TOXIC (2012)
„Documentarul romanesc „Toxic”, expus in 2011
într-o vizionare privată şi invitat ca film eveniment la Festivalul de
Film Astra de la Sibiu, s-a lansat si pe DVD.
Plecând de la teoriile profesorului Mencinicopschi, documentarul
analizează, studiază şi desfiinţează alimentele modern. Chiar şi cele pe
care le considerăm a fi sănătoase, naturale, au fost puse sub semnul
întrebării în cele 80 de minute. Pornind de la întrebarea „Ce este
alimentul?”, prof. dr. Ghe. Mencinicopschi pune accent, prin filmul
„Toxic”, pe adevărata faţă a alimentului, studiindu-l în profunzime şi
nu doar prin simpla observaţie.
„Atunci când analizăm un aliment, tendinţa generală este de a-i
studia forma actuală. O bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci
intră în trecut, ajungând la stadiul iniţial de matrice a alimentului
respectiv.
În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este
sau nu bun pentru noi, trebuie să ne întoarcem în timp pentru a vedea în
ce mediu a crescut şi care au fost factorii care au acţionat asupra
lui. Este primul film care pune accent pe adevărata faţă a alimentului,
pe studiul în profunzime şi nu pe simpla observaţie”,a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
O vizionare publică de succes
Documentarul, regizat de Andrei Sota, a avut un succes răsunător la
public, umplând o sală de 800 de oameni la prima vizionare publică din
cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sibiu.
„Am plecat de la premiera filmului într-o stare de euforie,
foarte fericită de succesul extraordinar pe care l-a avut la public
documentarul «Toxic».
Filmul a fost primit senzaţional de către public şi nu mi-a
venit să cred când am văzut sala plină ochi, mai ales pentru că ştiam că
la un film documentar nu vin niciodată mai mult de 50 de oameni.
I-am privit pe spectatori, i-am văzut cât de fascinaţi erau de
subiect şi cu câtă atenţie urmăreau fiecare cadru, iar sesiunea de
întrebări şi răspunsuri de la final, la care profesorul Mencinicopschi
şi regizorul Andrei Sota au participat cu foarte mare deschidere, ar fi
durat până dimineaţă, dacă era posibil. Astfel, suntem încurajaţi să
continuăm ceea ce facem deja de câţiva ani, pentru ca voi, căutătorii de
adevăr, sunteţi raţiunea noastră de a fi. Vă mulţumim tuturor!”,spune Corina Pintilie – producator şi GM Coreus.
Conştientizarea problemei alimentare
Documentarul ne arată că alimentele colorate, voluminoase şi lucioase
nu sunt neapărat şi sănătoase, întrucat conţin din ce în ce mai multe
chimicale care, cu timpul, se acumulează în organism. Aceste produse,
lipsite de nutrienţi de bază şi pline de tot felul de substanţe
dubioase, pot duce la otrăvirea organismului. Păcăliţi de aspectul
atrăgător al legumelor, fructelor sau al cărnurilor suntem tentaţi să
intrăm în cercul vicios creat de mâncarea de «plastic», golită de
vitamine şi lipsită de calităţi nutriţionale.
„M-am bucurat nespus când am realizat că persoanele din sală au
înţeles principiile dezbătute în film, principii ştiinţifice, foarte
greu de digerat în alte condiţii – iar toate acestea i se datorează
regizorului Andrei Sota, cu ajutorul căruia Coreus reuşeşte să menţină
aceeaşi linie de simplitate şi accesibilitate binecunoscută în urma
succesului avut până acum cu cărţile produse“, mărturiseşte Ioana Voicu, director executiv Coreus.
„«Toxic» este primul film documentar românesc care spune
adevărul despre alimentele pe care le consumăm, despre provenienţa
acestora şi despre adevărata lor compoziţie. Ne-am dorit, în plus, prin
acest documentar, ca informaţia riguroasă şi imparţială s-o facem
accesibilă tuturor oamenilor care încearcă să-şi schimbe modul de viaţă
şi să spună stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de
chimicale”, a mărturisit Andrei Sota, regizorul filmului, care conduce propria casă de producţie şi realizează filme independente.
Având în distribuţie nume precum Oreste Teodorescu - vedeta TV, dr.
Cristina Bogdan - medic specialist naturopat, Bora Cokyapici - chef şi
proprietar de restaurante, Silviu Socol - director general Fares
Orăştie, filmul ne face conştienţi de modificările din structura
alimentelor, din procesele de creştere, transport, depozitare şi
distribuire a acestora, care au condus către dispariţia informaţiei
naturale din mâncarea de zi cu zi.”
SURSA: http://www.clickpentrufemei.ro/
VEDETI FILMUL AICI:
Alte anchete care ar trebui vazute:
RăspundețiȘtergereNicio masa fara HORMONI partea 1 + 2:
https://www.youtube.com/watch?v=jDmUSGNN9f4
https://www.youtube.com/watch?v=YP2johUewSY
Razboiul alimentar partea 1 + 2 + 3:
- Otrava din galantar
https://www.youtube.com/watch?v=RDrfq4CT1gc
- Rau cu buna stiinta
https://www.youtube.com/watch?v=xJtqjyrUEAs
- Sistemul contraataca
https://www.youtube.com/watch?v=9C0QkRxjWX0
Multumim mult!
RăspundețiȘtergere„Otrava din galantar” l-am postat deja.