Ieşirea Din MATRIX: Conspiraţia Tutunului (23.05.2011)

INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ

Vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre în strângerea de semnături pentru candidatul Mișcării Meritocrate, Laurențiu Primo, la alegerile EuroParlamentare din 2019. Formularul de adeziune poate fi descărcat de AICI.

luni, 23 mai 2011

Conspiraţia Tutunului (23.05.2011)


THE TOBACO CONSPIRACY (2006)

Continuam ciclul copy/paste de pe blogul lui Marian, fiind astfel in continuare niste "' tonomate ignorante" care preluam fara discernamant tot ceea ce Marian ne baga, probabil, cu forta pe gat sau contra cost (daca suntem tonomate probabil ca se presupune ca functionam pe bani). 
Asa cum am mai spus consideram ca rezonam in cea mai mare masura cu ideile lui si avem deplina incredere in discernamantul  sau. Multi s-au obisnuit sa viziteze blogul nostru si nu pe al lui si consideram ca e pacat ca subiectele pe care el le abordeaza sa nu fie cunoscute de mai multi oameni. Cand numarul lui de vizitatori va fi apropiat de al nostru , poate, o sa preluam mai putin. Pana una alta, Marian merita din plin atentia noastra si sa ne asumam toate criticile pentru acest motiv. Noi am vorbit si asa prea mult pana acum, asa ca mai lasam si pe altii sa-si spuna parerile. Vorba multa saracia omului. In ultima vreme nici nu prea am mai avut timp sa ne ocupam de blog asa cum am dorit si ne bucuram ca avem un ajutor de nadejde in persoana lui Marian (blogul Dezvaluiri). Multumim inca odata, draga prietene ca existi.
Ca veni vorba de pareri , noi ne-am exprimat parerile despre fumat aici: UN APEL LA BUN SIMT .
De curand ceea ce am afirmat in acel articol despre fumat (UN APEL LA BUN SIMT) ni s-a reconfirmat inzecit.  Cand ajungi printre fumatorii "spirituali" te fac sa te simti ca si cum ai fi foarte limitat in conceptii , iar ei sunt foarte puternici ca vorba aia, fumatul e o "vitamina" si raman sanatosi fumand (ca ar fi a zis-o pana si David Hawkings  - adevarul e ca se vede pe fata lui ca fumatul este o "vitamina") , mai ales daca tutunul este organic si-ti faci singur tigarile. Ti se fumeaza in nas si apoi ti se spun tot felul de texte spirituale, detasante si spiritualizante. Ce ar fi sa va luati totusi "vitaminele" doar voi , undeva in aer liber, si sa-i scutiti pe altii de aceasta "revigorare"? Insa un minim de bun simt este se pare, un test spiritual mult prea mare pentru "maestrii" sanatatii. Problema e ca majoritatea fumatorilor nici macar nu-si imagineaza ca ar putea sa faca rau altora. Nu-si pun nici cea mai mica problema.
Desi multi fumatori sunt oameni de treaba, sufletisti si au in multe cazuri o gandire sanatoasa, dependenta de fumat le orbeste bunul simt cel putin, le inchide inima pe acest aspect. Fiecare fumator ar fi bine sa se privesca in suflet sa inteleaga ca ceva e in neregula cu inima lor atunci cand fumeaza altora in nas si poate aceasta problema se rasfrange si in alte aspecte ale vietii. Dar asta o stiu doar ei.
Documentarul de azi completeaza o imagine si poate unii dintre fumatori se vor lumina si vor vedea pe cine sustin cumparand tigari. Macar de ar renunta la a cumpara tutun de la comercianti si ar gasi tutun organic direct de la producatori si tot ar fi ceva (caci pe langa tutun sunt bagate in tigari multe alte otravuri menite sa va faca si mai dependenti si mai mult rau).

Iata si excelentul articol al lui Marian si documentarul tradus:

"Mai bine de trei ani de investigaţii, efectuate în întreaga lume, s-au concretizat în acest documentar, The Tobacco Conspiracy, o coproducţie franco-canadiană a regizoarei Nadia Collot, în încercarea de a descifra o enigmă a societăţii moderne, atitudinea industriei tutunului, care, în ciuda a numeroase campanii de prevenire şi conştientizare asupra efectelor nocive ale fumatului, continuă să-şi extindă puterea şi influenţa în mediile economice şi politice mondiale, în detrimentul sănătăţii publice.

Documentarul studiază în principal trei aspecte esenţiale ale strategiilor industriei, care explică supravieţuirea acesteia şi succesul de care se bucură, încă:

1. Diversiunea ştiinţifică: tot mai multe dovezi ale manipulării şi denaturării dovezilor ştiinţifice, pe baza complicităţii unor "savanţi" veroşi, menţine deschisă controversa privind efectele adverse, ale fumatului, asupra stării de sănătate a fumătorilor şi, mai nou, controversa problemelor de sănătate provocate de fumatul pasiv.

2. Diversiunea ideologică: fie că o face printr-o reclamă inteligentă şi deghizată, uneori, promovată prin toate mijloacele mass media, creându-şi propriile mesaje părtinitoare privind efectele fumatului asupra sănătăţii umane, fie prin tactici, mai mult sau mai puţin subtile, de marketing sau de lobby politic, industria tutunului a ajuns să încalce limite, pe care niciodată nu a recunoscut că le-ar putea atinge.

3. Strategiile economice: pentru a se dezvolta cât mai rapid posibil, pentru a se infiltra pe pieţele închise ale unor ţări, pentru a ajunge mai uşor la persoane cu discernământ scăzut, tinere şi sărace, contrabanda este una dintre căile alese de industrie, ca strategie de organizare a extinderii acestei caracatiţe internaţionale.

Am fost întotdeauna uimit de uşurinţa sau chiar inconştienţa, cu care, unii oameni, tratează aceste aşa-numite "teorii ale conspiraţiei", cărora li s-a atribuit această etichetă aproape peiorativă, în scopul minimalizării importanţei mesajelor transmise, în pofida faptului că, cel puţin în ultimii 20 de ani, de când avem acces mai direct la surse de informare alternative, aceste "teorii" au fost tot mai des confirmate de dovezi indisputabile.

Consider că dezinformarea porneşte chiar de la definiţia termenului în sine şi îmi permit să vă ofer o definiţie dată de una dintre variantele DEX: "CONSPIRÁȚIE, conspirații, s. f. Uneltire secretă și ilegală îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conjurație."

Fie dintr-o simplă omisiune, fie intenţionat, definiţia de mai sus este total incorectă fiindcă exclude insidios posibilitatea unei acţiuni intenţionate organizate de stat - considerat, la modul implicit, a fi mai presus de lege, în acest context - împotriva propriilor cetăţeni, caz extrem de grav, cu consecinţe extreme asupra unor grupuri populaţionale extinse şi îmi voi lua libertatea de a exemplifica printr-o scurtă digresiune istorică.

Stalin, Pol Pot, Mao Tse-tung, sunt numele a doar trei conducători malefici din istorie, a căror ascensiune nu tocmai legală, către preluarea puterii politice, a condus la organizarea de genociduri inimaginabile, având ca victime cetăţenii statelor respective.

Urmând logica definiţiei, i-am putea considera complotişti şi, ca atare, putem considera faptele lor criminale, drept consecinţe ale preluării ilegale a puterii, în care caz "legea" şi "statul"  îşi păstrează reputaţia nepătată.

Oare, Hitler, se încadrează în acelaşi tipar conspiraţional ?

În 8 noiembrie 1923, Hitler, împreună cu un grup de adepţi înarmaţi, a arestat guvernul Bavariei, la Munchen fireşte, ca preludiu al unei lovituri de stat, menită să asigure preluarea puterii de către ciuma brună a naţional-socialismului.

A doua zi, încercarea de puci a fost înăbuşită de autorităţi, Hitler sfârşind acolo unde ar fi trebuit să rămână toată viaţa, în închisoarea-fortăreaţă Landsberg, dovedind în faţa întregii lumi că avea calităţi lamentabile de complotist, deşi se afirmă că excela în arta demagogiei gregare, numită oratorie, pe care a transpus-o, având timp suficient la dispoziţie, acum, în aşa-zisa operă Mein Kampf (Lupta mea), în care nu spune nimic despre practicile ilegale de până atunci, ci face apologia cuceririi puterii pe căi legale.

Complet neinspirat în ale ilegalismului, spre deosebire de bunul lui prieten Stalin, Hitler chiar ajunge la putere pe cale strict legală, zece ani mai târziu, folosind din plin mecanismele "curate" ale "democraţiei" - şi finanţarea din partea cercurilor sioniste, desigur - aliindu-se cu partidul comunist german, contra social-democraţilor, ceea ce nu l-a împiedicat să dea foc întregii lumi şi să conspire contra propriului popor, pentru a-şi satisface pofta de putere.

De ce am realizat această conexiune între stat şi industria tutunului ?

Fiindcă tutunul a fost monopol de stat în toate ţările lumii, până foarte de curând, iar practicile murdare conspirative nu au aparţinut doar concernelor ci şi statelor, care au preferat să colecteze taxele imense rezultate din comerţul cu tutun, în detrimentul sănătăţii propriilor cetăţeni, deşi efectele nocive ale fumatului au căpătat notorietate încă din anii '50.

Chiar şi astăzi, când guvernele par a se distanţa de marile concerne din industria tutunului, implicându-se în procese răsunătoare, pentru a-şi sublinia poziţia morală de acum, favorabilă cetăţenilor şi nu conducătorilor cu buzunare adânci ale corporaţiilor tutunului, totul mi se pare o diversiune, din cel puţin două motive:

1. Statele demarează aceste procese, cu scopul declarat de a recupera cheltuielile din sistemul public de sănătate, provocate de bolile asociate fumatului, motivaţia lor fiind aceeaşi ca întotdeauna, cupiditatea şi nu grija faţă de om.

2. Chiar şi atunci când, datorită grupurilor cetăţeneşti sau organizaţiilor neguvernamentale, s-a obţinut promulgarea unor legi antifumat, cum ar fi Legea Évin din Franţa, din 1991, sau legea autohtonă, efectele lor benefice s-au stins imediat, la iniţiativa grupurilor de presiune favorabile industriei.

Opţiunea "morală" a guvernelor şi organizaţiilor globaliste internaţionale, care-şi permit să-i sacrifice pe foştii complici din industria tutunului, cred că se datorează mai mult faptului, că nu mai au prea multă nevoie de tutun, ca vector de propagare a toxinelor letale, acum că au dezvoltat instrumente mult mai directe şi mai eficiente: vaccinuri, fluorurare, alimente modificate genetic, chemtrails şi Codex Alimentarius ş.a.m.d.

Cred că este tot mai evident că, la modul secret, abuziv şi/sau ilegal, statele iau tot mai des hotărâri contra propriei populaţii: contractele oneroase de atribuire a resurselor strategice ale unui stat, unor corporaţii particulare, protocoalele secrete de împrumut de la FMI sau Banca Mondială sau orice altă instituţie similară şi cea mai nouă decizie criminală a Uniunii (Fasciste) Europene, de a atribui gestiunea datelor noastre personale, nu doar unui stat oarecare din exteriorul uniunii, ci celui mai agresiv şi mai şovin stat al ultimelor şase decenii, oficina sionistă numită Israel, ceea ce indică, mai mult decât clar, cine ne sunt stăpânii reali - şi, la fel ca în cazul poporului american, voi face distincţia netă dintre populaţia acelui stat, sacrificată, fără milă, când interesele politico-financiare au cerut-o şi conducerea asasină a statului, care profită din plin de capitalul moral şi financiar, internaţional, acumulat pe seama chinului propriei naţii.

Deşi au fost întotdeauna perfect conştienţi, de războiul nedeclarat contra rasei umane - soldat cu peste 100 de milioane de victime, mai multe decât ale celor două războaie mondiale la un loc - fapt oglindit de propriile lor documente interne, liderii industriei au promovat mereu imaginea contrară, prin reclame impertinente şi cinice, ca cea a lui Philip Morris din anii '50: "Gâtul uscat,  se  curăţă  prin  fumat !".

Nimic mai adevărat !

Se curăţă... simultan cu proprietarul gâtului în cauză !

În capitalism cuvântul "afacere" devine sinonim cu expresia "crimă organizată", motiv pentru care până şi statul american a ajuns la concluzia că, singura lege în baza căreia ar putea fi incriminaţi fabricanţii de tutun - şi au şi făcut-o, solicitând despăgubiri de peste 280 de miliarde de dolari, în 2004 - este legea RICO sau Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act.

Cinismul nu i-a părăsit însă, nici pe guvernanţi, declaraţia făcută de un avocat, iniţiator al RICO, cu ocazia procesului din 2004, fiind: "... au fraudat instituţiile medicale, agenţiile antidrog, Congresul, preşedintele şi, într-un final, au fraudat consumatorii."

Ordinea în listă trebuia să fie exact invers, fiindcă nu "într-un final", ci în primul rând, consumatorii, au plătit aceste ţigări şi au murit şi mor cu milioanele din cauza lor şi, de fapt, dacă ar fi să fim corecţi, "agenţiile antidrog, Congresul, preşedintele", ar trebui listaţi, tot în ordine inversă, în categoria "complici", împreună cu mass media şi Hollywood, aşa cum rezultă şi din regretele tardive ale lui Joe Eszterhas, creatorul Basic Instinct şi Showgirls.

Cenuşa pe care şi-o presară pe scalp scenaristul, nu e singura manifestare de conştiinţă în lumea viselor de celuloid, Wayne McLaren, David McLean and Dick Hammer, fiind trei personaje celebre, cowboy-ii asociaţi imaginii ţigărilor Marlboro, în întreaga lume, ce au decedat de cancer pulmonar, nu înainte ca unul dintre ei, McLaren, să fi depus mărturie, în instanţă, în favoarea legislaţiei antifumat.

Comparaţia cu Mafia este şi o glumă proastă, cumva, fiindcă în nici un caz nu se poate compara numărul de victime, făcute de industria tutunului, cu victimele Mafiei, chiar dacă luăm în considerare consumul de droguri, pe de o parte fiindcă există din ce în ce mai multe dovezi că, CIA, a fost dintotdeauna cel mai mare distribuitor de droguri, pentru a obţine fonduri cu care să-şi poată finanţa acţiunile murdare secrete, iar pe de altă parte, pentru Mafie, nici un guvern din lume nu a dus războaie, la propriu, cum a făcut-o SUA, împotriva celor ce nu acceptau monopolul ţigărilor americane.

Promisiunea liderilor tutunului, de retragere a produselor lor de pe piaţă, dacă se vor dovedi a fi letale - mă întreb cine mai are dubii în privinţa asta -  seamănă al naibii de bine cu cele ale altor criminali notorii, concernele farmaceutice, fiindcă şi ele promit să găsească un înlocuitor mai sigur al otrăvurilor vândute de peste o sută de ani, "sigur" însemnând, însă, o otravă ce nu va mai putea fi detectată atât de uşor, ca cele anterioare.

Până atunci, însă, îşi rezervă dreptul de a batjocori noţiuni ca siguranţă rutieră, toleranţă, cooperare, dreptul de a alege, societate liberă (liberă să omoare milioane de oameni ?), ori de câte ori guvernele se decid să acţioneze contra fumatului, iniţiative ipocrite ce au reuşit să convingă multă lume, precum acel lider african de la final de film, care credea că SIDA se manifestă fără a fi favorizată de guverne.

În ultimă instanţă, libertatea unei fiinţei umane, ar trebui să se concretizeze în dreptul de a face orice doreşte cu propria-i viaţă, fără a afecta cu nimic alte persoane, definiţie ce nu corespunde deloc fumatului pasiv, a cărui nocivitate evidentă este negată cu îndărătnicie de industria tutunului, în ciuda dovezilor curente ale condamnării irevocabile a unor oameni nevinovaţi, ce nu au nici o şansă să se apere eficient, datorită indolenţei guvernelor, de intruziunea nesimţită a fumatului în orice spaţiu public."

SURSA : Blogul Dezvaluiri http://antiiluzii.blogspot.com

VEDEŢI DOCUMENTARUL, TRADUS AICI:
The Tobacco Conspiracy
Conspiratia tutunului (documentar)DOWNLOAD RAPID


Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...