Ieşirea Din MATRIX: Benoit Mandelbrot (2011) – Norii nu sunt sfere: Viața și munca unui matematician neconformist

vineri, 14 octombrie 2022

Benoit Mandelbrot (2011) – Norii nu sunt sfere: Viața și munca unui matematician neconformist

CLOUDS ARE NOT SPHERES (2009)

The Universe By Numbers

Un documentar realizat după cartea cu același nume Clouds Are Not Spheres: A Portrait Of Benoit Mandelbrot, The Founding Father Of Fractal Geometry (Popular Science)” scrisă în 1995. Acest film spune povestea vieții și operei lui Benoit Mandelbrot. Un mare inovator și descoperitor al setului Mandelbrot și al geometriei fractale.

Până de curând geometria era „rece” – incapabilă să descrie forma neregulată a unui nor, panta unui munte sau frumusețea corpului uman. Cu geometria fractală, Benoit Mandelbrot ne-a oferit un limbaj pentru lumea noastră naturală. În acest documentar captivant, Mandelbrot însuși explică această descoperire revoluționară.

Despre Benoit Mandelbrot și geometria fractală am discutat pe larg și în celelalte documentare dedicate subiectului (aici și aici), însă orice informație suplimentară pe subiect, este binevenită.

P.S. Platiștilor, universul e mai complex, frumos și mai interconectat decât ni se spune ... aici e conspirația , nu că Pământul e plat ... totul în universul natural este toroidal, fractal după numărul de aur, holografic, energetic și poate fi descris în vibrații și frecvențe, iar acest lucru se aplică unitar, atât micro-universului, cât și macro-universului, atât universului fizic, tangibil, măsurabil, cât și lumilor subtile, energetice, căci ceea ce este sus, este și jos, totul se reflectă în parte și partea în tot ... Asta ni se ascunde, nu că e Pământul plat! Dacă oamenii înțeleg aceste adevăruri se cunosc pe sine, înțeleg că totul e unitar, nimic nu e separat, că fiecare conștiință contează și este centrul universului său, că noi toți creăm această realitate ți ne putem elibera de jug. Pământul plat nu explică nimic ... dar absolut nimic. Dimpotrivă, îți aplatizează creierul și devine 2D.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, 

AICI (NetFlix) sau AICI (YT)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...