Ieşirea Din MATRIX: DESTINAȚIA - un serial mai mult decât interesant

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

joi, 2 februarie 2023

DESTINAȚIA - un serial mai mult decât interesant

MANIFEST ( 2018 - )

„DESTINAȚIA este un serial TV american supranatural, de mister și dramatic creat de Jeff Rake, care a avut premiera pe 24 septembrie 2018, pe NBC.  Până în acest moment, serialul are 4 sezoane, având în total 52 de episoade. A doua parte a sezonului 4 a fost confirmată de către producători.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

Zborul 828 din Jamaica către New York a avut parte de niște turbulențe. Când avionul a aterizat, pasagerii și echipajul au aflat că au trecut 5 ani jumătate de când zborul lor a fost dat dispărut, ei decolând la 7 aprilie 2013 și aterizând la 4 noiembrie 2018. 

Oamenii de la bord se întorc într-o lume care a mers mai departe fără ei și se confruntă cu noi realități ciudate.” SURSA

Notă: Atenție urmează spoilere!

Serialul devine tot mai interesant și profund pe măsură ce se avansează în serial. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate și misterioase și se fac conexiuni și dezvăluiri ce pot avea legătură cu realitatea, despre diverse tehnologii existente, așa zise artefacte antice cu puteri miraculoase, deplasări în timp și spațiu asemănătoare celor din Experimentul Philadelphia, doar că acum este în joc, cel puțin în aparență, o conștiință divină care-i ajută cumva pe cei dispăruți, să-și vindece viețile și să aducă armonie pe planetă. Sunt aproape 200 de oameni cu menirea de a schimba lumea, de a o ajuta să-și depășească condiția, să-și ardă păcatele, iar acești mesageri mesianici pot fi considerați cumva și agenți ai apocalipsei sau ai revelației personale și ai umanității. 

Pare cumva un fel de purgatoriu prin care trec toți cei dispăruți, iar numele de MANIFEST se referă la lista celor care s-au aflat în acel avion 828 ... un nume cel puțin neinspirat care te poate duce cu gândul la cu totul altceva. Titlul filmului mai poate însemna și „clar” sau „vădit”, deoarece 828-ți au o viziune mai clară a lucrurilor, o clarviziune. Totodată cred că DESTINAȚIA este o traducere și mai potrivită, deoarece în esență, filmul vorbește de ultima destinație către care ne îndreptăm cu toții: SURSA sau Conștiința Divină.

Acești pasageri au devenit un fel de mesageri divini, însă așa zisa divinitate are manifestări cel puțin ciudate, capricioase, de neînțeles adeseori. Mesagerii sunt testați foarte intens, în credința lor, mai ceva ca Iona sau alți profeți biblici. Familiile lor sunt distruse, viața le este dată peste cap, iar această „divinitate” care-i păstorește din subtil, ar putea fi considerată uneori chiar demoniacă sau satanică. E ușor să te îndoiești de o divinitate care te testează astfel, însă privit din perspectiva divină, totul poate avea un sens mai înalt. Încă nu știm ce fel de divinitate este cel din subtil. Poate aflăm până la final.

Poate nu întâmplător se spune că atunci când urmezi o astfel de chemare, orice altceva trebuie lăsat pe plan secundar, deoarece atașamentele pot fi un mare obstacol. Așa cum zicea și Isus prin Biblie: Matei 10:37  „Cine iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.” Luca 14:26-27  „Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său, pe mama sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe frații săi, pe surorile sale, ba chiar însăși viața sa, nu poate fi ucenicul Meu. Și oricine nu-și poartă crucea și nu vine după Mine nu poate fi ucenicul Meu.” 

Filmul este încă plin de mister, dar se și oferă multe idei spirituale de genul: totul este interconectat, suntem cu toții una, totul are legătură, iar dispăruții reveniți, simt pe pielea lor foarte intens acest lucru, mai ales dacă-și ascultă „chemările” divine, vocile și urmează ghidajul spiritual.  

Filmul îmi amintește un pic de serialul LOST care avea mult din același tip de mister și sper ca la final să nu rămân la fel de dezamăgit ca de acel serial. 

Se fac și multe revelații ale unor tehnologii spirituale folosite de-a lungul mileniilor pentru a accesa divinitatea. Nu știu cât de reale sunt, dar de exemplu se vorbește foarte mult la un moment dat de safir, pulberea de safir și toate calitățile pe care le-ar putea avea o astfel de nestemată, din punct de vedere spiritual. Posibil să fie o interpretare ad litteram a cunoașterii cabaliste sau alchimice legată de safir și nu întâmplător există elementul cabalist foarte important numit sefirot ... Deși cabala are în aparență o altă interpretare a sefirotului, s-ar putea să aibă legătură cu Safirul Omega sau cu piatra masonică din film, deținută de Templu Masonic al Ordinul Omega (o lojă despre care nu am găsit prea multe informații). 

„Cuvântul Sefira înseamnă “strălucitor”(Safir). Conceptul de Copac al Vieții împreună cu cele zece safire  (Sefirot) pe care le conține, este un concept cabalistic de  bază, fiind considerat esența Cabalei.

Cuvântul sefirah, care are pluralul sefirot, are mai multe fațete dar,  în general, este tradus prin „safir” și este probabil cel mai celebru  cuvânt introdus din ebraică în lumea non-ebraică.

Safirul (sefirotul) înțelepciunii conține o schemă prin care Dumnezeu creează lumi spirituale și materiale și reprezintă, de asemenea, un intelect activ, pe care Dumnezeu îl folosește pentru a domni  asupra lumii . La finalizarea Creației, Dumnezeu i-a oferit omului  un intelect similar, prin care va putea să înțeleagă principiile care  stau la baza procesului de creație . Este vorba de o înțelepciune intuitivă, înnăscută, prin care omul abordează lucrurile într-o manieră intuitivă.” SURSA TEKSTCABALA SI FRANCMASONERIA - Cum să devii una cu Dumnezeu

În film safirul ar fi un fel de element la limita transcendenței, oferind celor care aveau aceste safire pure, capacități divine. De asemenea se fac legături între diversele religii, culturi antice sau prezente, de la egipteni la tarot, cabala și masonerie. 

Filmul are multe conotații mistice, religioase, dar și spirituale și sper ca până la final să avem o imagine mai completă despre ce a vrut să transmită acest film deosebit.

VEDEȚI FILMUL TRADUS,

AICI (Netflix), AICI sau AICI

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...