Ieşirea Din MATRIX: Este ok să nu fii ok - E nebună, dar e a mea

miercuri, 24 mai 2023

Este ok să nu fii ok - E nebună, dar e a mea

 IT'S OKAY TO NOT BE OKAY (2021)

Încă un serial coreean bun, emoțional și destul de profund. 

„Serialul coreean „It’s Okay to Not Be Okay” este disponibil pe Netflix România cu titlul „E nebună, dar e-a mea”. Este vorba despre o poveste de dragoste dintre un angajat care face cam de toate într-un spital psihiatric, Moon Kang-Tae (Kim Soo-Hyun), și o scriitoare pentru copii, Ko Moon-Young (Seo Ye-Ji), extrem de egoistă, arogantă și nepoliticoasă. 

Moon Gang-tae trăiește împreună cu fratele său mai mare, Moon Sang-tae (Oh Jung-se), care suferă de autism.  

„It’s Okay to Not Be Okay” are deja 9 premii și alte 9 nominalizări la diverse festivaluri. La cea de-a 57-a ediție a Baeksang Arts Awards, a primit 8 nominalizări, din care a câștigat două, pentru: cel mai bun actor într-un rol secundar – Oh Jeong-Se, și pentru costume. New York Times a spus despre „It’s Okay to Not Be Okay” că este „cel mai bun serial internațional al anului 2020”. SURSA 

Notă: În ciuda faptului că adeseori sunt copilăroși, poate la un nivel emoțional de adolescenți, filmul de față abordează într-un mod destul de autentic și profund, traume psihologice adânci, iar titlul filmului în engleză mi se pare foarte inspirat, deoarece doar cu o iubire profundă, autentică, cu acceptare reală a imperfecțiunilor celor din jur și a noastră, începe procesul de vindecare. 

A accepta că nu ești bine, okay, este foarte bine și este primul pas către vindecare, iar cu o susținere iubitoare, inteligentă, stăruitoare din partea unora, poți să crești, să te dezvolți, să te eliberezi de tiparele limitatoare, care te țineau captiv într-un comportament nociv. 

Filmul oferă și alte chei ale vindecării psihologice, dar și modele comportamentale frumoase și este o inspirație. 

Încă un serial în care nu vedeți propaganda elgibitichiuistă și belemistă, deși apare la Netflix. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS 

AICI (Netflix), AICI sau AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...