Ieşirea Din MATRIX: Marijuana ca Medicament - încă un documentar care ne dezvăluie binefacerile acestei plante

vineri, 24 februarie 2023

Marijuana ca Medicament - încă un documentar care ne dezvăluie binefacerile acestei plante

 WEED THE PEOPLE (2018)

Marijuana medicală are potențialul de a salva vieți, dar legislația existentă interzice miliardelor de oameni de pe planetă să experimenteze beneficiile canabisului ca și tratament împotriva cancerului și multor altor boli, un tratament care le poate schimba viața. 

De la realizatorii de film Ricki Lake și Abby Epstein, avem această privire dincolo de politică și propagandă, o perspectivă ce va provoca tot ceea ce ați putea știi despre canabis și dezvăluie poveștile curajoase ale familiilor obișnuite care explorează beneficiile marijuanei medicinale pentru a salva viețile celor dragi ai lor - copiii lor.

„Există această campanie publicitară ciudată și tulburătoare anti-marijuana care rulează în avanpremierele cinematografelor unde locuiesc în Florida - „Marijuana: cunoaște adevărul”. Este o mamă care folosește argumentul că este un „drog de intrare” împotriva legalizării acesteia. Nu pot afla  cine plătește pentru campanie, dar Big Pharma a fost legată de astfel de eforturi în trecut.

Pentru că, dacă un lucru este clarificat în documentarul de astăzi „Weed the People”, și anume că Big Pharma este inamicul, pentru că orice politică rasială a avut de-a face cu demonizarea marijuanei în ultimii 80 de ani, companiile farmaceutice se îngrijorează de pierderea controlului asupra stopării durerii, restabilirii apetitului și în lupta împotriva cancerului cu „buruiana” ieftină, disponibilă legal (pe alocuri). Lupta împotriva legalizării, după cum sugerează acest film, pune sânge pe mâinile companiilor de medicamente.

Filmul este o reamintire a mișcării „legalizați marijuana”, punând în luptă chipurile copiilor suferinzi, cu părinți care plâng și medici din ce în ce mai sfidători, majoritatea din state în care marijuana medicală și/sau recreativă este deja legală, depunând un caz în numele copiilor.

„Când copilul tău face cancer, regulamentul iese pe fereastră. Copii nu au nicio vină.”

Vedem bebeluși în spitale, mame care se roagă pe lângă pat, copii fără vină care suferă de cancere fatale de toate tipurile.  Indiferent de ceea ce spune știința medicală despre capacitatea chimică a ghiveciului de chimicale de a stimula apetitul și de a menține pacienții de la chimio suficient de puternici pentru luptă, există și alte colțuri ale cercetării – prea puține în acest moment – care sugerează că marijuana ucide celulele canceroase și micșorează tumorile.

Filmul regizoarei Abby Epstein, produs de Ricki Lake, abordează în mod responsabil contraargumentele puse în calea marijuanei medicale în primele momente. Au existat studii care au arătat că canabinoizii derivati din marijuana ucid celulele canceroase din eprubete, dar studiile pe oameni sunt o altă chestiune.

„Este canabisul un agent anti-cancer?” Dr. Donald Abrams, oncologul din San Francisco, întreabă retoric. Poate. Dar există sugestii, cazuri precum mai multe dintre cele prezentate în film care susțin că guvernul ar trebui să permită și chiar să garanteze testarea. Totuși, dr. Abrams adaugă, „pluralul anecdotei nu este „dovadă”.

Întâlnim familii disperate, dintre care unele vor avea succes, altele eșec, în timp ce urmează tratamente de „medicină alternativă” pentru copiii lor pe moarte.

Bonni Goldstein, medic pediatru și specialist în tratamentul cu marijuana medicală, vorbind la un eveniment „Patients Out of Time/Medicalcannabis.com”, spune că „Pentru o familie care suferă, se simte ca un miracol. Este într-adevăr doar știință. Nu este praf de zână și nu este voodoo. Există substanțe chimice în fabrică care funcționează la fel ca orice alt medicament.”

Maestru herbalist (ierburi, oameni, nu „plantă”) Angela Harris trece prin manualele vechi de 200 de ani despre modul în care canabisul putea fi folosit pentru a trata această sau acea boală în epocile anterioare și subliniază că marijuana în forme asortate era „parte din farmacia până în secolul al XX-lea.”

Un organism nu mai puțin slăvit, Asociația Medicală Americană, AMA, a recomandat ca marijuana să nu fie interzisă în anii 1930 din cauza a ceea ce știau că ar putea ajuta și, probabil, ceea ce bănuiau că erau celelalte beneficii ale sale. Xenofobia și rasismul anti-mexican au dominat ăn acele zile și a fost băgată într-un program de substanțe interzise, asemănând-o cu heroina, unde rămâne până în prezent.

O vedem pe bebelușa Sophie și părinții ei îndurând o gamă largă de emoții, tratându-și copilul cu medicamente convenționale (scanare, chimioterapie) și apoi ulei de canabis, încercând să lupte cu tumorile care îi distrug creierul.

Micuța Cecilia îi dă lui Dolly o versiune a „medicamentului negru” (ulei de canabis în doză mare) cu care este tratată pentru cancerul ei pulmonar.

Filmul este plin de părinți disperați, plini de speranță și optimiști, care caută un „miracol”, sperând să primească sprijin medical pentru aceste speranțe și găsirea acesteia. Mulți privesc direct în cameră și spun ceea ce medicii adesea (dar nu întotdeauna) sunt reticenți în a atribui unui singur tratament, că tumorile în scădere ale copilului lor „Credem că s-a datorat cu siguranță canabisului”.

Ethan Nadelmann de la Drug Policy Alliance se plânge de o agenție reacționară de control al drogurilor care blochează cercetarea, cercetare care, în schimb, are loc în locuri precum Spania și Israel, de unde provin descoperirile în modul în care acționează canabisul asupra organismului, asupra celulelor canceroase.

Părinții se plâng de caracterul insuficient cercetat, nereglementat și nesprijinit de caracterul oficial al tratamentelor cu canabis, lăsând-o pe Angela, o mamă din Texas al cărei fiu Chris bate la ușa morții când îi întâlnim, „în întuneric”.

Escrocii și ticăloșii vând uleiuri folosind alcool ca solvent, făcând mai mult rău decât bine.

O mamă din Chicago încearcă să stabilească rezidența în California, astfel încât să-i poată oferi copilului ei tratamentul care ar putea fi ultima lui speranță.

Și apoi este Mara Gordon, o bucătăreasă de canabis din California care spune: „Nu am pregătire medicală. Am ceva care cred că este mai important – experiența”, dar asta nu-mi inspiră încredere.

Dar „Weed the People” îl urmărește pe Gordon în acțiune, un inginer devenit fondatorul „Mătușii Zelda”, inventând uleiuri, întâlnindu-se cu părinții, primind apeluri telefonice.

Părinții sunt neîncrezători pentru că lipsa cercetării și rezistența agenției de droguri și a companiilor de medicamente, „stigmatizarea” atașată plantei, înseamnă că „medicamentul pe care ne bazam este făcut în bucătăria cuiva”.

„Suntem șobolani de laborator!”

Dar Gordon, făcând puține promisiuni, dar jurând că va lansa un tratament atent monitorizat și documentat, cu doze care încep mici și cresc, dacă este necesar, cu spitalele care efectuează teste pentru a vedea dacă tumorile se micșorează, se prezintă drept un adevărat erou popular.

„Ai grijă”, îi spune ea unui apelant. „Ajutorul este pe drum.”

Ea lasă părinții să facă evanghelizarea pentru ea.

„O să-ți spun ce a făcut pentru fiul meu...”

„Weed the People” funcționează cel mai bine în relatarea istoriei, înlăturând stigmatul atașat de mult unei plante care poate crește oriunde, este ieftină de procesat și care și-a câștigat reputația, așa cum a cântat Jimmy Buffett, atunci „când doar muzicienii de jazz fumau marijuana. ”

Și readuce în discuție în mod strălucit o luptă care este un stat foarte actuală într-o America profund divizată. Copilul acela neîngrijit care stă în fața sediului tău de votare, pledând pentru legalizarea marijuanei, nu îi va convinge pe mulți.

Acea mamă ținându-l în brațe pe copilul ei bolnav de cancer, mângâindu-și adolescentul pe moarte sau plângând de bucurie de viața pe care „iarba demonului” ia dat-o copilului ei, puneți-i în reclamele care rulează odată cu atracțiile viitoare înaintea filmelor și această ceartă s-a terminat.” Traducerea și adaptarea de AICI

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS 

AICI (NETFLIX)

AICI un trailer netradus

AICI filmul întreg NETRADUS

Donatorii blogului pot cere accesul la filmul tradus, HD, fără reclame, dacă doresc să-l vadă.

Pentru mai multe articole și documentare care ne prezintă binefacerile acestei plante și știința din spatele miracolelor acesteia, studiați categoria MARIJUANA.

3 comentarii:

  1. Stii ca acestea sunt doar niste noi false probleme, ca doar ai citit Lazarev. Amanarea in clipa prezenta a problemelor spirituale nerezolvate pe tot pamantul duce mizeria in viitor, la urmasi. Când nu e Iubire, cadem in programul cosmic al legilor cauza-efect.
    Problemele nu se rezolva din exterior spre interior, ci invers. Dar in Kali Yuga oamenii sunt atat de departe de Lumina, încât se învârt buimaci in cercul karmic fantazand, dandu-si cu parerea despre tot si toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal cred ca exteriorul este tot un interior ... uneori poti rezolva anumite probleme, mai ales cele de urgenta, din asa zisul exterior. Apoi , exista plante care pe langa efectul tamaduitor in anumite afectiuni sau in reducerea anumitor simptome, ne ofera pe langa usurare , ragazul poate, sa reflectam unde anume am gresit si ce avem de facut ... exista plante care luate, ne ofera anumite viziuni, intelepciune si intuitie pentru a constientiza unde avem problemele si unde trebuie sa lucram cu noi insine. Unele au efect detoxifiant si purificator, care de asemenea ofera ragaz corpului sa se refaca. Deci e si si ...

      Ștergere
    2. Nu stiu de ce ar fi Lazarev o autoritate in vre-un fel ... ce daca a zis Lazarev nu stiu ce? Tu nu ai propria minte, experienta si intelegere? Fiecare are propriul lui adevar, nivel de intelegere, de constientizare si fiecare om e unic in problemele lui, neexistat o solutie universal valabila pentru toti.

      Ștergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...