de ani, este capabilă să ofere oamenilor posibilitatea de a experimenta realităţile ascunse şi de a găsi răspunsurile pe care le caută.

Iar tehnologia Hemi-Sync® funcţionează fără greş:

În prima fază, ascultătorul primeşte în căşti o serie de unde sonore foarte blânde care îl ajută să intre într-o stare de relaxare profundă. Când este pe punctul de a adormi, Monroe schimbă registrul. Îi oferă exploratorului, „sunetul”. De fapt, o combinaţie foarte complexă de tipare de sunete suprapuse. Iar rezultatul este remarcabil: corpul este cufundat într-un somn odihnitor, în timp ce conştiinţa se trezeşte. Atenţie doamnelor şi domnilor: începe călătoria!

Iar spectrul conştiinţei este nelimitat! Se întinde dincolo de timp şi spaţiu, dincolo de stele şi galaxii cât şi în direcţia opusă, cuprinzând dimensiunile atomice şi subatomice ale existenţei, coborând prin spectrele care aparţin animalelor, plantelor şi mineralelor.

Iar exploratorii călătorea, în sus şi în jos, în interiorul continuumului nesfârşit al conştiinţei. Şi învăţau lecţii despre ei şi despre natura realităţii profunde, cum nu prea au mai avut ocazia înainte.

Bob Monroe era convins că aceste cercetări şi explorări au valoare doar dacă oferă aplicaţii practice în viaţa de zi cu zi. Nu dorea să ofere oamenilor o evadare din problemele cotidiene cu care se confruntau. Dorea ca ei să înveţe să acceseze energiile nelimitate disponibile în stările de conştiinţă superioară şi să le utilizeze pentru o transformare autentică, pentru a fi mai buni din toate privinţele. Sună utopic. Şi, totuşi, mii şi mii de oameni, folosesc aplicaţiile create de el şi relatează îmbunătăţiri remarcabile în viaţa lor.

Pe lângă instrumentele pe care le oferă în vederea dezvoltării conştiinţei umane, domeniile practice în care tehnologia Hemi-Sync s-a dovedit a fi extrem de utilă, sunt nelimitate. Cercetările i-au demonstrat eficienţa începând de la eliminarea stresului şi insomniilor, învăţarea accelerată, dezvoltarea creativităţii, intuiţiei şi a memorie, eliminarea fricilor şi fobiilor, depăşirea tiparelor de comportamente nedorite, renunţarea la fumat, întărirea sistemului imunitar, accelerarea proceselor de vindecare şi de recuperare până la aplicaţiile terapeutice în domeniul autismului, ADHD, psiho-oncologie şi eliminarea stărilor depresive. De asemenea, oferă un sprijin excelent în toate procesele de recuperare postoperatorii, atacuri cerebrale şi în ameliorarea efectelor chimioterapiei şi radioterapiei.

Are un efect calmant asupra animalelor, studiile arătând o vindecare mult mai rapidă în cazul cânilor şi cailor care au beneficiat în mod suplimentar şi de sunetele Hemi-Sync în tratamentul lor.

Adesea utilizatorii relatează o rescriere a programului îmbătrânirii. Ei devin din ce în ce mai tineri. Acum, puteţi întreba, chiar face Hemi-Sync asta?

Nu, nu face, voi sunteţi care puteţi face toate aceste „minuni” cu ajutorul tehnologiei Hemi-Sync. Dar le puteţi puteţi face cum nici nu v-aţi imaginat-o înainte.

Şi ce mai puteţi face este să transformaţi necunoscutul în cunoscut. Moartea fizică este, poate cel mai mare necunoscut pentru noi. Şi poate fi ceva mai transformator şi eliberator decât să experimentaţi că sunteţi mai mult decât corpul fizic, mult mai mult. Iar acest mai mult, care este conştiinţa, voastră nu este supusă morţii fizice. Programele Lifeline şi Going Home, au adus miilor de participanţi alinare şi eliberarea de această teribilă frică, prin experienţă proprie.

Moştenirea lui Bob Monroe este de nepreţuit. El nu ne o oferă promisiunea unei vieţii minunate dincolo de moarte, ci o libertate reală de a experimenta şi de a afla cu cât mai mult suntem noi, dincolo de orice sistem de credinţă, dincolo de orice tabuuri, pe care societatea ni le-a inoculat de-a lungul timpului prin toate sistemele sale. El ne-a lăsat o tehnologie şi o serie de programe şi exerciţii prin intermediul cărora oricine poate experimenta, descoperi şi dobândii o cunoaştere superioară care poate îmbunătăţii viaţa noastră de zi cu zi, sub fiecare aspect. Misterul vieţii a găsit o modalitate de a se dezvălui în faţa căutătorilor.

„Eşti mai mult decât corpul tău fizic? Poate că eşti mai mult decât ai visat sau ţi-ai putut imagina vreodată.”


PUTETI CUMPARA TOATE CELE 3 CARTI APARUTE SI IN ROMANIA AICI

VEDETI FILMUL TRADUS , AICI 
Robert Monroe's Out of Body Experiences

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...