Continuăm astăzi lista FILMELOR DE SUFLET cu un alt film de excepţie, pe nume INSIDER (Informatorul), un film bazat pe fapte reale, care redă povestea lui Jeffrey Wigand, un director la o companie de tigari, care a aparut la o emisiune, unde a recunoscut ca firmele ce produc tigari erau constiente de pericolul reprezentat de acestea, dar au urmarit chiar sa le sporeasca puterea de dependenta asupra consumatorilor.
El este dat afara de la locul de munca, dar continua in efortul sau de a face ca adevarul sa iasa la lumina. Un film despre un adevărat erou al zilelor noastre care isi risca viata, cariera, familia in numele adevărului.
In film apar Al Pacino si Russel Crowe, deci este un film "greu" la propriu şi la figurat şi prin mesaj şi prin distribuţie, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.
"Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $.
Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea.
Lowell Bergman (AL PACINO), reporter si producator al emisiunii-ancheta "60 Minutes" lucra pentru Mike Wallace (CHRISTOPHER PLUMMER) si i-a luat un interviu faimosului Wigand in care acesta facea niste dezvaluiri senzationale, si a angajat o echipa de avocati pentru a-l proteja pe Wigand. Între timp, conducerea postului de televiziune CBS ii va suspenda lui Bergman emisiunea-ancheta "60 Minutes", in ciuda succesului inregistrat pâna atunci, segmentând drepturile de difuzare catre alte posturi TV.
Curînd, Wigand se va trezi dat in judecata, incriminat intr-o campanie nationala murdara, divortat, amenintat cu moartea si posibil condamnat la inchisoare.
Wigand care a mizat atât de mult pe aflarea adevarului, dar era incapabil sa relateze marturia sa natiunii americane, iar Bergman, care a infruntat acea campanie murdara luptindu-se pentru ca CBS sa difuzeze interviul, sunt doi oameni obisnuiti aflati in circumstante neobisnuite. Ei se trezesc implicati intr-o lupta inegala din care amandoi vor avea de suferit si nimic nu va mai fi ca la inceput. "
SURSA: http://www.cinemagia.ro
Nota noastră: Filmul acesta este un clasic exemplu despre modul cum mariile corporaţii pot influenţa mass media şi guvernele prin şpăgi, presiuni şi ameninţări şi despre cum fiecare dintre noi putem avea un rol important în răsturnarea măreţului domino. Vedeţi AICI modul cum o piesă f f micuţă din Domino poate influenţa un gigant.
Acum 6 ani descopeream cu naivitate că foarte mulţi dintre cititorii blogului nostru încă fumează tutun şi am scris un articol destul de moderat sau aşa ni se părea nouă, la acea vreme, pe marginea subiectului, un articol intitulat: "Fumatul, un apel la bun simţ"... Atunci ni se părea aproape ireal ca un om conştient cât de cât de sine, orientat către dezvoltare personală, orientat către un trai sănătos, care este conştient de conspiraţia din spatele industriei tutunului, să mai poată băga în el acea otravă (sau "vitamină" după cum se autohalucinează pozitiv unii fumători doxaţi), atât de conştiincios şi consecvent, însă între timp am descoperit cu mare surprindere că aproape jumătate dintre cei care doresc un trai mai sănătos, mai conştient, fumează. Deci da, am întâlnit şi lideri spirituali, şamani, oameni profund ancoraţi în trăirea spirituală, şamd ca fiind fumători, însă aceştia integrează altfel acest viciu şi despre asta dorim să vorbim mai jos. O mare parte din "prietenii" noştrii şi ai blogului de la acea vreme au fugit împuşcaţi în cele 7 zări, reacţiile au fost extrem de virulente şi vehemente, iar argumentele aduse de ei adeseori ridicole.
În continuare credem că este o nesimţire (şi asta am descoperit că este un aspect firesc pentru mulţi fumători) să fumeze în nasul altui om, indiferent că e nefumător sau nu, fără să-i întrebe dacă e ok, însă am ales să-i acceptăm şi să-i respectăm şi pe oameni care chiar dacă ne dau cu fum sau cu "fumuri" în nas, temporar, îi privim cu compasiune şi înţelegere, deoarece sunt efectiv ca nişte copilaşi (emoţional vorbind) inconştienţi şi egoişti, centraţi doar pe fiinţa lor, neatenţi la ceilalţi cu adevărat, care nu se pot dezvăţa de suzetă şi cu astfel de copilaşi nu ai ce să discuţi, să argumentezi, ci le acepţi slăbiciunea de moment, deoarece nu cu forţa, cu supărarea, cu gesturi radicale îi ajuţi să nu mai fumeze, să conştientizeze ce fac cu adevărat. Noi cel puţin nu am reuşit nici cu vorba frumoasă, nici cu înţepături, bătaie de joc, iritare, nervozitate sau cu propriul exemplu de sănătate... Doar dorinţa lor reală de a renunţa, deoarece înţeleg că nu-i mai ajută în ceea ce doresc să facă în viaţă şi/sau că este o formă dezgustătoare de adicţie la un drog îi poate ajuta. Atât.
Ştim că există multe droguri şi adicţii, însă astăzi vorbim în special de tutun. Legiile statului s-au înăsprit oricum pentru fumători între timp, preţul tutunului s-a dublat de acum 6 ani, iar sistemul profită maxim de dependenţa omului. Asta e ... Fiecare cu viciile sale şi fiecare plăteşte pentru asta, într-un fel sau în altul.
În Amazon există un tip de tutun mult mai puternic (de 9 ori mai concentrat în Nicotină, deci cu potenţial de dependenţă şi mai mare, dar şi bogat în anumiţi alcalozi pe care tutunul obişnuit nu-i mai are) numit Mapacho , un tutun care este cel mai adesea pufăit, deoarece este extrem de tare şi este folosit de majoritatea şamanilor pentru purificarea energetică a spaţiilor şi a persoanelor. Mulţi şamani au pipe cu care pufăie acest fum în jurul lor cât mai des, având intenţia clară de protecţie energetică şi purificare subtilă.
Atenţie şi la majoritatea filmelor americane, în special, care fac reclamă mascată la tutun şi alcool. În ultima vreme mai mult decât oricând parcă, vedem în multe filme actori celebrii fumând, iar alcoolul este nelipsit mai ales dacă personajele trec prin perioade de depresie sau devalorizare de sine. Cum au un stres, un hop, o nelinişte, o mică problemuţa hop ţop pun mâna pe paharul de alcool, de whiskey în special sau se afundă (la propriu şi figurat) în ţigări. Este un tipar de comportament şi mental care poate fi preluat inconştient.
VEDEŢI AICI ŞI UN FILM EXTREM DE SUGESTIV, plin de bun simţ, sinceritate, umor şi claritate, intitulat "De ce fumeaza tinerii / Cum te poti lasa de fumat?" realizat de un personaj pe care il admirăm foarte mult, un tanar pe nume LEVENTE ELEKES (Levi). Bravo Levi!
Aşadar, cei care însă doriţi să renunţaţi la fumat sau cochetaţi cu ideea, dar nu aveţi voinţa nici măcar să perseveraţi în a vă propune să vă lăsaţi, vă recomandăm câteva lucruri pe care mulţi dintre prietenii noştrii ex-fumători, le-au folosit pentru a renunţa, fără sevraj, fără efort de voinţă, fără plasturi, şi alte căcaturi diverse.
O altă variantă care am observat că a funcţionat în cazul unora din fumători este ŢIGARA ELECTRONICĂ. Mulţi vapează ţigări electronice ce au sau nu nicotină şi sunt foarte fericiţi. Iată AICI şi un videoclip care ne arată diferenţa de efecte între ţigara clasică şi ţigara electronică.
Există şi studii care spun că procesul de vaporizare poate genera formaldehidă, o altă substanţă ce poate bloca procesul de vindecare în cazul cancerului. Sigur noi nu suntem chimişti, iar studiile în această direcţie, a demonizării ţigărilor electronice, pot fi sponsorizate de mahării industriei ţigărilor normale. Cert este un lucru, în cazul acestor ţigări , dacă există un efect nociv, acesta este doar pentru tine şi nu şi pentru ceilalţi. Iar pentru a evita orice risc, poate mai bine pentru voi ar fi să nu mai fumaţi deloc. LOL
Unii care au renunţat la fumat s-au folosit şi de un medicament pe nume CHAMPIX (varenicline, care nu poate fi eliberat decat pe baza de prescriptie medicala) ... Am citit un pic despre el, si ca si in cazul altor medicamente, pot exista si efecte "secundare" nedorite cum ar fi depresia si tendinta de sinucidere... Deci mare grija.
Şi mai există şi persoane care au depăşit diverse dependenţe (de cocaina, heroina, alcool, tutun, samd), participând la diverse ceremonii şamanice cu plante sacre psihotrope, gen AYAHUASCA, ciupercute magice, cactusi samd ... Daca asta va este intentia in acele ceremonii, sa renuntati la diversele dependente, inclusiv de tutun, atunci sunt sanse mari sa traiti anumite experiente care va vor ajuta sa va maturizati emotional si astfel sa depasiti faza de sugar (sau sugaci). In plus se produc anumite purificari aurice care elimina paraziţii şi căpuşele astrale care va indeamna sa fumati si sa tot fumati tigări fără număr, fără număr într-o stare interioară de zombişor mecanic, dependent psihic de gest.
Şi da, ştim că în fiecare zi mor milioane de nefumători de asemenea, cunoaştem şi cazuri celebre cum este cel al lui Jeanne Calment, care a murit la 122 şi până la 119 a fumat şi a băut vin roşu zilnic (care a dus însă o viaţă activă, lipsită de stres şi a avut tot ce i-a trebuit să se bucure de o existenţă îmbelşugată) ... Cunoaştem majoritatea ideilor şi a exemplelor motivaţionale pentru fumat, însă cu toate astea vă rugăm să nu mai continuaţi acest obieci, iar dacă îl continuaţi, făceţi din acest obicei o oportunitate de a deveni mai conştienţi, mai sensibili la spiritul plantei, mai prezenţi (ceea ce poate părea o contradicţie in termeni deoarece majoritatea fumatorilor fac acest gest mecanic, inconstient).
Insider este unul dintre cele mai reusite filme pe care le-am urmarit si va spun asta din postura de cinefila declarata!
RăspundețiȘtergere