Ieşirea Din MATRIX: Kymatica (26.03.2009)

joi, 26 martie 2009

Kymatica (26.03.2009)

KYMATICA (2009)

În sfârşit am reuşit şi noi să vedem acest mult aşteptat film, făcut de cei de la Talismanic Idols, aceiaşi care au făcut excelentul Esoteric Agenda (postat şi de noi pe blog), un documentar de referinta în repertoriul nostru.

Am auzit şi citit multe păreri bune despre acest nou documentar. Se spune aşa, de exemplu:

"Continuare a temelor din filmul precedent (Esoteric Agenda), acest film se concentrează asupra omului şi a conştiinţei universale,subliniind boala psihicului pe care omenirea a indus-o, boala ce creaza iluzia nebuna care este cauza principală a durerii şi suferintei. Acest film discuta in aprofunzime aspecte metafizice şi conectează mituri vechi ascunse precum si istorie, cu metode moderne de societate şi politică. Explică shamanismul, dualitatea, şi realitatea din spatele ADN-ului şi a convingerilor moderne false. În general, Kymatica este un film excelent, care încearcă să arate conceptiile fundamentale gresite cu care omenirea se confruntă in ziua de azi, care a dus la un dezechilibru între planeta, natura şi specii. "


Însă noi am fost cam dezamăgiţi ...
Poate am plecat cu aşteptări prea înalte, mai ales că în film apărea şi Bruce Lipton, cel ale cărui documentare le tradusesem (sunt expuse pe blog - click aici pentru a le vedea) şi ştiam cât de important este ce are el de spus. Voiam să vedem cum vor lega cele spuse de el într-un context şi mai larg.
Am oprit de nenumărate ori filmul ca să înţelegem ceva. Limbajul este extrem de pretenţios, ca să nu spunem altfel şi drept efect, filmul este greoi de urmărit. Este necesar să dormiţi bine înainte , deoarece este necesar un mare efort de atenţie şi concentrare deosebite pentru a înţelege detaliile. Sau poate suntem noi prea rudimentari în gândire. Este posibil şi asta.

Ideile principale, de fundal, sunt bune, adevărate, coerente, dar ambalajul în care sunt puse lasă mult de dorit. Documentarul lasă impresia că cel care l-a făcut are o mare dezordine mentală pe care încearcă să o mascheze prin cuvinte sofisticate şi citate celebre.
Se pare că aceşti doi indivizi, Benjamin şi Daniel Stewart, care au făcut acest film (Benjamin apare şi în film şi seamănă la voce cu naratorul filmului, care este posibil să fie Daniel) se străduiesc să pară mai inteligenţi decât sunt, iar de data asta nu prea au reuşit ... să lege lucrurile la fel de bine ca în precedentul documentar.
Aveam aceeaşi senzaţie pe care avem adeseori, când citim cărţile de filozofie occidentale ... multe multe cuvinte exprimate pompos, alambicat, date cu "parfum" de inteligenţă, care mai mult zăpăcesc decât conving. Deşi asta este şi o tehnică de manipulare ... dacă nu reuşeşti să-i convingi, zăpăceşte-i!
Există şi multe speculaţii mitologice şi conexiuni între legende antice disparate, mult prea forţate, care ne lasă cu un gust amar al dezamăgirii.
Bruce Lipton mai salvează din film, însă, în ansamblu, acest documentar nu a fost pe gustul nostru ... însă, poate pe alţii îi va încânta.
Există şi idei ce merită studiate şi analizate, cum ar fi aceea cu ideea că noi nu mai suntem persoane fizice datorită unei extinderi forţate a Legii Amiralităţii Maritime de acum nu mai ştim câţi zeci de ani (asta în SUA, dar câte nu copiem şi noi din modelul super"demon...cratic" occidental?), ci acum noi suntem corporaţii (dacă se pricepe cineva la drept) şi că putem să ne recuperăm dreptul de persoană fizică.
Ideea că legiile statului de drept se aplică doar personelor-corporaţii şi nu persoanlor fizice, o fi viabilă şi în Romania? Dar oare în SUA o fi cu adevărat?
Faină mai este şi expunerea liniilor de sânge ce leagă toţi preşedinţii americani.
Super şi muzica, cu efect hipnotic, captivant ... dar totodată şi adormitor, dacă eşti obosit.
În plus, adesori sunt băgate imagini date cu multă rapiditate, subliminale, deranjante uneori chiar, care nu ştim exact ce conţin. Deci atenţie la acest aspect.
Legătura acestui documentar cu ştiinţa Cimaticii este minimă şi trecută fugitiv în revistă, fiind folosită această denumire mai mult pentru marketing, deoarece suna exotic şi captivant.

VEDEŢI AICI DOCUMENTARUL TRADUS:
link 1

link 2 - filmul DUBLAT IN LB ROMANA

Filmul este OPEN SOURCE si poate fi downloadat, distribuit, vizionat oriunde la orice televiziune sau cinematograf. Îl puteti descarca în calitate buna, de pe siteul http://www.lukasig.com/ .

6 comentarii:

  1. Cu exceptia gruparii entitatilor divine Hermes- Anubis - Iisus ... e gresita ptr ca primii doi nu sunt aceiasi cu Iisus care este Horus!!!
    si inca vreo cateva chestii... anumite divinitati au existat in trecut , dar nu erau zei ci doar alte entitati mai dotate din alte rase... zei egipteni = atlanti...
    Dar nu acesta este temeiul documentarului care in rest este de nota 10!!!
    Noi trebuie sa ne reindentificam cu Sinele Suprem din noi, care este Dumnezeu! si bineinteles astfel sa obtinem armonia! Aceasta era scopul shamanismului in a mentine Unitate!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi s-a parut excelent.
    Mai greu de urmarit mi s-a parut partea despre zeitati..

    Apreciez efortul vostru. Multa sanatate si succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa vad ca astfel de subiecte prezinta interes. Ma bucura sincer ! Va recomand filmele lui Michael Tsarion, sunt mai dificil de gasit, daca este cineva interesat : www.torrentz.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi am pus si noi primele 4 parti din seria de lecturi Originea Irlandeza A Civilizatiei, de Michael Tsarion, http://fymaaa.blogspot.com/2009/04/originile-irlandeze-ale-civilizatiei.html, are si el multe faze in care fabuleaza sau chiar poate fi considerat rau intentionat .... iti recomandam sa vezi The Many Mistakes of Michael Tsarion pe googlevideo.com.

    RăspundețiȘtergere
  5. "se străduiesc să pară mai inteligenţi decât sunt", "speculaţii mitologice şi conexiuni între legende antice disparate, mult prea forţate, care ne lasă cu un gust amar al dezamăgirii","imagini date cu multă rapiditate, subliminale, deranjante uneori" etc
    ----------------
    Foarte bune remarci; nu sunteti singurii cu impresiile acestea ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. imi aduc aminte de un test de perceptie amuzant, care consta in imagini sexy cu fete dragute si intrebarile erau de genul ce culoare are fotoliul pe care sta tipa, ce incaltaminte poarta, pe ce deget avea inelul si in general intrebari din astea ... la sfarsitul testului surpriza ...spunea asa: - daca ati raspuns corect la una sau mai multe intrebari ati pierdut, asta pt ca nu ati privit unde trebuia....:))))) / Asa si aici ne agatam de amanunte si nu privim la mesajul filmului ... care este surprinzator... in sensul bun ... si ar mai fi o chestie ... asa cum am mai spus - elitele sunt fiinte extrem de inteligente altfel nu ar putea conduce o planeta intreaga ... uneori pot transmite lucruri adevarate dar in ambalaje lucioase astfel incat sa-ti ia ochii si sa treci cu vederea continutu sau pot transmite minciuni in ambalaje cat se poate de serioase si credibile incat sa pui botu repede... oricum ai lua-o poti cadea in capcana lor asta daca nu esti cat de cat atent...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...