duminică, 1 noiembrie 2009

De la Știință la Dumnezeu (1.11.2009)


FROM SCIENCE TO GOD (2005)
Misterul Conştiinţei şi Semnificaţia Luminii

"Peter Russel a absolvit fizica si psihologia experimentala la Universitatea din Cambridge, Anglia, având si studii postuniversitare în informatica. A studiat meditatia si filozofia orientala în India, iar la întorcere a cercetat neuropsihoogia meditatiei la Universitatea din Bristol.

Ca si autor a explorat potentialul constiintei umane - integrarea întelepciunii orientale în stiinta occidentala si a împartasit lumii descoperirile si gândurile sale despre natura constiintei, schimbarea globala si evolutia umana.

Peter Russel a fost una dintre primele persoane care au aplicat programe de dezvoltare personala în cadrul companiilor. În ultimii 20 de ani a fost consultant pentru IBM, Apple American Express, Banca Barclays, Swedish Telecom, Nike, Shel, British Petroleum s.a.

Între alte titluri publicate se numara: Tehnica MT, Cartea Mintii, Upanisadele, Marea trezire a mintii, Trezirea în timp.

De asemenea, a creat premiatele casete video: Mintea Globala si Gaura alba în timp.Pentru mai multe informatii despre lucrarile sale puteti vizita si pagina de internet: www.peterusell.com.


De la ştiinţă la Dumnezeu este povestea explorării de o viaţă a lui Peter Russell în natura conştiinţei - cum a ajuns de la ateu convins, studiind matematică şi fizică, la realizarea unei sinteze personale profunde a misticului şi ştiinţificului.
De la ştiinţă la Dumnezeu oferă un curs intensiv în natura realităţii. Russell amestecă povestea sa personală de curiozitate şi explorare cu fizică, psihologie şi filosofie pentru a ajunge la o nouă viziune asupra lumii în cadrul căreia conştiinţa este o calitate fundamentală a creaţiei. El arată cum toate ingredientele pentru această viziune sunt la locul lor; nimic nou nu trebuie descoperit. Trebuie doar să asamblăm piesele şi să explorăm noua imagine a realităţii care rezultă de acolo.

Russell ne ia din sălile de conferinţe de la Cambridge, unde a studiat cu Stephen Hawking, într-un ashram de la poalele dealurilor din Munţii indieni Himalaya. Integrând o cunoaştere adâncă a ştiinţei cu propriile experienţe de meditaţie, Russell ajunge la un univers similar cu cel descris de mulţi mistici - unul în care ştiinţa şi spiritul nu mai sunt în conflict. Puntea dintre ele, aşa cum arată Russell, este lumina. De la ştiinţă la Dumnezeu ne invită să trecem acea punte înspre o viziune radical diferită şi în cele din urmă vindecătoare asupra a noi înşine şi a universului - o viziune în care Dumnezeu capătă un nou înţeles şi practica spirituală o nouă semnificaţie." - un comentariu preluat de pe www.divin.ro (tot pe divin.ro puteti gasi si cartea in limba romana).

Un fragment din carte, poate fi citit aici: http://www.ceruldinnoi.ro
Cartea poate fi cumparata de aici https://www.olx.ro

VEDEȚI DOCUMENTARUL, TRADUS, AICI:


P.S. Mulțumim Cosmina pentru traducere!


8 comentarii:

pygmalion spunea...

Multumesc pentru acest post si pentru video. Este binevenit si, ca sa vorbesc in numele meu, imi face multa placere. L-am urmarit cu aceeasi incantare de acum vreo douazeci si ceva de ani in urma cand ma uitam la " O calatorie personala" a lui Carl Sagan.
PS Daca vei va fi nevoie vreodata de o traducere din franceza pentru un video, sunt bucuroasa sa o fac.

pygmalion spunea...

buna seara. ma puteti gasi la adresa urmatoare
oanacozea@yahoo.fr
as prefera sa nu publicati acest comentariu. multumesc.

Liliana Munteanu spunea...

Buna ziua. As fi dorit enorm sa pot viziona documentarul, insa ... "Sorry, "De la stiinta la Dumnezeu" was deleted at 10:59:50 Mon Nov 2, 2009. We have no more information about it on our mainframe or elsewhere.". Ce imi sugerati sa fac pentru a accesa totusi documentarul?
Va multumesc mult si va felicit pentru angajament si curaj!

offplanet man ? spunea...

stiu ca nu are legatura cu videoclipul dar sunt curios ce parere aveti despre talessian
http://www.i-openers.net/video/talessian-2012-is-now-reload
http://video.google.com/videoplay?docid=4801011466934479323&hl=en#
sunt pe youtube mai multe videocclipuri cu el are si site
http://ministryofreality.ca/home.html
http://www.scribd.com/doc/21552541/The-Proper-Protection-of-Human-Thought-TN-ElWikosian-Book
ultima e o carte a lui

FreeYourMind spunea...

Ne cerem scuze pentru inconvenient! Momentan nu suntem acasa si abia acum am observat ca contul nostru din vimeo a fost sters. Maine seara vom ajunge acasa si vom urca filmul pe alt server.

Liliana Munteanu spunea...

Va multumesc!!!

FreeYourMind spunea...

Gata... am pus filmul pe alt server.

jocuri spunea...

unde gasesc aceasta carte de citit/cumparat?

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...