Asociaţia C E S A N
(„Centrul de Educaţie pentru SĂNătate”)
prin Editura CHRISTALIN
în colaborare cu
Comunitatea Armonia Brassovia
organizează la Braşov
în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2013
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL
al COMUNITĂŢILOR AUTOSUSTENABILE din ROMÂNIA
aCASa-Fest
BRAŞOV 2013
(la Centrul de Evenimente "LUX DIVINA"
- zona Rulmentul Braşov)
30 nov. - 1 dec. 2013
„Pregătind Comunităţile AutoSustenabile de Lumină
pentru transformările planetare (2012 - 2035)
aflate în curs de desfăşurare”
Asociaţia CESAN, prin Editura Christalin, împreună cu prietenii şi colaboratorii de la Comunitatea Armonia Brassovia vă invită să continuaţi aventura de a fi parte activă la desfăşurarea unui nou Festival InterNaţional al Comunităţilor Autosustenabile din România.
Acest al doilea Festival al Comunităţilor Autosustenabile este dedicat continuării facilitării Contactului între toţi cei implicaţi în organizarea şi punerea în practică a unei forme de Comunitate Autosustenabilă în România - prin crearea unui mediu propice şi fertil pentru conversaţii angaja(n)te în jurul unor "mese rotunde" (nu doar la figurat, ci chiar şi la propriu!) pentru toţi cei dornici de o mai bună cunoaştere a lor şi a ideilor expuse.
Participanţii sosiţi din toate colţurile ţării vă vor împărtăşi iarăşi din propria lor experienţă referitoare la iniţierea şi mai ales la modalităţile optime de organizare şi funcţionalizare a acestor noi structuri.
Iată ideile-forţă care au stat la baza conversaţiilor de la prima ediţie (anterioară) şi care vor fi fundaţie şi pentru cele două zile care vor urma :
- modalităţi optime şi accesibile de construire a locuinţelor în format ecologic, de tip eco-village ;
- autosusţinere în privinţa hranei prin dezvoltarea unor sere ecologice (şi economice) şi prin agricultura de tip permacultură ;
- metode de întărire a imunităţii naturale şi a aspectelor psiho-emoţionale şi sufleteşti ale fiinţei umane, prin metode naturale şi accesibile celor ce trăiesc în mediul comunităţilor autosustenabile ;
- independenţa energetică şi de transport prin informarea „la zi” în privinţa alternativelor la sursele clasice de energie şi de combustibili fosili, altele decât energia solară şi eoliană ;
- modalităţi practice de comunicare la distanţă în afara metodelor cunoscute, de tip telefoane mobile şi internet (în cazul „căderii” reţelelor eletrice şi de comunicaţii) ;
- problema banilor şi a alternativelor reale şi viabile la economia actuală (ne)funcţională ;
- continuarea construirii unei Reţele a Comunităţilor Autosustenabile din România, prin funcţionalizarea unui Centru de Contact.
Puncte deosebite în program vor fi video-conferinţele internaţionale cu membri ai unor comunităţi autosustenabile din alte ţări (din Europa de Vest, ca Portugalia şi Germania) care ne vor putea împărtăşi din experienţa lor, determinată de o anumită „longevitate”, uneori de peste 50 de ani.
Un moment important al primei zile este alocat lansării oficiale a "Centrului Naţional S.U.E.R.D. - Casa Verde a Dunării" cu rol de informare, training şi reprezentare la nivel naţional, funcţionând în cadrul Platformei Comunităţilor Locale Riverane Dunării din România.
Temele referitoare la organizarea şi dezvoltarea Comunităţilor Autosustenabile vor fi aprofundate pe tot parcursul primei zile a Festivalului, în timp ce a doua zi va fi dedicată continuării acestor activităţi, urmate apoi de câteva subiecte legate de tehnologiile energiei inepuizabile şi medicina holistică (inclusiv prin prezentarea experienţei terapeutice şi de viaţă a celui ce a stat câţiva ani în preajma OM-ului terapeut (bine)cunoscut multora, Valeriu Popa).
De asemenea, la finalul fiecărei zile vom împărtăşi celor interesaţi din ultimele cercetări legate de Transformările Planetare aflate în curs de desfăşurare (din care am prezentat la ediţia anterioară, inclusiv la lansarea cărţii „Înălţarea în Lumină a Pământului după anul 2012”, referitor la Primul Portal al Ascensiunii din decembrie 2012) şi rolul Comunităţilor Spirituale Autosustenabile în acest extraordinar context planetar şi cosmic.
Fie membri ai comunităţilor deja structurate sau aflate în proces de constituire sau doar aspiranţi în a afla mai multe despre acest subiect atât de actual pentru dezvoltarea societăţii umane – vă aşteptăm cu drag la Braşov, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2013, la Centrul de Evenimente "Lux Divina" pentru a fi martori la continuarea acestei construcţii ale cărei „cărămizi” vor constitui, cu siguranţă, una din fundaţiile solide ale societăţii româneşti aflate în curs de re-organizare.
Pe parcursul celor 2 zile ale Festivalului puteţi descoperi şi câteva produse şi servicii pentru întreţinerea sănătăţii din variate domenii, prin :
– Manifestări artistice –
– Expoziţii cu vânzare :
Preparate-meniuri tip “Hrană Vie” – Alimente naturale organice, ecologice –Suplimente alimentare – Sucuri naturale terapeutice – Cafea terapeutică – Cristale – Pietre semipreţioase – Bijuterii – Cărţi de educaţie holistică – Proiecte de construcţii ecologice – Aparate şi ustensile încărcate cu energie regenerabilă – Proiecte pentru energia inepuizabilă.
Program :
- Sâmbătă : orele 10.00 - 20.00.
- Duminică : orele 10.00 - 20.00.
INTRAREA nu este "gratuită" !
Efortul celor sosiţi din îndepărtate colţuri ale ţării pentru a-şi oferi "darurile" într-un Spaţiu de tip "Lux Divina" poate fi echilibrat prin darul-DONAŢIE al fiecăruia dintre noi - după putinţă şi dorinţă...
Oricum ar fi, noi vă aşteptăm cu drag pentru a ne împărtăşi cu Bucurie în Prezenţă !
Pe masura ce primim confirmarile revenim cu orarul detaliat al celor doua zile. Prezentarile de anul trecut le puteti gasi aici: Prezentarile de la festival 2012
SURSA: http://armoniabrassovia.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!