Ieşirea Din MATRIX: ANI ȘI ANI - un serial interesant

duminică, 21 mai 2023

ANI ȘI ANI - un serial interesant


YEARS AND YEARS (2019)

„Cu descoperirile recente in AI (inteligenta artificiala), viteza nebuna cu care avanseaza lucrurile, nu pot sa nu ma gandesc la serialul Years and Years, o dramă de familie britanică care ne poartă într-o plimbare de-a lungul anilor, până în 2034.

Acțiunea începe în 2019 și ne este prezentata familia Lyons, o familie diversă, cu opinii unice asupra societății și politicii. Fiecare cu propriile sale ciudațenii și personalități care îi fac să iasă în evidență. Pe măsură ce serialul progresează, vedem cum se schimbă lumea din jurul lor și cum sunt toți afectați de aceasta.

Viețile lor sunt răsturnate atunci când un politician populist controversat ajunge la putere și subjuga instituția. Spectacolul nu se sfiește să arate modul în care politica si AI, automatizarile ne afectează viețile și este fascinant să vezi cum familia Lyons luptă cu propriile convingeri pe măsură ce lumea din jurul lor se schimbă. #transhuman

Unul dintre lucrurile pe care le-am apreciat la Years and Years a fost ca pare ca se bazează pe realitate. Nu se simte ca un viitor distopic exagerat; se simte ca un rezultat extrem de posibil al climatului politic si AI actual. Este un pic scarry să ne gândim că unele dintre lucrurile pe care le vedem în serial s-ar putea întâmpla, dar, în același timp, este un avertisment să rămânem vigilenti.

În general, Years and Years este o dramă captivantă despre un viitor ingrijorator.

În calitate de om pasionat de tehnologie, si dystopias enthusiast, nu am putut să nu mă gândesc uitandu-ma la acest serial ca fiind o descrierea a pericolelor pe care le prezintă inteligența artificială. Deși serialul este o operă de ficțiune, aduce în discuție unele preocupări valabile cu privire la rolul AI în societatea noastră. Pe de o parte, apreciez confortul pe care AI îl poate aduce. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem potențialele consecințe negative.

Una dintre cele mai mari îngrijorări evidențiate în serial este potențialul AI de a perpetua prejudecățile și discriminarea. Fără o supraveghere adecvată, algoritmii AI pot imita și chiar amplifica propriile noastre prejudecăți si chiar genereaza halucinatii (erori, informatii neadevarate) pe care apoi le poate prelua inapoi din baza de date pentru a crea si mai multe halucinatii. Deja ne este greu sa distingem ficțiunea de realitate.

O altă problemă este posibilitatea ca automatizarea să ducă la înlocuirea locurilor de muncă. Pe măsură ce AI continuă să avanseze, tot mai multe locuri de muncă ar putea fi (vor fi!) automatizate, lăsându-i pe mulți fără loc de muncă. Acest lucru ar putea exacerba inegalitatea socială. Ar fi poate util deja să acordăm prioritate programelor de reconversie profesională pentru oamenii ale căror locuri de muncă sunt expuse riscului de a fi automatizate.

În ceea ce privește partea pozitivă, AI are potențialul de a fi un instrument pentru bine. Ne poate ajuta să luăm decizii mai informate și să creștem eficiența si productivitatea, sa ne folosim imaginatia tot mai creativ insa ar fi bine sa facem asta păstrând focusul pe etica și valorile umane.

Oricât de incitant ar fi ce se intamplam acum in lumea AI, depinde si de noi cum învățăm sa ne implicăm și să fim responsabili în timp ce navigăm în era aceasta noua. #AI #Tehnologie #Etică #Potențialuluman #bravenewworld.” SURSA

Notă: Serialul ne arată unde ar putea duce și agenda elgibitichiu și cea transumanistă. 

Serialul s-a dorit a fi unul profetic, în care Trump câștiga mandatul 2 și declanșa război nuclear cu China. Serialul a nimerit faza cu războiul din Ucraina și refugiații de acolo. Unele chestii le-a nimerit, altele ba. Nimeni nu a intuit ca va veni plandemuia și totul s-a schimbat. 

VEDEȚI SERIALUL TRADUS,
AICI sau AICI

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...