Ieşirea Din MATRIX: Cu Lumea-n Cap - filmul de weekend

sâmbătă, 24 martie 2018

Cu Lumea-n Cap - filmul de weekendWANDERLUST (2012)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu o comedie care are câteva trimiteri acide și bine punctate în direcția comunităților hippie, din care cred că ar fi ceva de învățat.

Despre ce este vorba:

"Paul Rudd și Jennifer Aniston sunt protagoniștii comediei CU LUMEA-N CAP, regizată de David Wain (Role Models), al cărei producător este Judd Apatow (Knocked Up), despre un cuplu care părăsește stresul metropolei pentru a se alătura unei comunități hippy, unde singura regulă este aceea de a fi tu însuți.

George (Rudd) și Linda (Aniston) formează un cuplu extrem de stresat din Manhattan, cei doi ducând un stil de viață mult peste posibilități. După ce George își pierde jobul, iar Linda își vede din nou refuzat proiectul documentarului său mult prea deprimant, cei doi nu mai au decît o singură opțiune: să se mute în Atlanta, pentru a locui cu Rick (KEN MARINO, Role Models, The Ten), fratele mitocan al lui George și cu soția lui permanent abțiguită, Marisa (MICHALEA WATKINS, New Girl, Saturday Night Live), în Atlanta. Doar pentru câteva luni, până când se vor pune din nou pe picioare...

Dar, pe drum, cei doi dau peste Elysium, o comunitate idilică populată de personaje excentrice, precum Carvin (ALAN ALDA, The Aviator), fondatorul grupului, Seth (JUSTIN THEROUX, Zoolander), masculul Alfa din grup, Eva (MALIN AKERMAN, The Proposal), frumoasa dezinhibată sexual, Wayne (JOE LO TRUGLIO, Role Models), nudist convins, Kathy (KERRI KENNEY-SILVER, Role Models), care nu știe ce sunt limitele, Karen (KATHRYN HAHN, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy), fostă starletă porno părăsită de soț și în depresie. Toți acești excentrici au o viziune cu totul diferită asupra vieții. Banii? Nu pot cumpăra fericirea. Cariere? Cine are nevoie de ele? Haine? Doar dacă ții neapărat. 

Să fie, oare, Elysium, noul început de care au nevoie George și Linda? Sau schimbarea radicală a perspectivei mai mult va agrava problemele lor, în loc să le rezolve?" SURSA

Notă: Comunitatea descrisă în film ar putea părea idilică și ar putea fi dacă oamenii nu ar fi atât de centrați pe sine și nu ar avea atâtea devieri narcisiste. Ideea unei astfel de comunități nu este rea în sine, însă în film sunt subliniate o mică parte din devierile care pot apărea în astfel de comunități, în care oamenii poartă măști spirituale, dar nu sunt cu adevărat vindecați, centrați, nu sunt cu adevărat cine vor să pară sau să fie.

Genul acesta de devieri sunt datorate parțial unor aspecte psihologice ce țin de negare și wishful thinking (confundarea dorințelor cu realitatea).

Cel care a făcut acest scenariu este un fin observator și un critic destul de atent al acestor devieri care sunt prezente în majoritatea comunităților spirituale, scotând în evidență niște arhetipuri ce tind să apară în aceste comunități deschise pe partea sexuală: de exemplu, fucker-ul spiritual care te aburește cu texte care te linge energetic de cum te vede.

Ceea ce chiar m-a deranjat însă, a fost momentul când au luat Ayahuasca într-un mod aberant, cretinoid,  fără nici cel mai mic discernământ. Aș băga mâna în foc că scenaristul ori nu a luat Ayahuasca ori e pus să denigreze de stăpânii lui de la HollyWood. Deci modalitatea de a lua psihedelice în cadrul comunității din film e complet idioată și vădit tendențioasă, neavând nicio legătură cu realitatea unor astfel de momente, atunci când ceremonia este făcută cu respect, ceremonios, prin liber consimțământ, într-un cadru adecvat, protejat și unde ești ghidat de șamani.

Cine are ochi să vadă vede potențialul pozitiv al unei astfel de comunități și selectează grâul de neghină, trecând peste aspectul subliminal care spune că toți cei din astfel de comunități ar fi nebuni.
E de învățat din astfel de oglindiri.

VEDEȚI FILMULT TRADUS, AICI:
Calitate HD 720P

Server 1


Server 2


Server 3


Server 4

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...