Ieşirea Din MATRIX: Magie, trucuri sau puteri adevarate? (15.11.2012)

joi, 15 noiembrie 2012

Magie, trucuri sau puteri adevarate? (15.11.2012)

De foarte mult timp dorim sa stim (sa simtim, sa experimentam fara urma de indoaiala) anumite lucruri, nu doar sa credem in ele pentru ca noua ni se par de bun simt sau in acord cu viziunea noastra teoretica despre viata si realitate. Uneori teoria ni se pare prea sterila. Multi vorbesc, doar vorbesc despre puterea mintii asupra materiei de exemplu, insa extrem de putini sau deloc nu arata nimic, doar demonstreaza intelectual ca e posibil insa cand ii pui sa arate ceva concret te invart cu texte de genul: asa ceva nu se face ca-ti amplifici egoul sau doar cel ce crede va vedea, sa nu fim ca proverbialul Toma necredinciosul, sau ca simt nevoia sa se oculteze ca sa nu atraga atentia oamenilor in negru asupra lor, sa nu deranjeze matricea si pe ai sai gardieni, uneori fac ceva care nu poti certifica in vre-un fel, sau ti se mai serveste textul ca nu esti pregatit sau ca nu meriti inca sa vezi asa ceva, ca ti se testeaza credinta si numai cei alesi au acces sa vada. Si poate ca aceste argumente au logica lor ca si cele care ne spun ca mintea poate influenta materia. Credem in asta, insa uneori ne-am dori sa mai si vedem, nu numai sa credem.

Asa cum Neo l-a vazut pe Morpheus si l-a inspirat sa-si depaseasca limitele mentale. Daca Neo doar credea ca asa ceva e posibil fara sa aiba niste exemple asa de vii si de inspiratoare cum erau Morpheus sau Trinity, poate nu si-ar fi depasit nici el limitele, conditionarile. Bineinteles este vorba de un film, insa ca si idee ni se pare de bun simt. Daca Iisus nu ar fi facut acele miracole in vazul a zeci de mii de oameni (daca le-a facut cu adevarat nu stim) oare ar mai fi  avut acelasi impact mesajul lui? 
Cei care nu puteti dovedi ceea ce cu tarie si absoluta convingere afirmati, conform zicalei ”practice what you preach and preach what you practice” (practica ceea ce propovaduiesti si propovaduieste ceea ce practici) mai bine va abtineti sa vorbiti. Daca faceti niste afirmatii cu tarie fiti pregatiti sa le dovediti altfel puteti fi acuzati de vrajeala si abureala in cel mai bun caz si escrocherie si minciuna sfruntata in cel mai rau.
Noi nu am ajuns sa  manifestam aceste puteri deosebite, insa credem si speram ca in timp ne vom deconditiona subconstientul si vom avea acces la aceste puteri latente din fiinta noastra (telepatie, telekinezie, teleportare, bilocatie, materializare instantanee, clarviziune, clarauditie, samd). Pana una alta simtim ca avem nevoia unui imbold mai puternic, care sa ne catalizeze credinta ca asa ceva e posibil. Exista oare printre voi oameni care sa demonstreze la vointa,  fara putina de tagada, in conditiile controlate ale unui laborator o putere asa zis „paranormala”, certificabila, cuantificabila (in afara de mersul pe carbuni incinsi) pe care sa aiba curajul sa o inregistreze si sa o puna pe net? Cred ca ar ajuta pe multi, nu numai pe noi o astfel de realizare. Si cred ca s-ar ajuta si pe ei insisi, chiar si material. Inca exista premiul lui James Randi de 1 milion de dolari oferit celui care deomonstreaza o astfel de putere.  Pana acum nimeni nu a incasat premiul din cei peste 400 de pretendenti testati (interesant e ca cei testati, in marea lor majoritate, credeau ca au acele puteri). Sa fi fost campul energetic de neincredere al lui Randi si al celorlalti prezenti atat de puternic incat sa perturbe forta tuturor celorlaltor paranormali? Chiar asa de anemice sau fragile sunt aceste puteri sau cei care le detin? Sa fie oare doar manipularea mediatica care urmareste discreditarea oricaror fenomene din afara intelegerii stiintifice actuale, asa cum credem ca se intampla de fapt, sau pur si simplu nu exista oameni cu astfel de puteri pe pamant, curajosi si dispusi sa arate si altora, cum era Iisus sau cum sunt cei din filmele pe care le prezentam astazi. Intr-unul din filme, calugarul ii spune tipului care-l intervieva sa stea mai la distanta ca-i perturba campul si nu o sa-i iasa levitatia. Am mai  auzit de asemenea de povesti care spun ca in prezenta unui public sceptic, campurile mentale ale acestora pot perturba manifestarea unor astfel de fenomene si chiar bloca complet o astfel de manifestare. Sau sa fie doar o scuza? Rupert Scheldrake spune ca Randi este un mincinos si un manipulator notoriu AICI.
De curand am descoperit filmul Red Lights prin care se vrea demontarea oricarui fenomen paranormal si demonstrarea ca sunt doar iluzii bine puse la punct de diversi escroci, magicieni de duzina sau prestidigitatori.  Multi au laudat filmul ca fiind unul care arata de fapt ca exista astfel de fenomene, insa noi nu suntem de acord. Totul filmul sunt demontate rand pe rand multe trucuri si sunt prezentate la gramada, intr-o lumina negativa si cazuri controversate, inexplicate inca, cum ar fi cazul Ninei Kulagina . In tot filmul ne sunt induse idei de genul asta, iar la sfarsit fraierul de investigator descopera ca el insusi avea puteri de care nu stia, iar colega lui in aceste inestigatii, a murit proastă, in ignoranta, nereusind sa vada exemplul de langa ea. De Niro face un joc slab, de duzina ... Misto filmul. Nu-l recomandam, asa cum au facut altii, dar stim ca-l veti vedea, acum ca v-am spus de el :p
Va prezentam astazi mai multe filmulete care sa-i puna pe ganduri chiar si pe cei mai sceptici. Majoritatea celor care sunt prezentati in aceste filme spun ca sunt niste puteri pe care toata lumea le poseda dar care sunt amplificate si stapanite prin autodisciplina, meditatie si alte tehnici spirituale. Sa fie oare acesti indivizi acei Morpheusi din zilele noastre?
Se pare ca mai sunt si indivizi care scapa controlului matricei insa nu sunt suficienti din pacate, ca sa porneasca un efect de domino, sau de avalansa in intreaga lume. Daca ar exista mai multi indivizi de acest gen, sistemul ar crapa de la sine in doi timpi si 3 miscari.
Multumim Andrei Alexandru pentru traduceri.





Omul Ghetii - Wim Hof


(RING OF FIRE - BBC - 1988)


Continuarea acestui film cu indonezianul este foarte interesanta, se numeste Light Body Powers - Amazing Chi Demo by Indonesian Healer  si poate fi vizionata aici (din pacate nu e tradusa). Se spun mai multe despre viata acestui om, sunt facute mai multe demonstratii si motivele pentru care este nevoit sa se oculteze si sa nu prezinte publicului puterile sale.

SI ACUM CATEVA TRUCURI DE MAGIE. 
Daca ne poate explica cineva cum se realizeaza aceste trucuri in afara de manipularea imaginilor si folosirea unui public partas in colaborare cu iluzionistul, sa ne zica si noua sa nu murim complet prosti. Va multumim.
Stim ca o mica parte din aceste trucuri au fost revelate de diversi indivizi, printre care cel mai faimos este tipul acela cu masca MaskMan (vezi un playlist aici) insa unele cele mai de neinteles si mai greu de explicat nu sunt explicate.  Oare nu e aceasi strategie mincinoasa de a ne face sa credem in continuare ca si puterile mentale „paranormale” sunt de fapt trucuri si astfel sa tratam orice fenomen de reala magie sau parnormal ca fiind la gramada, iluzionism? Oare nu sunt strecurate printre numerele de magie ieftina, usor de demontat si altceva?





[1997] David Blaine - Mystifier (Street Magic and Magic Man)

AICI puteti vedea un filmulet netradus cu DAVID COPERFIELD care trece prin MARELE ZID CHINEZESC. iar AICI filmul cu Statuia Libertatii pe care o face sa dispara.


O SERIE DE FILMULETE MIND BLOWING


Aici vedeti cateva clipuri care demonstreaza ca Sai Baba (un guru, cu mii de adepti, despre care se zicea ca materializeaza lucruri din aer)  era un posibil trisor. Din pacate filmuletele nu sunt traduse, dar se merita urmarite chiar si asa caci se inteleg siretlicurile.
De asemenea cateva dintre trucurile lui Criss Angel, unul dintre cei mai faimosi magicieni, sunt explicate de Mask Man (inclusiv mersul pe apa in piscina) si chiar de el insusi, insa majoriatea sunt de neinteles si de neconceput, chiar ciudate ciudate, nu intamplator una din seriile lui de dvd-uri se numesc MindFreak. Criss Angel chiar pare un satanist ce a facut pact cu cine stie ce entitate sa faca unele treburi pentru faima, bogatie samd, asa cum au facut multe dintre vedetele zilelor noastre.
Cine ne explica si noua trucurile facute de Cristian Gog la Romanii au talent? Am vazut pe net cum se pot face trucurile cu lingurile, dar cum a reusit Gog nimeni nu a aratat. Sa fie ceva in legatura cu materialul lingurilor?

10 comentarii:


  1. CE-A MAI INTERESANTA DEMONSTRATIE MI S-A PARUT A FI A DOCTORULUI INDONEZIAN. E SPECTACULOASA SI MERGEREA PE TAMISA A LUI DYNAMO.

    UNDE ESTE DELIMITAREA DINTRE ILUZIE SI ADEVAR?

    MULTUMESC FRATILOR SI FELICITARI PTR TOT.

    RăspundețiȘtergere
  2. UIte aici trucul cu moneda si lingurile explicate: www.youtube.com/watch?v=Clgr5ayPgbA

    La cel din finala cu servieta avea un plic lipit de tablia mesei. Asistentul scrie in el raspunsurile si aduce masa. Cand scoate din servieta primul plic il pune pe masa, iar cand il ia inapoi trage de sub ea plicul adus de asistent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce mi se pare ciudat, este ca mi se pare normal si obisnuit ca dupa un anume tip de antrenament, sa poti da foc la un ziar canalizandu-ti energia CHI. Si omul are dreptate, nu e pur si simplu un curent electric. E mai degraba ca un foc electric: e ca un fel de combinatie intre caldura intensa (ca foc) si energie electrica: foc-electric.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt un admirator al site-ului vostru si apreciez foarte mult munca pe care o faceti si cum o faceti. Cred ca contribuiti intr-o mare masura la trezirea romanilor.
    Sunt insa dezamagit despre modul in care clasificati in acest articol pe Sathya Sai Baba, doar dupa cateva filmulete facute de cativa sceptici si neincrezatori cu egoul marit.
    Cred ca fenomenului Sai Baba I se cuvine o privire mai ampla, avand in vedere ca el este considerat de milioane de oameni care au avut contact personal cu el - printre care ma numar si eu - un avatar, adica incarnarea divinului .
    Oricum, miracolele infaptuite de el, carora el nu le acorda mare importanta, sunt doar cea mai mica parte din maretia lui, Mult mai de prêt sunt invataturile si viata lui si faptul ca a schimbat viata a mii de oameni daruindu-le iubire neconditionata .
    Pe langa putinii oameni, care incerca sa-l expuna pe Sai Baba, pt. ca nu inteleg maretia lui si nici pe departe pe cea propie, sunt sute de mii de oameni care au fost martori personali la miracolele lui si pt. care nu exista dubiu, cine este Sai Baba.

    “Iubirea exprimata prin gand se revarsa in adevar
    Iubirea exprimata prin fapte se revarsa in bunatate
    Iubirea exprimata prin intelegere se revarsa in pace
    Iubirea exprimata prin emotii se revarsa in nonviolenta.
    Incepe ziua cu iubire
    Petrece ziua cu iubire
    Umple ziua cu iubire
    Incheie ziua cu iubire
    Aceasta este calea spre Dumnezeu”
    Sai Baba

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stim prea multe despre Sai Baba insa din ce am vazut in filmarea aceasta ni s-a parut o evidenta incercare de inselatorie. Nu cred ca trebuie sa fii sceptic sau credincios ca sa vezi aceste inselatorii. Probabil ca daca esti credincios evidentul nu mai este la fel de evident .. Fiecare e liber sa creada ce vrea ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Gregg Braden spune "daca inima si creierul sint in acord, poti muta muntii". Categoric avem puteri de neinchipuit, dar lumea in care traim ne limiteaza accesul la ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant pentru ca este constructiv, vindecarile indonezului.
    Am vazut pe net o vindecare de cancer prin vibratia sunetului si incantatii. Totul se petrecea in direct pe RMN. Nu stiu daca era reala, dar vazand ce facr indonezul inclin sa cred ca si chinezii vindecau .

    RăspundețiȘtergere
  8. Uitati-va la Jagat Saria, daca si alea sunt trucuri....

    RăspundețiȘtergere
  9. Lumea trucurilor e foarte complexa ...ati vazut ce pot face magicienii acestia scamatori ...si au aparut si altii noi gen Shin Lim si multi multi multi altii ... uitati-va la Penn & Teller: Fool Us ... pleiada de trucuri est infinită. Nu stiu cine a Jagat Saria si nu am gasit nimic relevant ... poate imi dati un link.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...