Ieşirea Din MATRIX: MUZICĂ DE DINCOLO? - Povestea lui Rosemary Brown, mediumul care a adus de dincolo operele noi ale unor compozitori celebrii

marți, 6 martie 2018

MUZICĂ DE DINCOLO? - Povestea lui Rosemary Brown, mediumul care a adus de dincolo operele noi ale unor compozitori celebrii


Music from the Beyond? (1976)
- The Mediumship of Rosemary Brown

"Rosemary Brown (1916 - 2001) a fost un medium spiritist britanic care transmitea muzică de la compozitorii aflaţi în Lumea Spiritelor: Debussy, Grieg, Liszt, Schubert, Chopin, Brahms, Beethoven, Rahmaninov, Chopin, Schumann, Stravinsky, Mozart... Acest documentar a fost realizat in anul 1976.

Mulţi pianişti distinşi au interpretat compoziţiile inspirate din lumea de dincolo, printre care Peter Katin, Philip Gammon, Howard Shelley, Cristina Ortiz si John Lill.

Există, ca întotdeauna, şi sceptici care se îndoiesc de provenienţa paranormală a compoziţiilor sau unii care nu le găsesc pe atât pe geniale pe cât au fost autorii când trăiau pe Pământ. Dar compozitorul britanic Richard Rodney Bennett s-a convins pe deplin. El a relatat că, fiind în pană de inspiraţie la o compoziţie de-a lui, doamna Brown i-a transmis sugestii de la spiritul lui Debussy. A funcţionat perfect. "Dacă ea trişează, atunci este de-a dreptul strălucită şi ar fi trebuit să aibă în spate mulţi ani de educaţie muzicală", a spus el într-un interviu pentru revista Time. "O parte din muzică este slăbuţă, dar cealaltă este minunata. Eu unul, n-aş fi putut falsifica un Beethoven."

Una din piesele cele mai spectaculoase şi neobişnuite este piesa intitulată "Grübelei" (meditaţie), dictată în 1969 de spiritul lui Liszt sub privirea atentă a reporterului BBC Peter Dorling şi a echipei de televiziune. Are armonii puternice, ritmuri întreţesute şi instrucţiuni în franceză, ceea ce îi conferă autenticitate şi o face dificil de contrafăcut.

Specialistul în muzica lui Liszt, Humphrey Searle, a spus: "Trebuie să îi fim recunoscători doamnei Brown pentru că ne-a făcut cunoscută această muzică inspirată."

Ulterior, a primit vizitele spiritelor şi altor personaităţi, precum Shakespeare, Van Gogh şi Sfantul Pavel. Toate, spunea Rosemary Brown, nu au avut altă intenţie decât de a DOVEDI EXISTENŢA VIEŢII DUPĂ MOARTE.

Compoziţii transmise de mediumul Rosemary Brown

Playlist YouTube "Rosemary Brown"

Canalul YouTube SuperFear15 (Vezi coautor "-Brown")

"A Musical Seance Featuring Rosemary Brown" (1970)

Partituri de Rosemary Brown

Free sheet music and scores

Music from Beyond - 7 pieces for piano solo"

SURSA: http://www.spiritus.ro

Transcriptul documentarului poate fi găsit AICI.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:


sau AICI - link 2

Un comentariu:

  1. Excelenta muzica! Omeneasca, dar si spirituala. Ce minune este mediumnitatea...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...