Ieşirea Din MATRIX: ECONOMIA SACRĂ - Banii, darul și societatea în epoca tranziției (26.12.2013)

joi, 26 decembrie 2013

ECONOMIA SACRĂ - Banii, darul și societatea în epoca tranziției (26.12.2013)

SACRED ECONOMICS (2011)

„Charles Eisenstein este autorul cărții “Sacred Economics” (Economie Sacră), lansată în vara anului 2011.
Ian MacKenzie, regizorul scurtmetrajului tradus de mai jos a îndrăgit cartea așa de mult încât s-a dus să îl filmeze pe Charles pentru a-i răspândi mesajul.
În regia lui Ian MacKenzie (The Revolution Is Love) și coprodus de Velcrow Ripper (Occupy Love) și Gregg Hill, acest scurtmetraj transmite cele mai imporatnte idei din cartea Sacred Economics. Animații uimitoare de Brian Duffy și Adam Giangregorio, muzică de Chris Zabriskie.
Despre scurtmetraj:
Cartea Sacred Economics (Economie sacră) analizează istoria banilor începând cu vechile economii bazate pe cadou până la capitalismul modern, arătând cum sistemul monetar a contribuit la alienare, competiție, lips, comunități distruse și necesitatea creșterii infinite. Astăzi, aceste tendințe au ajuns la extrem, dar în ajunul colapsului lor am putea găsi marea șansă de a trece spre un mod de a fi mai conectat, ecologic și sustenabil.
Cuvintele regizorului:

După ce am citit cartea “Sacred Economics” scrisă de Charles Eisenstein care vorbește elocvent despre întoarcerea la o economie a cadoului, am simțit nevoia să dăruiesc înapoi. Cel mai bun mod pe care îl aveam la îndemână a fost să-mi folosesc abilitatea de a face filme pentru a împărtăși munca lui Charles în comunitățile de peste tot. Viziunea sa despre “acea lume mai frumoasă despre care inima ne spune că e posibilă” este ceea ce atât de mulți dintre noi avem nevoie în aceste timpuri de mari tranziții. Speranța mea este ca acest film îi catalizează pe cei ce lucrează cu pasiune și dedicație ca să trăiască această lume chiar acum.”
SURSA: http://irinatomici.wordpress.com

Cu aceasta ocazie dorim sa felicitam inca odata echipa TEI si pentru traducerea acestei carti , ajungandu-se acum la impresionanta cifra 17. Va invitam si pe voi sa participati la acest proiect deosebit AICI

„Această carte sclipitoare şi minunat scrisă este obligatoriu de citit pentru toţi cei care cred că sistemul nostru economic este bolnav în stare terminală şi are nevoie de o transformare radicală, pe temeiul sacrului. Charles Eisenstein are marele dar de a face ideile complexe să fie deopotrivă palpitante şi pline de inspiraţie. Sper că această carte va declanşa un dialog planetar serios asupra modului în care putem reinventa atitudinea noastră faţă de bani.“ 
Andrew Harvey, autor al volumului The Hope: A Guide to Sacred Activism (Speranţa. Ghid pentru activismul în slujba sacrului)
„Eu îl văd pe Charles Eisenstein ca pe una dintre cele mai strălucite minţi ale vremurilor care vor veni. Rar am întâlnit pe cineva care să combine atâta profunzime spirituală şi filosofică cu atâtea incursiuni practice în originile culturale şi instituţionale ale disfuncţiilor aflate, probabil, în fază terminală ale societăţii moderne – şi cu soluţiile lor potenţiale.“ 
David Korten, autor al volumului The Great Turning (Marea buclă)

„[Economia sacră] explică pe îndelete modul în care sistemul nostru curent va da naştere, inevitabil, la crize economice ciclice, din ce în ce mai grave. [Eisenstein] expune miturile şi minciunile care susţin structurile puterii, dezastrul social şi spiritual la care toţi suntem complici, şi pune bazele unui mod de gândire care poate readuce speranţa şi ne poate ajuta să pătrundem într-un viitor mai luminos … Cartea lui Eisenstein oferă câteva dintre cele mai creative şi mai pline de speranţă idei ale vremii noastre“. – New Consciousness Review

Acest volum a fost realizat folosind programe pentru DTP și editare imagini create în regim de colaborare voluntară și distribuite gratuit (freeware & open-source)!
Din acest motiv, este posibil ca unele programe “standard” de citire (de exemplu, Adobe Reader) să întâmpine dificultăți la navigarea în document. În acest caz, recomandăm testarea unor programe similare alternative (de exemplu, Evince, care se poate descărca gratuit de aici)

clic pe coperta de mai jos pentru a descărca gratuit cartea
17. coperta eisenstein tei
(versiunea color pentru print –  14 MB)


VEDETI FILMULETUL TRADUS, AICI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...