Ieşirea Din MATRIX: MATRIX 4 - REÎNVIERILE MATRICEI

luni, 27 decembrie 2021

MATRIX 4 - REÎNVIERILE MATRICEI

THE MATRIX  RESURRECTIONS (2021)

Am văzut că în română, unii traducători au tradus filmul ca Matrix Renașterea ...poate fi o traducere potrivită pentru ideea că filmul a renăscut, dar și în film are loc practic o reînviere (evident a lui Trin, după cum se poate vedea în poza de mai sus, dar și în trailerul filmului - de ce și cum, se explică în film), deci și filmul și reînvierea din film, pot fi considerate reînvieri ... În fine ... 

Așadar, azi am reușit să văd filmul și am plecat cu așteptări scăzute în ceea ce-l privește, însă m-a surprins destul de plăcut. Nu o să descriu filmul, deoarece vă las plăcerea să-l vizionați însă pot să dau câteva note personale la cald. 

Mai întâi pe foarte scurt scurt o idee: 

Matrix Resurrections reia povestea lui Neo (Keanu Reeves) și a lui Trinity (Carrie-Anne Moss), 20 de ani mai târziu, ambii fiind încă prinși în lumea generată de computer, dar fără a-și mai aminti nimic din trecutul lor.”

Iar un critic de film zice: 

“Nu este perfect. Sunt unele momente care ar putea fi mai complete iar altele sunt prostești. Dar în timp ce THE MATRIX REVOLUTIONS mi-a frânt inima, The Matrix Resurrections … a făcut cealaltă chestie. Și sunt atât de fericit de asta”, a scris Liz Shannon Miller de la Consequence.

Filmul l-am analizat pe foarte larg la capitolul dedicat acestuia, AICI, însă ce vreau să adaug este faptul că acest film a venit cumva ca un balsam și o închiere cu happy end și pentru Neo și Trinity, nu numai pentru omenire și ni s-au adus niște explicații de un relativ bun simț, la ceea ce s-ar fi putut întâmpla după aceea. Mă bucur că am apucat clipa să văd acest final, care poate fi un nou început pentru alte aventuri, însă și mai mult mi-ar plăcea un serial. 

Mi-a mai plăcut că se intră și mai adânc în lumea mașinilor, există și o conlucrare între oameni și unele mașini și se abordează din nou tema liberului arbitru: nu poți fi deconectat de la matrice dacă nu-ți dorești asta. 

La un moment dat îi vezi pe toți cu mască într-un tren, posibil vaccinați (părerea mea), cum devin automat oamenii matricei la comandă, oameni goi cu ochii negrii (stăpâniți de black goo), meniți să intervină în caz că vrei să te trezești sau să ieși din matrice. Iar dacă nu te pot afecta pe tine, încearcă prin alții (vezi faza cu familia lui Tiff :)

Mă bucur că s-a renunțat la ideea de intrare în matrice prin linia de telefonie fixă, fiind una din absurditățile din filmele anterioare (deoarece evident, cineva trebuia să ridice telefonul în partea cealaltă ca să intri) și au ales varianta oglinzilor ca portal de legătură (mult mai simbolică și mai ok).

Un alt lucru care m-a bucurat a fost acela că filmul a ieșit direct atât pe cinema cât și cu variantele de înaltă calitate, pe internet. Și mi se pare un lucru fain că au făcut asta. Mi se părea absurd ca oamenii să meargă ca sclavii îmbotnițați, vaccidentați și cu nazzipass la film să vadă un film despre eliberarea din sistemul de control al matricei. Măcat atât ...

Au mai fost și „câteva idei interesante despre modul în care stăpânii şi supraveghetorii Matrixului ne folosesc ca baterii:

"Te-ai întrebat de ce creierul tău te torturează ? Sunem noi, maximizăm producţia. Sentimentele sunt mult mai uşor de controlat decât datele. În Matrix, cu cât te tratăm mai rău şi te manipulăm mai rau, cu atât cu produci mai multă energie. Am stabilit nivele de productivitate anuală. Şi cea mai bună parte, nu există nicio rezistenţă. Oamenii stau la locul lor mai fericiţi ca porcii în rahat. Tânjesc tăcut după ceea ce nu au, sunt îngroziţi să piardă ceea ce au. Pentru 99,9%, aceasta este definiţia realităţii. Dorinţă şi frică. Oile nu pleacă nicăieri. Le place această lume. Nu vor libertate sau putere. Vor sa fie controlaţi, tânjesc dupa confortul certitudinii." (zicea Arhitectul, căruia acum i se spune Analist, la un moment dat), iar pe aceștia este practic imposibil să-i eliberezi. E greu să eliberezi oamenii din lanțurile pe care le venerează, dar imposibil pe cei care se cred liberi. Au renunțat la ideea de Arhitect, deoarece avea conotații masonice prea clare, iar acum i se spune Analist.

Excelent spus. Este fix starea actuală a omenirii, accentuată în ultimii aproape 2 ani. Când interpretezi lucrurile dpdv energetic exact asta observi. Dar nu vei observa nimic de acest gen (sau chiar mai profund) dacă te informezi, în ceea ce priveşte viaţa, exclusiv din propaganda oficială. Aceasta e, cum spunea Morpheus "lumea care a fost trasă peste ochi pentru a te orbi de adevăr.” Iar trezirea e dureroasă, pentru că presupune renunţarea la tot ceea ce crezi că ştii deja. Cred că este valabil pentru oricine, întrucât ceea ce nu ştim că nu ştim este infinit . . .

"Suntem aici să schimbam câteva lucruri, să remodelăm lumea, să reamintim oamenilor ce poate să facă o minte liberă" spun Neo şi Trinity la final. Sunt printre noi oameni care ne reamintesc puternic - şi, de fapt, fiecare putem, la un anumit nivel, să reamintim altora, prin ceea ce spunem sau facem.” Marius Stan

Filmul vine cu multe surprize frumoase, părerea mea și merită văzut 100%. 

Abia aștept o analiză mai în profunzime a filmului și evident, trebuie revăzut, deoarece din nou, se spun multe adevăruri și lucruri importante. Fiecare scenă transmite lucruri și nimic nu e întâmplător.

VEDEȚI FILMUL TRADUS (cu reclame)

AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI 

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe „triliardele” de servere oferite ca alternativă mai sus (fiecare dintre site-urile de mai sus au filmul urcat pe mai multe servere la alegere) vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

Pentru a vedea filmele pe acele servere de mai sus, este necesar să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...