Ieşirea Din MATRIX: MARK GUNGOR - Seria ”Râzi în drumul tău către un mariaj mai bun” (8.08.2013)

joi, 8 august 2013

MARK GUNGOR - Seria ”Râzi în drumul tău către un mariaj mai bun” (8.08.2013)

LAUGH YOUR WAY 
to a Better Marriage (2009)

Vă prezentăm astăzi o serie de seminarii deosebite care vin să facă un pic de lumină în ceea ce privește mintea bărbaților și a femeilor. 
 Stilul plin de umor si talentul actoricesc al oratorului fac din aceste seminarii un alt fel de stand up comedy, un alt mod de predare care personal il agreăm mai mult, decat stilul serios, dramatic ... Mark Gungor este un preot american care vorbeşte în seminariile sale despre viața de cuplu, într-un stil unic. Sunt niste informatii educative ce merita cunoscute, desi nu suntem intotdeauna de acord cu afirmatiile lui Mark.
Exista nenumarate studii care analizeaza diferenta dintre psihologia feminina si cea masculina, insa noi credem ca nu exista diferentieri atat de clare pe cat unii doresc sa demonstreze, iar lucrurile sunt mai complicate decat par. Si Alan Pease si John Gray cu a lui vestita carte „Barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus” si multi multi altii s-au straduit sa demonstreze ca exista niste diferente clare de psihologie intre barbati si femei, insa dupa parerea noastra acestea nu pot fi generalizate,  nu se adreseaza tuturor barbatilor, ci anumitor barbati (posibil majoritari, dar nu vrem sa speculam) - poate țăranului de mall , gherțoiului de bloc și altor personaje din „Atlasul de mitocănie urbană” de ex (al căror univers se invarte complet in jurul penisului si al matzului) si anumitor femei, in general celor ancorate complet in material. Poate gresim, dar asta e parerea noastra dupa o minima cunoastere de sine dobandita in aproape 4 decenii de existenta si experienta. 
Corpurile noastre au niste bioritmuri si uneori manifestam femeia, alteori barbatul, chiar daca in aparenta exterioara suntem doar barbati sau doar femei. Se mai spune ca avem corpurile cumva in oglinda: barbatul exterior are mai mult yang, corpul lui eteric este mai mult yin, corpul astral mai mult yang, corpul mental mai mult yin, samd iar la femeie ar fi invers. Lucrurile sunt mai complicate decat par .
De aceea inainte de a urmari aceste prezentari, nu uitati ca noi avem cu totii niste corpuri care sunt intr-un procent mai mic sau mai mare si barbati si femei, avem si aspecte masculine, solare, yang, dar si aspecte feminine, lunare, yin, iar in aceste seminarii se vorbeste in special despre masculul exacerbat, dus la extrem si despre extremul feminin. De asemenea sa nu uitam ca, pe masura ce constientizam mai mult din natura noastra reala, descoperim tot mai mult androginitatea, faptul ca la nivele mai profunde diferentele intre barbati si femei se estompeaza pana dispar de tot. Diferentele apartin unui aspect de suprafata al constiintei si cu cat esti mai centrat pe materie si pe corp cu atat diferentele se manifesta mai clar, cu cat esti centrat mai in profunzimile fiintei tale cu atat devi mai UNUL, mai unificat.
Daca va regasiti complet in aceste seminarii, sunteti norocosi, deoarece ati facut un mic pas catre cunoasterea de sine si stiti ce aveti de facut pentru a va depasi anumite conditionari sau limite. 
Asadar, chiar daca va regasiti in anumite aspecte, incercati sa nu va identificati plenar cu ele si sa credeti cu tarie ca DA ASA SUNT SI ASA AM FOST SI VOI FI MEREU, caci in realitate nu sunteti asa, caci acelea sunt de fapt aspectele limitate ale personalitatii, ale mastilor dvs., ale falsei dvs. identitati, si toate aceste aspecte pot fi depasite, transcense daca sunt un obstacol in calea dvs. catre libertate, fericire, armonie.

Iata si un mic citat din primul film al seriei (Tail Of Two Brains - povestea celor doua creiere):

“Creierul bărbaților este unic. Creierul bărbaţilor este alcătuit din cutii mici, pentru orice: o cutie pentru mașină, o cutie pentru bani, o cutie pentru servici, o cutie pentru soție, o cutie pentru copii, o cutie pentru soacră pe undeva prin subsol. . . avem cutii peste tot! Iar regula este: aceste cutii nu se ating! Când un bărbat deschide un anumit subiect, se duce la cutia respectivă, o trage afară, o deschide și discută DOAR despre ce se află în ACEA cutie. Apoi, după ce a discutat despre ce se află în acea cutie, o închide și o așează la loc cu mare atenție, FĂRĂ să atingă celelalte cutii.

Creierul femeilor este foarte diferit de cel al bărbaților. Creierul femeilor este ca un ghem de fire, şi TOTUL este conectat la TOT: banii se duc la maşină, maşina la serviciul tău, copiii la mama ta, şi TOT este conectat la TOT! Creierul femeilor este ca rețeaua de internet, şi totul merge pe bază de energie pe care o numim Emoţie. Acesta este unul din motivele pentru care femeile tind să-şi amintească totul, pentru că dacă iei un eveniment şi-l asociezi unei emoţii, acesta ţi se imprimă în memorie şi îţi aduci aminte de el pentru totdeauna. Acelaşi lucru se întâmplă şi la bărbaţi, doar că nu se întâmplă aşa des pentru că, sincer, nouă NU NE PASĂ! Femeile tind să le pese despre TOT! Şi le place la nebunie asta!

Bărbații au o cutie în creierul lor despre care majoritatea femeilor nu știu nimic. Aceasta anume cutie nu are NIMIC în ea. De fapt, o numim Cutia- Nimic, iar dintre toate cutiile pe care un bărbat le are în creier, aceasta este favorita noastră. Dacă un bărbat are ocazia, se duce la cutia lui cu nimic tot timpul. De aceea un bărbat poate face lucruri care par a fi moarte cerebrală pentru ore întregi, precum pescuitul. Şi iubim asta. De aceea un bărbat poate sta în faţa televizorului şi să … (aici mimica lui Mark spune totul!). Desigur, asta le înnebuneşte pe nevestele noastre, care vor veni şi vor spune: OPREŞTE-TE! De fapt, chiar au studiat asta. Cu câţiva ani în urmă, cei de la Universitatea din Pennsylvania au făcut un studiu şi au descoperit că bărbații au abilitatea să nu se gândească la nimic, şi totuși să continue să respire.


Femeia nu poate. Mintea lor nu se opreşte niciodată! Ele nu pot înţelege Cutia-Nimic, iar asta le înnnebuneşte! Pentru că NIMIC nu o irită mai mult pe o femeie decât să vadă un bărbat care nu face NIMIC! “

VEDEȚI AICI TRADUSE:

Prima parte - Tail of two brains 1 
(Povestea celor două creiere)

Partea a 2-a - Tail of two brains 2

Partea a 3-a - Yo Mama Session 1

Partea a 4-a - Yo mama Session 2



(Cum să rămâi căsătorit fără să ucizi pe nimeni)

DOWNLOAD RAPID 
(toate cele 6 parti)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...