miercuri, 18 noiembrie 2009

Despre Sclavia Modernă (18.11.2009)

"De la servitude moderne" 
(On modern servitude) - 2009
Despre Servilismul Modern

Iată un film documentar-eseu din 2009 despre conditia omului modern ca sclav în societatea dictaturii de piață.

Filmul a fost realizat de Jean-François Brient si Victor L Fuentes.

Puteti descarca filmul de la adresa (copy-left!, adica FREE, fara copyright): http://www.megaupload.com/?d=8T3PIPQN

"Servilismul modern este voluntar, susținut de acei sclavi care se târăsc la suprafața pământului. Ei cumpără mărfurile care îi înrobesc pe zi ce trece, tot mai mult. Sclavii aleargă după slujbe alienatoare care le sunt date cu multă delicatețe, dacă dovedesc că sunt suficient de îmblănziți. Ei aleg stăpânii cărora să li se supună. Pentru ca această tragedie absurdă să se întâmple,  a fost necesar ca sclavii să fie deposedați de conștientizarea propriei exploatări și alienări. Aceasta este bizara modernitate a timpurilor noastre. Contrar sclavilor din antichitate, servitorilor din Evul Mediu sau clasei muncitoare din prima revoluție industrială, astăzi vedem oameni care sunt total înrobiți.

"Nimeni nu este mai inrobit decat cel care crede in mod gresit ca este liber." - Johann Wolfgang von Goethe "Cel mai bun sclav este cel care se crede liber". ...

 Diferența este deci aceea că ei nu sunt conștienți de robia lor și aceia care sunt conștienți  aleg să o ignore. Ei aleg să ignore rebeliunea care ar trebui să fie singura reacție reală a celor exploatați. Sclavii acceptă fără a se întreba, viața demnă de milă care a fost planificată pentru ei. Renunțarea și resemnarea sunt sursele nenorocirii lor. Iată coșmarul sclavului zilelor noastre a cărui singură aspirație este să fie dus mai departe, de macabrul dans al mașinii alienării". - sursa http://www.delaservitudemoderne.org/english1.html 

Așa cum am mai spus de mai multe ori pănă acum, sclavia este în esență de natură mentală  ... este Matricea ...este Iluzia, Maya, care ne ascunde adevărul identității noastre ... Rebeliunea exterioară este superficială. Adevărata rebeliune este cea a celui care se cunoaște pe sine și iși descoperă adevărata identitate.

Iti multumim din suflet draga Stalker, AngelA, Ion Marin sau cum te mai numesti, pentru acesta subtitrare.

VEZI FILMUL, TRADUS, AICI:


Despre sclavia moderna from Kindelina Nova on Vimeo.


10 comentarii:

Damian spunea...

Direct si dureros documentarul,buna ideea cu taieturile din fight club,vendetta,they live si requiem for a dream.Vreo sansa de a-l downloada subtitrat?

FreeYourMind spunea...

Daca intrati pe site-ul unde este urcat filmul , www.viddler.com, mai exact aici http://www.viddler.com/explore/HereAndNow/videos/6/ si va faceti cont, veti putea a-l si downloadati.

Anonim spunea...

e minutul 25 al filmului,mauit la film azi 20 nov 2009 fiindca nu am mai suportat galceava politica a candidatilo la cea mai inlta functie in stat.scriu acest comentariu acum si la sfarsitul filmului fiindca asa am simtit.m-am simtit obligat sa va spun aceste lucruri fiindca conteaza foarte mult si starea in care te afli atuni cad urmaresti un film.
de aceea eu acum consider ca acest film face propaganda globalizari,s-ar pute sa ma insel dar acum in acest moment asa simt. comentariul e construit logic si poate m-ar fi convins daca nu ar fi existat si muzica care sa-ti induca o stare de relaxare in care esti mai sensibil la sugesti. problema ca tot acest site estela limita intre real si fantastic,intre adevar si minciuna,intre bine si rau,toate acestea exista sau se petrec doar in capul nostru?
PS.imi pare rau ca nu stiu cum sa ma semnez asa ca deocamdata voi fi anonim

Anonim spunea...

revin. am vazut si ultimile 10 min din film si imi mentin parerea ca acest film face apologia globalizari, care,personal nu as putea spune ca e rea sau buna, in general oameni au tendinta de a blama lucrurile noi care aduc disconfort sau care mai rau nu sunt intelese.insasi istoria omului este o evoltie de la familie [clan] la trib, dela tib la uniune de triburi...la tari...la unini de tari[SUA,UE]...la..???
e posibil ca asta sa fie o evolutie fireasca spre o contiinta planetara.totodata e adevarat ca adevaratele salturi in istoria omeniri au fostgenerate de crize [se pare ca si in evolutia planetei] asta s-ar putea traduce in plan filozofic prin legea acumulari cantitative si a saltului calitativ. problema ar fa ca este extrem de puternica senzatia ca ultimele crize ale societati umane au fost generate artificial si nu natural, iar asta ar putea duca la schimbarea rezultatului final.

FreeYourMind spunea...

In sufletul nostru si noi ne dorim globalizarea, unificarea, dar la varf sa fie constiinte iluminate, bine intentionate, niste fiinte cu bun simt si iubire de semeni, nu niste paraziti paranoici cum este in prezent ...

Anonim spunea...

as vrea sa vad tare mult si eu acest film.unde il gasesc cu subtitrare?

FreeYourMind spunea...

Filmul se poate vedea chiar pe blog...Dati Click pe butonul Click To Play. Asteptatri un pic sa se incarce. Daca nu va functioneaza aveti optiunea sa-l downloadati...Exista un buton deasupra ferestrei videoului care spune DOWNLOAD VIDEO. Succes!

Anonim spunea...

da, dar totusi subtitrarea nu merge. ce e de facut?

FreeYourMind spunea...

astia sunt chiar culmea. Au taiat partea de jos a filmului unde era subtitrarea ... il mai urcam odata, cat de curand ...

Homo sapiens spunea...

Am trait sa o vad si pe asta.Sa aiba acces la PC si internet sclavii despre care se vorbeste in documentar.Sa spui ca documentarul face apologia globalizarii, trebuie sa fii deja idiot genetic, nu esti un sclav transformat in vita, te-ai nascut vita.Filmul prezinta doar o parte a realitatilor de pe planeta, suta la suta reale.Vita care merge la serviciu zi de zi, care are planuri de concediu nu se va revolta niciodata, ba din contra vor sprijini sistemul care il tine pe el la grajdul curat, cu apa si fan date de stapan.Fimul este exceptional pentru un homo sapiens, pentru vite e ceva de neinteles.

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...