RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

miercuri, 20 mai 2015

PETER RUSSELL - Ce este non-dualitatea ? (20.05.2015)


Despre Peter Russell am vorbit pe foarte larg în cadrul articolelor de la cele 3 documentare publicate pe blogul nostru ( "From Science to God", "Global Brain" şi "The White Hole In Time" ). Astazi dorim sa va prezentam alt film tradus cu acest savant şi un mic citat din Peter Russell.

"In prezent suntem doar pe jumatate treji, in ceea ce priveste cine si ce suntem noi cu adevarat. Constientizarea propriului sine a adus cu ea un sentiment al „eu-lui” individual, care observa lumea si ne initiaza actiunile. Dar ce anume este acest “sine”? Existenta lui pare a fi un lucru evident, insa, dupa cum au descoperit multi oameni, este greu de definit sau de gasit.

Atunci cand suntem intrebati: "cine esti?", majoritatea dintre noi vom raspunde, enumerand diversele lucruri cu care ne identificam – numele nostru, credintele, ocupatia, educatia, rolurile, genul, pozitia socialà, personalitatea, preocuparile. Dobandim un simt al identitatii din ceea ce avem sau facem in lume, din istoria si circumstantele vietii noastre. Insa orice astfel de identitate dobandita este conditionata si, deci, mereu vulnerabila.

Cei mai multi dintre noi am vrea sa evitam durerea si suferinta si sa gasim mai multa pace si fericire, insa credem ca modul in care ne simtim in interior depinde de circumstantele din exterior. In unele cazuri, acest lucru este adevarat – de exemplu, daca suferim din cauza faptului ca ne este frig sau foame. In lumea moderna, cei mai multi dintre noi putem sä ne indeplinim foarte usor aceste nevoi. De obicei, ajunge sä apasam pe un buton sau sa facem o vizita la magazin. Dar folosim aceeasi gandire si in ceea ce priveste toate celelalte lucruri din viata. Credem ca daca am putea obtine suficient din lucrurile sau experientele „potrivite”, am fi, in sfarsit, fericiti. Aceasta este radacina lacomiei umane, dragostea noastra de bani, nevoia noastra de a controla lucrurile (si pe oameni) si reprezinta cauza unei bune parti din frica si anxietatea noastra; ne facem griji, intrebandu-ne daca lucrurile vor fi asa cum credem ca ar trebui sa fie. Acest mod de gandire sta la baza multor moduri in care ne maltratam si, adesea, ne abuzam casa planetara. Criza globala cu care ne confruntam acum este, in esenta sa, o criza de contiinta – o criza nascuta din faptul ca avem puteri tehnologice extraordinare, dar ramanem inca treji doar pe jumatate. Trebuie sa ne trezim si sa constientizam cine suntem si ce vrem cu adevarat.

INCEPUTUL UNEI ERE A INTELEPCIUNII

Niciodata pana acum nu am putut accesa atat de multa intelepciune spirituala. Acum un secol, unica traditie spirituala disponibila pentru majoritatea oamenilor era cea care apartinea propriei culturi. Mai mult, cu rare exceptii, ei nu aveau avantajul de a invata de la o fiinta cu adevarat iluminata. In prezent, putem accesa invataturile din multe traditii si culturi diferite, putem descoperi adevarurile pe care le au in comun si putem traduce filozofia pe limba si in termenii vremurilor de acum. Apare ceva complet nou: o singura invatatura spirituala, care reprezinta o rafinare a traditiilor de intelepciune ale lumii. Aceasta se intrepatrunde si este raspandita la nivel mondial, prin intermediul a numeroase moduri de informare: carti, casete, pagini web, forumuri online transmisiuni pe Internet. In acelasi timp, un numar tot mai mare de oameni incep sa se trezeasca complet si se dovedesc a fi invatatori excelenti. Multi dintre ei folosesc Internetul pentru a-si impartasi intelepciunea si pentru a-i ajuta si pe altii sa se trezeasca. Invataturile despre practicile care ajuta la trezire se gasesc deja pe Internet si ar putea deveni o singularitate in timp.

De cele mai multe ori, trezirea este un eveniment neasteptat. De indata ce persoana e pregatita – cand s-au pus deja bazele necesare, iar circumstantele sunt propice – modificarea poate avea loc aproape instantaneu. Este posibil ca cercetarile despre corelatiile neurologice ale trezirii spirituale sa ne conduca spre metode de promovare directa a procesului. Exista probabilitatea sä apara alte descoperiri sau evolutii neprevazute, care sa ne ajute sä ne eliberam mintile. Oricare ar fi ele, cu cat invatim mai mult cum sä facilitam o modificare de constiinta, cu atat aceasta se va produce mai repede. Pe masura ce acesta devine un fenomen larg acceptat, oamenii vor interactiona cu lumea in moduri mai intelepte, mai pline de compasiune."

Peter Russell

SURSA: http://trezirea-constiintei.blogspot.ro

 Interviul de astăzi cu Peter Russell, cuprinde următoarele întrebări :  * Ce anume este non-dualitatea ? Oare câmpul unificat din știință și conștiința non-duală sunt, în esență, unul și același lucru ? Ce anume este  "eul"  ?   Oare "eul " se dezvoltă mai târziu ? Oare există liber arbitru ? Oare există un asemenea lucru numit iluminare ?    De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Ce a existat acolo, anterior conștiinței ?  Oare conștiința poate răsări, din nou, prin reîncarnare ? * Cu Lumină în Pace și Iubire !

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:

In Romania exista doua carti traduse scrise de Peter Russell: "De la stiinţă la Dumnezeu" şi "Revoluţia conştiinţei". De asemenea exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...