Ieşirea Din MATRIX: STROMBOLI - De la Teamă la Iubire

joi, 16 februarie 2023

STROMBOLI - De la Teamă la Iubire

STROMBOLI (2022)

„Daca v-a placut serialul turcesc "Another self (Un alt sine)" cu cele 3 prietene care participa la un retreat cu Constelatii Familiale, atunci s-ar putea sa va placa si "Stromboli" - un film olandez recent (dar vorbit in engleza) care trateaza acelasi subiect al traumelor timpurii ce influenteaza viata adulta.

 Sara vine din Olanda in nordul Siciliei, langa renumitul vulcan Stromboli si participa la un retreat unde, prin Constelatii Familiale si alte metode, isi constientizeaza problemele pe care le ingropase adanc si fusese ocupata sa le nege intreaga viata, fapt care o adusese la divort si tensiuni in relatia cu fiica.

Tot revine aceasta tema a trecutului ingropat (constient sau nu) care ne afecteaza prezentul. Sunt numeroase metode de "rezolvare" a lui si toate isi au o anumita utilitate. In functie de cele cu care rezoneaza mai mult, omul care apeleaza la ele isi mai deblocheaza ceva in minte si emotii si are sansa sa treaca pe un alt palier, mai constructiv, al vietii personale.” Marius Stan

Notă: Serialul turcesc „Un Alt Sine” mi s-au parut mai ok ... Ăsta, desi l-am vazut, are niste faze de neînteles care-i scad din credibilitate: de unde stia tipul cu parul alb sa mearga la biserica aia s-o gaseasca pe tipa (parca era in timpul cursului si avea treaba ... zic)? De unde stia ca a fost violata? Si in filmul Un Alt Sine, profesorul ala care tinea constelatiile familiale, parea sa aiba clarviziune, ca prea stia multe si nu ni se explica de unde ... cumva se sugereaza subtil, ca trebuie sa fii clarvazator, mistic, sa poti tine astfel de cursuri si nu cred ca e cazul. Sigur, clarviziunea poate ajuta, mult, însă trebuie doar sa fii un bun observator si un bun psiholog.

VEZI FILMUL TRADUS, 

AICI (Netflix), AICI sau AICI


Un comentariu:

  1. Am inceput un film, Homunculus. Atinge oarecum aceeasi temă. Nu mi-as dori clarviziune, desi am modul meu de a vedea dincolo de aparente, fiind si sinestezica. Pentru mine, grupurile new age sunt roz murdar, pentru ca au mers pe mesaje prea optimiste, ignorând realitatea fizica. Ma rog, am scurtat putin, e mult mai complicat de atat, pentru ca exista si informatie otravitoare ascunsa in asa zise mesaje venite prin channeling .
    Grupurile fanatic nationaliste, ce dau in nazism, sunt un verde urât. Oamenii necuratati dar care vor sa faca ei curat, arata ca balaurii din povesti, au mai multe capete, pentru ca la ei e multa ura si dorinta de razbunare, adica nebunie, fragmentare. In Unu esti una cu Tot si incepi sa intelegi ca nu esti nici pe departe buricul pamantului ca sa doresti sa ucizi ce este diferit de tine.
    Mi s-a intamplat prin 2010 sa aud vocile interioare ale divesilor
    " initiati" din grupurile new age si ce mai era in talmeș balmesul ala spiritual si m-am cutremurat. Masca afisata e una, interiorul e altul. Vocile interioare ale oamenilor vicleni si perversi sunt croncănite, țipate. Abia mi se deschisese chakra inimii si simteam in inima mea tipetele lor ca pe niste cuțite. Sau țurțuri. Si simteam toata suferinta pe care o producem naturii cu pesticide si suferinta animalelor inchise la zoo. Lupul era aproape nebun de suferinta gratiilor. Si-i vedeam pe " initiati" cum vopsesc in culori optimiste realitatea si m-a apucat jalea. Stiam ca nu va fi bine in viitor, pentru ca oamenii nu si-au invatat lectiile pe planeta. Multi forteaza Ajna chakra si incep sa vada cate ceva, dar, necuratata inima fiind, văd bazaconii pe care le interpreteaza aiurit. Excesul de scoli de initiere a produs un fel de suprasaturare spirituala. Ce e prea mult strica. Iar excesul de informatie deversata pe net si prin TV are efect contrar celui dorit de diversi binefacatori ce vor sa ne salveze: produce lehamite si somnolenta.
    Cred ca un psihoterapeut este un fel de ghid spiritual. Care patrunde odata cu tine in iadul tau neexplorat si te ajuta sa scapi de demonii fricii de a fi tu insuti. Traim intr-o societate in care e multa agresivitate. Copiii sunt supusi de mici unor tiruri de ura si violenta din partea parintilor, chiar. Violenta ce le inhiba potențialul creativ si asta duce la boala sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...