Ieşirea Din MATRIX: ALAN WATS un “spiritual entertainer”

vineri, 30 noiembrie 2012

ALAN WATS un “spiritual entertainer”

„Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge mai inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va functiona ca preot timp de sase ani inainte de a parasi Biserica catolica. 

Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. 

Ulterior ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage. 


Alan Watts a fost profundatasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista.

Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen. 


Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale cat si prin numeroasele sale emisiuni tinute la radio si televiziune. 

Moare in 1973 dupa ce a lasat o opera vasta.

„Alan Watts (n. 6 ianuarie 1915, d. 16 noiembrie 1973) a fost un filozof și scriitor de origine britanică, cunoscut mai ales pentru popularizarea filozofiei orientale printre europeni. Watts a scris peste 25 de cărți și articole cu subiecte importante pentru religiile estică și vestică, fiind autorul lucrării The Way of Zen (Calea Zen), unul dintre primele bestseller-uri despre budism.

Alan Watts s-a născut în Londra în anul 1915, la începutul Primul Război Mondial. Ȋncă de la o vârstă fragedă și-a manifestat interesul pentru arta estică. La vârsta de paisprezece ani a început să scrie pe tema Orientului, publicând în Journal of the London Buddhist Lodge. Ȋn 1932 a scris prima broșură despre zen.

Ȋn 1938 s-a mutat în New York și apoi în Chicago, unde a fost preot timp de șase ani înainte de a părăsi Biserica Episcopală. Ȋn 1951, la invitația lui Frederic Spiegelberg, a început să predea la Academia de Studii Asiatice din San Francisco.

Ȋn anul 1957 a publicat lucrarea The Way of Zen (Calea Zen), iar în 1958 s-a întors în Europa, unde l-a cunoscut pe CG Jung. După filmarea a două sezoane din seria televizată Eastern Wisdom and Modern Life (Ȋnțelepciunea estică și viața modernă), a călătorit în Japonia de mai multe ori. Ȋn anii '60, fiind deja o celebritate culturală, a călătorit în SUA și Europa pentru a ține prelegeri la universități și centre de dezvoltare. La începutul anilor '70, au început să scrie despre Watts publicații precum Earth, Elle, Playboy și Redbook.

Watts a realizat o librărie audio de aproximativ 400 de înregistrări și a scris peste 25 de cărți, ultima fiind Tao: The Watercourse Way. Ȋn noiembrie 1973, Watts a murit în somn, după ce s-a întors dintr-un turneu intens de prelegeri.” SURSA
Carti (selectiv)
1936 The Spirit of Zen
1937 The Legacy of Asia and Western Man
1940 The Meaning of Happiness
1948 Behold the Spirit: A Study in the Necessity of Mystical Religion
1950 The Supreme Identity
1951 The Wisdom of Insecurity
1953 Myth and Ritual in Christianity
1957 The Way of Zen
1958 Nature, Man, and Woman
1959 Beat Zen Square Zen and Zen
1962 The Joyous Cosmology - Adventures in the Chemistry of Consciousness
1963 The Two Hands of God - The Myths of Polarity
1964 Beyond Theology - The Art of Godmanship
1966 The Book - On the Taboo Against Knowing Who You Are
1972 In My Own Way - An Autobiography 1915-1965
Postum
1975 Tao: The Watercourse Way (impreuna cu Al Chung-liang Huang)
1983 Way of Liberation: Essays and Lectures on the Transformation of the Self
1995 The Philosophies of Asia
1997 Taoism: Way Beyond Seeking
1999 Buddhism: The Religion of No-Religion
2000 Still the Mind: An Introduction to Meditation”
SURSA: http://www.edituraherald.ro


10 dintre aceste cărți sunt traduse (vezi la final)

VEDETI MAI JOS 3 FILMULETE TRADUSE CU ALAN WATTS:







În completare recomand cărțile lui Alan Watts:

"Totul e TOT" - comandă online aici-link 
"Dao. Calea ca o curgere de apă" - comandă online aici-link 
"Calea Zen" - comandă online aici-link 
"Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine ești" - comandă online aici-link 
"Devino ceea ce ești"  - comandă online aici-link 
- „Ce inseamna fericirea” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Intelepciunea Nesigurantei” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Cosmologia voioasa” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Viata Ca Extaz. Natura, Barbatul, Femeia” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Oare materia este totul?” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Cartea Despre Acel Tabu Care Te Impiedica Sa Afli Cine Esti” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Duh Si Contemplatie” - Alan Watts  - comandă online aici-link 
- „Pe calea mea. O Autobiografie (1915-1965)” - Alan Watts  - comandă online aici-link 

De asemenea, celelalte articole și filmulețe traduse despre/cu Alan Watts din categoria lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...