Ieşirea Din MATRIX: ALCHIMIA SUFLETELOR - un serial coreean inițiatic, deosebit de frumos

luni, 27 februarie 2023

ALCHIMIA SUFLETELOR - un serial coreean inițiatic, deosebit de frumos


ALCHEMY OF SOULS (2022 - )

"Răul face întotdeauna ceea ce vrea fără să se oprească vreodată, dar de ce virtutea trebuie întotdeauna să se dovedeasca pe sine din nou și din nou?"

Am început cu această idee din ultimul episod prezentarea unuia dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut vreodată, "Alchimia Sufletelor" (sud-coreean, e și pe Netflix). Aproape că nu am cuvinte la bogăția de informații spirituale autentice de nivel înalt, emoții înalte transmise și coloana sonoră absolut superbă. Primul sezon e fascinant, și al doilea e foarte bun, pe ansamblu un serial mult peste clasicele SF-uri americane - de fapt, e greu să-i egalezi pe sud-coreeni la modul în care joacă și transmit emoții pure, ceea ce îmbracă întreagă acțiune într-o aura deosebită. 

Serialul ne prezintă rezultate ale alchimiei interne aproape de neconceput în aceste vremuri: folosirea puterii elementelor naturii (apă, aer, foc etc.) și ale "Cerului" (forțe cosmice), condensarea lor în energie, obiecte materiale, animale și nivele de îndemânare în dobândirea și folosirea lor sau trecerea conștientă a unui suflet dintr-un corp în altul. 

Sigur, mulți vor spune că e doar un film, o fantezie - dar despre asemenea "puteri ale sufletului" au rămas mărturie numeroase relatări în tradițiile milenare orientale autentice. 

Întrucât configurația energetică a acestei părți de univers nu mai este aceeași, în segmentul actual de timp, că acum câteva mii de ani, este logic că acum asemenea "puteri" să nu fie considerate reale, ci simple fantezii ale minții. Dar pentru maeștrii și discipolii autentici ele sunt realități la care se poate ajunge cu multă muncă interioară - și poate nu pe parcursul unei singure vieți, în actualul segment de timp.

Atenție! Genul acesta de "puteri" ale sufletului nu au nimic de-a face cu "puterile paranormale" (profeție, psihometrie, clarviziune, comunicarea cu "entități" bune sau rele, vindecări energetice etc) ale personalitățîi umane, care țin doar de îndemânarea în planul astral imaterial. Ele sunt o consecință naturală a transcenderii nivelului fizic-eteric-astral-mental pur uman. Sigur, învățătură autentică este că nici măcar să nu le cauți, să nu te antrenezi pentru ele (ceea ce ei făceau totuși în film) întrucât te îndepărtează de la adevărată Cale. Dar și așa, măcar avem ocazia să observăm ce înseamnă lucrul de nivel înalt cu energia sau aspecte care azi ar fi considerate o imposibilitate - ceea ce, probabil, unii maeștri încă mai practică, ascunși bine de ochii lumii în munții din Asia.

Despre acțiunea în sine cu clanuri de magi, palatul regal, șamani, maeștri puternici și povestea centrală de dragoste dintre o asemenea "călătoare prin corpuri" și discipolul ei nu voi vorbi - dar este oricum fascinantă, pe alocuri foarte amuzantă, însoțită de o muzică de vis, plus multă înțelepciune, moralitate, candoare pur orientală, transmise. 

O altă abilitate demonstrată de magi - transferul unei părți a "fluxului de energie" de la o persoană la altă, ceea ce îl face pe primitor să ajungă mult mai rapid la anumite niveluri de măiestrie în lucrul practic cu forțele naturii și ale universului. Să zicem că este o abilitate mai puțîn "fantastică" decât celelalte prezentate, care este demonstrată, în limite reduse, totuși, de orice persoană care se ocupă de "vindecări cu energia" prin metodă clasică a transferului. Asemenea vindecători fie dau de la ei și se reîncarcă, fie sunt "canale", iar primitorii își rezolva probleme de sănătate, de obicei - ceea ce este, într-o anumită măsură, o practică valabilă și eficientă.

În serial, însă, nivelul de transfer al fluxului energetic era absolut imens - discipolul primea energie nu doar cât să-l salveze de la moarte, ci și să-i accelereze, în același timp, procesul de evoluție cu ani buni ... și asta pe loc. Am mai văzut așa ceva exemplificat în serialul "Stargate Atlantis" în care o specie (wreith) avea abilitatea atât de a extrage energia din om și a-l îmbătrâni (în câteva secunde îi usca trupul și de la 30 de ani îl aducea la 90) cât și de a-i returna fluxul energetic și de la 90 îl aducea înapoi la 30. Pentru condițiile energetice ale Pamanatului asta chiar e prea fantastic, dar varianta în care maesttrul își transmite o parte din energia sa discipolului că să-l ajute să avanseze este practicată uneori și astăzi și e foarte reală.

Ce am mai aflat însă - și e o bună idee și pentru vindecători - e că primitorul e capabil să rețină energia recepționată dacă reușește să-și egalizeze tiparul respirăției cu cel al donatorului - altfel e posibil ca o parte să se piardă în proces. Un om cu o capacitate energetică înalta are un anumit tipar deosebit al respirației, altfel energia nu stă condensată în el. Când cel care o primește respiră altfel ... eficiența  procesului e redusă. De cugetat la acest aspect. 

"Alchimia Sufletelor" - superb” Marius Stan

Notă: Atenție, filmul poate fi foarte adictiv. 

Tind să cred sau vreau să cred că ce spune Marius mai sus e real, cel puțin într-o anumită versiune a acestei așa zise realități. Nu știu dacă așa ceva e posibil în lumea noastră decăzută energetic, aflată în spectrul cel mai de jos al materialismului, în Kali Yuga, dar poate într-o lume mai apropiată de 4D și 5D, da. 

Personal mi-a mai plăcut și modelul de iubire transmis în film, o iubire ce pare mai adevărată și mai profundă decât cele transmise în filmele occidentale, o iubire care crește frumos și este pusă la test, în care cei 2 iubiți nu se reped să facă sex,  există un joc frumos al energiilor, în care fiecare își dovedește iubirea chiar până la sacrificiu de sine (semnul unei iubiri adevărate). E o tensiune erotică plăcută care plutește în aer, care e și amuzantă pe alocuri ... genială transpunere. Actorii au o frumusețe aparte ... 

VEZI FILMUL TRADUS, 
AICI (Netflix), AICI sau AICI

3 comentarii:

  1. Recomand si serialul coreean, putin mai vechi, din 2018, A Korean Odyssey - Hwayuki. Sau ceva mai nou, Sisyphus : The Mith din 2021. Merita vazute si revazute. Multa informatie prezentata. Iar pentru cei care n-au nicio treaba cu constientizarea sinelui, sunt adevarate povesti, pe care urmaresc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru film!
    Respect pentru ceea ce faceți!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Tind să cred sau vreau să cred că ce spune Marius mai sus e real, cel puțin într-o anumită versiune a acestei așa zise realități. Nu știu dacă așa ceva e posibil în lumea noastră decăzută energetic, aflată în spectrul cel mai de jos al materialismului, în Kali Yuga, dar poate într-o lume mai apropiată de 4D și 5D, da".
    Total de acord cu dvs. Exista ghizi in alte dimensiuni ce ne pot ajuta atunci când am fost grav atacati din intuneric, de exemplu. Mi s-a intamplat asta când am combatut un păcălici, încercând sa-l opresc de la a mai manipula mintile oamenilor. Mai ales mintile copiilor. Am fost ajutata sa-mi revin dupa șocul loviturii.
    Sau ghizi care ne conduc, daca ne dorim cu adevarat, in afara sistemului informational mincinos si falsificat, ca sa prindem curaj de a urca. Exista si magi ai intunericului ce manipuleaza si ratacesc multi calatori initiatici, dandu-le chiar capacitati paranormale ca sa pacaleasca naivii. Imi amintesc din nou ceva din Lazarev: nu era foarte linistit in privința contactorilor, cei ahtiati dupa channeling cu entitati din alte planuri. Pentru ca, un maestru destul de evoluat ca Lazarev stie cât de inselator e 4D si cate spirite mincinoase salasluiesc printre noi.
    Pe calea spre Lumina sunt multi mincinosi ce pretind ca sunt salvatori. Dar asta inveti dupa ce incasezi lovituri energetice, ca sa deschizi ochii bine si sa nu mai crezi in salvatori ce vând cursuri de doi bani sau initieri fara nicio valoare.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...