Ieşirea Din MATRIX: Omraam Mikhaël Aïvanhov

joi, 8 noiembrie 2012

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Va prezentam astazi doua filme traduse cu un alt maestru spiritual cu care rezonam 100% si poate nu intamplator s-a nimerit artcolul de azi chiar de Sfantul Mihail si Gavril (unul dintre numele maestrului de astazi este chiar Mihail sau Mikhael). Cu aceasta ocazie uram tuturor sarbatoritilor: pace, prosperitate, fericire, libertate.
”Maestrul spiritual Mihail Ivanov s-a nascut pe 31 ianuarie 1900 în Bulgaria, în satul macedonean Serbzi, într-o familie săracă și evlavioasă. Bunica maternă, Astra, spălătoreasă, era o vindecătoare ce folosea în terapii plantele medicinale. Mama sa se numea Dolia. Tatăl, Ivan, era un țăran sărac. În acele timpuri, Macedonia era încă ocupată de turci; erau frecvente bătăliile între turci, sârbi, greci, bulgari. Adesea, femeile și copiii din Serbzi se ascundeau în păduri, de teama turcilor. În 1907, după ce un grup de soldați devastează satul Serbzi, Dolia pleacă cu Mihail la Varna, unde Ivan avea o mică afacere. Însă în octombrie 1908 Ivan moare, lăsând-o pe Dolia singură cu doi copii, cel mai mic având doar 3 luni. Așa cum îi ceruse Ivan, Dolia se recăsătorește cu un prieten al răposatului, văduv și el, cu trei copii.
În vara lui 1912, Mihail lucrează la cărbunăriile din pădurile Bulgariei împreună cu tatăl adoptiv. Primește cadou o biblie, pe care o va citi cu interes. La întoarcerea la Varna, începe să frecventeze biblioteca publică. Prin lecturi îl descoperă pe Buddha, care va deveni al doilea model al său, după Iisus. Citindu-l pe Ramacharaka, se inițiază în hatha yoga și meditație. În 1916 trăiește primul extaz mistic. 
În anul următor, Mihail Ivanov îl întâlnește pe Peter Deunov (1864-1944), care devine maestrul său spiritual. Sub îndrumarea acestuia, studiază și practică ezoterismul creștin. Se înscrie la facultatea de fizică și  matematică a Universității din Sofia, muncind ca dulgher, zidar, zugrav, salahor ... pentru a se întreține. În timpul studiilor, se transferă la facultatea de istorie-filosofie. Studiază vioara. După ce obține licența, continuă să frecventeze universitatea, asistând la cursuri de psihologie, medicină, chimie, pentru a-și desăvârși cunoștințele. În această perioadă, decide să trăiască în castitate. Mihail Ivanov devine profesor, apoi directorul unui liceu.
Pe data de 22 iulie 1937, Mihail Ivanov ajunge în Franța, trimis de Deunov pentru a răspândi învățătura Frăției Albe Universale, organizație fondată în 1900 de Deunov. Acesta îl sfătuiește pe Mihail să se stabilească în Franța deoarece prevede declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial, în care avea să fie antrenată și Bulgaria. Sub pretextul vizitării Expoziției Universale, tânărul Mihail ajunge în această țară și închiriază o casă la Sèvres, iar pe data de 29 ianuarie 1938 susține la Paris prima sa conferință publică. Se dedică acestei activități până în februarie 1959, când pleacă în India, unde întâlnește mai mulți maeștri spirituali, printre care pe Nim Karoli Baba, Ma Ananda Moyi (o manifestare a Mamei Divine), Sadhu Nytianandra. Îi întâlnește pe discipolii lui Ramana Maharshi. Babaji este cel care îi dă numele de Omraam.
Pe 9 februarie 1960, Mihail Ivanov revine în Franța ca Omraam Mikhael Aivanhov. Din acest moment, adepții și interlocutorii i se vor adresa cu apelativul „master” sau „maître” – „învățătorule”. În următorii ani, se va dedica exclusiv transmiterii orale a învățăturilor sale și călătoriilor în acest scop. Mihail Ivanov moare pe 25 decembrie 1986, la Fréjus, în Franța.
Pasionat de lumea mistică şi sacralitate, învățăturile lui Omraam Mikhael Aivanhov au la bază legătura dintre lumea terestră şi cea spirituală, importanţa meditaţiei şi credinţa în divin. Studiind istoria, religia, filozofia, medicina, psihologia şi chimia, el a reuşit să atingă culmile înţelepciunii spirituale devenind membru al organizaţiei Frăția Albă Universală, care susţine sprijinul divinităţii în evoluţia umană.
Prelegerile lui Omraam Mikhael Aivanhov abordează teme ca nutriţia, actul sexual, echilibrul spiritual, credinţa, libertatea în gândire, sănătatea fizică şi mentală. Devenit învățător spiritual, susține o serie de conferinţe, în care îşi lansează ideile şi câştigă un număr mare de adepți.” 
Printre cele mai importante cărţi ale lui Omraam Mikhael Aivanhov se numără: Adevărata învăţătură a lui Hristos, Adevărul – rod al înţelepciunii şi al iubirii, Alchimia spirituală –  căutarea perfecţiunii, Armonie şi sănătate, Aura, Calea tăcerii, Cartea magiei divine, Crăciunul și Paștele în tradiția inițiatică, Credința care mută munții, Viaţa psihică – elemente şi structuri, O educaţie începe înainte de naştere, Natura umană şi natura divină, Semințele fericirii, Grauntele fericirii, Inaltul ideal, A 2-a nastere, Libertatea, victorie a spiritului, Un viitor pentru tineret, ... si multe altele (aici)

VEDEȚI FILMELE TRADUSE AICI: 
Omraam - Rugaciunea, binefacerile colectivitatii 


Omraam - Numai un Ideal Inalt aduce Implinirea  


DOWNLOAD RAPID 

7 comentarii:

  1. am si eu o intrebare..de ce mi-ati scos blogul din lista ce aparea in dreapta? eu sint unul dintre sustinatorii vostri de la inceput cind nu aveati reclame si nici trafic..ce s-a intimp[lat? in plus nu vad contactul vostru

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scos blogul tau din lista deoarece am observat ca pui o gramada de articole pe blog la gramada, in mod destul de haotic, multe in engleza si am simtit ca nu mai e cazul sa ramai in lista. La noi in blogroll apar cele mai recnte postari ale blogurilor din lista, iar blogul tau era mereu in topul listei, dar mai mereu cu articole de aiurea, sau asa ni se par noua. Avem senzatia unei harababuri in aceasta privinta si nu am simtit sa-ti mai sustinem blogul.
    Adresa de contact o gasesti pe bara de jos a blogului unde scrie mare CONTACT. De asemenea pe coloana din stanga exista doua butoane: DESPRE NOI si CONTACT. De la ambele putem fi contactati.

    RăspundețiȘtergere
  3. am posturi in engleza deoarece am cititori in limba engleza, prieteni si sutinatori ai scolilor spirituale din care fac parte si care ma intreaba ce am scris(in romana)..nu e nici o harababura, sint articole legate de spiritualitate..legat de sustinere nu am nevoie era o chestie de curtoazie atita timp cit eu va tin in blogroll, iar daca m-ati scos ceea ce e dreptul vostru, normal era sa ma si anuntati, nu sa profitati de traficul meu (as it is)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am eliminat mai multe bloguri in aceasi zi, iar cu majoritatea blogurilor nu avem un parteneriat scris ci unul mutual. Am adaugat adeseori in blogroll bloguri pentru ca ne-au placut si le-am scos cand am simtit fara sa dam raportul sau sa ne justificam pentru asta. Acum ne amintim ca pe tine te-am adaugat la cererea ta. Scuze ca nu te-am anuntat ca te scoatem, a fost o scpare, insa remarca cu profitatul de traficul tau este chiar rautacioasa. Credem ca in timp ti-am adus de 100 de ori mai mult trafic decat ne-ai adus tu noua. Poti sa ne scoti din blogrollul tau linistita, ca nu cumva sa ne recomanzi mai departe in vre-un fel si sa avem trafic dinspre tine, noi niste profitori ... Tu crezi ce vrei despre blogul tau, noi iti spunem doar ce simtim in legatura cu el ...

    RăspundețiȘtergere
  5. gasiti aici o alta carte foarte interesanta a maestrului aivanhov care nu se mai gaseste demult in magazine http://www.scribd.com/doc/106656073/In-pragul-cetatii-sfinte

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest mare om a fost primul care mi-a aratat ca exista si alte cai spirituale demne de luat in considerare.Imi amintesc ca citeam cu mare placere cartile dumnealui pana cand am dat despre un capitol in favoarea reincarnarii care m-a dat complet peste cap.Nu regret ca datorita lui am reusit sa aprofundez subiectul si nu m-a dezamagit.II multumesc pe aceasta cale maestrului pentru ca mi-a deschis noi perspective asupra vietii(e adevarat nu am ramas doar la invataturile lui,insa datorita lui am descoperit o serie de prime mistere care ne conduc viata).Va multumesc si voua pentru ca l-ati adus in atentia marelui public.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...