„Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge mai inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va functiona ca preot timp de sase ani inainte de a parasi Biserica catolica.
Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys.
Ulterior ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage.
Alan Watts a fost profundatasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista.
Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen.
Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale cat si prin numeroasele sale emisiuni tinute la radio si televiziune.
Moare in 1973 dupa ce a lasat o opera vasta.
„Alan Watts (n. 6 ianuarie 1915, d. 16 noiembrie 1973) a fost un filozof și scriitor de origine britanică, cunoscut mai ales pentru popularizarea filozofiei orientale printre europeni. Watts a scris peste 25 de cărți și articole cu subiecte importante pentru religiile estică și vestică, fiind autorul lucrării The Way of Zen (Calea Zen), unul dintre primele bestseller-uri despre budism.
Alan Watts s-a născut în Londra în anul 1915, la începutul Primul Război Mondial. Ȋncă de la o vârstă fragedă și-a manifestat interesul pentru arta estică. La vârsta de paisprezece ani a început să scrie pe tema Orientului, publicând în Journal of the London Buddhist Lodge. Ȋn 1932 a scris prima broșură despre zen.
Ȋn 1938 s-a mutat în New York și apoi în Chicago, unde a fost preot timp de șase ani înainte de a părăsi Biserica Episcopală. Ȋn 1951, la invitația lui Frederic Spiegelberg, a început să predea la Academia de Studii Asiatice din San Francisco.
Ȋn anul 1957 a publicat lucrarea The Way of Zen (Calea Zen), iar în 1958 s-a întors în Europa, unde l-a cunoscut pe CG Jung. După filmarea a două sezoane din seria televizată Eastern Wisdom and Modern Life (Ȋnțelepciunea estică și viața modernă), a călătorit în Japonia de mai multe ori. Ȋn anii '60, fiind deja o celebritate culturală, a călătorit în SUA și Europa pentru a ține prelegeri la universități și centre de dezvoltare. La începutul anilor '70, au început să scrie despre Watts publicații precum Earth, Elle, Playboy și Redbook.
Watts a realizat o librărie audio de aproximativ 400 de înregistrări și a scris peste 25 de cărți, ultima fiind Tao: The Watercourse Way. Ȋn noiembrie 1973, Watts a murit în somn, după ce s-a întors dintr-un turneu intens de prelegeri.” SURSA
Carti (selectiv)
1936 The Spirit of Zen
1937 The Legacy of Asia and Western Man
1940 The Meaning of Happiness
1948 Behold the Spirit: A Study in the Necessity of Mystical Religion
1950 The Supreme Identity
1951 The Wisdom of Insecurity
1953 Myth and Ritual in Christianity
1957 The Way of Zen
1958 Nature, Man, and Woman
1959 Beat Zen Square Zen and Zen
1962 The Joyous Cosmology - Adventures in the Chemistry of Consciousness
1963 The Two Hands of God - The Myths of Polarity
1964 Beyond Theology - The Art of Godmanship
1966 The Book - On the Taboo Against Knowing Who You Are
1972 In My Own Way - An Autobiography 1915-1965
Postum
1975 Tao: The Watercourse Way (impreuna cu Al Chung-liang Huang)
1983 Way of Liberation: Essays and Lectures on the Transformation of the Self
1995 The Philosophies of Asia
1997 Taoism: Way Beyond Seeking
1999 Buddhism: The Religion of No-Religion
2000 Still the Mind: An Introduction to Meditation”
SURSA: http://www.edituraherald.ro
10 dintre aceste cărți sunt traduse (vezi la final)
SURSA: http://www.edituraherald.ro
10 dintre aceste cărți sunt traduse (vezi la final)
VEDETI MAI JOS 3 FILMULETE TRADUSE CU ALAN WATTS:
În completare recomand cărțile lui Alan Watts:
- "Totul e TOT" - comandă online aici-link
- "Devino ceea ce ești" - comandă online aici-link
- „Cartea Despre Acel Tabu Care Te Impiedica Sa Afli Cine Esti” - Alan Watts - comandă online aici-link
De asemenea, celelalte articole și filmulețe traduse despre/cu Alan Watts din categoria lui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!